Şimdi Ara

içki kötüdür konuları ve ülke gerçekleri (tepkimizin sebebi) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
190
Cevap
0
Favori
5.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • "Allah içkiyi alana satana yapana taşıyana lanet ediyor" diye bir hadis var.Ben bu yüzden bir ara "ya şu paketi iki dakka tut sigara alıcam" isteğini tutamam diye reddederdim, yaa yaaaa
  • Öyle mi :) bilmiyordum. Ama hadisten ziyade direkt tanrısal olduğu iddia edilen yazılı cümlelere daha çk itibar edesim geliyor. Yine de bildiğim iyi oldu, sağ ol..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Reasonable

quote:

Orjinalden alıntı: KutluhanGüngör

quote:

Orjinalden alıntı: 3RS!N

İsteyen içer isteyen içmez buna yasak getirmek ülkeyi yönetenlere düşmez. Sağlığa zararlı diye insan sağlığını koruma yalanı altında kendi istediklerini yapamazlar , insanın özgör iradesi var buna onlar karar veremez. Zararına inanan zaten içmez 30 yıllık hayatımda bira bile içmiş değilim bilirim ki sağlığıma zarar verecek ama içen kardeşime de niye içiyorsun demem o onun kendi bileceği iş kendi özgür iradesi var bugün içer yarın içmez.

cok doğrusunuz alttan alttan seriat yasaları gibi bu ne abi ya.

Gittikçe İranlaşıyoruz diye boşuna demiyorlar.Durmak yok yola devam.

• Adalet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, evlilik yaşının indirilmesi ya da herhangi bir kişi ve olayla ilgili bir düzenlemenin söz konusu olmadığı ile igili açıklamada bulundu. Hani Üzmez yasası çıkıyordu ?
    quote:

Orjinalden alıntı: kaotika

"Üzmez yasası" da denilen bir yasa çıkarıyorlar. 14 yaşındaki kızı istismar eden Hüseyin Üzmez'in de yararlanacağı bir yasa. Tecavüzde şikayet yaşı ve evlenme yaşı 14 e indiriliyor. Yani 14 yaşındaki kıza tecavüz edilince, "evlenme" şartı ile hapse girmekten kurtulunabiliyor. 14 yaşındaki bir kız kendi iradesi ile karar verebilir mi? "Ben evlenmem" diyebilir mi? 78 yaşındaki Hüseyin Üzmez'in birlikte olduğu kız kendi iradesi ile "ben evlenmem" diyebilir mi? Diyemez çünkü döverler öldürürler.

• quote:

Orjinalden alıntı: [cins]

Hem kutsal kitapta cennetteki şaraplardan da bahsedilmiyor mu? Bilmiyorum ama insanlar bağlı bulundukları dinin kutsal kitabını bile okumuyorlar galiba ya da hiç yorumlamıyor. Var mı o zaman yaptığın işin anlamı kardeş? Ben mi yanlış okuyorum yoksa? Alkolle ilgili farketmediğim ne yazıyor başka kutsal kitapta söylediklerimi saçma yapan?

arapçada şarap denmez içkiye, şaraba. hamr'dır adı içkinin şarabın. ama meşaribu (içecekler) sözcüğünü meallere şarap diye çevirdikleri için insanlar bizim bildiğimiz şarap zannederler.

ek; maide 90-91 ile kesin haram edilmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C4 -- 19 Ekim 2008; 22:14:48 >
  • Ben de biliyom diye geçiniyorum :)
  • Özgürlüklerimiz tek tek elimizden alınıyor. Dini yasalar devlet yasaları ile yer değiştiriliyor. Biz araplar ve iranlılar gibi koyun olmayacağız. Bu baskı gerekirse ülke içi ayaklanma ile son bulacak. Gerekirse Türk Türkü öldürecek ama özgürlüklerimizi vermeyeceğiz.Güney kore kuzey kore gibi bölmek istiyorlar bizi...

