Şimdi Ara

İlk 5000'e girerseniz TIP mı yazarsınız MÜHENDİSLİK mi ? (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
361
Cevap
5
Favori
20.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

başlık: 89 üniversite kurmuş bir hükümeti eleştirmek

118.sırf küçük illere ekonomik girdi sağlasın diye yapılan, eğitim kalitesinin yerin dibinde olduğu, eğitimden sonra birçoğunun iş bulamayacağı üniversiteleri kuran hükümeti eleştirmektir. 15 yıl önce mühendisler öğretmen olarak alınırken günümüzde onbinlerce öğretmenin ataması yapılmıyor. herkesin ancak üniversiteyi bitirince işe yarayacağı yönünde baskıya engel olamayan, eskiden efsane olan üniversitelerin kontenjanlarını 3-4 katına çıkartarak mahveden, mühendislik kontenjanlarını uçuk bir biçimde artırarak zeki öğrencileri bu bölümden soğutup tamamiyle tıpa yönlendiren ve ülkenin 20-25 yıl sonra birçok alanda geri kalmasına neden olabilecek bir olaya neden olan, eşit ağırlık ve sözel öğrencilerine gerizekalı muamelesi yapılmasına neden olarak "zekiler doktor olur" önermesine sarılarak ilerleyen dönemlerdeki hukukçu, siyaset bilimci, diplomat gibi alanlarda niteliksizliklerin yaşanmasına neden olacak, yine bilim dallarında kontenjanları uçurarak bilim adamı sıkıntısı yaşamamıza neden olacak, özetle gelecekte çok kötü sonuçlara neden olacak şeyler yapan hükümettir.

bu 89 üniversite tamamen gereksizdir. benim önerim şudur ki; türkiye'ye 50 büyük devlet üniversitesi yeterli olacaktır. isteyen istediği kadar özel açsın devlet üniversiteleri kalite açısından özelleri çok rahat bir biçimde geçecek ve dünyaca ünlü üniversiteler arasına girecektir. ama bunun için de kontenjanlar büyük ölçüde azaltılmalıdır. şimdi diyeceksiniz bana diğerleri ne olacak? mesleki eğitim bütün iş alanlarıyla birlikte yaygınlaştırılarak verilecek, diğer küçük üniversiteler büyük üniversitelere bağlı yüksek okullar halinde yeniden dizayn edilecek ve ara eleman ve işçi sıkıntısı da bu yolla aşılacaktır.

(muster, 04.09.2011 21:38)

• 6 Bindeydim Okulu vermiyim PC Müh yazdım. Pişmanmıyım tabiki hayır. Milletin hastalıklarıyla uğraşmak , onlardan sorumlu olmak bana göre değil. Para için tıpı tercih etmeyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mmorwen

Yalnız pilotluk için inanılmaz bir mülakat ve eleme yapılıyor diye biliyorum. İnanılmaz geniş kapsamlı bir check-up'tan geçiriyorlar ve vücudunda küçücük bir kusur bulunursa bile kabul etmiyorlarmış. En çok da kulağa bakılıyor galiba, malum havadayken basınçtan dolayı en çok orta kulak problemleri ortaya çıkıyormuş.
    Yabancı dilin 10 numara olması gerekmiş, atpl lisansı için gerekiyordu bu galiba. Ama doktorların kaç tanesi yabancı dil biliyor allah bilir... Bir de uçuştan izin alma gibi bir durumda yok, dedesinin cenazesine katılamayıp o sıra uçuşta olan duydum. Pilotların maaşı çok yüksek bulunuyor ama bence o meslek için gereken donanım ve yapılan fedakarlıklar için hak edilen bir ücret olduğunu düşünüyorum. Tabi ki doktorların kazandığından fazla olacak, doktorlar hayat kurtarıyorsa pilotlar da yüzlerce can taşıyor

Elektrik elektronik mezunuyum demiştin, ama mesleğini yapmıyorsun. Peki seninle aynı dönemde mezun olan arkadaşların arasında en iyi kazanan sen misin, yoksa daha iyi yerlerde olan var mı?

sivil havacilikda saglik taramasi o kadar kati degil, bahsettiginiz askeri pilotluk.

