Şimdi Ara

İlk 5000'e girerseniz TIP mı yazarsınız MÜHENDİSLİK mi ? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
361
Cevap
5
Favori
20.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Türkiye'de mühendislik öldü. Asgari maaşa çalışırım diyorsan mühendis ol. Kesinlikle TIP seçerdim (end. mühendisi yeni mezunum. )
  • quote:

Orijinalden alıntı: El_Pared

TURKCELL CEO'su da fenaydı hocam.

http://www.youtube.com/watch?v=n7rooKabUrs
  • tıp öldü ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: Espa

Türkiye'de mühendislik öldü. Asgari maaşa çalışırım diyorsan mühendis ol. Kesinlikle TIP seçerdim (end. mühendisi yeni mezunum. )

hangi okuldan mezunsun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

quote:

TURKCELL CEO'su da fenaydı hocam.

http://www.youtube.com/watch?v=n7rooKabUrs

Valla iyi yakalamışsınız hocam tebrkler
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El_Pared -- 19 Ekim 2015; 11:09:01 >
  • quote:

Çok iyi yakalamışsınız hocam cidden bravo.

videodaki diğer birinci de turkcell'de.

http://tr.linkedin.com/in/inanccakiroglu
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El_Pared -- 19 Ekim 2015; 11:09:36 >
  • tıp yazarım çünkü daha kısa
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilgooz

tıp öldü ya

/>

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brsykslr -- 9 Eylül 2013; 22:34:46 >
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El_Pared -- 19 Ekim 2015; 11:13:09 >
  • quote:

http://haber.mynet.com/guncel/dunyaca-unlu-profesore-sok-792813-1 bu arada şimdi mynet'e girdim ve ilk olarak karşıma bu çıktı. :(

ben de hürriyet gazetesinde gördüm şimdi,ne diyim Allah sonumuzu hayretsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brsykslr -- 9 Eylül 2013; 19:37:35 >
  • memurlar.net ten alıntı. Müh yazıp pişman olan adamlardan bir kuple

quote:

ahahaha

güldüğüme bakma,6-7 yıldır aynı şeyleri söyleyip ağlıyorum ben. çevremdekiler bıktı benim bu söylemlerimden. benim en son tercihim tıptı açıkta kalmayım bari diye garanti gördüğüm erciyes ün.tıp fak yazmıştım. keşke biraz daha yanlış yapıp son tercihimi kazansaymışım inşaat müh olacağıma. en az 4-5 kaz kazanıyordum şimdi zaten orasını geçtim de şu an şantiyeden yazıyorum saate bakın 21 de çıkacağım mesaiden. doktorlar işten çıkalı bir tam mesai saati geçince ben paydos yapıyorum.

allah bu durumda olanlara sabır versin, işi olmayana daha çok sabır versin tabi şükür yine de halimize.

hayat çok tuhaf vapurlar falan.

quote:

ne zaman doktor diş hekimi görsem moralim bozuluyor.. zamanında 1 soru az sorsam tıpa gircemi düşündükçe kafayı yememek mümkün değil.. cahilliğin böylesine nasıl imza atmışım .. o zaman araştırmanın zorluguna , bilgiye ulaşmanın zorluguna kurban olduk .. gitti emekler ,, mühendislik hikayeymiş , bi mühendis kamuya girdim diye seviniyor bu ülkede .. istersen 95 al atan .. bir doktor kadar maddi manevi tatminliğe erişmen imkansız ..

quote:

Sene 1998. 491 OYS puanı ile çukurova makina mühendisliğine girdim( 20 küsür puan fazlası ile). Çocukluk arkadaşım, dersane arkadaşım dostum 474 puan ile erzurum tıpa girdi. Sene 2012 oldu arkadaşım beyin cerrahı bense yeni özelde 7 yılı devirmiş devlete yeni atanabilen bir makina mühendisiyim. İkimizin fotorafını yan yana koysan babam ve oğlum filmi aklınıza gelir. (ben baba oluyorum tabi:)). saç yok kıçımın kılı bile ağarmış, dostum ise aynı 98 model. Şimdi kararını ver...

bu da itü mezunuymuş

quote:

yeni mezun pratisyen bir hekimin 5-8 bin tl maaş aldığı ülkemde kendi maaşlarınız için ne diyorsunuz

bu benim gerçekten cok ağırıma gidiyor.bir hemşire bile biz den cok maaş alıyor.ben sabahtan aksama kadar arazilerde dolaşıp can tehlikesi altında müteahhitlerle cebelleşirken her ay en az 5-6 milyon tl lik hakedişi imzlarken sabah 9 da mesaiye gelip 3:30 oluca çekip giden bu arada da 1.5 saat öğle arası yapan bi doktorun benim 3 katımdan fazla maaş alması hak hukukla bağdaşır birşey gibi gelmiyor.

