Şimdi Ara

Ilk 2k şansım TM (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
2.700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ques22 Q kullanıcısına yanıt
    Söylediklerinizin ilk cümleleri hariç o kadar doğru ki ayakta alkışlıyorum lakin ilk cümlenizde belirttiğiniz kontenjan olayına gelecek olursak bu sene ankara hukukun toplam 615 kontenjanı vardı sıralaması 3400 ile kapattı, istanbul hukukun kontenjanı ise 554 ve sıralaması da 4600 lerde. Yani ankara hukuk daha fazla öğrenci almasına rağmen istanbul a 1200 küsür fark atmış durumda.

Bu arada sadece yks ye göre bir değerlendirme yapmadım yazdıklarımı tam ve düzgün okuyun lütfen..
  • yks ye gore okul secme konusunu sizin soylediklerinize istinaden soylememistim, bir suru kritere gore degerlendirmissiniz siz.

ikisi arasinda kalan biri okursa diye ekleyeyim, tercih yapacak kişi için bu iki okul arasinda yks siralamasi tercih sebebi olmamali bence. Ankara da yasamak vs istanbulda yasamak, masraflar, ekolleri gibi bicok faktore bakmak gerek. babam aühf mezunu ama istanbul da okumayi onerir genelde.

Kontenjan konusunda 2.öğretim 1.ogretimi kontenjanina dahil ederek düşündüm sanırım. Haklısınız.

• Konu boş bir muhabbetten kaynamış gitmiş. Benim merak ettiğim nasıl 62 65 dışına çıkamadığın. Benim sadece edebiyatta bile bundan fazla fark oluyor denemeler arasında

• Hocam tamam ben tam bir cahilim susuyorum.

• Logic101 kullanıcısına yanıt
    Hocam valla konu niye bu kadar saçma yere geldi bende anlamadım :)
    Ben son 20 ayt denememden bahsettim eskilerde uçurum fazla oluyrdu bir de aynı yayınlardaki netlerimi yazdım

• Çok doğru bir özeleştiri, kutluyorum sizi..

• :)

• Bir şey sormak istiyorum

Geçen yıldan 90 net TYTm var

İstanbul hukuk için kaç ayt neti yapmam lazım(tytyi daha kötü yapacağımı varsayarak)

• Mezkur Kimse M kullanıcısına yanıt
    Sınavla en doğru sonucu verir.

• Mezkur Kimse M kullanıcısına yanıt
    Benim geçen yıl 83 tyt netim vardı. 57 ayt netiyle 2666 sıralama geldi. Senin 90 netin varsa yine en az 54 55 ayt neti gerekir tabi bu geçen senekine göre bu sene sınav zor olur kolay olur değişebilir. Gerçi sen İstanbul hukuk demişsin ben kendi sıralama göre hesapladım

• Hocam merhaba. Ben de Ank hukuktayım. Arkadaş size yeteri kadar bilgi vermemiş ve pek akılcı konuşmamış. Ben yardımcı olayım. Öncelikle Ankara hukuk eğitim olarak istanbul hukukun önünde. Aksini idda eden ya iühfde okuyodur ya da orayı hedefliyordur. İstanbulda okumayan kime sorsan çoğunlukla ankara hukuk duyarsın.

Ilk 2k şansım TM

+Bülent arınç, Abdülhamit Gül- adalet bakanı

Ilk 2k şansım TM

Gördüğün gibi iüden mezun ünlü isim yok, belki vardır ama toplumun tamamı bilemez.

Ayrıca avukat olarak değerlendirmek gerekirse, Türkiyenin en zengin 10.ismi olan ve Google, Twitterin avukatlığını yapan Gönenç Gürkaynak ankara hukuk mezunu.

Eğitim kadrosu olarak da istanbulun önündedir. Türkiye Barolar Birliği başkanı Feyzioğlu Ankara Hukukta ceza hukuku profesörü. İstanbulda daha çok prof olması normal çünkü 2. öğretim var. Ankara hukukta 3bin öğrenci varken iüde 5-6bin...

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-9162BF8FE

Hocam merhaba. Ben de Ank hukuktayım. Arkadaş size yeteri kadar bilgi vermemiş ve pek akılcı konuşmamış. Ben yardımcı olayım. Öncelikle Ankara hukuk eğitim olarak istanbul hukukun önünde. Aksini idda eden ya iühfde okuyodur ya da orayı hedefliyordur. İstanbulda okumayan kime sorsan çoğunlukla ankara hukuk duyarsın.

+Bülent arınç, Abdülhamit Gül- adalet bakanı

Gördüğün gibi iüden mezun ünlü isim yok, belki vardır ama toplumun tamamı bilemez.

Ayrıca avukat olarak değerlendirmek gerekirse, Türkiyenin en zengin 10.ismi olan ve Google, Twitterin avukatlığını yapan Gönenç Gürkaynak ankara hukuk mezunu.

