Şimdi Ara

Ilk 100'den Tavsiyeler (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
153
Cevap
224
Favori
38.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
130 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok teşekkürler.
  • Ellerin dert görmesin çok sağol

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • K.Dot kullanıcısına yanıt
    Okulda yaptiklari bi denemede yapmistim o kadar, 12.siniflardan 155 civari yapanlar vardi o sinavda, benim sinifimdan da 130 lar bile vardi, deneme cok kolaydi muhtemelen. Mat, Turkce den zaten 35 civari yapiyodum. Sosyal Fenden 25'er yapsan bile 120 net yapiyo. Ilkokul temelim iyiydi sbs de 600 civariydim zaten, yorum agirlikli kolay bi sinavda temeli iyi olan adam 130 140 bile yapabilir. Ygs matematigin sbs matematiginden konu olarak pek bi farki yok zaten, turkce icin de oyle. Toplamda 3 deneme oldugumu hatirliyorum 11.sinifta, 120 100 110 gibi biseydi netlerim. 0'dim yazmamisim zaten dikkatli okursan, yazililara falan calisiyodum sinav onceleri, ama yazili disinda calismiyodum ders saatleri disinda.

Hayir zaten ne bekliyorsun ki, ilk 50 ye giren bi adam icin cok az yani bu netler, bu civarda millet 11.sinifta 140 net yapiyor. Bu sene ilk toder'de 11.siniflardan 150 net ustu yapan bi ton adam vardi tr genelinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat08e -- 2 Eylül 2017; 12:23:27 >
  • Hocam uyku düzenin nasıldı ? Kaç saat uyurdun genelde?
  • Cogu zaman 7-8 saaat civarinda uyuyodum ama istisnalari vardir illa ki. 6 saatten az uyudugum gunler de olmustur. Cok az uyuyunca ertesi gun verimsiz gecer genelde, faydadan cok zarari dokunabilir yani onun.

• Yerimi alıyım şurda

• Hep LYS Kasan Adam kullanıcısına yanıt
    editlerken bunla alakali da biseyler yazacagim

• murat08e Sadece biyolojide mi no tuttun?
  • Fizikte de palmeyi bi inceleyebilirsin, palmenin ygs kitaplari ozet gibi oluyo genelde, cok ayrintiya inmiyolar. Kimya Biyodan gayet iyi yapmisin, fizikten de cok calismayarak 8-9 net yapabilirsin bence. Ben ygs konu anlatimli olarak palme disinda kullanmadim, lys icin epey kaynak kullandim ama ygs icin palme konu anlatim yeterli bence. Fizigi biraz kolaylastirdilar tm ler icin son senelerde. Son cikan sorularin hepsini iyice incele o konulara da bakabilirsin sadece. Mesela su renkler ile ilgili 2 senedir soru geliyor. Tum konulara da calismana gerek yok yani, o standart soru gelen konulari bi kendara ayir onlara oncelik ver.

• Onrtmz kullanıcısına yanıt
    5+ net istiyosan karekok alma bence. Karekok fulle yakin yapmak isteyenler icin daha mantikli. Bireyler varsa yeterli olur muhtemelen. Matematigi hallettikten sonra degil de gunde 1 test falan cozmeye calis bence simdiden. Geometriyi sikistiranlar genelde yetistiremiyor, yayarak cozmek hepsini bi anda cozmekten cok daha verimli olur. Mesela basit açi testleriyle falan basla derim ben gunde 1 test falan cozmeye. Mat hallolunca daha da yuklenirsin. BireyA icin 1 test cok vaktini almaz zaten. Kolay gelsin simdiden.

• ghost592 G kullanıcısına yanıt
    Kimya ve Biyoloji icin tuttum. Ama en onemlisi biyoloji icin olani. 10 sayfalik konuyu 1 sayfaya ozet cikartabiliyorsun. Tekrar ederken cok daha hizli tekrar edebilirsin bu sekilde. Kimya'da da tavsiye ediyorum, oyle cabuk unuttugun kisimlari falan kitapta altini cizmek yerine ayri bi deftere ya da not defterine yazsan daha verimli olur. Diger derslerde de tut istiyosan tabi de Biyo Kimya icin kesin tut bence.

• Hocam öncelikli azminiz ve başarılarınız için sizi tebrik ederim. Size bir konuda danışmak istiyorum:

Benim ygs mat ım iyidir. Denemelerde 30 üstü yapıyorum.Ama yaz bitmeden ben bunu 35 üstüne sabitlemeyi istiyorum en azından.Ygs matematik yorum gücü istediği için bu saatten sonra sıradan kaynaklar yerine, olimpiyat sorularını çözmeye çalışsam, olimpiyata hazırlanır gibi çalışsam ve karekökün yeni çıkardığı olimpiyatçılar için zoru bankası kitabını çözsem benim için iyi mi olu kötü mü olur? Siz de olimpiyatçı olduğunuz için size bi danışayım dedim vereceğiniz cevap için şimdiden teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: murat08e

5+ net istiyosan karekok alma bence. Karekok fulle yakin yapmak isteyenler icin daha mantikli. Bireyler varsa yeterli olur muhtemelen. Matematigi hallettikten sonra degil de gunde 1 test falan cozmeye calis bence simdiden. Geometriyi sikistiranlar genelde yetistiremiyor, yayarak cozmek hepsini bi anda cozmekten cok daha verimli olur. Mesela basit açi testleriyle falan basla derim ben gunde 1 test falan cozmeye. Mat hallolunca daha da yuklenirsin. BireyA icin 1 test cok vaktini almaz zaten. Kolay gelsin simdiden.

