Şimdi Ara

İlk Schengen Vizesi (Bu olasılıklarla vize alma ihtimalim nedir ?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle 24 yaşındayım asker e daha gitmedim.
    Bir bilgisayar firmasında calısıyorum...
    Şimdi gelelim fasulyenin faydalarına.

Ocak ayının ilk haftası gibi italyaya gitmeyi düşünüyorum.
    Schengen vizesi basvurusu yapıcam.
    İlk vizem olucak daha önce hiç yurt dışına çıkmadım 10 yıllık passaportum 9 kasımda geldi :) tarihide 6 kasım 2013 bitiş tarihide 6 kasım 2023 :)
    Şimdi öncelikle ilk basvurum olacağı için biraz tedirginim
    ilk aşama ve önemli olan iki şartları
    1 Sigortamı dayımın şirketinde başlattım 1 ekimde ocakta basvuru yapacagım için o zaman son 3 aylık SSK olmuş olacak.
    Suan hesabımda 6000 TL gibi bir miktar dönüyor Aktif olarak kullanılıyor gösterilmesi lazım çünkü.
    Hesabımı Ocak ayına kadar aktif olarak yükselticem bi 15 bin yada 20 bin yapmayı düşünüyorum göstermelik için..
    İş yeri evrakları tam olucak sicil gaztesi işte esnaf odasına kayıtları vs vs

Benim için Önemli olan Son 3 Aylık SSK
    İşe giriş Bildirgesi
    Son 3 aylık Aktif hesap dökumanı
    Son 3 Aylık maaş bordrosu
    Maaş yazısı falan

Sigortam ocakta 3 aylık olucak ve hesabım 15 20 bin arası olucak..

İtalyadan calısan bir ablamdan Davetiye gelecek..

Vize alamama gibi Bir durum olabilirmi RED yemekten korkuyorum...
    Daha önce Schengen vizesi almış olan arkadaşlardan tavsiyeler ve bilgi rica ediyorum.

Şimdiden Teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Derin1907 -- 19 Kasım 2013; 18:29:17 >

• italya vize alma konusunda en cömert schengen ülkelerin başında geliyo..

evrakların tamamsa alırsın sorun olmaz merak etme..
    zaten çalışansın.

ayrıca baban filanda sponsor olabilir sana..
    birde ailende araba, tapu vb şeyler varsa gösterin.

senden seyahat planı, konaklayacağın yerini ve uçak bileti rezervasyonu da isterler.
    seyahat planını yazarsın işte şuraya gidicem buraya gidicem diye.. eğer başka ülkeye gideceksen onlarıda eklersin..
    booking.com dan yalandan kalacağın yer için rezervasyon yaparsın çıktıyı alıp evraklkara ekliyeceksin sonra iptal ediyosun.
    uçak biletini rezervasyonunu bir acenteden yaptırır çıktıyı yine evraklara eklersin.
  • Dostum selam. Bu yilin Haziran basinda ben de senin gibi ilk schengen vizemi italyan konsoloslugundan alip italya-fransa ve ispanya ya gittim. Yazdiklarindan gordugum kadariyla genel olarak proseduru anlamissin zaten. Benim soyleyecegim tek sey hesapla ilgili. Benim de hesabimda yaklasik 25.000 tl vardi ancak anlamadigim sekilde zorluk cikarttilar. Sebebi ise ben hesabima parayi son 1 ayda yatirmistim. Ama konsolosluk son 6 ayin hesap hareketlerine bakiyor ve 6 ay icerisinde guzel bir para akisi gormek istiyorlar. Ben de daha fazla aciklama yapmakla ugrasmadim ve babamin hesap dokumlerini alip, onun garantorlugu altinda gidebildim. Bu arada fena sayilmayacak bir maasla 3 yildir calisiyorum. Buna ragmen boyle bir tecrubem oldu. Umarim yardimi olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler Hepinizi Evet presedürü az cok anladım zaten...
    ben hesaba parayı hemen birden atmadım parça parça yatırıyorum hareket gösteriyorum akış olsun diye.
    üzerime vs tapu araba yok araba vardı sattım salak gibi ruhsatı fotokopisini çekmedim..
    bakalım hayırlısı inş çıkar...
    davetiye yollayan kişi saglam o bana kalıcak yeri konaklamayı saglıcak ayriyetten ucak rezervasyonunuda davetiyeyi yollıycak kişi yapıcak..
    Bakalım hayırlıısyla alırım inş..
    Hesapp hareketi içinde son 3 aylık istiyorlar ben 1 aydır aktif para yatırıyorum çekiyorum ıvır zıvır gibi seyler onları kosturuyorum...
    passaportumuda yenilettim artık ocak ayını bekliyorum sadece biran önce gelse diye...