Dün aile hekimimle sohbet ettim adamın 10.000 tl maaş aldığını duyunca (ki uzman felan değil kendisi) şok oldum bunu sizinle paylaşmak istedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Epidoras

Tıp ya da mühendislik hangi alan olursa olsun işini iyi yapan her zaman çok kazanacaktır.

Fikir oluşması icin genel hatlariyla yazmak ve fikir sahibi olmak isteyenler icin objektif bir sekilde kiyaslayacagim.

Tıp:
    Mezun oldugunuzda devlet garantili iş var;
    Bu şart gunumuz icin gecerli olup su anda 12k ogrenci alip bunlari mezun vermeye basladiktan bir kac yil sonra dis hekimleri gibi kura ve sonraki surec icin kpss benzeri bir sart getirebilirler malum 12k 10 sene bu sekilde mezun verse mevcut 130k hekimin uzerine 120k daha hekim gelmis olur. Bu rakami az bulanlar icin ulkemizde 220-240k polis oldugunu hatirlatmak isterim :) yarisi emekli olur demeyin emekli hekimlerde calisiyor 10 yil icinde emekli olacaklarin orani %10 civarinda olur malum eski ve yasli mezunlar doneminde 3-5k mezun veriliyordu.

Pratisyen doktor çok para kazanıyor; Yalan
    Devlette 6 yil okuyup mezun olan hekim 3200tl ile işe başliyor, doner sermayeden alacagi odenek ile maasi 4bin tl yi bulabiliyor. Hekim sayisi arttikca odenekten dusen pay gunden gune azaliyor. Lise mezunu kpss ile memur olursa ciplak 1950tl alir, lisans mezunu 2150tl alir. Adliyede icra memuru olanlar yollik parasi falan ayliklari 3bine dayaniyor. Onun disinda genel olarak memur maasi evlilik yardimi vs. 2250tl civari. Devlette avukat maasi 4100tl, muhendis maasi koltukta oturursa sabah 8 aksam 5 icin 3400-3600, gorev tazminati ile 4bin almak mumkun.

Uzman doktorlar cok para kazaniyor; Yalan
    3800-4000 maaslari var bunlarda donerden para alip 7bin tl yi bulabiliyorlar ama herkes doner paralarinin ciddi derecede azaldigini aylik 4-5bin ortalama alindigini soyluyor. Ozelde de durum ayni cok ustun yetenekleriniz yoksa maaslar asla 10bin 20bin falan degil.

6 yil okur pratisyen hekim olabilirsiniz karsiliginda 3200tl temjz para alirsiniz.
    6 yil okuyup 4-5 yil uzmanlik egitimi alirsiniz asistan olarak ilk 2 yil surunursunur nobet manyagi olursunuz 11yil harcadiktan sonra 30'lu yaslarda 4nin tl nin ustunu gorursunuz. 40-50nize geldiginizde docentlik falan yaptiysaniz 10bin kazanirsiniz yoksa 7bin civari kazanmaya devam edersiniz. Bunun icinde omrunuzun hazirlik surecleri vs vs 12-15 yilinizi vermis olursunuz.

Mühendislik
    4 yil okursunuz kpss de iyi puan alirsaniz 3-4bin tl arasinda ucretiniz olur.
    Ozel sektorde calisirsaniz muhendisligine gore 1500-3000tl ile ise baslayip kazandiginiz tecrube ve bilginizle simetrik bir grafik cizen maasiniz olur. 2-3 yillik tecrubeli ya da okul donemi sadece dersleri verip gecmekle kalmayan biri muhendislik alanina gore 5bin tl ortalama ile maas alir. Daha az alanlar kendilerine bir bakip eksik yonlerini kapatsinlar tabi her muhendislik icin degil bu ama genel hatlari ile bu sekildedir.

Yani 5bin tl maas almak icin tip okuyanlar omurlerinin 10-15 yilini
    Muhendislik okuyanlar omurlerinin 8-9 yilini vermeleri gerekiyormus.

Muhendislikte proje bazli calisipta cok daha yuksek paralar alanlar var ben minimize ederek gittim bir tanidigim su an 2 yillik proje icim sudi arabistan da makine muhendisi olarak 12bin dolar karsiligi calisiyor 6 yillik tecrubesi var.

Demem o ki Tıp artık maddiyat degil maneviyat icin okunacak bir alan
    Muhendislik zevk ve para kazanmak icin okunacak bir bolum.

