Şimdi Ara

ideal savunma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar Nba de koclarin tek sozu vardır:IYI HUCUM MAC KAZANDIRIR IYI SAVUNMA SAMPIYON YAPAR..

Bu sozden ve Steinberger arkadasın super yazıları sayesinde oyuna basladım..

Sorum su:Orta olcekli ideal savunma icin kacar adetten sonra filoyu dusunmeye baslamalıyım..

Biliyorum bunun sonu yok ama...

• arkadaşım bu senin tamamne oyun yapına bağlıl bi konu
    ne kadar çok online oluyorsan savunma ihtiyacın o kadar azalır tabi bu benim felsefem
  • ben steinbergerin taktigine gore sordum..
    Belli bi savunmadan sonra filoya basla diyo da..
    cevapladigin icin saol
  • ne kadar savunma yaparsan yap birileri mutlaka yıkacaktır
    bu yüzden savunmaya tek kuruş bile yatırmayın
    birileri vuramıyorsada abilerine söler onlar vururlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kaiser soze

ne kadar savunma yaparsan yap birileri mutlaka yıkacaktır
    bu yüzden savunmaya tek kuruş bile yatırmayın
    birileri vuramıyorsada abilerine söler onlar vururlar

+1
  • yaw bende savunma yapma taraftarı degilim ama az bucuk yaptım biraz plazma atıcıda atıcam birkac tane yarın falan..
    yapma nedenim su..
    bende sürekli online im ay'i olan adam bile zor yakalar filomu ama, savunma olmadan filom yerdeyken 400 komuta falan isimi bitirebiliyor..
    ama orta derecede bi savunmam var filomu kayıpsız indirebilmesi icin 700-800 komuta falan gerekiyor su anda...
    yani bana saldırabilecek kisilerin sayısını azaltıyorum, sonucta birileri gelipte dagıtabilir savunma falan kalmaz farkındayım...
    ama ne kadar online olursan ol, isin cıkar bisey olur bakamazsın oyuna..
    biraz da olsa güven veriyor sadece bu
  • walla savunma yapacaksan1z sadece plazma at1c1 yapın benim savunmam mesela cok iyi
    157 gaus 128 tane de plazma atıcı var saldıranıda pek gormuyorum
  • savunmaya yatırım yapmanın bosuna olduğu söleyen arkadaşlar "her savunma yıkılır, ve yatırımınız bosa gider" diyorlar. Demek her savunma yıkılır ozaman bende sana derimki "her filoda yıkılır" ve filon yıkıldığı zaman hiç birşeyin kalmaz. Ve filon her zaman hedefken savunman sadece gezegeninde maden veya filo varken tehlikededir. Kimse boş gezegene saldırmaz şahsi bi kızgınlığı yoksa.
    Gelelim başlığa ideal kelimesinin anlami: "Amaç edinilen, ulaşılmak istenen şey" dir. Yani ogame mantığıyla ideal kavramı olamaz. Ogame sınırsız bir dünyadır.
    Arkadaşımız sorusunda nekadar süreden sonra filo basma aşamasına geçeyim demiş? Savunma "arz talep" prensibine göre olmalıdır. Üreticinin piyasaya mal cikarması ve tüketicinin piyasadan mal çekmesi. Yani çevrenizdeki tehtit ne kadar büyükse ona göre bir savunmaya ihtiyacınız vardır. Şöle örnek veriyim sizin yakınızda ve size saldıran kişilerden en iyisinde 700komuta varsa sizin bu 700 komutadan 100 düşürecek kadar savunmanız olmalıdır. Ve bu dediğimi yapmak için sizin 1000 roketatar 1000hafiflazer ve 35 plazma aticisina ihtiyaciniz olacaktır. savaş sonunda rakibiniz 6m kaybederken siz 2,3m gibi bir kaybınız olcaktır. ve kimse böle bir saldırı yapmaz.
    çevrendeki tehdit'in büyüklüğüne göre savunma bas ve daha sonra filoya başla. Tabi tehditin büyüme hızı seninkinden fazla olcağı için sen biraz daha fazla bas ben olsam öle yapardım:)))

• hocam savunmasız oyun olmaz.5000 roket 4000 lazer yap bak bakalım kimse girebiliyor mu?kimse bu savunmaya filosunu feda etmez.Ama filon olurxsa adamlar sadece çöpü için gelip dalarlar.
    Savunmanın avantajları ;bir kere yıkıldımı geri yapılabiliyor.Gece filomu kaçırayım gibi bir derdin olmaz.Mekanında filo yokken ufak çaplı saldırılıra maruz kalmazsın

Filonun avantajları :Çok büyük filon varsa istediğin yere girer istediğini mahvedersin ki zaten oyunun amacıda bu.Savunma yapar ama gereksizdir çünkü mutlaka daha güçlü biri olur.Olmasa bile ittifaktan birileri gelir ve patlatır filoyu o zaman bütün varlığın gider.Filoların yok olursa ay çıkar(buda bir avantaj)

Neyse sonuç olarak benim taktiğim savunma yapıp sonra filoyu geliştirmek.Çünkü trafik var şu saatte filom inicek şöfor bey avcele edelim gibi streslere giremem.Her gece filo kaldırıp sabah okula giderken tekrar inen filolarımı kaldırmakla uğraşamam.Özeliikle ayı olan biri takip ediyorsa filo inice patltırlar vs vs vs.

