Şimdi Ara

Ilk 100'den Tavsiyeler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
153
Cevap
224
Favori
38.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
130 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tebrikler hocam
  • tebrikler hocam, faydalı konu
  • Tebrikler hocam beklenen konuydu bu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maşallah makine makine

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hocam merhaba 12ye gectim bende,11. sınıfta sadece 11 calistim saglam bi sekilde bitirdim fizik haric ama suan cogunu unuttum.Bu yaz haziran sonu baslayip ygsyi %80civarinda bitirdim.mat ve fenlerden 2-3 konu kaldı netlerim 100-110 arası degisiyor.Sizce konuları tam bitirmeye mi odaklanayım yoksa şu 2 hafta biyoloji ve kimyayi tekrar edip ygs+lys mat-geo ve 11. sınıf fiziginimi calisayim?Simdiden tesekkurler cevap icin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • uchihagaeshi kullanıcısına yanıt
    Normalde cok sik olmasa da kitap okurum ama son sene pek okumadim. Okumak biseyler katar illa ki de zamani cok verimli kullanmak lazim, 1 seneden az kalmis surda, hatta ygs ye 8 ay falan kaldi galiba, soru cozmek ya da konu calismak kadar oncelik vermeyin bence kitap okumaya. Tabi son sinif degilseniz bol bol okuyun, hatta biraz daha agir kitaplaritercih edin ama son seneyseniz dedigim gibi. Kendi bos zamaninizda okuyun tabi isterseniz ama kitap okudum hani benim 40 netim gibi bi beklentiniz olmasin.

Kendine ayirdigin vakit konusunda da editlerken yazcam onlari ayrintili bi sekilde. Gun icerisinde, olmadi gece editlerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat08e -- 2 Eylül 2017; 10:55:47 >
  • Geometri icin ikisi de benzer zorlukta ama ikisi de zor. Ben ikisini de bitirmistim, sorulari farkli genel olarak, zaten ince kitaplar. Dedigim gibi cogu diger kaynaga gore sorulari epey kaliteli, benim cozemedigim cok soru oluyod baslarda ama cozumleri ogrene ogrene gelisiyorsunuz.

Ilk 100'den Tavsiyeler

Bu resimdeki kitaplar, ygs sinde de ayni tasarim ustunde ygs yaziyor sadece.

• Dikkat hatasi icin kesin bi cozumum yok, olsa kendim uygulardim zaten, dikkatsizlikten cok soru kacirdim
    Ama azaltabilirsin tabi, denemeleri kesin ciddiye al, bitse de gitsem gibi bi dusuncen olmasin, o sekilde cozersen dikkatsizlik daha da artar. Bir de mesela dikatsizligi cok yaptigin dersi daha once cozebilirsin. Bu sekilde de azaltilabilir.

• murat08e kullanıcısına yanıt
    Hocam karaagac kadar bol ornekli,cozumlu kaynak bulamadim.Karaagactan konuyu ogrenip nihat bilgin cozsem olmaz mi?

• Simdi tabi 0 diyorsan benim dedigim kaynaklara daha bulasma. Ant yayinlari nasildir bilmiyorum ama kolay bi yayin sec. Geometriyi de matematikle beraber goturmeye calis, ondan da coz yani soru bence. Fen calismiycam zaten diyosan ikisini beraber cok rahat yetistirirsin. Fen Mattan daha cok zamanimi yemisti benim. Fenden de cok gece birakma derim ben. 11.sinifta gormedim diyosan yetistirmesi biraz daha zor olabilir, en azindan fizik, kimya temelini oturtmaya calis. Lys konularini degil de ygs deki konulari biraz inceleyebilirsin. Mat-geo dan sikilinca arada onlardan da soru cozebilirsin mesela. Ozetle mat geodan kolay bi yayin sec, kitaptaki tum sorularin cozumlerini ogrenmeye calis. Sonrasinda yavas yavas daha zor kaynaklara gecersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat08e -- 2 Eylül 2017; 11:09:30 >
  • SO Falcon S kullanıcısına yanıt
    Netlerini su an artirmaya calisma, sonucta su anki netlerinle universiteye almayacklar seni. Konulari zaten unutursun da hatirlamasi cok daha kolay olur saglam bitirdiysen. Tekrar etmek daha mantikli geldi bana. Fizikten de mekanige oncelik verebilirsin elektrik-manyetizmadan once. Ben yazin mekanigi halledip sene icerisinde elektrik-manyetizma bitirmistim.

• Tebrikler.

• fabricioramirez F kullanıcısına yanıt
    Karaagac bence en iyi kaynaklardan birisi, cok sey de ogretiyor ama dedigim gibi osym tarzina uygun degil. Mesele osym 2013 teki gibi sorsa dusunmeden al coz bitir hepsini derdim ama son senelerde iyice kolaylastirdilar, sadece 12.sinifin formulu az, sozelimsi konunlarindan zor soru sorabiliyolar. O yuzden baska bi kaynaga bakabilirsin. Ama zaman sorunu olmaz diyosan al coz, ogrenirsin her seyi ama fazla ogrenirsin. Meb in kitaplarini da sakin aksatma. Fizikten bizim senenin kitaplari gayet iyiydi, ornekleri de basit ornekler degildi. Meb lerin duruyosa onlardan calisabilirsin. Benim bildigim kaynaklardan onerdiklerim bunlar. Bilmedigim guzel konu anlatimli kitaplar da vardir illa ki, bi arastir derim.

• Tebrikler hocam. Yüksek hedefi olan bir TMci için fene nasıl çalışılması gerektiğini söyleyebilirmisiniz? Kaynak tavsiyesi de yaparsanız çok sevinirim.
  • Hocam tebrik ederim. Allah utandırmasın inşallah yolunuz açık olsun..

• Hocam birde pek yardımcı olabilir misin emin değilim ama sadece ygs geometriye çalışacak biri lys-ygs kitaplarını alması mantıklı olur mu yoksa paso ygs sblerini çözse mi mantıklı? Mesela bende bry a ve b var daha başlamadım ikisine de matematiği hallettikten sonra başlayacağım. Ama herkes karekök ygs-lys sbnin iyi olduğunu söylüyor bry a ve b benim için yeterli olur mu? Hedefim 5+ net yapmak ygsde. (Dilciyim)
  • murat08e kullanıcısına yanıt
    tesekkurler (:

• Lisede ilk 3 sene dolu dolu geçirdim diyemem, demiş 11in başında 120 yapıyorum diyor. He canım he hiç çalışmadan yaptın,temelin vardı çok zekisin hadi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: murat08e

Netlerini su an artirmaya calisma, sonucta su anki netlerinle universiteye almayacklar seni. Konulari zaten unutursun da hatirlamasi cok daha kolay olur saglam bitirdiysen. Tekrar etmek daha mantikli geldi bana. Fizikten de mekanige oncelik verebilirsin elektrik-manyetizmadan once. Ben yazin mekanigi halledip sene icerisinde elektrik-manyetizma bitirmistim.

Hocam ben TM'yim ama geçen sene YGS Fen'de 22 net yaptım. Kimya 12 Biyo 9 Fizik 1. Elimde biyodan çapın özet kitabı, kimyadan da simetri var. Fizik için ne önerirsin ? 30 net yapsam hiç fena olmaz.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.