Şimdi Ara

İlk 5000'e girerseniz TIP mı yazarsınız MÜHENDİSLİK mi ? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
361
Cevap
5
Favori
20.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Nicotinell

quote:

Orijinalden alıntı: muhsinsezal

quote:

En kral mühendis olsan bile şu adam gibi olamazsın

İlk 5000'e girerseniz TIP mı yazarsınız MÜHENDİSLİK mi ?

o da en kral doktor olsa bill gates kadar meşhur olamaz

meşhur değil de zengin diyelim. Bill Gates üniversite terk ama

bill'e çekirdekten mühendis diyelim ama bence dünyadaki binlerce mühendisten daha mühendis. 70'lerde basic ile yazdığı programlar için.

• quote:

biraz da kader

@Epidoras

Elbette hocam, kader kismet...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • derece yaparsan burslu bir yere git, hem rahat edersin hem hakkettiğini alırsın.
  • Normal bir üniversitede mühendislik kazandım bu yıl. Büyük bir ihtimalle üniversiteden mezun olduğumda 2000tl falan anca alacağım. Bunu düşünerek yazdım mühendisliği. Çünkü para da bir yere kadar. Tıp kazancak puanı alsaydım yine de mühendislik yazardım. Çünkü sırf parası için istemediğim bir meslekte mutsuz olmam çok mantıksız. Hele de doktorluk gibi bir meslek için. Bence sevilmeden yapılamayacak mesleklerin başında geliyor doktorluk. Sevmeyen biri o hastaların kahrını, mikrobunu; hastanenin kasvetini, stresini çekemez. Sen boşver ne olacağını, ilk önce sıkı çalış. Puan önüne gelince sakin kafayla düşünür gerçekten ne istediğine karar verirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Epidoras

Tıp ya da mühendislik hangi alan olursa olsun işini iyi yapan her zaman çok kazanacaktır.

Fikir oluşması icin genel hatlariyla yazmak ve fikir sahibi olmak isteyenler icin objektif bir sekilde kiyaslayacagim.

Tıp:
    Mezun oldugunuzda devlet garantili iş var;
    Bu şart gunumuz icin gecerli olup su anda 12k ogrenci alip bunlari mezun vermeye basladiktan bir kac yil sonra dis hekimleri gibi kura ve sonraki surec icin kpss benzeri bir sart getirebilirler malum 12k 10 sene bu sekilde mezun verse mevcut 130k hekimin uzerine 120k daha hekim gelmis olur. Bu rakami az bulanlar icin ulkemizde 220-240k polis oldugunu hatirlatmak isterim :) yarisi emekli olur demeyin emekli hekimlerde calisiyor 10 yil icinde emekli olacaklarin orani %10 civarinda olur malum eski ve yasli mezunlar doneminde 3-5k mezun veriliyordu.

Pratisyen doktor çok para kazanıyor; Yalan
    Devlette 6 yil okuyup mezun olan hekim 3200tl ile işe başliyor, doner sermayeden alacagi odenek ile maasi 4bin tl yi bulabiliyor. Hekim sayisi arttikca odenekten dusen pay gunden gune azaliyor. Lise mezunu kpss ile memur olursa ciplak 1950tl alir, lisans mezunu 2150tl alir. Adliyede icra memuru olanlar yollik parasi falan ayliklari 3bine dayaniyor. Onun disinda genel olarak memur maasi evlilik yardimi vs. 2250tl civari. Devlette avukat maasi 4100tl, muhendis maasi koltukta oturursa sabah 8 aksam 5 icin 3400-3600, gorev tazminati ile 4bin almak mumkun.

Uzman doktorlar cok para kazaniyor; Yalan
    3800-4000 maaslari var bunlarda donerden para alip 7bin tl yi bulabiliyorlar ama herkes doner paralarinin ciddi derecede azaldigini aylik 4-5bin ortalama alindigini soyluyor. Ozelde de durum ayni cok ustun yetenekleriniz yoksa maaslar asla 10bin 20bin falan degil.

