Öncelikle herkese iyi akşamlar.Bende şuan İDE Samsung 80gb HDD var.Yarın uygun bi fiyata seagate'in ST3500320AS modelini alacağım.İkisini birlikte kullanmak istiyorum.Şuan vista var formatlayıp yeni HDD'e xp kuracağım.Eskisinide yedekleme amaçlı kullanacağım.İki HDD birlikte kullanabilirmiyim onu öğrenmek istiyorum yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim...
Evet ben de uzun zaman önce bu sorunun cevabını aramıştım ancak bir bilgiye ulaşamamıştım. Bizi aydınlatırsanız seviniriz..
Anakart SATA ve IDE destekliyorsa neden olmasın ki. Ben kullanıyorum, sorun yok.
quote:
Orjinalden alıntı: maxiyavuz
Anakart SATA ve IDE destekliyorsa neden olmasın ki. Ben kullanıyorum, sorun yok.
Ekstra bi program yülememem mi gerekiyor yoksa biostan veya İDE HDD'in slave master ayarınımı yapmam lazım
ekstra bir ayara gerek yok zaten genellikle tek ide connector oluyor yeni anakartlarda... kendin çoklayabilirsin. Bir süre 2 sata + 1 ide kullandım sorun yaşamadım.. Programa ihtiyaç yok. Harddisk biçimlendikten sonra Windows'da görünecektir.
çok teşekkürler yeni HDDimi taktık ikisini birlikte kullanıyorum sadece biostan atamalarını yapmam gerekti.
bende hem sata hemde ide kullandım.Ama cd romları görmüyor.cd romlarda İDE takılı.çıkarınca çalışıyor.bir çözüm bulamadım.İDE ve SATA sürücülerini ayrıca yüklemek gerekir mi?