Şimdi Ara

Intel Core 2 Quad Q8400

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • R7 250X almayı düşünüyorum. Elimde E5700 işlemci var. İkinci el Intel Core 2 Quad Q8400 işlemci alsam darboğaz yapar mı?

(Merak edenler için İşlemci Soket tipi LGA775)

• Hiç düşünmeden xeon e5440 al.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • r7 240 al psu değişmeden devam et kaç watt psu var bu arada (12v kanalında kaç amper yazıyor)
  • vjdrsjejv kullanıcısına yanıt
    Am ao sunucu işlemcisi sıkıntı çıkarmasın
  • Overclockmanyağı kullanıcısına yanıt
    16A yazıyor ama işlemci gt210da bile %90 kullanıyor
  • r7 240 al gt210 ile aynı güç çekiyor bence hiç daha üstünü alıpta yeni psu ile fln uğraşma eski ekran kartına göre 3kat daha iyi bu r7 240 200tl fln
  • Overclockmanyağı kullanıcısına yanıt
    benim anlatmak istediğim bu işlemcide gt210 ile bile cpu kullanımı %70-%90 arası ekran kartını değiştirince işlemciyide değiştirmem lazım
  • FerhatKamalı F kullanıcısına yanıt
    771 pin ama lehim ve işlemcide ufak bir kesik ile kullanılabiliyor.
    Fiyatı çok uygundur alabilirsin aliexpressden, ben aldım kullanmıyorum. Varsa sorun sor.

771 pini 775 e döniüştürünce performans kaydı olurmu?
    ekseriyetten videodan izlediğim kadarıyla orada bi parça kesiliyor o parça kesildikten sonra kasa sallanınca işlemci içerde oynarmı?
    Performans kaybı olmuyor bu bir.
    Aliexpressde satılan işlemcilerde kesme işlemi yapıldığı için anakartı kesmeye işlemciye o sticker'ı yapıştırmaya gerek kalmıyor.
    Alıyorsun 775 pin'miş gibi takıyorsun.
    İçerde tabiikide oynamaz, işlemcinin üstündeki kapak her işlemciye baskı yapar.

valla allah razı olsun çok faydalı oldu
    bu arada sende bu işlemci var galiba kusura bakma seni biraz yoracagım ama senin sistemin nedir ve oyunlardan ortalama kaç fps alıyorsun bi kaç örnekle yazarsan sevinirim

bide cpu kullanımını biliyorsan yazarmısın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FerhatKamalı -- 11 Eylül 2016; 12:05:43 >
  • elimde q8400 var gel 100 liraya vereyim :)
    Bende gtx 650 ve e5440 var dediğim gibi 100 mhz overclock'lu şekilde çalışıyor. E5440, q9550'in aynısıdır bu arada.
    Ekran kartı ise normalde 1054 mhz baz frekansı ben bellekler 400 gpu ise 200 mhz overclock'lu kullanıyorum.
    Sistem belleği 6 Gb ama anakartın kısıtlaması yüzünden 1333 mhz belleklerim 800 mhz civarı çalışıyor.
    Sistemin genel performansını düşüren bişi.
    Senin 1333 mhz ise çok daha iyi performans alırsın.
    Örneğin cs go'dan örnek vereyim.
    Monitör 1680×1050 77 hertz'de kullanıyorum.
    Gtx 650 eğer gpu kullanımı %99 olursa bütün ayarlar sonuna kadar açık msaa'da 4x diyelim 77 fps verebilecek güçte ama biliyorsun ki cs go işlemciye ekran kartından daha çok yük bindiriyor o yüzden gpu kullanımı %55-60 civarında ve hiç 77 fps altını görmüyor. Ama grafik ayarlarını düşürmek zorunda kaldım 60 fps'ye yaklaşmasın diye. Mesela gölgeyi ultra ya alıyorum normalde grafik ve köşe yumuşatma ayarlarını ne kadar yükseltirsen eğer gpu tam kullanılmıyorsa kullanım yükselir ama cs go da tam tersi, gpu kullanımı %99'a yakın olmadığı halde fps bir miktar düşüyor.
    Bendeki ayarlar o yüzden akıcı olsun dediğim için özellikle 77 fps üzeri alabilmek için hepsi low köşe yumuşatma 2x, bu şekilde gayet güzel.
    Belki de bu grafik ayarı arttığımda sistemin biraz daha zorlanması belleklerimin bant genişliğinin yetersiz gelmesi ile ilişkili olabilir ben öyle düşünmüyorum.
    Bir oyun daha söyliyeyim zaten gta 5'e bir işlemci darboğaz yapmıyorsa diğer oyunlarda da sıkıntı yaşamaz.
    Oyunda şehir merkezi dışında işlemci kullanımı %50-60 civarında şehirde bir çok mpt olan yerlerde %99 oluyor ama gpu kullanımı bir kere dahi %98 olmuyor hep 99, ve hiç bir şekilde micro shuttering yok.
    Gayet yeterli. Benim dezavantajım belleğimin yavaş çalışması.
    Gtx 650, 250x'in %5-10 gerisinde bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vjdrsjejv -- 11 Eylül 2016; 12:57:58 >

bu kadar uğraşıp yazdıgın işin çok teşekkür ederim aliexpressten bitane alcam 52tl ye
    Rica ederim.
    Eğer taktığında Windows başlamazsa bana pm at, bios dosyasında işlemci tanıtmak için gereken microcodelari ekleriz.
    Değiştirilmiş dosyayı update yapıyorsun onun sonrasında sadece.

• Yalnız şimdi farkettim hocam, o güç kaynağı çok büyük ihtimalle 250x'e yetmez.

zaten değiştirmişken işlemci, ram, ekran kartı, güç kaynağı hepsini değiştircem.
    bu arada işlemciyi tanıtması zor mu?
    Yok değil, sadece bios dosyasının içine mikrocode atıyoruz sonra o dosyayı flashliyorsun.

İmkanın varsa x5460 almanı tavsiye ederim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.