6 yil okur pratisyen hekim olabilirsiniz karsiliginda 3200tl temjz para alirsiniz.
    6 yil okuyup 4-5 yil uzmanlik egitimi alirsiniz asistan olarak ilk 2 yil surunursunur nobet manyagi olursunuz 11yil harcadiktan sonra 30'lu yaslarda 4nin tl nin ustunu gorursunuz. 40-50nize geldiginizde docentlik falan yaptiysaniz 10bin kazanirsiniz yoksa 7bin civari kazanmaya devam edersiniz. Bunun icinde omrunuzun hazirlik surecleri vs vs 12-15 yilinizi vermis olursunuz.

Mühendislik
    4 yil okursunuz kpss de iyi puan alirsaniz 3-4bin tl arasinda ucretiniz olur.
    Ozel sektorde calisirsaniz muhendisligine gore 1500-3000tl ile ise baslayip kazandiginiz tecrube ve bilginizle simetrik bir grafik cizen maasiniz olur. 2-3 yillik tecrubeli ya da okul donemi sadece dersleri verip gecmekle kalmayan biri muhendislik alanina gore 5bin tl ortalama ile maas alir. Daha az alanlar kendilerine bir bakip eksik yonlerini kapatsinlar tabi her muhendislik icin degil bu ama genel hatlari ile bu sekildedir.

Yani 5bin tl maas almak icin tip okuyanlar omurlerinin 10-15 yilini
    Muhendislik okuyanlar omurlerinin 8-9 yilini vermeleri gerekiyormus.

Muhendislikte proje bazli calisipta cok daha yuksek paralar alanlar var ben minimize ederek gittim bir tanidigim su an 2 yillik proje icim sudi arabistan da makine muhendisi olarak 12bin dolar karsiligi calisiyor 6 yillik tecrubesi var.

Demem o ki Tıp artık maddiyat degil maneviyat icin okunacak bir alan
    Muhendislik zevk ve para kazanmak icin okunacak bir bolum.

Ben maneviyat için tıp istiyorum diyebiliyorum, yakimlarim muhendislik ve hukuk icin beni sıkıştırıyor bu da olayin farkli bir boyutu :)

Kimsenin hevesini kirip kursaginda birakmamisimdir umarim mumkun oldukca objektif yaklasmaya calistim.
    Tabletten yazmak cok zor oldu imla hatalari icin kusuruma bakmayin. ;)

hocam sen yetkili bi abiye benziyosun bunun gibi bir yazı da diş hekimliği için yazabilir misin çok ihtiyacım var gerçekten :))

• Kardeş aynı şeyi ben de çok düşünüyorum babam illa tıp diye tutturuyor ilk başlarda ben de istiyordum tıbbı ama şimdi mühendisliğe yöneldim daha çok, doktor olacaksan eğer 6-7 sene okumayı göze alacaksın gerçekten kendin isteyerek gitmen lazım tabi mezun olunca iş garantisi de var ama gelelim mühendisliği 5000 yazdığına göre iyi bir üniversitenin mühendisliğinden bahsediyorsundur eğer ben hastanenin kasvetini çekemem sırf para için de doktor olamam dersen mühendislik yaz ama mühendislik okuyacaksan da en iyi olmayı hedefle yurtdışında doktoranı stajını yapmayı hedefle yoksa Türkiye'de normal bir mühendis olacağım diyorsan kendine yazık edersin neyse bunlardan önemlisi hele sen bir 5000 e gir de o zaman bakalım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: harunyasr

Edit: Nedeniyle birlikte yazarsanız sevinirim

Hedefim 5000 bilkent e.e yarı burslu istiyorum. Nedeni çok fakat bir nedenini söyleyeyim. Kendimi her zaman bir mühendis olarak hayal ettim tıp yazıp giden ve doktorlar para için yaşar bana göre

• quote:

Orijinalden alıntı: anarchistdoomer

quote:

Tıp ya da mühendislik hangi alan olursa olsun işini iyi yapan her zaman çok kazanacaktır.

