Şimdi Ara

İnternet üzerinden elektro gitar almak üzerinden sorularım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Uzun yıllar önce oldukça amatör seviyede elektro gitar deneyimi olmuş, şimdi de bir tane edinip, keyfi amaçlı, sadece bilgisayara bağlayarak çalmak üzere bir elektro gitar edinmek istiyorum. Bu doğrultuda bir kaç sorum var:

1- İnternetten alacağım elektro gitarı kutusundan çıkarttığım gibi kullanabilir miyim, yoksa ilk ayarları için (akort kastetmediğimi belirteyim) bir yere götürmek zorunluluğunda mıyım?
    2- Olası sorunları bertaraf etmek için internetten almak yerine bir müzik mağazasından kontrol ederek alabilir miyim? Yani alırken kutusundan çıkarttırabilir miyim?
    3- Bilgisayar üzerinden iyi bir ses kartı ve yazılım ile kullanacağım için gitarın kalitesinin alacağım sesi etkileyeceğini düşünmüyorum, doğru muyum?
    4- 3. sorumda doğru isem, bu doğrultuda bana kalvyesi çok rahat bir gitarın yeteceğini düşünüyorum, doğru muyum?
    5- Bu bakış açılarıyla (biraz da görsel ve kalite beklentileriyle) Jackson JS22 veya Ibanez GRG170DX-BKN'den birini seçmeye karar verdim. Hangisinin klavyesi bana daha rahat gelecektir sorusuna da yanıt alabilirsem harika olurdu. (Seçimimde gitara yapılabilecek modifikasyonlar, ikinci eli gibi hususlar etkili değil.)

Şimdiden teşekkür ederim.

• 1- hafif ayarlar yapılması gerek ama olmasada olur, olsa daha iyi olur

2- Sitelerin mağazaları vardır büyük şehirde isen daha kolay olacaktır bulman internetten bak sitelere girip ama şuda var yeni başlıyorsan anlayamassın maalesef.

3- Elektro gitarın amfisiz tadı olmaz.

4- Yanlışsın. Klavye rahatlığı kişiye göre değişir ve klavye rahat olsada olmasada senin parmakların yavaş ise farketmez.

5- O gitarları ben çöp kategorisine alıyorum genelde yeni başlayanlar bu gitarlara yoneliyor ve hatanın farkında değiller. Öncelikle tarzını söyle bütçeyi söyle ben sana oneriyim birde 2.el alırsan daha iyi olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gitarı mutlaka deneyerek al, satın almak istersen sıfır kutusundan açtırabilirsin. Gerekiyorsa yine aldığın yerden ayarlarını vs. yaptırarak teslim alırsın. İnternetten sipariş verip denemediğin gitarı alma hemde kargo firmalarında harap etme gitarı.
  • 4. madde ile ilgili deneyimim nedeniyle sizden farklı düşünüyorum. Vaktinde ilk gitarım oldukça kötü idi, el kaymazdı neredeyse, arkadaşımın gitarını kullandığımda ise trajik bir fark oluşuyordu.

Çok basit seviyede keyfi bir ilişki kuracağım ve gelecek planı da yapmadığım için klavyesinin rahat olması ve belli bir kalitede olması bana kafi geliyor. Aklımdaki gitarlara çöp demenizi anlıyorum ama zaten benim ilişkim de dediğim gibi o seviyede olacak. Bütçem ise bu iki gitarı karşılayabilecek seviyede. Bir öneriniz varsa kesinlikle değerlendiririm; belirgin bir tür hedefim yok ama elektro gitarda kaçınılmaz bir şekilde distortiona yöneliyorum.

Zaman ayırıp hepsini yanıtladığın için çok ama çok teşekkür ederim.

@vobuma'nın da söylediğini bir arkadaş da özel mesajla biraz daha açarak anlatmış; iki mesajın da yönlendirmesi ile kesinlikle mağazadan ayarlarını da yaptırarak almaya karar verdim.

Size de teşekkür ederim.

• Şimdi hocam ibanezleri falan 950 civarına alıcaksın sana şunu söyliyim, 2.el gitar almanı şiddetle tavsiye ederim, internetten forumlar üzerinden referanslı kullanıcıları bularak onlardan sıkıntısız alışveriş yapabilirsin. Güvenli e ticaretlede dolandirilmadan alışveriş yapabilirsin.

Şimdi gelelim gitar konusuna drive tonları sevdiğini söylemişsin sana mutlak les paul kasa gitar öneriyorum. 200 - 300 kadar butceyi arttırır isen schecter,ltd,prs gibi sağlam drive tonlarına sahip canavar gitarları alabilirsin. Hem uzun ömürlü olur.

Şunuda söyliyim ses amfiden çıkar. Gitarın ne kadar iyi olursa olsun iyi bir amfin yoksa iyi bir ses bekleyemessin.
    Sakın ibanez falan alarak hataya düşme biraz arastir derim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.