Şimdi Ara

iOS 18.1 yayınlandı: Türkiye'deki iPhone'lara Apple Intelligence yok!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
4
Favori
6.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iOS 18.1 yayınlandı: Türkiye'deki iPhone'lara Apple Intelligence yok!
    Apple, üç aylık beta testinin ardından iOS 18.1’i yayınladı. Güncelleme, iPhone 15 Pro ve iPhone 16 serisi için ilk Apple Intelligence özelliklerini getiriyor ancak Türkiye’deki kullanıcılar için yapay zeka aktif değil gibi görünüyor çünkü sürüm notlarında belirtilmiyor.

iOS 18.1 ile iPhone’lara gelen tüm yenilikler

iOS 18.1 güncellemesi, iPhone 16 modelleri için Kamera Denetimi iyileştirmeleri, uzamsal fotoğraf çekebilme ve telefon aramalarını kaydetme özelliğiyle birlikte başka özellikler, hata düzeltmeleri ve güvenlik güncellemeleri içeriyor. İşte sürüm notlarına göre iOS 18.1 ile gelen yeni özellikler, düzeltilen hatalar:

Aramaları kaydetme

• Arama kayıtları, canlı telefon görüşmelerinin veya sesli FaceTime aramalarının kaydını yapmanızı sağlar. Aramanın kaydedildiğine dair otomatik bir duyuru yapılır.

Kamera Denetimi iyileştirmeleri

• Kamera Denetimi, ön TrueDepth kameraya hızla geçebilir (iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro, iPhone 16 Pro Max)

• Uzamsal video çekiminin yanı sıra uzamsal fotoğraf çekimi, yeni Uzamsal kamera modunda kullanılabilir (iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max)

AirPods Pro 2 için işitme testi özelliği

• İşitme Testi özelliği, evinizin rahatlığında bilimsel olarak doğrulanmış işitme testi sonuçları sunar (18 yaş ve üstü kullanıcılar içindir)

• İşitme Yardımı özelliği; müziklerin, videoların ve aramaların yanı sıra bulunduğunuz ortamdaki seslere de otomatik olarak uygulanan kişiselleştirilmiş, klinik dereceli yardım sağlar (hafif ila orta şiddette işitme kaybı olduğu algılanan 18 yaş ve üstü kullanıcılar içindir)

İyileştirmeler ve hata düzeltmeleri

• Denetim Merkezi, bağlantı denetimlerini ayrı ayrı eklemenizi ve konfigürasyonunuzu sıfırlamanızı sağlayan yeni seçenekler içerir

• RCS İşletme Mesajları, RCS üzerinden işletmelerle bağlantı kurmanıza olanak tanır (operatör desteği gerekir)

• Podcast'lerde oynatılmamış bölümlerin oynatılmış olarak işaretlenmesine neden olan bir sorunu düzeltir

• Aygıt sıcakken 4K, 60 kare/sn. hızında kaydedilen videoların Fotoğraflar'daki video oynatımı ilerletilirken tutukluk yaşanmasına neden olan bir sorunu düzeltir

• Dijital araba anahtarlarının, bir yedeklemeden geri yüklendikten veya doğrudan başka bir iPhone’dan aktarıldıktan sonra pasif giriş ile taşıtın kilidini açamamasına veya taşıtı çalıştıramamasına neden olan bir sorunu düzeltir

• iPhone 16 veya iPhone 16 Pro modellerinin beklenmedik şekilde yeniden başlatılmasına neden olan bir sorunu düzeltir

Kaynak:https://9to5mac.com/2024/10/28/ios-18-1-now-available-with-apple-intelligence-features-more/
    Kaynak:https://www.apple.com/newsroom/2024/10/apple-intelligence-is-available-today-on-iphone-ipad-and-mac/

• Yıllarca Bixby'e Türkçe dil desteği gelmedi. Siri ise daha önce bu özelliğe kavuştu. Daha yurtdışında bile az önce tanıtılan bir özellik için yapılan bu eleştiriler saçma. Hem bu bilinen bir şeydi. Sanki yeniymiş gibi herkesin şaşırıp tepki göstermesi komik.

Yıl olmuş 2025 daha ülkede 5G yok. Olsa bile onu kullanacak internet paketi yok. Hala 3-5 gb internet paketlerine servet ödüyoruz.
    bir çok konuda haklı olabilirsiniz ama telefona 100 bin tl veriyorum bana helikopterle getirmeleri demek biraz komik oluyor zira Apple o 100 bin tl’nin sadece 54 bin tl’sini alıyor, geri kalan 46 bin tl kdv + ötv.
    yani bu durumda ulaştırma bakanlığı ya da btk iphone alanlara helikopterle iphone dağıtımı yapsa yeridir :)
  • mustafa sözen yasta

• Zaten biliniyordu... 2025 te de Türkiye deyseniz yok Türkçe'de de yok ....

• Olması gereken başlık: Dünyanın en pahalı iPhone'larına Apple Intelligence yok!

• Bir günde taban tabana zıt iki haber, Samsung yapay zeka Türkçe desteği getirirken bunlar daha Türkiyeye yapay zeka sunmuyor haha. (Zaten 15 üstü- 14 yada 13 ünüz varsa baybay)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MBK3334 VAUVJ -- 28 Ekim 2024; 18:48:2 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Parası çok özelliği yok.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Fold 5 Tab S9 Ultra’da sanal zeka var öyle çok aman aman birşey değil.Apple sanal zeka için nedir ne değildir bilemiyorum zamanla işe yarayıp yaramadığı ortaya çıkacaktır.O zaman belki bölge değiştirip 15 Pro Max m4 iPad 13 Pro yükleyip deneyimliye bilirim.