Ben maneviyat için tıp istiyorum diyebiliyorum, yakimlarim muhendislik ve hukuk icin beni sıkıştırıyor bu da olayin farkli bir boyutu :)

Kimsenin hevesini kirip kursaginda birakmamisimdir umarim mumkun oldukca objektif yaklasmaya calistim.
    Tabletten yazmak cok zor oldu imla hatalari icin kusuruma bakmayin. ;)

dedıklerıne katılıyorum ama kımsenın ne kadar kazandıgını bılemeyız sımdıden hele gelecek yılları sımdıden gormezmız mumkun degıl.
    bence tercıh edıcekelr neyı sevıyor ve neyle ugrastıklarında mutlu olacaklarsa onu yazsınlar yoksa baslarını cok yere vururlar....

• İksitat okumuş. Boğaziçi klubünün listesinden buldum.

Nicotinell hocam bana hocam diye hitap etmeyin aramızda yaş farkı çok benden çok daha bilgilisiniz. Burak deseniz yeter.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burak Hcvl

İksitat okumuş. Boğaziçi klubünün listesinden buldum.

Nicotinell hocam bana hocam diye hitap etmeyin aramızda yaş farkı çok benden çok daha bilgilisiniz. Burak deseniz yeter.

ben de onu anlamadım tıpa girebiliyordum diyor, fen yapmış mı ki acaba. Gerçi eskiden iki alana da girebiliyordun ve mf veya tm tercihi yapabiliyordun

Benim giremediğim 3 yer vardı. Hacettepe ing Hacettepe Türkçe ve Cerrahpaşa ing.
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El_Pared -- 19 Ekim 2015; 11:13:35 >
  • quote:

Aslında bence burada insanların kafasını karıştıran nokta şu.Tıp gibi çok ağır bir eğitimden geçip aşağı yukarı 15 senelik bir zaman dilimi boyunca sürekli yüksek tempoda çalışıyorlar.En sonunda istedikleri noktaya geldiklerinde -uzman doktor- kazanacaklarını düşündükleri paradan daha fazlasını hakedeceklerini anlıyorlar.Bu yüzden daha önce de yazdığım gibi dışarıdan bakılınca şu sonuç ortaya çıkıyor:Para için tıp okunmaz. Zaten dediğim gibi tercihte bulunacakların aklını bu nokta karıştırıyor.

tıpla mühendislik çok ayrı kategoride meslekler. Mühendislikte güzel paralara daha erken yaşta kavuşabiliyorsun ama bu konumu ömür boyu korumak kolay değil. Sürekli mücadele gerekiyor. Bir mühendis özel sektörde çalışır ve özel sektörde sürekli Bizans oyunları ile mücadele etmesi gerekir. Herkes birbirinin kuyusunu kazar, ayağını kaydırır. Aşağı inip sigara içmen bile dikkat çeker. Masadan kımıldayamazsın. Sabah 10 dakka geç gelsen dikkat çekersin. Yani hep diken üstünde bir meslek. O stresi ömür boyu çekeceksin. Sonra senden daha genç birisi yerini kapabilir. Yahut yönetici olursun, başarısız olursan işini kaybedebilirsin. Mühendislikte belli yaştan sonra iş bulmak da çok zor.

Gel gelelim doktorluğun kendine göre stresleri olmasına rağmen, işini kaybetme stresini hiç yaşamazlar. Bence en önemli fark burada. İş bulmak için iş tecrübesi falan gerekmez. Okuduğun şeyler direk paraya dönüşür.

Yani bakın meseleye para kazanma açısından bakmak yanıltıcı olabilir. Birisi garanti meslek, ötekisi ömür boyu mücadele isteyene garanti olmayan bir meslek. Boğaziçi mezunu olsan bile bir garantin yok arkadaş.

Olay iş bulmak ve o işi muhafaza etmek açısından bakmakta fayda var.

Bir de şu var, sektörde 10 sene tecrübesi olan bir mühendis iyi paralar kazanabilir ve aranan bir adam olabilir, ama yeri doldurulamaz değildir. Uzman doktorla kıyaslayalım. Uzman doktor o kadar az var ki Türkiye'de, hem mühendise göre çok daha aranan bir meslek hem de yerini doldurmak daha zor.

• benim yazdıklarım tecrübelerin süzülmüş hali. Yani burada yazan liseliler gibi faraza konuşmuyorum. Hayaller değil gerçekler üzerine konuşuyorum.

40 yaşını aşan bir mühendis teknik ömrünü doldurmuştur, artık ya yönetici olacak ya geri plana itilecek. O yaştan sonra işsiz kalırsa iş bulması da zor. Ancak yönetici, müdür falan olarak transfer olur.

40 yaşını aşan bir uzman doktor ise gencinden daha makbuldür. Doktorlukta yaşla birlikte kıymet artarken, mühendislik gençken kıymetlidir.
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El_Pared -- 19 Ekim 2015; 11:14:12 >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.