Fikir oluşması icin genel hatlariyla yazmak ve fikir sahibi olmak isteyenler icin objektif bir sekilde kiyaslayacagim.

Tıp:
    Bu şart gunumuz icin gecerli olup su anda 12k ogrenci alip bunlari mezun vermeye basladiktan bir kac yil sonra dis hekimleri gibi kura ve sonraki surec icin kpss benzeri bir sart getirebilirler malum 12k 10 sene bu sekilde mezun verse mevcut 130k hekimin uzerine 120k daha hekim gelmis olur. Bu rakami az bulanlar icin ulkemizde 220-240k polis oldugunu hatirlatmak isterim :) yarisi emekli olur demeyin emekli hekimlerde calisiyor 10 yil icinde emekli olacaklarin orani %10 civarinda olur malum eski ve yasli mezunlar doneminde 3-5k mezun veriliyordu.

Devlette 6 yil okuyup mezun olan hekim 3200tl ile işe başliyor, doner sermayeden alacagi odenek ile maasi 4bin tl yi bulabiliyor. Hekim sayisi arttikca odenekten dusen pay gunden gune azaliyor. Lise mezunu kpss ile memur olursa ciplak 1950tl alir, lisans mezunu 2150tl alir. Adliyede icra memuru olanlar yollik parasi falan ayliklari 3bine dayaniyor. Onun disinda genel olarak memur maasi evlilik yardimi vs. 2250tl civari. Devlette avukat maasi 4100tl, muhendis maasi koltukta oturursa sabah 8 aksam 5 icin 3400-3600, gorev tazminati ile 4bin almak mumkun.

3800-4000 maaslari var bunlarda donerden para alip 7bin tl yi bulabiliyorlar ama herkes doner paralarinin ciddi derecede azaldigini aylik 4-5bin ortalama alindigini soyluyor. Ozelde de durum ayni cok ustun yetenekleriniz yoksa maaslar asla 10bin 20bin falan degil.

6 yil okur pratisyen hekim olabilirsiniz karsiliginda 3200tl temjz para alirsiniz.
    6 yil okuyup 4-5 yil uzmanlik egitimi alirsiniz asistan olarak ilk 2 yil surunursunur nobet manyagi olursunuz 11yil harcadiktan sonra 30'lu yaslarda 4nin tl nin ustunu gorursunuz. 40-50nize geldiginizde docentlik falan yaptiysaniz 10bin kazanirsiniz yoksa 7bin civari kazanmaya devam edersiniz. Bunun icinde omrunuzun hazirlik surecleri vs vs 12-15 yilinizi vermis olursunuz.

Mühendislik
    Ozel sektorde calisirsaniz muhendisligine gore 1500-3000tl ile ise baslayip kazandiginiz tecrube ve bilginizle simetrik bir grafik cizen maasiniz olur. 2-3 yillik tecrubeli ya da okul donemi sadece dersleri verip gecmekle kalmayan biri muhendislik alanina gore 5bin tl ortalama ile maas alir. Daha az alanlar kendilerine bir bakip eksik yonlerini kapatsinlar tabi her muhendislik icin degil bu ama genel hatlari ile bu sekildedir.

Muhendislikte proje bazli calisipta cok daha yuksek paralar alanlar var ben minimize ederek gittim bir tanidigim su an 2 yillik proje icim sudi arabistan da makine muhendisi olarak 12bin dolar karsiligi calisiyor 6 yillik tecrubesi var.