Örümcek kafalıların arkasından gidenler zaten Atatürkçü olamaz.Onlar bizden değildir.Gelinen son nokta budur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Brooklyn

Özgürlüklerimiz tek tek elimizden alınıyor. Dini yasalar devlet yasaları ile yer değiştiriliyor. Biz araplar ve iranlılar gibi koyun olmayacağız. Bu baskı gerekirse ülke içi ayaklanma ile son bulacak. Gerekirse Türk Türkü öldürecek ama özgürlüklerimizi vermeyeceğiz.Güney kore kuzey kore gibi bölmek istiyorlar bizi...

Örümcek kafalıların arkasından gidenler zaten Atatürkçü olamaz.Onlar bizden değildir.Gelinen son nokta budur.

Ohooo sana kalırsa darbe için geç bile kalınmış.Ayrca Atatürkçülük herhangi bir grubun yada zümrenin tasarrufunda değildir.Öyle ben Atatürkçüyüm sen bana başka bir konuda karşısın o zama sen Atatürkçü değilsin gibi bir mantık olamaz.

Alkolle ilgili olarak şunu söyleyeyim.Tabiki zararlıdır.Burda alkolün azaltılmasına ilişkin yasanın çıkmasını protesto edenlerin çoğu mevcut yönetime olan kin ve nefret duygularını belirtmek için sadece bir araç olarak kullanıyor bu yasayı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertekin -- 20 Ekim 2008; 1:34:22 >

• quote:

Orjinalden alıntı: İlahi Morluk

Alkole gösterilen bu tepkinin bir kısmının belki ondan daha tehlikeli ve yıkıcı olan hırsızlık, iki yüzlülük, adam kayırmacılık, para şehveti gibi en temel ahlaksızlık ve çürüme kalemlerine gösterilmesini dilerdim.

Ülkede artan ilkesizlik ahlaksızlık kamplaşma ve fitne bolluğu bu anti-alkol hareketinin samimiyetini de sorgulatıyor. Ve ben bu göstermelik hassasiyetin bir çeşit vitrin olduğunu düşünüyorum.

Tamamen katiliyorum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: mertekin

quote:

Özgürlüklerimiz tek tek elimizden alınıyor. Dini yasalar devlet yasaları ile yer değiştiriliyor. Biz araplar ve iranlılar gibi koyun olmayacağız. Bu baskı gerekirse ülke içi ayaklanma ile son bulacak. Gerekirse Türk Türkü öldürecek ama özgürlüklerimizi vermeyeceğiz.Güney kore kuzey kore gibi bölmek istiyorlar bizi...

Ohooo sana kalırsa darbe için geç bile kalınmış.Ayrca Atatürkçülük herhangi bir grubun yada zümrenin tasarrufunda değildir.Öyle ben Atatürkçüyüm sen bana başka bir konuda karşısın o zama sen Atatürkçü değilsin gibi bir mantık olamaz.

Alkolle ilgili olarak şunu söyleyeyim.Tabiki zararlıdır.Burda alkolün azaltılmasına ilişkin yasanın çıkmasını protesto edenlerin çoğu mevcut yönetime olan kin ve nefret duygularını belirtmek için sadece bir araç olarak kullanıyor bu yasayı.

Doğru düşünce değil bunlar. Ben Atatürkçü isem sen de Atatürkçü ol. Sana olma diyen yok. İkincisi mevcut hükümet böyle yaptığı için nefretimizi kazanıyor zaten. Dinsel nedenlerle içkiyi yasaklayamazsınız.

• Yasaklamadan ziyade alkolün zararlarını daha iyi adepte ettirmek gerekir.Nasıl ki sigara ile mücadele varsa alkollede mücadele olmalıdır.Örneğin sigara paketlerinde uyarıcı cümleler var.
    Alkollü araç kullananların cezası arttırılmalıdır.

Sağlığa zararlı olan maddelerin ,reklamları yasaklanması gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fetih -- 20 Ekim 2008; 13:24:32 >
  • Alkolü savunanların olmasına inanamıyorum, devlet kurumlarında serbest olsun diyenler bile var ayrıca avrupada futbol takımları reklam alıyo diye bizim de almamız saçmalık olur onların yaptığı herşey doğru değildir.

