Şimdi Ara

İngilizcem güzel olduğu halde oyunlardaki seslendirilen ingilizce dublajları anlamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
3.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Biraz garip bi konu oldu ama k.bakmayın arkadaşlar Şunu söylemek istiyorum benim ingilizcem gerçekten iyidir. Tüm okul hayatım boyunca 90 dan aşağı not almamışımdır ingilizceden. Arkadaşlar arasındada çok iyi ingilizce konuştuğumu herkes bilir yani. Ama şöyle bişey var. Atıyorum red dead redemption oynuyorum. Altyazılı olduğu için gayet rahat anlıyorum herşeyi. Ama şöyle altyazıya bakmadan normal oynayınca o konuşulan ingilizceden afedersiniz ama hiç bi şey anlamıyorum Şimdi eminim herkes kardeşim sende o zaman altyazıyı oku illa dublajı dinlemek zorundamısın diye bağırıyor bana duyuyorum yani ama şöyle bişey var biliyorsunuz 19-20 mayısta mükemmel bir oyun çıkıyor. Eminim tahmin ettiniz. La Noire. Bu mükemmel oyunda ya altyazı yoksa diye az korkmuyor değilim hani. Hadi altyazı oldu diyelim ara videolardaki konuşmaları nasıl anlayacam ? Lütfen gözünüzü seveyim yardım edin kafayı yemek üzereyim ya ben gerizekalıyım yada bu herkeste böle
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Yine senin durum normal benim uni. de eğitim ingilizceydi mezun oldum ama hala dublaj da sorun yaşıyorum, bu listining az olduğundan oluyor ben artık yabancı müzikleri şarkı sözleri açıkken dinliyorum baya faydası oldu birde mümkünse kulaklık ile oyna oyunları
  • Hocam bende de aynı durum var, altyazıları zorlanmadan anlıyorum ama iş duyupta anlamaya gelince yok
    oyunda kesin alt yazı olur bunu kafana takma.Hadi oyunlar neyse de şimdi yurt dışına çıksak orda ne b.k yicez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Codex -- 26 Nisan 2011; 18:57:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: addidas_85

Yine senin durum normal benim uni. de eğitim ingilizceydi mezun oldum ama hala dublaj da sorun yaşıyorum, bu listining az olduğundan oluyor ben artık yabancı müzikleri şarkı sözleri açıkken dinliyorum baya faydası oldu birde mümkünse kulaklık ile oyna oyunları

Aynen çoğu insan öyle diyor. Bide benim yapacağım şey bol bol boş zamanlarımda alt yazılı filmler izlemek kulaklıkla tabi. Gerçekten büyük fayda sağlıyormuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dark Codex

Hocam bende de aynı durum var, altyazıları zorlanmadan anlıyorum ama iş duyupta anlamaya gelince yok
    oyunda kesin alt yazı olur bunu kafana takma.Hadi oyunlar neyse de şimdi yurt dışına çıksak orda ne b.k yicez
    Ben söylenenleri az çok anlayabiliyorum ama yazımada problem yaşıyorum.
    Herkesin sorunu farklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gny* -- 26 Nisan 2011; 19:10:04 >

• sen ingilizce bilmiyosun.dinlediğini anlamassan ne anlamı kalır sınavda aldığın notun?kendini geliştirmelisin bol bol dizi felan izle ingilizce.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MorbidSmoke

quote:

Yine senin durum normal benim uni. de eğitim ingilizceydi mezun oldum ama hala dublaj da sorun yaşıyorum, bu listining az olduğundan oluyor ben artık yabancı müzikleri şarkı sözleri açıkken dinliyorum baya faydası oldu birde mümkünse kulaklık ile oyna oyunları

Aynen çoğu insan öyle diyor. Bide benim yapacağım şey bol bol boş zamanlarımda alt yazılı filmler izlemek kulaklıkla tabi. Gerçekten büyük fayda sağlıyormuş.

Alıntıları Göster
    Demekki yeterince iyi degilmis.

Merak etmeyin L.A Noire alt yazili gelir.Rockstarin oyunlarinda herzaman alt yazi mevcuttur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: EqnatoN

Demekki yeterince iyi degilmis.

Merak etmeyin L.A Noire alt yazili gelir.Rockstarin oyunlarinda herzaman alt yazi mevcuttur.

