Şimdi Ara

içki kötüdür konuları ve ülke gerçekleri (tepkimizin sebebi) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
190
Cevap
0
Favori
5.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: _KARDELEN_

quote:

Orjinalden alıntı: Fetih

Okul çıkışlarında öğrencilere bedava içki,sigara verilerek bu zararsız tüketimi arttırılmalıdır.?

+ TV - reklam v.b gibi öğelerde İçki sigara kullanımı hat safaya çıkarılıp küçük kardeşlerimiz özendirilmelidir

-çakırkeyif araç kullanımı insanın içindeki gizli f1 pilounu açığa çıkaracağından desteklenmeli,uymayanlar para cezası ile cezalandırılmalıdır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: berat23

quote:

quote:

Okul çıkışlarında öğrencilere bedava içki,sigara verilerek bu zararsız tüketimi arttırılmalıdır.?

+ TV - reklam v.b gibi öğelerde İçki sigara kullanımı hat safaya çıkarılıp küçük kardeşlerimiz özendirilmelidir

-çakırkeyif araç kullanımı insanın içindeki gizli f1 pilounu açığa çıkaracağından desteklenmeli,uymayanlar para cezası ile cezalandırılmalıdır.

Koskoca 2 sayfa yazı yazılmış,anladığınız bumudur yani ey kardeşler.

• quote:

Orjinalden alıntı: cluberrr

quote:

quote:

quote:

Koskoca 2 sayfa yazı yazılmış,anladığınız bumudur yani ey kardeşler.

noktaya yakışan cevap:
    6666 ayetten cıkarılan manaların yanında bunlar devede kulak kalır.

bu başlığa yakışan cevap:
    alkol yüzünden dağılan milyonlarca aile ,ölen milyarlarca insan,yaralanan belki trilyonlarca insan,sakat kalan yine trilyonlarca insan,ölümcül hastalıklara yakalanan trilyonlarca insan,kaybolan haddi hesabı olmayan para ve zaandan anladığınızın yanında biz ne demişizki.bence birşeyleri özümseyip anlaması gerekenler biz değil sizsiniz.

• quote:

noktaya yakışan cevap:

alkol yüzünden dağılan milyonlarca aile ,ölen milyarlarca insan,yaralanan belki trilyonlarca insan,sakat kalan yine trilyonlarca insan,ölümcül hastalıklara yakalanan trilyonlarca insan,kaybolan haddi hesabı olmayan para ve zaandan anladığınızın yanında biz ne demişizki.bence birşeyleri özümseyip anlaması gerekenler biz değil sizsiniz.

Ne alkolmüş be. Vay anam vay
  • quote:

Orjinalden alıntı: cetinkaya.

quote:

Orjinalden alıntı: EngineerInDefenceInd

quote:

Orjinalden alıntı: @lperen

O laik Türkiye Cumhuriyeti gerektiğinde İslam için aslan kesilir merak etme sen.

İslam için aslan kesilirmişmişmiş
    Turkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının hala büyük çoğunluğu LAİK'liği tercih ediyor, seçim sonuçlarını "yükselen islam" olarak algılıyorsan çok eğlenirim açıkçası..Millet parasına kıyamadı, ekonomideki "sözde" iyi gidişe kıyamadı, "iki torba bakliyata" kandı ..

R.P. zamanı da "yükselişteydi", ne oldu sonra. "DUR" dedi birileri...

Yine çıkar "dur" der birileri, yok o birileri "dur" demezse o zaman BİZ "Mustafa Kemal'in Askerleri" "DURUN, GERİ BASIN" deriz..

"öyle tencereye böyle kapak" olacağız...

şimdi dur diyecek olanlar 250 kişilik salona 400 kişi sıkıştırılıp yargılanıyo

Merak etme sen . Zaten o yargılanma ile yandı fitil. Hepinizide yakacak. Çoğunluğuz diye ortalarda dolaşıyorsunuz ama %45 oyun %25 i aç sefil insanlara kömür bakliyat verilerek alındı. Biraz daha şeriat daha direnirse liderleriniz, darbe ile kaçacak mağara arıyacaksınız.

• quote:

Orjinalden alıntı: Brooklyn

quote:

Orjinalden alıntı: cetinkaya.

quote:

quote:

O laik Türkiye Cumhuriyeti gerektiğinde İslam için aslan kesilir merak etme sen.

İslam için aslan kesilirmişmişmiş
    Turkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının hala büyük çoğunluğu LAİK'liği tercih ediyor, seçim sonuçlarını "yükselen islam" olarak algılıyorsan çok eğlenirim açıkçası..Millet parasına kıyamadı, ekonomideki "sözde" iyi gidişe kıyamadı, "iki torba bakliyata" kandı ..

