Şimdi Ara

iOS 18.1 yayınlandı: Türkiye'deki iPhone'lara Apple Intelligence yok! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
4
Favori
6.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • apple urunler iyi,yedekparca aksesuar ve 2.el durumu cok iyi uzun sure guncellemede alıyor..ama genede o paralar verilmez cok pahallı ve ksısıtları cok fazla...ama şimdiki esas soru baska, bu surum STABILMI???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El_domingo -- 29 Ekim 2024; 09:43:01 >
  • Dil ve bölge yi Amerika seçince konuşma kayıt özelliği geldi. Cihaz 14 pro max. Airpods pro 2 ye işitme testi özelliği gelmemiş yazıklar olsun.
  • Slim Charles kullanıcısına yanıt
    samsung electronics america
    Buy Unlocked Galaxy S24 Ultra 512GB Smartphone | Samsung US
    https://www.samsung.com/us/smartphones/galaxy-s24-ultra/buy/galaxy-s24-ultra-512gb-unlocked-sm-s928uzkfxaa/

Bu s24 ultranın samsung global fiyatı 256 olanı 1300 dolar, 512 olanı 1420 dolar, 1 tb olanı 1660 dolar.

samsung tr
    Galaxy S24 Ultra | Samsung Türkiye
    https://www.samsung.com/tr/smartphones/galaxy-s24-ultra/buy/

Bizde ise 256 olan 75500, 512 olan 79500, 1 tb olanıysa 86500 tl.

Amerikadaki fiyatıyla orantılayalım. 1300 dolar 256 gb olanı yani 44600 tl yapıyor.

apple
    Buy iPhone 16 Pro and iPhone 16 Pro Max
    https://www.apple.com/shop/buy-iphone/iphone-16-pro

Apple 16 pro'u 1000 dolara, 16 pro max'i de 1200 dolara satıyor.

apple (tr)
    iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max Satın Alın
    https://www.apple.com/tr/shop/buy-iphone/iphone-16-pro

Türkiyede ise 16 pro modeli 83000 tl, pro max ise 100000 lira.

Şimdi bu hesapla samsung'un 1300 dolarlık s24 ultrasını burada 16 pro maxten daha pahallıya satması lazım ? 110 bin tl'e satsın mesela ? ki apple'ın marka değeri ondan sonra elinde hazırda tuttuğu nakit falan apayrı bir dünya, e samsung daha ucuza satabiliyor vergiyi de bahane etmiyorlar ? apple efendi satmıyor. Bak birde kurnazlığa gel

apple (tr)
    iPhone 16 Pro Max 256 GB Siyah Titanyum satın alın
    https://www.apple.com/tr/shop/buy-iphone/iphone-16-pro/6.9-in%C3%A7-ekran-256gb-siyah-titanyum

100 bin tl ödüyorum bana diyor ki 2-3 hafta bekleme süresi var. Ulan 100 bin lira vermişim senin o telefonu bana helikopterle getirmen lazım. Hani öyle hizmet sunman lazım birde 3 hafta beklersin diyor.  Ben artık buna 4s kuralı diyeceğim o kadar. Ki s24 ultra örneğini verdik mesela ama samsungun sitesinden alma dışardan al de mi ? https://www.akakce.com/cep-telefonu/en-ucuz-samsung-galaxy-s24-ultra-fiyati,507268188.html 62 binlere var gene samsung türkiye garantili vs.

https://www.akakce.com/cep-telefonu/en-ucuz-iphone-16-pro-max-256-gb-beyaz-titanyum-fiyati,760887259.html apple da da böyle de değil bir 90 bine var pttavm den satılıyor ama ithalatçı garantili kimbilir ne telefon kaçak mıdır nedir belli değil.

• ertantana E kullanıcısına yanıt

Arama kaydı sadece belirli ülkelerde mevcut, arama kaydı alındığı zaman bildirilmesi gerekir hatta bu yüzden müşteri hizmetleriyle olan görüşmenin kayda alınacağı söylenir, söylenmediği taktirde yasadışıdır. OEMler bu özellik olsa dahi belirli ülkelerde sunmaz çünkü istismar edileceği göz önünde bulundurulur. mesela eski Samsung ve Xiaomi cihazlarda sistem uygulaması olarak arama kaydı bulabilirsiniz ama yeni cihazlarda yazılımsal kapalı geliyor muhtemelen olmamasının sebebi bu

Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 133. maddesi, "Kişiler Arasındaki İletişimin Dinlenmesi ve Kayda Alınması" başlığı altında iletişimin gizliliğini koruma amacı taşır. Madde 133, izinsiz dinleme ve kayda alma suçlarına yönelik düzenlemeleri içerir:

1. Birinci Fıkra: Kişiler arasında geçen haberleşmeyi, taraflardan biri rıza göstermediği halde dinleyen veya sesli iletişimi kaydeden kişi hakkında altı aydan iki yıla kadar hapis cezası öngörülmektedir. Bu hüküm, kişiler arası özel iletişimin gizliliğini ihlal eden dinleme ve kayıt eylemlerine yönelik koruma sağlar.
    2. İkinci Fıkra: Kişiler arasındaki haberleşmeyi hukuka aykırı olarak ifşa eden kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Bu fıkra, kişinin izni olmaksızın iletişiminin yayılmasını engellemeyi amaçlamaktadır.
    3. Üçüncü Fıkra: Kişinin kendisine yapılan konuşmaları, diğer konuşan kişinin rızası olmaksızın alenen açıklayan kişi hakkında, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası öngörülmüştür. Bu madde, iki kişi arasında gerçekleşen özel konuşmaların üçüncü kişilere açıklanmasını yasaklar.