• İngilizce dışında hiçbir dilde destek yok şuan diğer dillere seneye gelecek bize gelmesi 2yılı bulur o da gelirse tabi daha olgunlaştırmadan çıkışını yapıyorlar

• Uzun süredir Türkiye’ye çoğu özelliğini getirmiyordu. Buna çoktan alışmanız lazımdı. 2030 içinde belki gelir!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusufd84 -- 28 Ekim 2024; 19:10:14 >
  • Zaten afedersiniz mıçıp batırdılar ai işine, 14 Pro Max’im var ai gelmiyor. Arkadaşta 15 plus var ai gelmiyor. Eee diğerlerine getirse de zaten Türkçe desteği olmayacak. 2/3 yıl geriden takip etmeye devam etsinler, böyle giderse çok müşteri kaybedecekler dünya çapında. Samsung daha bugün Türkçe desteği getirdi yapay zekasına 😀 Allahtan Apple zamanında siriyi Türkçe yapmış yoksa onu da bi 10 sene beklermişiz

• Hahahaha Samsung türkçeyide getirdi don alamayıp hava için gidip PRO MAX alan görgüsüzler üzgün.

• TheCraxy kullanıcısına yanıt
    Hahah, kullanıcılara hakaret etmeye gerek yok ama Apple dayak yemeyi hakediyor. Bence hakaret edeceksek markanın kendisine etmeliyiz.

• Muhtemelen ios 20 ve iphone 18 ile birlikte gelecek.Geçen gün 100k verip aldığım telefonda bırakın yapay zekayı temassız mobil ödeme bile yok.Sırf deneyimlemek için 25k civarına server kayıtlı s23u almıştım.Neredeyse gündelik telefonum haline geldi cihaz .Bakkal,market,kafe gibi yerlerde kredi kartımı çıkarmadan direk ödeme yapabiliyorum.Benim gibi 2007 yılından beri aktif olarak apple ürünleri kullanan biri bile artık bu olayın boka sardığını anlamıştır.Evde temizlik bezine kadar her şey apple ama s25 ultra beklenenleri verebilirse 17 yıldır apple ekosisteminde biri olarak hepsini satıp güzel bir 4080 ekran kartlı laptop ve s25u alacağım.

Yalnız şuda var bugün samsung için canlı çeviri pek iyi gelmedi bana.Türkçeden ingilizce ve çinceye çeviri yaptığımda pek verimli sonuç alamadım.Ama yapay zekanın öğrenme hızına bağlı olarak bu da gelişecektir.Birde şunu eklemek istiyorum android tarafında sevmediğim şey ise güncellemelerin apple gibi aynı anda yayınlanmaması.Aynı cihazı kullandığımız halde bazı ülkeler çok daha erken güncelleme alıyor bu bana çok saçma geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Macuser1994 -- 28 Ekim 2024; 19:26:42 >

• MBK3334 VAUVJ M kullanıcısına yanıt
    Doğruyu söylemek hakaret değil. Bunu hakaret algılayan yazdığım kişilerdir.

• TheCraxy kullanıcısına yanıt
    Evet bende savundum zaten. (14 pro max kullanmama rağmen) Bu son yapay zeka zırvalıklarının sonucunda bir daha Iphone alırmıyım emin değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MBK3334 VAUVJ -- 28 Ekim 2024; 19:23:14 >
  • Macuser1994 kullanıcısına yanıt
    Bu dediğinizin benzerini bende yaşadım. Apple tam bir kapalı kutu NFC ödeme kapalı, yapay zeka yok, yapabileceklerin sınırlı. Sırf bu sebepten S23 FE almıştım. Tamam çok iyi bir telefon değil ama 14 Pro max’in beceremediği işleri bu yapıyor. Mutsuz etmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MBK3334 VAUVJ -- 28 Ekim 2024; 19:29:56 >

En son s3 zamanında samsung almıştım.O zamanlar apple ile arasında çok fark vardı ama şuan android tarafı kesinlikle daha önde.Şuan s25u,pixel serisi ve oneplus cihazları arasında kararsız kaldım.Apple bence seneyede iyi bir şeyler göstermese sonu nokia gibi olacak.

• Macuser1994 kullanıcısına yanıt
    Aynen 17 serisini muazzam yapmak tek çaresi. Hiç bir marka ölümsüz değildir. S25 U tavsiye ederim ama onda pek yenilik beklenmiyor haberiniz olsun, sadece yuvarlatılmış köşe ve yeni bir panel o kadar.

Anladığım kadarıyla sizdede apple tarafından bir bıkmışlık var hocam .Ne yapmayı düşünüyorsunuz?Aynen ekran bile m13 diye geçen yılki aynı ekranı kullanacaklarmış galiba.One plus 13 gelirse ben onada geçebilirim.Arkadaşımda one plus 5 var hala canavar gibi çalışıyor.

• 25 yılıdr partiye ve elmaya devamke......
    Ha goçuum.
    din diyanet imam ezan bayrak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jubeii -- 28 Ekim 2024; 19:26:47 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.