daha bilgi sahibi olmak isterimm ilk vize alan arkadaslardan..
  • Peki Arkdaşlar bnde 16 Yaşında Öğrenciiym Bizde İtalyaya Gitcez Nisan veya mayıs'ta benim Hesabımda Öle yüklü bi miktarda para akışı yok yani babamdandan bişi beklmiyorum gitmemi istemiyorum o yüzden biraz gizli saklı yapcam yani nasıl olur bi tur şirketine 100$ versem onlar alablrmi bnm adıma
  • Ins alirimk artik ruyalarima girmeye basladi. Bi bakiyorum italyadayim fransadayim ruyalarima girmeye basladi :))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BİLGİSAHİBİ OLAN ARKADAŞLAR BİLGİLENİ PAYLAŞIRSA ÇOK SEVİNİRİM...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Derin1907

BİLGİSAHİBİ OLAN ARKADAŞLAR BİLGİLENİ PAYLAŞIRSA ÇOK SEVİNİRİM...

Sorun cikartacaklar buyuk ihtimalle sana. Sigorta isini falan cunku tam 3 ayla sinirlandiriyosun, bunlar adamlarin dikkat ettigi seyler. Uzun suredir calismayan adama direk kacmaya calisiyor gozuyle bakiyolar. Banka hesabinda sanirim son 3 aydir aktif olmus olacak? Bu adamlar aptal degil inan bana. Direk anliyolar yani bu yaptiklarinin kasitli oldugunu. Basima geleni anlatayim sana, oradan anlarsin.

Bende sen gibi boyle sigortam 3 ay olsun bankada aktif gorunsun falan ugrasiyodum. Amacimda 1 aylik falan schengen almak. Interrail bileti bile aldim, butun herseyi ayarladim (seyahat plani, otel rezervasyonlari, ucak rezervasyonlari falan) Asil amacim zaten nordik+baltik ulkelerini gezmekti. Ben Estonya'dan basvurdum, orasi daha basit diye. Ilk ucagimida Estonya'ya ayarlamistim zaten. Neyse konsolosluktaki kadin bana basladi iste neden sadece 3 aydir hesabin aktif, yok neden 3 aydir calisiyodunda simdi gitmeye karar verdin gibi absurd sorular sordu. En sonunda da tatil suren cok uzun, rezervasyonlarini falan degistir 1 haftalik vizeni verelim simdilik pasaportuna damga basmiyorum, herseyi tekrar duzenle gel sonra islem yapalim dedi. Neyse bende herseyi bastan ayarladim, aradanda 1 hafta gecmisti. Tekrar 1 haftalik planimla gittim, pasaportu falan aldi kadin gayet guler yuzle, butun belgelerde sorunsuzdu. Pasaportumu 10 gun sonra aldim bi baktim red yemisim. Sonra gittim Polonya'dan tekrar basvurdum yine red verdiler. Baktim olacak gibi degil bende gittim Malta'da dil kursuna basvurup aldim. 3 aylik schengendi hemde. Sonra catir catir istedigim yere gittim. Bunlara ancak yalan soyleyeceksin, dogruyu soylediginde inanmiyorlar nede olsa.