Bizim donem mezunlari genelde TAI,TEPE,ASELSAN,ROKETSAN diye dagildi.
    Mckinsey de olup su an ayda 25-30 bin kazanan da var
    Accenture da danismanlik yapanda var 8-15 bin lira arasi gelirle.
    Babasinin ailesinin sirketinde yonetim kuruluna girenlerde var.
    3 tane pilot var benim disimda
    Azimsanmayacak sayida microsoft'a girip cok iyi paralar kazanan var
    Nokia ya giren var
    Para pul umurumda degil diyip, akademik kariyer yapanda cok sayida var.
    Malezyaya gidip, ticaret yaparak, milyoner olanda var :)))))
    Disisleri bakanligina girip diplomat olan bile var ( evet var)

Zaten ben niye iyi bir universite dedim, yabanci dil yuzunden, yabanci dili iyi olan muhendis bilkent bogazici cikisliysa surunmez, pratisyen doktordan her daim daha iyi bir hayat standardi surer.

Bilmeyenler vardir, Bilkent EE mezunuyum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baller Lifestyle -- 11 Eylül 2013; 18:30:37 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• TİP hocam TİP TİP TİP !!!!!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk 5000'in neresinde olduguma bagli. Ama ben senin yerinde olsaydim eger 2000-5000 arasindaysam tip, 2000 istiysem ee yazardim.

• Vinç Operatörlüğü yazardım birde
  • quote:

Orijinalden alıntı: Epidoras

Ustadim ilk yazimdan beri bir cok arkadasimla cakistigim nokta maddiyat kismi.

Ben her yazimda tip istedigimi ve mesleki zorluklari yazarak maddiyat icin degil ancak maneviyat icin okunacak bolum diyorum. Kotulemiyorum bizzat sahit oldugum gordugum mesleki avantajlarin yaninda gelen herkesin hasir alti ettigi noktaya deginiyorum.

Yoksa benim yazdiklarimdan etkilenip tiptan soguyacak insan varsa onun icindeki tip aski pamuk ipligine bagliymis demek duser bana.

epidoras bence sen 18 yasında sıralaman muhtemelen 13-14 bin olucagını tahmın edıp milleti tıptan vazgecırmeye calısıosun kendın gırebılmen ıcın..yahu tıpın butun kotu ozellıklerını abartarak yazıosun sonra manevıyat ıcın tıp ıstıyoru dıosun..sen kazansan da okuyamazsın anatomının ılk dersinden sonra okulu bırakırsın..gec bu işleri milletın gelecegıyle oynama..

• quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

Gaziantepte bir özel hastanede alınan doktor maaşlarını hastanenin kurucusu ve ortopedistinden öğrendim arkadaşlar..

KVC:17500(by pass yapılıyorr)
    Bayan kadın doğumcu:15000
    Kardiyo:15000
    Göz:13 bin
    gastroenterelog:15000
    radyoloji :12000
    ortopedi:10000
    kbb:10000
    anestezi:10000
    genel cerrahi:10000(isim yapmış biri normal genel cerrah ort. kazancı 7 8 bin civarı)
    erkek kadın doğumcu:10000
    dermatoloji:10000
    noroloji:8000
    pediatri:8000
    dahiliye:7000
    göğüs:7000
    üroloji:7000
    plastik cerrahi:5000+prim usulu. estetik ameliyatlarda yüzde 50sini alıyormuş..

yapma abi yaa plastik cerrah ne yapmış öle düdük gibi kalmış

• quote:

Orijinalden alıntı: plastik cerrah

quote:

Gaziantepte bir özel hastanede alınan doktor maaşlarını hastanenin kurucusu ve ortopedistinden öğrendim arkadaşlar..

genel cerrahi:10000(isim yapmış biri normal genel cerrah ort. kazancı 7 8 bin civarı)

erkek kadın doğumculardan kıstıkları 5bini plastik cerrahlara veriyorlar galiba hocam

• quote:

quote:

nick-yorum uyumu
    kazanan biz olacağız,meraklanma
    />

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brsykslr -- 11 Eylül 2013; 23:03:00 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Tercih meselesi. İnsan hayatıyla, canlı faktörlerle uğraşmak isteyen Tıp, Makinelerle, binalarla, beşeri faktörlerle uğraşmak isteyen Mühendislik yazar açık net. Bir de hangi dersi sevdiğinize bağlı. Fen seven Matematikten nefret eden bir insanın Mühendislik yazması da absürt olur biraz.
  • quote:

quote:

belki hepsinden çok kazanıyordur. Ameliyat başına olduğuna göre.

