Şimdi Ara

iki hardis ayrı çalışma şekli nasıl bağlanır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    kendim fabrikada çalışan elektrikciyim.
    fakat emin olamadığın bir sorunum var.
    bilgisayara 2 hardisk taktım powerlerini soketlerini ayrı takarak driverlerini kurdum hangisi kullanmak istiyorsam power soketini takıp kullanıyorum.ikisini aynı anda kullanmak istemiyorum.
    böyle kullanmak zor olduğundan
    1-0-2 şalter monta edip istediğim hardiskle açmak.power soketinde 12 volt ve 5 volt ayrı var.sadece 12 volt kesip 5 volt sürekli olsa hardiske zarar verirmi veya sorun yaratırmı.
    yoksa 12 ve 5 volta ikisini birdenmi kesmek gerekir.
    herkese teşekkürler.

• 12 ve 5 voltu aynı anda kesmelisiniz. Sorun çıkıyor çünkü ( denedim :) )
    Ben iki adet çift kontak 12VDC röle ile sorunu çözmüştüm. 0 1 2 anahtar ile tölenin ya birini , ya da diğerini çektirip Harddisk seçiyordum. Ama bu işlem , bilgisayarın power tuşuna basmadan yapılmalı. Yoksa HDD yi yersiniz :)
    Saygılar.
  • Artı 12V ve 5V yerine HDD.ye giden 2 adet eksi kabloları birleştirip(giriş 1 eksiden çıkış 2 adet yani orjinal yerlerine) 1 anahtar ile kontrol daha rahat olur.Dikkat edilirse PSU'da eksi çıkışların hepside aynı yerden alınır.Not=2 yönlü anahtar kullanımında kaliteli olan tercih edilmeli

Aslında daha önce bende 2 HDD ile çok çalıştım.Ör;1.ye Windows XP, 2.ye ise Vista yükledim.Hangi işletim sistemi ile çalışmak istiyorsak PC ilk açılırken komutla onu tercih edilir.Hem 2 HDD arasındada data aktarımı yapabilirsiniz.Kısaca;
    Anakart isimlerine göre komut değişir,PC açılırken anakartı ASUS olanlarda F5'e basılı tutup gelen uyarıda hangisini tercih ediyorsak ok işareti ile işaretleyip enter'e bas tamamdır.Bu komut MSİ anakartlarda ihtimal F12 komutu olmalı.Yinede uzun yıllar geçtiğinden tam hatırlayamadım,deneme yanılma yöntemiyle hemen bulunur.Kolay gelsin.
  • " malisert32 " kardeşim. Dediğinizde yanılıyorsunuz. Çünkü şase sadece besleme soketinden gelmez bir harddiske.
    IDE de SATA da olsa bir HDD , 2 adet soket bağlanır. Birisi besleme voltaj soketi , diğeri data soketi. Ve data soketinde de maalesef şase ucu var. Hatta bir çok kasanın kendisi de şase olduğundan ( toprak hattı birçok mekanda yok maalesef ! ) HDD şaseyi zaten gövdeden de alacaktır.

http://www.allpinouts.org/index.php/Serial_ATA_%28SATA%2C_Serial_Advanced_Technology_Attachment%29

http://pinouts.ws/ata-ide-pinout.html

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi untayk -- 8 Ağustos 2011; 0:23:26 >

• Haklısınız Sayın untayk.Eksi çıkışlarla şase yani gövde aynı,dikkatimden kaçmış,uyarı ve bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim,sağolun.
    Bu durumda yukarıdaki yazımı düzeltmek adına;iki HDD'de montajlı ve komut sistemiyle HDD tercihi yapılır diye düzeltmek istiyorum.Tabi bu fikir şahsi fikrim.
    Ayrıca; 5V ve 12V kontrolunda;4 ad. PNP transistörle her HDD için 2 trans. sürme devresiyle problem çözülür diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malisert32 -- 8 Ağustos 2011; 0:56:20 >
  • arkadaşlar ilginize cevaplar için teşekkürler
    1-0-2 trifaze pako şalterle hallettim.
    arızalı power kablolarını kesip sokelerini ve kablolarını kullandım.
    tabi bunu soket uçlarını kesmeden soket pinlerini çıkaranlar bilir.geriye çıkartıp yeni kablolar lehimledim.
    her iki voltajıda şalterden geçirdim.
    şaltere önüne koruma yaptım.
    önlem amacıyla
    dediğiniz gibi bil.açıkken 1-0-2 işlemi yapılrsa bad sektörleri başlar.
    sorunsuz bir şekilde kullanıyorum.
    herkese başarılar.
  • http://www.alibaba.com/product-gs/289284767/Key_Switch_On_Off_Key_Lock.html
    Ben bu tür bir anahtar ile , 2 adet çift kontak röleyi kontrol ederek yapmıştım.
    Sanırım sizinkine göre biraz nazikçe olmuş olmalı :)

İşlemi tamamladığınıza sevindim. Güle güle kullanınız.
    Saygılar.
  • untayk haklısın
    daha güçlü my7,finder veya bunu gibi bir sürü roleler var.
    enversör olarak kapalı açık kontaklarını kullanıp çalıştırmak veya emniyet gayet iyi olurdu.
    böyle yapmaktaci amacım
    çocukların bilgisayarı olduğu için belirgin nestleler olması lazımdı.
    1.numara oyuncu
    2.numara proğram üzerine
    3.numara ortalıkta dolaşıyor.
    yinede herkesin fikrine saygı duyuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karasu1 -- 13 Ağustos 2011; 15:22:56 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.