Teşekkür ederim yanıtınız için hocam eğer o gün ki programım biterse (kaf serisini biliyorsanız ilk gün tk 2. gün konunun testleri) ek olarak geometride 1 test çözmeye çalışacağım.

Fen için kimya ve biyolojide not tutmuşsunuz. Tekrarları kaç haftada bir yapıyordunuz ya da kafanıza göre mi yapıyordunuz? Mesela dur ben bu konuyu hatırlayamıyorum ya bakayım mı yoksa haftada bir yada bir şeklinde mi? Fizik için Palme ve biyoloji için karekök soru bankam var kimya için de limit almayı düşünüyorum emin değilim. Fenden 25+ çıkarmak istiyorum denemelerde az mantıkla 5-10 net yapabiliyorum okul açılınca ygsye kadar yetiştirebilir miyim?

Fen için en çok kafamı kurcalayan soru şu: Fiziği tamamen boşver kimya+biyoloji aban onlardan 25 net çıkarmaya bak ya da bunun yerine hepsine aynı vakti ayır hepsinden net çıkarmaya çalış. Hangisi daha mantıklı hocam? Fiziği çoğu kişi zor diyor o yüzden emin olamadım.

Sizin seviyeniz çok yukarı ilk 100desiniz benim zamanlarımda muhtemelen konuların vs çoğunu biliyordunuz o yüzden pek sizin seviyenize yönelik sorular soramıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: murat08e

Fizikte de palmeyi bi inceleyebilirsin, palmenin ygs kitaplari ozet gibi oluyo genelde, cok ayrintiya inmiyolar. Kimya Biyodan gayet iyi yapmisin, fizikten de cok calismayarak 8-9 net yapabilirsin bence. Ben ygs konu anlatimli olarak palme disinda kullanmadim, lys icin epey kaynak kullandim ama ygs icin palme konu anlatim yeterli bence. Fizigi biraz kolaylastirdilar tm ler icin son senelerde. Son cikan sorularin hepsini iyice incele o konulara da bakabilirsin sadece. Mesela su renkler ile ilgili 2 senedir soru geliyor. Tum konulara da calismana gerek yok yani, o standart soru gelen konulari bi kendara ayir onlara oncelik ver.

Kimya ve Biyodan simetrilerin bitmesi yeterli olur mu peki ?
  • helal olsun hadi bakalım gaza geldim gidiyim de ders çalışıyım

• murat08e kullanıcısına yanıt
    Ulan . Aynı okul aynı bölümdeyiz gurur duydum.

Beyler benden de bir tavsiye 11lere gelsin. 11. Sınıf konularını yalayın yutun . Hele fiziği hayat felsefesi yapın

• Hocam tebrikler gercekten cok güzel bir basari bolumunuzde hayirli olsun .hocam bu arada fen dersleri icin (fizik kimya biyoloji) onerdiginiz fen bilimleri kaynaklarini ygs ve lys olarak belitirseniz birde bu fen bilimlerinin serileri oluyor normal yildiz diye bunlarida her ders icin ayrica tek tek editlerseniz siparis verirken karisiklik olmasin diye cok iyi olur ayrica calisma saatleriniz ve plan program hazirlamanizdan da bahsedebilir misinniz .Güzel konu ve tavsiye icin cok teşekkür ler hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sidero -- 2 Eylül 2017; 13:31:44 >
  • Tebrikler Murat tavsiyelerini paylaştığın için teşekkürler
    Apotemi Limit türev çözdüm integralin 1/5 bitti ve sen apotomi integrali tavsiye etmemişsin bunun nedeni nedir? Başka bir kaynağa mı yönelmeliyim tavsiye ettiğin fasükül var mı?
    YGS denemesinde zaman artırabiliyor muydunuz?
  • Dersaneye yazıldım sınıfta 8-9 kişi var heralde en kotusu benım :(

Temelim felan biraz zayıf matematikten özel ders felanda alıcam. Tm yim bu arada.

Mesela matematikte konu anlatımını felan anlıyorum sonra bi soru cözeyim diyorum ama boş boş bakıyorum oyle hic gormedigim tipte sorular oluyor :(

Evde calısmayada baslamadım bayramdan sonra baslıcam onerilerin var mı ve sence cok mu geç kaldım??

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.