Şimdi Ara

İntel core 2 Duo e8400 3 GHz yerine 2 GHz de çalışması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi akşamlar bugün gelen e8400 işlemcimi bilgisayara taktım işlemci normalde 3 GHz fakat sabit 2 GHz de çalışıyor bende bios kısmından sadece CPU clock ratio kısmı 6x di (333x6)
    Sadece bu kısmı 9x yaptım (Max 9 oluyor) işlemcim
    3ghz normal hızına çıktı fakat cpu-z programından kontrol ettiğim zaman core speed kısmı 2000 MHz ile 3000 MHz arasında gidip geliyor sabit kalmıyor bunun nedeni nedir acaba? Şimdiden teşekkürler

• işlemci boşa düştüğü zaman biosun çarpanı düşürüp sizin 2ghz görüyor olmanız çok muhtemel. Yani tam yükte 3ghz de çalışıyor olmalı. Basit bir cpu stres programıyla (örn. furmark cpu stress) cpu z deki frekansları gözlemleyebilirsiniz. Lakin dikkat edin, sogutma sisteminiz pek iyi değilse furmarkı hemen durdurun aniden işlemci sıcaklığınız yükselebilir, bileşenleriniz zarar görebilir.
  • Hocam işlemci boşa düşse düşmese, bios’ta hız ne ise o yazar. Bios sabittir.
  • Furkanzhr F kullanıcısına yanıt
    Hocam Bios ayarlarını resetleyip şu anki menüyü buraya tekrar atarsanız yardımcı olayım.
  • Anakart modeli nedir. FSB yetmiyordur. G31 chipsette falan öyle çalışır. Anakart modeli nedir. Bios gücellemesi gerek bide.
  • hardwind H kullanıcısına yanıt
    Hocam Fsb yetmese zaten CPU desteklemez. Windows açılmaz bile.
  • EBÖB E kullanıcısına yanıt
    Öyle olmuyor o iş. Eskiden çok fazla core2duo bilgisayar toplamışlığım vardır. FSB yetmeyince düşük hızda çalışıyor ama çalışıyordu. Keşke anakart modelini yazsaydı. 3.0 ghzlik işlemci 2ghz de falan çalışabiliyor. Rakamları tam olarak hatırlamamakla beraber çoğu zaman düşük hızlarda da olsa çalışıyordu. İntel o zamanlar zırt pırt soket değiştirmediği için lga775 pin uzun zaman kullanıldı. Şimdi para hırsı bürümüş adamları neredeyse her nesle yeni soket çıkarıyorlar. O yüzden eski bilgisayarınızda anakart bozulursa çoğu zaman bulamıyorsunuz ve çok kötü markalarda anakart bulabiliyorsunuz.
    945p s3 rev1 Gigabyte anakarta mesela e7500 takabilir miyim? Frekans düşük de olsa çalışır mı desteklememesine rağmen? Sana zahmet bir bakar mısın hocam
  • Çalışır yazıyor.
    GIGABYTE
    GA-945P-S3 (rev. 1.0) | Motherboard - GIGABYTE Global
    https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-945P-S3-rev-10/support#support-cpu

Hocam nerede yazıyor? Ben mi yanlış yere bakıyorum?

• EBÖB E kullanıcısına yanıt
    Haklısın hocam genelde desteklenmeyen işlemci modeller hiç yazmaz. Ama bunda direk desteklenmez diye yazmış. N/A dikkat etmemişim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.