Alıntıları Göster
    iyi dediğim sınavdan iyi notlar alacak kadar, yazan şeyleri anlayacak kadar, derdimi anlatacak kadar

• Benim kız arkadaşım vardı,İngilizce öğretmeni,üstelik İngiltere'lere felan da gitti;neyse hiç unutmam sene 2005 felan;akşam oturuyoruz evde,kızcağız;oynadığım oyunda benim anlamadığım bazı kelimeleri tercüme edemedi.
  • Bence anlamamanin en buyuk etkeni, karakterlerin taramali gibi konusmasindan geciyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: PLAYER_KİNG

Bence anlamamanin en buyuk etkeni, karakterlerin taramali gibi konusmasindan geciyor

Evet özellikle GTA gibi sokak diliyle konuşulan oyunları anlamak gerçekten çok zor oluyor, özellikle de küfürlerle cümleleri ayırmak...
  • quote:

quote:

Bence anlamamanin en buyuk etkeni, karakterlerin taramali gibi konusmasindan geciyor

Evet özellikle GTA gibi sokak diliyle konuşulan oyunları anlamak gerçekten çok zor oluyor, özellikle de küfürlerle cümleleri ayırmak...

Aynen, yapimcilarin bunu dusunmesi lazim aslinda, madem Turkce oyun yapmiyon anlasilir biraz daha sade bir dil kullan (tabi bunun oyun uzerinde ozellikle senaryoda fazla yan etki yapabilir ornegn bir karakterin yeni okumayi ogrenmis bir ogrenci gibi konusmasi v.s )

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    1994 doğumlusun ve buna karşılık tahminim sadece lisede İngilizce görüyorsun. Bu önemli değil. Pratik yapmadığın sürece, sadece İngilizce konuşulduğu bir ortama girmediğin sürece konuşmaları anlaman zor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Daxteroy

1994 doğumlusun ve buna karşılık tahminim sadece lisede İngilizce görüyorsun. Bu önemli değil. Pratik yapmadığın sürece, sadece İngilizce konuşulduğu bir ortama girmediğin sürece konuşmaları anlaman zor.

Alıntıları Göster
    turistik bir yere gidip dikkat çekici bir şeyler yap, mümkün olduğunca turistle konuş
  • Türkiye de ing öğrniyorsan heleki hocaların Türkse br cacık olmaz benm az ispanyolcam var İspanya ya gttm kimseyle knşmdm bile

dil okullarına gidin yazın çok süper oluo ben seneye gtmeyi düşünüyorm
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

Türkiye de ing öğrniyorsan heleki hocaların Türkse br cacık olmaz benm az ispanyolcam var İspanya ya gttm kimseyle knşmdm bile

dil okullarına gidin yazın çok süper oluo ben seneye gtmeyi düşünüyorm
    bende alt yazılardan anlıyorum fakat şaşı olacam bu gidişle bi gözüm alt yazıda bi gözüm ekranda
  • onlar hızlı konuşuyorlar bu 1.birde onların kendilerine göre şakaları var.örnek sen buraya fransız kalmışsın dersin mesala bunun ing çevirisi yoktur.onların da kendi araların da esprileri var bu da 2.3 de siz bulun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-A98986428

onlar hızlı konuşuyorlar bu 1.birde onların kendilerine göre şakaları var.örnek sen buraya fransız kalmışsın dersin mesala bunun ing çevirisi yoktur.onların da kendi araların da esprileri var bu da 2.3 de siz bulun
    demek ki ingilizceniz yeterince iyi değilmiş ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kronokrator

demek ki ingilizceniz yeterince iyi değilmiş ...

Alıntıları Göster
    RDR gibi bir oyunda kullanılan ingilizce 1910 ların ingilizcesi.Anlamak zordur zaten.Bir de şu var lisede 90 üstü not ingilizcenin çok iyi olduğu anlamına gelmeyebilir
    Bu dediğimi "sağlam" ingilizce eğitim veren bir üniversiteye yerleştiğinde anlayacaksın

• quote:

Orijinalden alıntı: HeavyBlitz

RDR gibi bir oyunda kullanılan ingilizce 1910 ların ingilizcesi.Anlamak zordur zaten.Bir de şu var lisede 90 üstü not ingilizcenin çok iyi olduğu anlamına gelmeyebilir
    Bu dediğimi "sağlam" ingilizce eğitim veren bir üniversiteye yerleştiğinde anlayacaksın

Alıntıları Göster
    Bende mesela ingilizlerin ingilizcesinden bir şey anlamıyordum ama amerikalılarınkinden gayet iyi anlıyordum...Benden size tavsiye imkanınız varsa yaz tatilinde dil öğrenmek için ingiltereye gidin, ben böyle yaptım

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.