Orjinalden alıntı: lehrer35 Bugün bile % 95 ten az değildir. Her kesim yobaz kaynıyor. Ya da yobazlık tanım ve algılarımız farklı.
bugüne gelene kadara bak o zaman ...
yönetimde, üniversitelerde, adliyede yobaz dediğiniz düşünce mi vardı ?
hayır yoklardı ...
o devirde ne kadar ilerledik ?
Osmanlı'nın zirvesi Kanuni(1520-1566) dönemidir. Duraklama dönemi(1579-1699) Avrupa eşitliği yakalamıştır. Gerileme ve Dağılma dönemleri ise felaket zamanlarıdır Osmanlı için.
Alınan karar ve uygulamalar devletlerin yapısına oldukça uzun bir dönemde etki eder. Fatih döneminde sağlanan gelişmeler Yükselmeyi sağladığı gibi Yavuz dönemindeki Hilafetin alınışı ise çöküşü sağlamıştır. Bunda anlaşılmayacak, tartışılacak bir şey yoktur. Devletin sistemi iyiyse o devlet güçlüdür, kötüyse zayıftır. Ayakta duramaz, yıkılır. Osmanlıyı yıkan yobazlıktır. İddia edildiği gibi bu kötüleşme son yüzyılın ürünü değil ta yükselme döneminin kötülüğüdür.
quote:
Orjinalden alıntı: lehrer35
Alınan karar ve uygulamalar devletlerin yapısına oldukça uzun bir dönemde etki eder. Fatih döneminde sağlanan gelişmeler Yükselmeyi sağladığı gibi Yavuz dönemindeki Hilafetin alınışı ise çöküşü sağlamıştır. Bunda anlaşılmayacak, tartışılacak bir şey yoktur. Devletin sistemi iyiyse o devlet güçlüdür, kötüyse zayıftır. Ayakta duramaz, yıkılır. Osmanlıyı yıkan yobazlıktır. İddia edildiği gibi bu kötüleşme son yüzyılın ürünü değil ta yükselme döneminin kötülüğüdür.
1- hilafetin osmanlıya ne zararı olmuştur ?
2- matbaanın geç gelmesini yobazlık kabul edersek boğaz köprüsüne karşı çıkmak yobazlık değil midir ?
quote:
Orjinalden alıntı: Deep Impact
1- hilafetin osmanlıya ne zararı olmuştur ?
2- matbaanın geç gelmesini yobazlık kabul edersek boğaz köprüsüne karşı çıkmak yobazlık değil midir ?
Hilafetle birlikte İstanbul'a(yönetime) Arap ekolü hakim olmuş ve devleti cihan devleti yapan çağdaş unsurları kısa sürede tasfiye ederek yobazlığı/miskinliği Osmanlı'ya bulaştırmış, egemen kılmıştır. Tıpkı bugün asıl din bu diyerek kısa sürede aslında kimsenin bilmediği için kolayca peşine takıldığı tarikat liderleri gibi kamuoyunu kısa sürede etkilerine alan bu din tacirleri kısa sürede devlete hakim olmuştur. Yobazlık Kanuni'ye bile sirayet etmiş ve Şeyh'ül İslamı divan üyesi yapmış, dahası kendi fermanlarını bile şeyh'ül İslam onayına şart koşarak yobaz dinciyi devletin 1 numarası yapmıştır.
1572 yılında Tophane'de Türk bilgin ve din adamı takiyyüddin Mehmed tarafından kurulmuş olan Rasathane, bu sözde büyük din bilgini yobaz zihniyet tarafından Allah'ın işine karışılıyor gerekçesiyle yıktırılmış olması yaşanan çürümeye yeterli bir kanıt değil mi? Kötüye gidişi görüp önlem almaya çalışan Genç Osman'ı 1622 de yeniçerilere katlettirende aynı yobaz zihniyetti.
Diğer sorunuzdaki mantık kurgusunu anlamamakla birlikte söylemek isterim ki, yobaz zihniyet bizde her yerde hakim. sadece dincilerle sınırlı değil.
Her evde artık bir tv olduğunu düşünürsek, alkol reklamına karşıyım. Sinema biraz farklı, ama tvde reklamı olmamalı. Sponsor firmalar gerçekten önemli, sadece marka ismi ile sponsor da olabilir bence. Son olarak , alkol zararlıdır, ama günahı da sevabı da içene aittir. Dolayısıyla benim özgürlüğümü ve haklarımı kısıtlamadıkça, insanlar herşeyi yapmakta özgürdür. Sonuçlarına katlanarak tabii ki
quote:
Orjinalden alıntı: lehrer35
Yobazlık Kanuni'ye bile sirayet etmiş ve Şeyh'ül İslamı divan üyesi yapmış, dahası kendi fermanlarını bile şeyh'ül İslam onayına şart koşarak yobaz dinciyi devletin 1 numarası yapmıştır.