Ben maneviyat için tıp istiyorum diyebiliyorum, yakimlarim muhendislik ve hukuk icin beni sıkıştırıyor bu da olayin farkli bir boyutu :)

Kimsenin hevesini kirip kursaginda birakmamisimdir umarim mumkun oldukca objektif yaklasmaya calistim.

hocam sen yetkili bi abiye benziyosun bunun gibi bir yazı da diş hekimliği için yazabilir misin çok ihtiyacım var gerçekten :))

Sevgili arkadaşım,

Devlet diş hastanelerine yatirim yapip kontenjanlar acmaya ve kura ile dis hekimlerini atamakta, dis hekimliginde isini iyi yaparsan ozelde cok ciddi paralar kazanirsin adini unuttugum bir uzmanlik dali vardi dis telleri ile tedavi yapiyordu ont... diye ozelde o uzmanligi olanlar kendi yerlerinde 10-20k kazaniyor diye duydum, kiz arkadasimda bunu yaptirdi 4,5k tuttu, ne zaman kontrole gitsek mutlaka dolu olurdu.
    Dis hekimliginin egitimi biraz mesakatli onun disinda tip okuyanlara gore avantaji cok malum kontenjanlari 3k civarinda, ulkemizde agiz sagligina eskisinden cok daha onem verildigi icin bu sektor artarak buyuyor, negatif yonu egitiminin mesakatli olmasi sabundan dis yapmakla ugrasman gerekmesi.

Alacagin ucret devlette uzmanligin yoksa 3k olur eger uzmanligin varsa donerle birlikte 4k yi belki 5k yi bulabilirsin fakat kimseyi kucumsemek gibi olmasin devlette dis hekimligi bana gore biraz zor nedenine gelince 1 kere gittim pisman oldum, allah o hekimlere sabir versin gelen insanlar ile ugrasmak cok zor tabi iyi bir yerede dusebilirsin ama ozelde 2-3k ya calisirsin porfoyun olusursa 5k ya belki daha ustunede calisabilirsin portfoyunun zenginligine gore 10k bile olur sosyete hekimi olursan :) kendine yer acarsan cok cok daha yuksek meblalar kazanabilirsin. Devlette olan uzman doktordan cok kazanacagina eminim.

Doktor olup cok para kazanmak isteyenlerin tek yolu doç. Veya prof. Olmak, o zaman ciddi paralar kazanirlar yoksa uzman olarak zengin olmak biraz zor.

• zengin olman için maaşlı olmayacaksın arkadaş..tutturmuşsun zengın olmak:D nedir sence zengınlık:D o zaman hiç okul okuma müteahhit ol kır parayı..diş hekımliğinde artık muayenede para kalmadı devlet saolsun vatandaşı beleşe o kadar alıştırdı ki eski paralar kalmadı diş hekımlıgınde devlette alacağın maaş 3 bindir..dus diye bişi çıktı ki kontenjanlar cok az su an için yanı uzmanlık gerçekten zor..bakın mühendis olacaksanız kendınıze şuna alıştırın.özel sektörde 1750 ye işe başlayıp günde 10 saat eşek gibi 5-10 yıl çalışacaksın eğer şanslıysan yukselıceksın ki bu şans 50 mühendıste 1 dir 2500-3000 alçaksın ve orada kalacaksın..şimdi sen çıkıp bana odtu makınayı 1. likle bitirmiş adamı örnek gösterme zaten o hayatı boyunca tıpçı kadar çalışmış 2 dil ögrenmıs pc programı ögrenmıs o adam tabi 3 binle başlar 5 bin de kalır..dikkat edın kpss ye her sene giren muhendıs artıyor sebebi özelde gerçekten iş imkanı olmasına rağmen patron zıhnıyetı cok kotu..ilk 5 bindeysen ne yazarsan yaz turkıye şartlarına göre iyi paralar kazanırsın ama zengın olman çoooook zor..tıpta da tus olayı cok zor ve sıkıntılı ama eşek gibi çalışsan bile pratısyenlıkte ulke sartları ıcın cok ıyı para kazanırsın..