R.P. zamanı da "yükselişteydi", ne oldu sonra. "DUR" dedi birileri...

Yine çıkar "dur" der birileri, yok o birileri "dur" demezse o zaman BİZ "Mustafa Kemal'in Askerleri" "DURUN, GERİ BASIN" deriz..

"öyle tencereye böyle kapak" olacağız...

şimdi dur diyecek olanlar 250 kişilik salona 400 kişi sıkıştırılıp yargılanıyo

Merak etme sen . Zaten o yargılanma ile yandı fitil. Hepinizide yakacak. Çoğunluğuz diye ortalarda dolaşıyorsunuz ama %45 oyun %25 i aç sefil insanlara kömür bakliyat verilerek alındı. Biraz daha şeriat daha direnirse liderleriniz, darbe ile kaçacak mağara arıyacaksınız.

İyide benim akpartiye oy verdiğimi nerden biliyosun belki sende verdin nede olsa kapalı oylama, içki muhabbetinden kömür muhabbetine gelicekse mevzu CHP de dağıtsaydı en azından vatandaş kazanırdı, zaten bişey verdik oyun kesin benim diyeni hiç duymadım.

• Dünyada en çok şarap tüketilen ülkelerin başında Fransa gelmektedir. Şarap Fransızların yaşam kalitesini yükseltmektedir. Kalp damar hastalıklarının en az görüldüğü ülke Fransa'dır. Zaten Allah'ta Cennette şarap vaad etmektedir(Muhammed suresi 15. ayet). İçki İslamın ilk yıllarında serbest iken Alkol eşiğini aşanların aralarında kavgaya tutuşması üzerine Hz. Muhammed'in isteği üzerine Allah tarafından yasaklanmıştır. Demek ki adam gibi içenlere herhangi bir yaptırım söz konusu değildir.

Kötü bir şey olsa Cennette vaad edilmez.
  • quote:

Orjinalden alıntı: lehrer35

Dünyada en çok şarap tüketilen ülkelerin başında Fransa gelmektedir. Şarap Fransızların yaşam kalitesini yükseltmektedir. Kalp damar hastalıklarının en az görüldüğü ülke Fransa'dır. Zaten Allah'ta Cennette şarap vaad etmektedir(Muhammed suresi 15. ayet). İçki İslamın ilk yıllarında serbest iken Alkol eşiğini aşanların aralarında kavgaya tutuşması üzerine Hz. Muhammed'in isteği üzerine Allah tarafından yasaklanmıştır. Demek ki adam gibi içenlere herhangi bir yaptırım söz konusu değildir.

ben bu kadar kişisel ve uyarlama yorum görmedim.zaten aşkın şarabıda dolucaymış:)
  • quote:

quote:

Dünyada en çok şarap tüketilen ülkelerin başında Fransa gelmektedir. Şarap Fransızların yaşam kalitesini yükseltmektedir. Kalp damar hastalıklarının en az görüldüğü ülke Fransa'dır. Zaten Allah'ta Cennette şarap vaad etmektedir(Muhammed suresi 15. ayet). İçki İslamın ilk yıllarında serbest iken Alkol eşiğini aşanların aralarında kavgaya tutuşması üzerine Hz. Muhammed'in isteği üzerine Allah tarafından yasaklanmıştır. Demek ki adam gibi içenlere herhangi bir yaptırım söz konusu değildir.

ben bu kadar kişisel ve uyarlama yorum görmedim.zaten aşkın şarabıda dolucaymış:)

İslam'ın içtihad kapısı hep açıktır hocam, lehrer üstad da kendi penceresinden bir açılım buyurmuş. Yalnız kendisine tabi olacak kişi bulur mu orası biraz tartışmalı

• quote:

quote:

Ciddimisin? Bak daha vahimi de var

quote:

noktaya yakışan cevap:

İnsanlık tarihi boyunca yapılan savaşlarda bu kadar sayıda insan ölmüşmüdür acaba Hadi ortalama bir rakam atarsında Dünya nüfusunun 165 katı bir rakamda atılmaz ki. Konu dışını geçti bura.

• quote:

Orjinalden alıntı: Criminal Origin

quote:

quote:

Ciddimisin? Bak daha vahimi de var

quote:

noktaya yakışan cevap:

İnsanlık tarihi boyunca yapılan savaşlarda bu kadar sayıda insan ölmüşmüdür acaba Hadi ortalama bir rakam atarsında Dünya nüfusunun 165 katı bir rakamda atılmaz ki. Konu dışını geçti bura.

zaten dünya şunun şurasında 2 yıldır var yok.öyle bişey:)

birde bilmiyorsan mübala söz sanatını araştır derim.

