Şimdi Ara

İki farklı ağı kablosuz şekilde birbirine bağlamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • herkese selam. problemim biraz kapsamlı, o yüzden öncelikle bir şekil çizerek size derdimi anlatmak istiyorum :)

Uploaded with ImageShack.us

http://yfrog.com/mv36556436p

şimdi, bu resimde gördüğünüz iki geometrik şekil aslında iki ayrı apartman. sağdaki apartmanda superonline'ın vermiş olduğu bir adet tilgin HG1311 kablosuz router mevcut.

soldaki apartmanda ise bir adet UsRobotics 4 port kablosuz ADSL modem var.

her iki aparmanda da internet bağlantısı mevcut, ancak zaten derdim internet bağlantısını paylaşmak değil. Yukarıdaki binada kardeşim oturuyor ve sürekli büyük boyutlarda dosya transferleri yapıyoruz, (arada counter da atmıyoruz değil :)) dolayısıyla internet üzerinden gönderip almak çok zahmetli oluyor. Biz de halihazırda şöyle bir düzenek yaptık, resimde gördüğünüz 1 no'lu noktada bir adet tilgin router konuşlanmış durumda. buradan bildiğimiz cat5 kablo çıkıyor, bir numaralı apartmanın içinden dolaşıp iki numaralı noktaya ulaşıyor (burası balkon). Buradan aynı kablo devam ediyor, dört numaralı noktaya geliyor (burası da alt binanın balkonu). bu noktadan da binanı içine girip üç numaradaki UsRobotics modeme ulaşıyor. Buradan da haliyle hem kablolu, hem de kablosuz olarak yukarıdaki router'a, dolayısıyla bilgisayarlara ulaşabiliyorum.

Mevcut sistem şu anki haliyle şahane çalışıyor, yalnız şöyle bir sıkıntım var: her iki apartmanın sakinleri de sakinliklerini daha fazla koruyamadılar ve bu kabloyu buradan kaldırın diyorlar. E haklılar da aslında :)

Şimdi, derdim şu: Bu aradaki kablonun sağladığı bağlantıyı kablosuz şekilde sağlamak istiyorum. Yani iki ayrı ağı kablosuz şekilde birbirine bağlamak istiyorum. Bunun için aklımda iki çözüm mevcut:

Birinci Çözüm:
    Bir numaradaki tilgin router'ı iki numarada görülen noktaya taşıyıp buradan kablosuz yayın yapmasını sağlarım, dört numaraya da bir kablosuz cihaz koyup buradan kablosuz yayını kabloya aktararak yine UsRobotics'e gitmesini sağlayabilirim.

İkinci Çözüm:
    Bir numaradaki tilgin router yerinde kalır, iki numaraya bir adet kablosuz bridge cihazı koyarım, dört numaraya da bir adet kablosuz bridge cihazı koyup kablosuz ağı kabloya aktararak üç numaradaki usrobotics modem'e ulaştırırım. Böylece aradaki kablonun görevini bridge cihazlarına devretmiş olurum.

Plan buraya kadar güzel görünüyor, ancak uygulanabilirliğinden pek emin değilim. O yüzden sizlere danışayım istedim. Tabiki tercihim bir numaralı çözümü uygulamaktan yana, çünkü o çözüm bana daha ucuza malolacak, tek bir cihaz almam gerekecek. Şimdi, asıl sorum şu: Normal bir şekilde kablosuz yayın yapan bir cihazdan aldığı yayını, tekrar cat5 kablo kullanan bir ağ üzerine aktarabilecek bir cihaz mevcut mudur? Varsa hangi cihazı tavsiye edersiniz? Ya da bu sorunuma daha farklı bir çözüm önerebilecek kimse var mıdır? :) yardımlarınıza şimdiden teşekkürler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.