Eğitim kadrosu olarak da istanbulun önündedir. Türkiye Barolar Birliği başkanı Feyzioğlu Ankara Hukukta ceza hukuku profesörü. İstanbulda daha çok prof olması normal çünkü 2. öğretim var. Ankara hukukta 3bin öğrenci varken iüde 5-6bin...
    Maşallah hocam siz çok akılcı konuşmuşsunuz alkışlıyorum öncelikle. Avukat olarak gösterdiğiniz tek bir kişiyle olayı bitirmişsiniz bravo. Bi büyük hukuk bürolarına baksaydınız daha doğru bir sonuç alırdınız. TBB başkanının hocamız olması istanbuldan üstün olduğumuzu falan mı gösteriyor. Ayrıca arkadaşın bahsettiği, tbb nin hazırladığı en iyi hukuk fakültesi sıralamasına ve puanlarına baktım cidden de istanbul 300 küsür puanlar ilk sırada ankara ise 200 küsür puanla 2.sırada. Yani istanbul 100 puan fark atmış. Yukarıda bir arkadaşın da bahsettiği gibi hedefi avukatlık olanlar için istanbul, devlette çalışmak isteyenler içinse Ankara daha ön planda olmalı.

Sonuç olarak çok akılcı ve bilgiye dayalı bu konuşmanız için tekrardan tebrik ediyorum sizi. Başarılarınızın devamını diliyorum.

• Öncelikle TBBnin hazırladığı listeyi okumamış sadece göz gezdirmişsin bariz belli. TBB kriter olarak eğitim düzeyini esas almadan düzenlemiş o listei. Kriterlerin belirtildiği bir pdf var orayı okursanız görüceksiniz ki bu liste sosyal imkanlar ve kütüphanedeki kitap yeter sayısı esas alınarak hazırlanmış. Bir diğer husus olarak ise arkadaşa ankara hukuk hakkında hiç bilgi vermemekle kalmayıp ergen ergen konuşmuşsunuz. Adam sizi başından savarcasına emoji koymuş ancak siz yine durmamışsınız. Forumda çok görüyorum sizi. Vizelerden tek yüksek yapan siz değilsiniz, aynı sınıftayız ve benim çevremdeki insanların 72den aşağı notu yok (gülriz hoca dahil) ancak vize katsayısı düşük olduğu için hocalar kasmadı. Önemli olan yüksek almak değil hukukçu olarak bilgi birikimini arttırmak. İnşallah o konuda da bilgi sahibi olursunuz bizlere örnek olursunuz. Ha bu arada o bürolar hakkında fazlasıyla bilgim ve o bürolarda çalışan tanıdıklarım var. Daha bugün adalet bakanımız ile iftardaydk. Hukuk fakülteleri ile ilgili bilgi aldık. İnstagramdan takip ediyormuşsun zaten beni. Ordan görebilirsin : ceyhunumut7

• Değerlendirme ölçütlerine bakıldığında 1/Akademik Kadro, 2/Kütüphane Olanakları, 3/Eğitim-Öğretim Faaliyetleri, 4/Yayınlar ve Etkinlikler. Tam olarak okusaydınız eğitim öğretim faaliyetleri de baz alınmış durumda. Sadece belirttiğiniz gibi sosyal imkanlar ve kütüphanedeki kitap yeter sayısı esas alınarak hazırlanmamış.

Vizelerden tek yüksek not alan ben olduğumu hiçbir forumda belirtmedim böyle bir şeyi söyleme ihtiyacınız bile ilginç.
  • 10.Yabancı dilde zorunlu veya ihtiyari hazırlık eğitimi bulunması durumunda 3
    puan,
    11.Yabancı dilde açılan her bir hukuk dersi için 2 puan, azami 8 puan
    12.Avukatlık hukuku dersinin açılması durumunda 2 puan
    13.İnsan Hakları dersinin açılması durumunda 2 puan
    14.Aşağıdaki derslerin açılması durumunda (her bir ders için 1 puan, azami 3
    puan),
    • Mesleki sözlü ve yazılı dil kullanım becerisine yönelik ders,
    • Hukuk metodolojisi dersi,
    • Hukuk klinikleri (Farazi dava, önstaj, herkes için hukuk ve yurttaş kliniği
    gibi) dersleri
    • Alternatif uyuşmazlık çözümü dersleri (arabuluculuk, tahkim ve
    uzlaştırma vb. )
    15.Mesleğe yönelik olmak üzere uygulamacıların verdiği her bir uygulamalı hukuk
    dersi için 1 puan, azami 3 puan

Kalite ile ilgili tek kısım burası ve maksimum 30 puan sağlıyor. Hocam allah aşkına güldürme beni, listede gs 6. sırada ve bilkent, Tobb, Yeditepe, Özyeğin, Koç yok. Bu okullar derece ile alıyor. Bu kadar insan salak mı da İstanbul, ankarayı seçmiyor? Tekrar söylüyorum, liste kaliteyi baz almamış.Puanların %10luk kısmı kalite ile ilgili. Vallahi sana laf anlatmak güç. Bu formda 2 kişi anlatamamış ben de anlatamadım etti 3...

• Tamam hocam siz haklısınız

• Hocam zaten avukatlık düşünüyorsan ilk 15kdaki tüm okullar seni iyi hazırlar. Ama ingilizceyi halletmen lazım kesinlikle. Bu yüzden özel okulları tavsiye ederim
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.