• quote:

zaten dünya şunun şurasında 2 yıldır var yok.öyle bişey:)

birde bilmiyorsan mübala söz sanatını araştır derim.

Dünya çoktandır var da otomobillerin geçmişi sizin rakamı tuturmaya pek elverişli değil. Değil 100 yıl 5000 yıl geriye götürsek bile sizin rakamın binde birine ulaşamaz. Mübalağa sanatınıda forum sanatçılarının yaptığı yeni görülen bir şey. Halk arasında buna sıkılama derler. En çok skolastik cenahta görülür. Avcılar bile yanlarında çırak kalır.

• ben birilerine sadece gülüyorum artık..hakikatten gülüyorum...çaresizlikten.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kaotika

quote:

hayır içilmeli diyen buyursun sokakta, iskelede, yollarda patlayana kadar içsin. medeni, laik, akp karşıtı, özgürlükçü vs vs bir 'şarap küpü' olarak elinde şişe voltalasın dursun.

İşte AKP nin, içki yasağı başta olmak üzere, dini referans alan uygulamalarına karşı çıkanlara bakış açısı. İşte indirgedikleri nokta budur. İçki yasağına karşı çıkan, hatta tepki için bir kadeh yudumlayan "ayyaş" tır, "sarhoş" tur. "Laikliği korumak sarhoşlara kalmıştır" derler. Çünkü görmek istedikleri bu.

baştaki cümleyi de alıntılamalıydın. söylediğim şudur;

"alkol olduğu için, çocukları ve gençleri özendirmemek için alenen içilmemeli. hayır içilmeli diyen buyursun sokakta, iskelede, yollarda patlayana kadar içsin. medeni, laik, akp karşıtı, özgürlükçü vs vs bir 'şarap küpü' olarak elinde şişe voltalasın dursun. başı göğe erer."

burada vurgulamak istediğim mana; alkol, alkol olduğu sebebi ile - özendirici olmaması için - alenen içilmemeli. gerekirse alenen içilmesi yasaklanmalı. ama bu yasağa karşı çıkanlar da sıklıkla laiklik, akp tuzağı, medenilik söylemleri ile geliyorlarya, o babdan "hayır alenen içilmeli diyen medeni, laik, özgürlükçü, akp karşıtı bir şarap küpü olarak elinde şişe voltalasın dursun" diyorum. evet buyursunlar aleni içsinler. şişeleri asfaltlarda kırsınlar. uyaran polise dahi serkeşlik etsinler. bunları gören çocuklar yarın bunları taklit etsin. taklit etmeyeceklerine dair elimizde senet var mı? yok. o halde her meseleye akp tuzağı diye bakmanın da bir getirisi yok.

• quote:

C4 biz diyoruz ki

BU YASAK, "ALKOLÜN ZARARLARI" veya "ALKOLLÜ ARABA KULLANIMININ ENGELLENMESİ" için ÇI KA RIL MA MAK TA DIR.

Bu yasağın temelinde yatan sebep, iktidardaki zihniyetin "taban seçmenine", "biz hala sizin gibiyiz sizden kopmadık, islami kuralları yaşama geçireceğiz" mesajıdır.
    Tepkimiz bu yüzden..

Ama yok sizce HİÇKİMSE HİÇBİRYERDE HİÇBİR ZAMAN İÇKİ İÇMEMELİ...
    Bu amaca ulaşmanın ilk adımı da REKLAMINI YASAKLAMAK..
    İŞTE BİZ BUNA KARŞI ÇIKIYORUZ...

AN LA TA BİL DİK Mİ???

HECELEMENE GEREK YOK ARKADAŞ!!! anlatabildin merak etme. bu ne yahu takılmış plak gibi akp de akp. tüm dünya bu uygulamalara akp'nin ekmeğine yağ sürmek ve hinliklerine zemin oluşturmak için gidiyor değil mi? bırakın, geçin bunları.