Tabiki herkesin oyun taktiği farklıdır. ama bencede ilk önce defans sonra ofans iyi bir taktik.Tabi ki saldıranlar kadar zevk almıyor olabilirim ama üst sralar böyle daha çabuk ilerlenir.Herhalde saldırmak yerine üst sıralarda olmak savunmacılara daha çok zevk veriyor.Savunmacılar oyunu kazanıp zevk almak için filocular ise saldırıp zevk almak için oynuyorlar :)

• bana kalırsa savunma yapmak ii bir fikir deil...bos bosuna maden yatırma...sadece metal faslan hep kalır onlarla kaldıkça roketatar bas yeter...
  • metal fazlan hep kalıyorsa demekki pek stratejiden anlamıyorsun demektir.Sen işi başka yönlere çektin.Az savunma yapmak tabiki boşunadurda yüksek savuma çok işe yarar.
    quote:

Orjinalden alıntı: iron eagle

bana kalırsa savunma yapmak ii bir fikir deil...bos bosuna maden yatırma...sadece metal faslan hep kalır onlarla kaldıkça roketatar bas yeter...
  • quote:

Orjinalden alıntı: derkin

metal fazlan hep kalıyorsa demekki pek stratejiden anlamıyorsun demektir.Sen işi başka yönlere çektin.Az savunma yapmak tabiki boşunadurda yüksek savuma çok işe yarar.
    quote:

bana kalırsa savunma yapmak ii bir fikir deil...bos bosuna maden yatırma...sadece metal faslan hep kalır onlarla kaldıkça roketatar bas yeter...

yoo gayet ii bir strateji ile oynuom...metal her samn fasla kalır...çünkü metal madeni basmak daha kolaydr...
  • bence gercek adalet için bu oyunun evrenlerine bi süre oyuncu alınsın adam 2 evrende 1m puan yapmış ben girdim daha 20k dayım ben ne yaparsam yapıyım bu adam beni indirebilcek güçte olacaktır benim bu evrende ilk sıralara oynama şansım 10k da 1 falan oluyo bu durumda
    bi evren açılsın oyun birincisi 10k puan yapana kadar adam alınsın yada ne biliim böyle bişeyler yapılırsa savunmanınmı yoksa filonunmu daha iyi strateji olduğu cıkar piyasaya
  • Hocam işte benim gibi iyi ayarlayavcaksın ki metalin artmasın

Ayrıca raptora katılmamak elde değil.1. evrene şimdi kayıt olan bir adamın birinci olma ihtimali yüzde 0 bile değildir.
    quote:

quote:

Orjinalden alıntı: derkin

metal fazlan hep kalıyorsa demekki pek stratejiden anlamıyorsun demektir.Sen işi başka yönlere çektin.Az savunma yapmak tabiki boşunadurda yüksek savuma çok işe yarar.
    quote:

yoo gayet ii bir strateji ile oynuom...metal her samn fasla kalır...çünkü metal madeni basmak daha kolaydr...

• Hadi bakalım bu savunmaya dalmak isteyen varmı.Simde bir test yapın bakayım nelere mal olur bu saldırı.
    http://forum.donanimhaber.com/m_5131909/tm.htm

ayrıca bu oyuna ilk başladığımda bu foruma yazdığımda bende savunma gereksizdir diyenlerdenim.
    ama gece rahat uyumak için gereklidirmiş.İlk 50 ye girince dank ediyor tabiki.

Roketatar (19999 adet var)
    Hafif Lazer Topu (2222 adet var)
    Agir Lazer Topu (9999 adet var)
    Gaus Topu (777 adet var)
    Iyon Topu (1164 adet var)
    Plazma Aticilar (407 adet var)
    Küçük Kalkan Kubbesi (1 adet var)
    Büyük Kalkan Kubbesi (1 adet var)
    Yakaliyici Roketler (60 adet var)
    Gezegenlerarasi Roketler (50 adet var)

Ayrıca 5 adet yıldız genelde savunmada bekletiyorum
    Not: Bunlara rağmen oyunda henüz ilk 50 içindeyim 1.de neler vardır tahmin edin

• hangi evren kardeş
  • 2.evrendeyim oradaysan tanışmak isterim belki ittifaklaşırız.
  • gördüğünüz gibi savunan savunuyo yanlız bu kadar ağir lazer ve iyon topu yerine roketatar ve hafif lazer bassan daha iyi olurmuş, kardeşim daha ne kadar basim bir sürü roketatarim var desende haklisin tabi:) ama etki ve geri dönüşüm açısından RA,HL ve Plazma dışındakilerin basilması taraftarı değilim
  • özellikle 20bin roketatarın yanında 2bin hafif lazer cok az bee:) bir hafif lazer sever olarak bu na karşıyız:)
  • Sarin Ben Senin Yerinde Olsaydım Sadece Gaus Topu ve Plazma Atıcı Basardım ama senin savunmanda super derece iyi yani seni artık oranın 1 .si bile kolay kolay yıkamazfilonla birlikte sar isek
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.