• quote:

quote:

En dandik estetik ameliyatı 3000 lira ordan bak ayda 3 tane yapsan diğerlerini solluyorsun

• Farkli basliklarda yazilarimda tip fak.nin kontenjanlarinin bu kadar atmasina istinaden siralamanin 20k ya dayanmasini elestirmis ve bunun bir sinirlamasi olmasi gerektigini yazmistim, ozeller icinde 20-30 hatta 50k dan ogrenci alan var bunlarinda onune gecilmeli yazan bendim.

Tum basliklarda tip fak.lerinin aadece toz pembe anlatilmasini elestirip daha gercekci yazdim 50 kisi toz pembe anlatiyor 1 kisi cikip gercegi soyluyorum diye suclayici bir uslup kullaniyorsunuz.

Hatirlatirim tip bu sene artan kontenjanlar ile 15bin kusurlere geldi olurda seneye yapilacak bir artis daha 17k lari belki 18k lari gorecektir.
    Burada 5k'ya girecek zeki insanlarin, onun bunun lafi ile tercih degistirecegini sanmiyorum, eger degistiriyorsa yazik onlara.
    Neyi abartip yazmisim? Mübala ettigim yerleri buyrun siz yazin. Millet doktor olunca deli para kazanacagim hayali ile yanip tutusuyor bende yok oyle bir sey dedim diye mi insanlarin tercihimi degistirmis oluyorum?

• Buyrun devletin 2015 yilina kadar belirledigi memur maaslari, icerisinde doktor maaslarida var.
    Uzman hekimin maasinin uzerine 2-3k tl doner pratisyen hekimin maasinin ustune 1,5k tl doner ekleyin, olacak maas o. Ustunu beklemek ahmakliktan oteye gidemez. Tanrisal bir ozelliginiz varsa gozlerinizle hastalari iyilestirebiliyorsaniz bu rakamlari 1 milyonla carpin, cikan sonuc maasiniz olur. Daha ne diyeyim?

http://www.memurlar.net/haber/395828/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epidoras -- 11 Eylül 2013; 23:36:24 >
  • Epidoras hocam alternatif yok. O yüzden millet tıbba abandı. Mühendislik iyi bir alternatif değil. Bunu anlatmaya çalışıyorum. Bir pratisyen özelde 4-5 milyarı kaldırıyor. Devlette de 4 milyar.

Mühendis olsan alacağın 5 milyar. O da yıllarca tecrüben olursa falan.

Olur da TUS u kazanırsan zaten süper oluyor.

mühendislik de cennet değil.

Aslında iki meslekte de eskisi kadar para yok.

@Epidoras
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bahtiyar safyurt -- 2 Haziran 2015; 19:32:57 >
  • Tamamen burssuz olarak tıp fakültesine girenleri de anlamıyorum kusura bakmayın,o tıpa girse ne olur Allah aşkına,tus gibi bir sınavı kazanamadıktan sonra,benim puanım tam burslu tıplara yetmiyordu yüzde elli burslu bazıları tutuyordu zaten istemiyordum tıp ama hakkıyla kazananı çok tebrik ederim alnından öperim,ama senede bilmem kaç milyar para verip beyaz önlüklü fotoğraf koyanlar,doktor olacağız hehe yazanlar oturun da bir düşünün,tıp okuyun ama ilk on bindeymiş havalarına da girmeyin,net

• Nicotinell N kullanıcısına yanıt
    Hocam yanlış anlamayın ama takılmış plak gibi hala ilk 5-10 k mühendislikleri değil de diğer mühendisleri karşılaştırıyorsunuz. O kadar iyi mühendisin yıllarca tecrübesi olsa 5 falan değil apayrı paralara çalışır veya kendi işini kurmuştur. Bunu siz bizden daha iyi biliyor olmalısınız ama niye böyle düşünüyorsunuz bilmiyorum. Kendi durumunuzla mı alakalı acaba? Herkesi devlete girecek gözüyle görüyorsunuz galiba.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.