Batıdan geliyorsa kesin doğru, Doğudan geliyorsa filtrelemek gerek anlayışı yanlış.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: mertekin

quote:

Doğru düşünce değil bunlar. Ben Atatürkçü isem sen de Atatürkçü ol. Sana olma diyen yok. İkincisi mevcut hükümet böyle yaptığı için nefretimizi kazanıyor zaten. Dinsel nedenlerle içkiyi yasaklayamazsınız.

Yanlış anlamışsın.Diyorumki mesela bir konuda karşıt 2 taraftan biri ben Atatürkçüyüm diyorsa bu karşı tarafın Atatürkçü olmadığı anlamına gelmez.Benim verdiğim örnekte 2 tarafta Atatürkçülük yanlısı.Fakat bir tarfın siyasi düşüncesi farklı olduğu için karşı tarafı Atatürkçü olarak görmüyor.Yani taraflardan biri ben Atatürkçü olmak istemiyorum demiyor.Bende karşıt görüşlü kişilerin Atatürkçü olabileceğini savunuyorum.Mesela siyasi olarak muhalefet partisine yakın bir kişi Ben Atatürkçüyüm diyorsa,iktidara yakın bir kişi Atatürkçü değilmidir?Pekala oda Atatürkçü olabilir.Yani kimsenin tekelinde değildir.Anlatabildimmi.

Alkol dinsel nedenlerle değil sosyolojik boyutları ele alınarak yasaklanır ve şimdi yapılanda o.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertekin -- 20 Ekim 2008; 15:41:17 >

• Motor sporları da yasaklansın. İnsanlar kaza yapıyor ölüyor. Pistten çıkan seyircileri eziyor. Neden motorsporları yasaklanmıyor?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Yeni Türkü

Motor sporları da yasaklansın. İnsanlar kaza yapıyor ölüyor. Pistten çıkan seyircileri eziyor. Neden motorsporları yasaklanmıyor?

• Siz kendi içkinizin yasaklanmasına kızıyorsunuz ama kiminin başörtüsünün yasaklanmasına hiçbirşey demiyorsunuz.Sonra da özgürlük özgürlük diye bağırıyorsunuz.Çok tutarsızsınız
  • quote:

Orjinalden alıntı: @lperen

Siz kendi içkinizin yasaklanmasına kızıyorsunuz ama kiminin başörtüsünün yasaklanmasına hiçbirşey demiyorsunuz.Sonra da özgürlük özgürlük diye bağırıyorsunuz.Çok tutarsızsınız

Baş örtüsü nerede yasaklanmış. Caddede, sokakta, cafede, parkta, meydanda isteyen istediği gibi baş örtüsü takıp gezebilir. Üniversitelere baş örtüsü ile girilmesi yasak ama üniversitede içki satılması ve içki sokulması da yasak zaten.
  • Sadece üniversitede değil ilköğretim , ortaöğretim ve bütün kamu kuruluşlarında yasak türban .Türbanın kimseye zararı yok , üniversitelerde ve kamu kuruluşlarında içki içip sarhoş olanlar olup taşkınlık çıkarsalardı ne olucaktı?Yasak olması zaten mecburidir içkinin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: KutluhanGüngör

quote:

Orjinalden alıntı: Yeni Türkü

Motor sporları da yasaklansın. İnsanlar kaza yapıyor ölüyor. Pistten çıkan seyircileri eziyor. Neden motorsporları yasaklanmıyor?

Evet DH yasaklansın insanlar kurallara uymuyo.

• quote:

Baş örtüsü nerede yasaklanmış. Caddede, sokakta, cafede, parkta, meydanda isteyen istediği gibi baş örtüsü takıp gezebilir. Üniversitelere baş örtüsü ile girilmesi yasak ama üniversitede içki satılması ve içki sokulması da yasak zaten.

üniversitede başörütüsü yasağı ile içki yasağı bir mi ?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.