Şimdi Ara

Ilk OC Denemesi E7400

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet Sonunda Ilk Denemeyi Becerdim. Değerlerim Nasıl? Daha Artırmalımıyım yoksa Yuksek Mi. Bilgisayar Rahat Calışıyor. 266x9 du Normalken Şimdi 320x9 Yaptım Ramler 800mhz 2,5x320 Yaptım Rami Autoya Aldigimda 900Mhz Oluyor Denemedim Bile Korktum Kısacası.Zaten Ilk Deneme Bişe Olcak Diye Yaparken Bacaklarım Titredi
    Bu Arada Ekran Kartım OnBoard. İşlemci Sıcaklık Değerlerim Nasıl ? Bilgisayarım Sağ Tık Değeri Bilgisayar Ilk Acildiginda 2.12 Gibi Bir Değer Gösterior. Tekrar Sonra Denediğimde 3.36 Gösteriyor. Yapabileceğim Başka Birşey Varmı

Ilk OC Denemesi E7400

Ilk OC Denemesi E7400

Ilk OC Denemesi E7400

Ilk OC Denemesi E7400

• Korkma birşey olmaz. Ben e7300 işlemciyi 4000mhz de çalıştırdım , tutarsız olduğunda sistem kendini resetleyerek orjinal ayarlara çeviriyor yada kilitlenme yaşayabilirsin. Ama aşama aşama öğrenerek stabil bir şekilde yapmanı tavsiye ederim. Her aşamada bilgisayarını minumum 1-2 gün çalıştır o zaman stabil değilse anlarsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: esg222

Korkma birşey olmaz. Ben e7300 işlemciyi 4000mhz de çalıştırdım , tutarsız olduğunda sistem kendini resetleyerek orjinal ayarlara çeviriyor yada kilitlenme yaşayabilirsin. Ama aşama aşama öğrenerek stabil bir şekilde yapmanı tavsiye ederim. Her aşamada bilgisayarını minumum 1-2 gün çalıştır o zaman stabil değilse anlarsın.

hocam şimdi ramlar 400 de cpu 320*9 da 350 yaptıgımda resetleyıp orjınal hale cevırıyor. Voltajsız Yapıyorum Bunu tabiki. 330 da da calısıor 350 acılmıyor. voltaj vermeyide bilmiyorum.
  • Biosta cpu voltajı görünür onu manual yap sonra arttır. Benim ki orjinal 1.16 voltta, 1.3 yaptığımda 3.8ghz oluyor yada 1.4 volt yaptığımda 4ghz oluyor. Ama forumda iyice araştırmadan kafadan voltaj arttırma bence. Grafik kartı kullanmıyorsan boşuna overclock yapma bence öyle gözle görünür bir performans sağlayamazsın. Hatta stabil olmaz, stok fan kullanıyorsan 3.5 dan ileri gitme.
  • quote:

Biosta cpu voltajı görünür onu manual yap sonra arttır. Benim ki orjinal 1.16 voltta, 1.3 yaptığımda 3.8ghz oluyor yada 1.4 volt yaptığımda 4ghz oluyor. Ama forumda iyice araştırmadan kafadan voltaj arttırma bence. Grafik kartı kullanmıyorsan boşuna overclock yapma bence öyle gözle görünür bir performans sağlayamazsın. Hatta stabil olmaz, stok fan kullanıyorsan 3.5 dan ileri gitme.

Bu Şekilde Kalsın Yani.. Daha Fazla Yükseltmenin Bir Anlamı Yok. Stok Fan Kullanıyorum
  • Bence overclock yapma , stabil olması için çok uğraşman gerekecek. Sistemini zorladığına değmez. Ama hobi olsun diyorsan forumda e7200 overclock yapmışlardı oradan bilgilere ulaşabilirsin. Sistemi overclock ettikten sonrada kararlılığını sınamak için orthos programını kullanabilirsin.

http://forum.donanimhaber.com/m_22895894/mpage_1/key_/tm.htm e7200 overclock.
    http://www.techpowerup.com/downloads/385/ Programı buradan indirebilirsin.

• quote:

Bence overclock yapma , stabil olması için çok uğraşman gerekecek. Sistemini zorladığına değmez. Ama hobi olsun diyorsan forumda e7200 overclock yapmışlardı oradan bilgilere ulaşabilirsin. Sistemi overclock ettikten sonrada kararlılığını sınamak için orthos programını kullanabilirsin.

http://forum.donanimhaber.com/m_22895894/mpage_1/key_/tm.htm e7200 overclock.
    http://www.techpowerup.com/downloads/385/ Programı buradan indirebilirsin.

Bu programı kurdum ama bişe anlamadım fazla

• Overlock yaptıktan sonra programı çalıştırıyorsunuz , program çalışırken başka açık program dosya falan olmasın çünkü işlemciyi 100 de 100 çalıştırarak deniyor. Eğer overlock stabil olmadıysa 1-2 dakikada stop yazarak hata veriyor. Eğer stabil ise en az 1 saat çalışması gerek hata vermeden. Ben 3.2ghz de hata vermeden çalıştırdım ama daha yüksek ayarda remin hızını ayarlayamadığım için heralde stop yazıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.