ayrıca içen istediği kadar içsin bana ne! ben alenen içilmemesi ve reklamlarının yapılmaması taraftarıyım. ne var neden bu kadar gerildin? bir sen misin bu ülkenin çok bileni? hasbinallah yahu adama bak heceleyip duruyor! tamam arkadaş anladık karşında enayi mi var ne heceliyorsun? illaki senin söylediğin noktadan bakacağız diye bir kaide mi var? biz de kaç mesajdır neden yasağı desteklediğimizi yazıyoruz. biz de mi heceleyelim anlayabilmen için?
    her konuda kendi söylemlerine uymayan fikir sahiplerine heceleyip durmak nasıl bir nezaketsizliktir? tek doğru senin doğrun mu? söylediklerin coğrafya bilgileri mi ki herkes seni tasdik edecek ve dediklerine kafa sallayacak, karşı fikirler söyleyenlere de heceleyeceksin. forumun tek akıllısı sensin gerisi aptal mı sanıyorsun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C4 -- 23 Ekim 2008; 1:44:11 >

• quote:

Sadece üniversitede değil ilköğretim , ortaöğretim ve bütün kamu kuruluşlarında yasak türban .Türbanın kimseye zararı yok , üniversitelerde ve kamu kuruluşlarında içki içip sarhoş olanlar olup taşkınlık çıkarsalardı ne olucaktı?Yasak olması zaten mecburidir içkinin.

Offfffffffff...............1. sayfadaki bu mesaja gelene kadar okudum, bundan sonra koptum! Allah iyiliğinizi versin...
  • quote:

Orjinalden alıntı: C4

HECELEMENE GEREK YOK ARKADAŞ!!! anlatabildin merak etme. bu ne yahu takılmış plak gibi akp de akp. tüm dünya bu uygulamalara akp'nin ekmeğine yağ sürmek ve hinliklerine zemin oluşturmak için gidiyor değil mi? bırakın, geçin bunları.

ayrıca içen istediği kadar içsin bana ne! ben alenen içilmemesi ve reklamlarının yapılmaması taraftarıyım. ne var neden bu kadar gerildin? bir sen misin bu ülkenin çok bileni? hasbinallah yahu adama bak heceleyip duruyor! tamam arkadaş anladık karşında enayi mi var ne heceliyorsun? illaki senin söylediğin noktadan bakacağız diye bir kaide mi var? biz de kaç mesajdır neden yasağı desteklediğimizi yazıyoruz. biz de mi heceleyelim anlayabilmen için?
    her konuda kendi söylemlerine uymayan fikir sahiplerine heceleyip durmak nasıl bir nezaketsizliktir? tek doğru senin doğrun mu? söylediklerin coğrafya bilgileri mi ki herkes seni tasdik edecek ve dediklerine kafa sallayacak, karşı fikirler söyleyenlere de heceleyeceksin. forumun tek akıllısı sensin gerisi aptal mı sanıyorsun?

Her yorumunuzda var bu. Gösterimisin bir zahmet TÜM DÜNYA'DA alkole getirilen yasakları. Çagdaş dünya alkol mevzusunu kişinin kendi iradesine bırakmışken siz tutmuş tüm dünya'da alkole yasaklar getirildiğini söyleyip duruyorsunuz dolaylı yoldan. Bir zahmet?

• Hecelesem de işe yaramıyor sanırım..
    neyse boşveeeer...

Dün akşam bir kokteyl'e katıldım. 4 vişne vodka içtim sonra arabam orada durduğu halde 50YTL vereceğimi bile bile taksi ile evime döndüm..

quote:

quote:

C4 biz diyoruz ki

BU YASAK, "ALKOLÜN ZARARLARI" veya "ALKOLLÜ ARABA KULLANIMININ ENGELLENMESİ" için ÇI KA RIL MA MAK TA DIR.

Bu yasağın temelinde yatan sebep, iktidardaki zihniyetin "taban seçmenine", "biz hala sizin gibiyiz sizden kopmadık, islami kuralları yaşama geçireceğiz" mesajıdır.
    Tepkimiz bu yüzden..

Ama yok sizce HİÇKİMSE HİÇBİRYERDE HİÇBİR ZAMAN İÇKİ İÇMEMELİ...
    Bu amaca ulaşmanın ilk adımı da REKLAMINI YASAKLAMAK..
    İŞTE BİZ BUNA KARŞI ÇIKIYORUZ...

AN LA TA BİL DİK Mİ???

• quote:

quote:

Her yorumunuzda var bu. Gösterimisin bir zahmet TÜM DÜNYA'DA alkole getirilen yasakları. Çagdaş dünya alkol mevzusunu kişinin kendi iradesine bırakmışken siz tutmuş tüm dünya'da alkole yasaklar getirildiğini söyleyip duruyorsunuz dolaylı yoldan. Bir zahmet?

abddeki kurallar hakkında bilgin yok galiba.

• quote:

quote:

abddeki kurallar hakkında bilgin yok galiba.

Yok. Siz söyleyin biz de öğrenelim.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.