• OrcunFix kullanıcısına yanıt

Samsung dünyada alım gücü yüksek gelişmiş ülkelerde kendini düşük göstermemek için fiyatlarını yüksek tutuyor fakat Brezilya Türkiye gibi pek çok alım gücü zayıf ülkelerde ciddi fiyat indirimlerine gidiyor. Ama her iki durumda da apple'ın çeyreğinin yarısı kadar bile satamıyor. Zavallı samsung

• bir çok konuda haklı olabilirsiniz ama telefona 100 bin tl veriyorum bana helikopterle getirmeleri demek biraz komik oluyor zira Apple o 100 bin tl’nin sadece 54 bin tl’sini alıyor, geri kalan 46 bin tl kdv + ötv.
    yani bu durumda ulaştırma bakanlığı ya da btk iphone alanlara helikopterle iphone dağıtımı yapsa yeridir :)
  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    Sizin için bilinen birçok casual kullanıcı için süpriz oluyor hocam. Bence Siri'nin Türkçe desteğiyle gelmiş olması beklentiyi yükseltti.

Bu arada ben S24 Ultra kullanıcısıyım, Türk kullanıcılar olarak ilk günden ai desteğinin sadece image edit özelliklerini kullanabildik. S25 geliyor, daha dün tüm özelliklere Türkçe desteği geldi.

Ha deyince olacak işler olmadığı aşikar ama Apple da biraz geç kaldı. Dolayısıyla third party ai servislerinden hizmet almak zorunda kaldı ve bu kadarını yetiştirebildi. Belki kendilerine kalsa acele etmezlerdi ama ai çılgınlığına cevap vermediği durumda satışları düşerdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 29 Ekim 2024; 13:25:35 >
  • hayloft H kullanıcısına yanıt

Android mahvediyor bu cihazları aslında çünkü muadili bol. Ve hepsi de android. En azından tabi uzun süre güncelleme garantisi düzgün bir marka olması öne çıkan özellikler.

• Apple zaten bu işte tabiri caizse s*çtı sıvadı. Yapay zeka geliştirmeye başladı fakat rakibinin çok gerisinde kaldığını farkettiği için sonra ChatGPT ile çözelim dediler, önce telefon donanımı gerekiyor 13-14-15 bu desteği alamayacak dediler, sonra ise bulut tabanlı bir yapay zeka olduğu ortaya çıktı (ki isterse iphone 7 bile destekler yani bu şekilde) ama sırf donanım eskitip yeni donanım aldırmak için klasik bir taktik olduğu ortaya çıktı.

• Ayni şeyin laciverti güncellemeler. 15 Pro için dünün aynısı o kadar abartılan bişey yok.

• dubai'den aldiigm telefona gelmis gorunuyor. yani yurt disi telefon olsa da turkiye'de kullanilininca gelmis demek mi oluyor yoksa haber mi yanlis bilemedim.

• hayloft H kullanıcısına yanıt

Doğru tam bir beta samsung. Apple ise alfa. Hem kazık satıyor, hem 1 sene yatıp hiçbir naneye yaramayan buton ekleyip bunu yenilik diye satıyor, hem de çok reklamını yaptığı aslında o kadar da bir olayı olmayan yapay zekayı bu kazığı dayadığı ülke vatandaşlarına vermiyor bile. Bunların hepsini yapmasına rağmen kendine ölümüne bağlı fanları var üstelik.

Samsung bu arada gerçekten ezik. Apple'ın bu eksiklikleriyle dalga geçip 1 sene sonra birebir aynısını yapmaya başlayacak bir şirket. Ama şirketlerden çok forumda bu şirketlerin fanlığını yapanlar güldürüyor beni.

Dediğim gibi şahsen iosu daha çok seviyorum, hatta androide tam anlamıyla alışamadım ve geri dönmek istiyorum ama durum buyken almam. Mevcut telefonum s23. Süper mi, değil kesinlikle. Ama 256lığını 128lik ip13den ucuza aldım ve yanında buds 2 pro geldi. 120hzden 60a düşmek istemem o yüzden düz serilere müthiş uygun olmadıkları sürece bakmam. Prolar cezbediyor. Elimdekini 20ye satsam üstüne neredeyse 70bin ekleyip 16 pro almam lazım. 16 pro ister miyim, evet. Mevcut telefonumun üsüne 70bin verip almak ister miyim, hayır. Standart kullanıcı olarak arada o fiyata değecek bir fark görmüyorum.

• 15 Pro max için nesne silme özelliği geldi mi? Güncellemeden sonra bu özellik için herhangi bir şey yapmamız gerekiyor mu?

• Slim Charles kullanıcısına yanıt

Ben isim vermedim, sen neden üzerine alındın birader ? Daha dün tanıtılan özellik için, neden Türkiye’de yok demek haksız bir eleştiri. Kaldı ki bu zaten tanıtımla söylenmişti. Satın alanlar bunu biliyordu.

• Her gelişmede sorgulamadan körü körüne "ama Apple bu!" diyenlerin hak ettiği muamele. Şimdi zekasız iphone'larınızla turşu kurun.
  • Yurt dışından 1 phone 16 pro almayı düşünüyorum . Kayıt işlemi dahil 70 bin e mal olacak ama iki arada bir derede kalıyorum alayım mı almıyayım mı diye?
  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    Kalkmış Bixby diyor, Siri diyor yahu sen şu ana odaklan. Senin iPhone'unda Türkçe yapay zeka varmi yok hala. Neyi savunuyorsun?
  • blacksss kullanıcısına yanıt
    arkadaş referans gösteriyor nesini anlamıyorsunuz!
  • Ülkeyi Kamboçya'ya dönüştürenlere hesap sormak lazım asıl. Apple'ın pek suçu yok. Adamlar ülkemizi ciddiye almıyorlar.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.