• Kesinlikle mühendis

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: anarchistdoomer

quote:

Tıp:

Mühendislik

Sevgili arkadaşım,

Devlet diş hastanelerine yatirim yapip kontenjanlar acmaya ve kura ile dis hekimlerini atamakta, dis hekimliginde isini iyi yaparsan ozelde cok ciddi paralar kazanirsin adini unuttugum bir uzmanlik dali vardi dis telleri ile tedavi yapiyordu ont... diye ozelde o uzmanligi olanlar kendi yerlerinde 10-20k kazaniyor diye duydum, kiz arkadasimda bunu yaptirdi 4,5k tuttu, ne zaman kontrole gitsek mutlaka dolu olurdu.
    Dis hekimliginin egitimi biraz mesakatli onun disinda tip okuyanlara gore avantaji cok malum kontenjanlari 3k civarinda, ulkemizde agiz sagligina eskisinden cok daha onem verildigi icin bu sektor artarak buyuyor, negatif yonu egitiminin mesakatli olmasi sabundan dis yapmakla ugrasman gerekmesi.

Alacagin ucret devlette uzmanligin yoksa 3k olur eger uzmanligin varsa donerle birlikte 4k yi belki 5k yi bulabilirsin fakat kimseyi kucumsemek gibi olmasin devlette dis hekimligi bana gore biraz zor nedenine gelince 1 kere gittim pisman oldum, allah o hekimlere sabir versin gelen insanlar ile ugrasmak cok zor tabi iyi bir yerede dusebilirsin ama ozelde 2-3k ya calisirsin porfoyun olusursa 5k ya belki daha ustunede calisabilirsin portfoyunun zenginligine gore 10k bile olur sosyete hekimi olursan :) kendine yer acarsan cok cok daha yuksek meblalar kazanabilirsin. Devlette olan uzman doktordan cok kazanacagina eminim.

Doktor olup cok para kazanmak isteyenlerin tek yolu doç. Veya prof. Olmak, o zaman ciddi paralar kazanirlar yoksa uzman olarak zengin olmak biraz zor.

şunu da söyleyeyım diş hekılıgınde kurayla devlete atama vardı gecen sene kpss şartı geldı ama ÖSYM soru havuzum yok diye 1 yıl süre istedi yani artık diş hekimleri o zor eğitimden geçip bi de kpss yle uğraşacaklar..

• Yilda 3k mezun veriyor diş hekimligi, bir çok alana göre şanslılar.
    Bir onceki mesajda ki zengin olma olayini burada doktor olup cok dehset para kazanacagina inanlar icin yazdim. Şahsen benim maneviyat için tercih ettigimide yazilarima eklemistim zaten.

• BF3 pynarken class seçiminde medic ve engineer vardı. Medic silahlarını sevmiyordum o yüzden mühendislik.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bir_Bilgisayarcı

BF3 pynarken class seçiminde medic ve engineer vardı. Medic silahlarını sevmiyordum o yüzden mühendislik.

adam king :D
  • tabikide mühendis,benimde amacım bilgisayar mühendisliği okumak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr faruk

quote:

Orijinalden alıntı: MrKira

Kesinlikle Tıp ismi bile yetiyor sıradan bir pratisyen doktor bile olsanız heryerde özel saygı görüyorsunuz halk statüsü yeter...

sıradan bir pratisyen doktor mu ?

siz o pratisyen dediğiniz doktorun tırnağı bile olamazsınız.

Blok

• her zaman hedefim olmuş olan 2 bölümü seçerdim yine

boun inşaat yazardım 5k ile o gelmezdi ama çok yaklaşmış olurdum.böylece otomatikmen yine makinaya yerleşmiş olurdum 5k ile
  • Bu sorunun cevabı nettir para için bir mesleği yazarsanız işinizi sevemezsiniz tıp kutsal bir meslek ama doktor sayısı kontenjanı her geçen sene artıyor o yüzden ücretlerde düşüş olacak tek güzel yanı iş garantisi
    mühendislik ise değişik bir olay çok öze bir iş yapıp milyarları da kırabilirsiniz sıradan bir mühendis de olabilirsiniz ayrıca iş garantisi yok olayına katılmıyorum siz zaten iyi bir mühendis iseniz firma sizinle çalışmak ister hıyarın tekiyseniz atılırsınız
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ToninoBaliardo -- 10 Eylül 2013; 8:28:40 >
  • mühendislik
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.