Kanuni döneminde Şeyhül İslam Ebussuud Efendi'nin bir fetvası:
quote:
Kızılbaşların topluca öldürülmeleri elbette dinimize göre helaldir. bu, en büyük, en kutsal savaştır... bu yolda ölmek de şehitliğin en ulusudur
Araya 1-2 tane metalci karışmış sanırım. Vericen fona bi thrash metal parçası youtube'a koyucan turkish heavy metal party, turizm artar valla bu arada bu headbang olayı yahudilikten gelme sanırsam.
quote:
Orjinalden alıntı: OPTİMİST
Osmanlı'da her inanç grubundan insanın rahatça ibadetlerini yapabilmesi laikliğin gereğimiydi. Osmanlı laik bir ülkemiydi..
Osmanlı bir imparatorluktu. Osmanlı'nın yapısıyla TC bir değildir. Ayrıca Osmanlı dönemindeki uygulamalara bakacak olursan gayrimüslimlerin nasıl yaptırımlara tabii olduğunu rahatça görebilirsin. Öyle ilkokulda - ortaokulda anlatıldığı gibi değildi bir takım unsurlar. Bunlarıda geçtik, o zaman müslüman olmayanların nufustaki oranı bugünkünün 10'larca katıydı.
Ve hepsinden öte; ek olarak; Osmanlı son dönemlerinin dışında Teokrasi devletide değildi.
Bu arada videoyu paylaşan arkadaşa çok teşekkürler. Uzun zamandır bu kadar gülmemiştim. Koptum!! Bu adamların gerçek yüzünü görmeli herkes!
DİNCİ'lerin HEPSİ BÖYLE HEPSİ..
Dışarda "allah kitap bla bla" kendi aralarında "allahu ekber yat geber"..
DİNCİ ile ne kastettiğimizi artık anlıyorsunuzdur..
şimdi birileri "düzmece" diyecek ben de "doyasıya güleceğim"...
Hangi dinci, kim diyor dinci diye, yobazın tekine dinci tabirini kullanıyorsunuz kendi kendinize.Hiçbirşey tek başına geneline mal edilemez.
DİNCİ ile DİNDAR arasındaki farkı öğrenin sonra konuşalım. DİNCİ zaten "DİN SİMSARI" ,"DİNİ KENDİ AMAÇLARI İÇİN KULLANAN" adamlar için kullanılan bir TERİMdir..
Hangi dinci, kim diyor dinci diye, yobazın tekine dinci tabirini kullanıyorsunuz kendi kendinize.Hiçbirşey tek başına geneline mal edilemez.
ortalık fena karışmış anlaşılan. lütfen yorum yaparken saygı ve hoşgörü çerçevesini aşmayalım. biribirimizin kalbini kırmamaya incitmemeye özen göstelerim. tabi ki herkes aynı fikirde olmayacaktır ama önemli olan karşıt fikirleri kavga gürültüyle değil insana yakışır bi şekilde tartışmak.
amacım akıl vermek değil hem haddim de değil. sadece söylemek istedim hepsi bu. bugün varız yarın yokuz sonuçta.. belki bu garibin sözlerine kulak verirsiniz..
içki meselesine gelince. her koyun kendi bacağından asılır. eğer içinde bulundğu her türlü hal ve hareketler kimsenin sınırına dokunmuyorsa. yani kısacası kendi halinde takılıyorsa o onun sorunudur bizi alakadar etmemeli.
Evet ikinci dünya ülkelerindeki insanların bir kaderidir maalesef böyle kısır ve manasız tartışmalar.Demokrasiden bahsederiz; milletin içmesine,zina etmesine karışırız.Özgürlük deriz;üniversiteye türbanlılar girmesin onlar gerici,şeriatçı,yobaz deriz.Birbirimizin halinden anlamamız gerekmez zaten.Yapıştırılan hazır yaftalar yeter herkes hakkında hüküm vermeye.
evet kesinlikle. sürekli bişeyler tartışılıyor. ama çoğunlukla tartışma amacından çıkıyor. bir çözüm arayışı, bir ortak çıkarım bulmak yerine hep birbirini alt etme, suçlama duyguları öne çıkıyor. egolarını tatmin etmek adına bi yarışa başlanıyor. fikirler çarpıştırılıyor artk kiminki kırılırsa...kırıcı değil yapıcı olalım. sözüm meclisten dışarı ki zaten üstüne alınan alınabilir ben söylediklerimin yanlış olduğunu düşünmüyorum.
