Şimdi Ara

İlk 5000'e girerseniz TIP mı yazarsınız MÜHENDİSLİK mi ? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
361
Cevap
5
Favori
20.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tıp yazarım. Ya da bi ihtimal uçah mühendisligi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr faruk

MÜHENDİSLİK!!!!!
    ŞİMDİKİ AKLIM OLSA OHOOOO

neden hocam anlatabilir misiniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aeronautical Engineer

İlk 5000 e girdim mühendislik yazdım

hangi üniversite hangi mühendislik ?
  • Hocam çok güzel ve objektif anlatmışsınız helal olsun. @Epidoras

@Nicotinell Hocam mühendislerin sayısının çok arttığını her defasında söylüyorsunuz ama bahsettiğiniz topluluğun ilk günden bu yana 5k ile uzaktan yakından alakası yok. Hala onları örnek göstererek şu kadar mühendis var , ileride her binada 2-3 işsiz mühendislik olacak diyorsunuz da bunlar 5k değiller. 100k daki mühendisler. Zaten ne derece mühendisler ki ve ne kadar beklentileri var da siz onları böylesine dert ediyorsunuz anlamış değilim.

İlk 5k daki hatta 15k daki mühendislikler uzun yıllar aynı kalitede öğrenci çıkaracak ve bu insanlar anormal davranmazlarsa beklentilerini gerçekleştirecektir. Sizin de buna katılacağınızı düşünüyorum.

Ama epidorasın da araştırdığı gibi tıp kontejanlarının artması daha net bir etki yaratır, çünkü tıpta diplomaya bakılmaz diyen de sizsiniz (yanılmıyorsam) yani aynı işi yapacak tıp mezunu sayısı her geçen gün artıyor. Şu anda sizin bahsettiklerinizle etkileyecekleriniz 7 sene sonra mezun olacak yani bu süre içinde o etki gerçekleşirse şu anki beklentileri karşılayamayacaktır.

Ayrıca hocam sizin her defasında bahsettiğiniz bir şey var:Artan mühendis sayısıyla mühendislerin gerçek işini yapmadığı.Zaten o insanlar bir nevi teknisyen sayılmazlar mı? Yani onların sadece adı mühendis yoksa teknisyenlerden büyük farkları yok zaten bu yüzden o maaşlara çalışıyorlar; gerçek mühendis olsalardı (bazıları bunu başarıyordur) çok daha iyi maaş alıp böyle şikayet etmezlerdi.

Tıp nüfusa oranla ihtiyacın arttığı bir dal olduğu için son yıllarda ve gelecekte ihtiyacın artacağını zannetmiyorum ama buna rağmen Türkiye'nin her alanda gelişmesiyle özellikle teknoloji alanında her geçen gün mühendis ihtiyacının arttığı çok nettir (aselsan,roketsan... devlet kurumlarında çeşitli mühendislere ihtiyaç, ülkemizdeki yatırımların çeşitlenmesi ile farklı dalda ve çok sayıda mühendise ihtiyaç vs ). Tabi bunlar sadece mühendis değil aynı zamanda teknisyen gibi elemanlara olan ihtiyacı da fazlasıyla arttırmıştır. Ama teknisyenliğin ülkemizdeki düşük albenisi yüzünden devlet, teknisyen ihtiyacı için mühendis etiketi veriyor hem teknisyen ihtiyacını karşılıyor hem de özel veya devlet sektörü o adama yine aynı maaşı veriyor.
    İşte mühendisiz , şu kadar maaşa çalışıyoruz köleyiz diyenlerin bu insanlar olduğunu tahmin ediyorum.

Vaktiniz aldım, affedin. Bunlar sadece benim yorumum. Ne kadar katılırsınız merak ediyorum.

• Burak hocam dediklerine katilmakla beraber yine de bu curcunada müh yazmazdim. Illa yazsaydim da yurt disina kacardim.

• 99 yılına geri dönsem aynı şartlarda Cerrahpaşa ya da Hacettepe Tıp okurdum. (ikisine de yetiyordu)
  • buraya yazan arkadaşlar ilk 5000'e girebilecek mi acaba ?
  • ilk 5bine girdim müh yazdim
  • quote:

Orijinalden alıntı: kambochian

99 yılına geri dönsem aynı şartlarda Cerrahpaşa ya da Hacettepe Tıp okurdum. (ikisine de yetiyordu)

95 yılına dönsem çapa veya gazi tıp okurdum. (ikisine de yetiyordu)

sen müh müsün hocam?
  • Hukuk yazardım ki yazdım da zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lawm -- 9 Eylül 2013; 18:43:13 >
  • En kral mühendis olsan bile şu adam gibi olamazsın

İlk 5000'e girerseniz TIP mı yazarsınız MÜHENDİSLİK mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

En kral mühendis olsan bile şu adam gibi olamazsın

+1, kral

• Nicotinell N kullanıcısına yanıt
    who is he ? :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: harunyasr

who is he ? :D

Prof. Dr. Ömer Özkan
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El_Pared -- 19 Ekim 2015; 11:06:02 >
  • mühendisin zirvesi de bu adam olsa gerek. Ama adam bir doktor kadar okumuş yurt dışında master doktora falan yapmış

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El_Pared -- 19 Ekim 2015; 11:06:26 >
  • Doktorları dövüp Mühendisleri kaçırıyorlar beyler. Boşverin Savcı olun siz
  • quote:

Orijinalden alıntı: El_Pared

TURKCELL CEO'su da fenaydı hocam.

doktor olup da sivrilenlerin oranı, müh olup da sivrilenlerden daha fazladır.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.