Italya vize konusunda biraz daha iyi, pek zorlamiyor ama senin daha onceden sigortan yoktuysa ve sadece 3 aylik doldugunda gider basvurursan onlarda problem cikartacaktir diye dusunuyorum. Ogrenci olsan sorunsuz alirdin.

• WhattaHell W kullanıcısına yanıt
    Aslında daha onceden de sıgortam vardı ama aralıklık tarıhlerle falan.. işe girdim çıktım basladım bıraktım gıbı cart curtt..
  • Daha bilgi vericek arkadaslar varmı ?

Yardımlarını ve tercihlerinizi bekliyorum.
  • bence sen vize işlemleri yapan firmalar var onların ofisine bi ziyaret et..
    durumunu anlat sana yol gösterirler ne yapman gerektiğini..
  • Normal ücretle çalışan birisiyim Almanya vizesi için idata üzerinden başvuru yaptım 3 aylık maaş dökümümü istediler. Öyle hesabımda onlarca binliram yok maaş hesabı 2000 lira para vardı. Pazartesi başvuru yaptım Perşembe günü Pasaport transfer oldu idata ya geldi diğer pazartesi gittim pasaportu almaya vizeyi vermişlerdi.
    Lakin çalıştığım şirket uluslar arası aktif faal ve büyük yatırımları olan bir şirket. idari işlere gidip ben yurt dışına çıkıcam bana izin belgesi gerekli dediğim de. iş yeri ünvanını, benim şirketteki durumu mu ve şu kadar süre izin verilmesini diye bir yazı aldım. Sorun çıkmadı internetten takip ettiğim kadarıyla pasaportumun ellerine ulaşmasından sonra iki gün içerisin de işlemlerim sonuçlandı.
    Evrakları verirken cidden vermezler diye düşünüyordum ama bu kadar kısa sürede sonuçlanacağı aklımın ucundan geçmezdi. Umarım sende sorunsuz bir şekilde alırısın vizeni. Şimdiden hayırlı olsun.

• Bir iş yerinde istikrarlı çalışıyorsanız banka hesabınız sürekli aktif ise kolayca vize alırsınız. Hesabınıza göstermelik paralar koymayın bence onun yerine kredi kartı , elektrik,telefon vb.hesabınızdan ödeyin.
    6.000 TL yeterli çok uzun süreli vize almayacaksanız.... Sizin yazdıklarınızdan yola çıkarsak red alacağınızı düşünmüyorum.
  • Çok tşkrler öle birden fazla bir para atmıyorum zaten hesaba amk sadece ocak ayına kadar aktif hareket gösteriyorum.
    Şirketten tüm belgeleri alıcaz tabikide hatta iş görüşmesine gidiyoruz göstericez patronla beraber gidiyoruz çünkü.
    inş dediğiniz gibi olur sorun yasamam alırım vizemi sorunsuz.. :(
    Tek hayalim bu zaten yurtdısını ölmeden bi çıkmak görmek gezmek ve bir iş yapmak acıkcası...
  • En zor ülkelerden biri Avusturya çok belge istiyorlar, italya ve ispanyanın çok uğraştırmadığını biliyorum.
    Bulgaristan için de vize alırsan aynı kategoriye girer.
  • İtalyadan basvurucaz ve alma olasılıgım nedir daha önce schengen almıs arkadaslar yardımcı olursa sevinirim
  • şengen için şimdi başvursam hesap hareketli iken yazın gitsem oluyormu arkadaşlar? bilen varmı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne uğraşıyorsunuz. yunan adalarına günü birlik turlar var. başvurun o turlara. yunanlar 15 günlük Schengen vizesi veriyor.
  • yunan adaları kapı vizesi dönemi ekim ayının sonuna kadardı.Şuan konsolosluktan almanız gerekir.Seneye yaz döneminde kapı vizesi tekrar uygulanmaya başlayacaktır.
  • kapı vizesi multi olarak alınabiliyormu.?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.