EY MÜSLÜMAT EVLATLARI!
YUNUS SURESİ 59. De ki: Ne oldu SİZE de ALLAH'ın SİZE RIZIK olarak indirdiği şeylerden BİR HARAM yaptınız bir de HELAL?" De ki: "ALLAH mı SİZE izin VERDİ, yoksa Allah'a İFTİRA mı ediyorsunuz?
- Evet, Müslüman evlatları, bu yazdıklarınız nedir?
-İçmesini bilene, kendisine ve çevresine zarar vermeyen birine içkiyi yaratan HARAM etmezken, demek oluyor ki, sizler onun üstünde bir güçsünüz ki HARAM edebiliyorsunuz!
-Allah'ın sözü ve onun kitap'ı mı yalan söylüyor, yoksa yalancı sizler misiniz?
Saygılarımla
müslümat ne demek?
o ayetinde iniş amacının bu oluğunu hiç sanmıyorum
quote:
Orjinalden alıntı: birturk
EY MÜSLÜMAT EVLATLARI!
YUNUS SURESİ 59. De ki: Ne oldu SİZE de ALLAH'ın SİZE RIZIK olarak indirdiği şeylerden BİR HARAM yaptınız bir de HELAL?" De ki: "ALLAH mı SİZE izin VERDİ, yoksa Allah'a İFTİRA mı ediyorsunuz?
-İçmesini bilene, kendisine ve çevresine zarar vermeyen birine içkiyi yaratan HARAM etmezken, demek oluyor ki, sizler onun üstünde bir güçsünüz ki HARAM edebiliyorsunuz!
Saygılarımla
@birtürk; “Ey iman edenler! İçki, kumar, tapmaya mahsus dikili taşlar, fal okları ancak şeytanın amelinden birer murdardır. Onun için bunlardan kaçının ki, murada eresiniz.” (Maide Sûresi, 90)
“Şeytan, içkide ve kumarda aranıza düşmanlık ve kin düşürmek, sizi Allah’ı anmaktan ve namaz kılmaktan alıkoymak ister. Artık siz hepiniz vazgeçtiniz değil mi?” (Maide Sûresi, 91)
içki Kur an da bu şekilde yasaklanmıştır. lütfen ayetleri çarpıtmayınız !!!
quote:
Orjinalden alıntı: C4
quote:
Orjinalden alıntı: [cins]
Hem kutsal kitapta cennetteki şaraplardan da bahsedilmiyor mu? Bilmiyorum ama insanlar bağlı bulundukları dinin kutsal kitabını bile okumuyorlar galiba ya da hiç yorumlamıyor. Var mı o zaman yaptığın işin anlamı kardeş? Ben mi yanlış okuyorum yoksa? Alkolle ilgili farketmediğim ne yazıyor başka kutsal kitapta söylediklerimi saçma yapan?
arapçada şarap denmez içkiye, şaraba. hamr'dır adı içkinin şarabın. ama meşaribu (içecekler) sözcüğünü meallere şarap diye çevirdikleri için insanlar bizim bildiğimiz şarap zannederler.
ek; maide 90-91 ile kesin haram edilmiştir.
bilmedigimiz şarap nasıl peki ?
quote:
Orjinalden alıntı: Deep Impact
quote:
Orjinalden alıntı: birturk
EY MÜSLÜMAT EVLATLARI!
Saygılarımla
@birtürk; “Ey iman edenler! İçki, kumar, tapmaya mahsus dikili taşlar, fal okları ancak şeytanın amelinden birer murdardır. Onun için bunlardan kaçının ki, murada eresiniz.” (Maide Sûresi, 90)
“Şeytan, içkide ve kumarda aranıza düşmanlık ve kin düşürmek, sizi Allah’ı anmaktan ve namaz kılmaktan alıkoymak ister. Artık siz hepiniz vazgeçtiniz değil mi?” (Maide Sûresi, 91)
içki Kur an da bu şekilde yasaklanmıştır. lütfen ayetleri çarpıtmayınız !!!
Evet 4 saatir içiyorum ama hala Allah a inancım tam ve hiç bir kötülük düşünmüyorum. Şimdi şeytan beni elemi geçirdi ?