Merhaba iyi forumlar herkese.Bu foruma taklıyorsanız,muhakkak siz de teknoloji meraklısısınızdır.Çıktığı günden beridir 6s 32gb Model: N71AP cpu lu modeli 13.4.1 sürümüyle kullanmaktayım pil %83. Uzun olacak biraz umarım sıkılmazsınız.Öncesin de;nokia lumia 820, gm 9 , huawei ideos x5 sonyericsson p990 daha eskilerde soyericsson t300,sony cmd j5,nokia 7110/5110 vs ve ara da nice sayamadığım cihazlar oldu.Neyse bu kadar nostaljiden sonra :) artık ios iyice sıkmaya başladı ve klasik pil sorunları da yormaya devam ediyor. Malum kur yüzünden fiyatlar pahalı ve artık yüksek fiyat yüzünden düzgün cihazlar bulamıyoruz.Pazara çinli üreticilerin gelmesiyle daha da hareketlenmesinden ötürü f/p cihazları son kullanıcı bizlere yarar sağladığı çok açık.Bu kadar fazla model içinden bize uyacak olanı bulmak için iyi araştırıp gözlemlemek gerekiyor.Bayadır uzak kalmıştım ama telefon kanadın da neredyse her gün telefon çıkmış ve markalar kendi bünyesinde birçok modeli pazara sunuyor.Aslında bu kadar model olması hem iyi hem kötü bence.İyi yanı;seçenekler artıkça fiyatlar rekabet için biraz da olsa sabitleniyor.kötü yanı mid range (orta sınıf)cihazların kimi büyük markaların desteklerini erken kesmesi ya da verdiği sözleri pek tutmamasına yol açıyor.Şu an yaptığım kendi araştırmalarıma göre (belki birilerine yararı olur); 2500-3600k +/- arası cihaz olarak:redmi note 9s 128/9pro 64/128.Realme7 64 Realme 7pro 128. Pocox3 nfc 64/128.Huawei p40 lite 128.Oppo Reno4 128(Özel inidirimde şu an) Reno4lite 128.Benim radarıma girenler oldu. Xiaomi Redmi serisi için güzel donanımları yazılımları yüzünden yeterli kullanamadığı ve bug lara yol açtığı yönün de. Realme için Oppo nun alt markası olarak aynı arayüzle daha soft ve sorunsuz olarak son kullanıcı yorumlarını görmekteyim.Piyasa da yeniler ve iyi bir intiba bırakmak istedikleri açık,gerek sitelerinde cihazların demolarında ve spec lerindeki görsellerde kullandıkları sensörlerin adına kadar gösterip tüv belgesi onayını almaları keza artı yönleri. Hemen Oppo için zaten daha eski ve büyük bir firma olması yine onlarında iyi bir marka algısı oluşturma istemeleri benzer şeklide,arayüz olarak Realme ile aynılar.Yine son kullanıcı yorumları gayet olumlu. Poco ise bildiğim kadarıyla Xiaomi markasının alt grubu ve onlarda Realme gibi stratejiyle hareket ediyor.Arayüz genel olarak Xiaomi ye göre daha sade ve bug lar daha az deniyor.
Oppo Reno4 hakkında araştırma yapamadım ayrıca Huawei p40 lite hakkında da. Gelelim okuduğum sorunlara; Xiaomi için arayüz ve sensör sorunları,Oppo Realme 7 için pek bir kayda değer sorun göremedim illa ki bilen vardır.Realme7 pro için video modunda ki karakrtma ki bu son güncellemeyle giderilmiş dendi,ses kaydının sorunlu olması sesi ya alıyor ya da tamamen noise olarak görüp almaması oldu.X3 için kamera toz alma ve ekran sararma (eski panel kullandığı söyleniyor) ayrıca 120hz in o.c. ile yazılımla sağlandığı yönünde. Ben Oppo Reno4 Realme 7 ile Huawei p40Lite arasında kaldım.Google servislerinin olmaması sorun değil. Tecrübe eden ya da bilgisi olan arkadaşlar ne düşünür acaba bu üç model arasından?Yarın almayı düşünüyorum.Daha fazlasını da alabilrim lakin artık yüksek fiyatlar vermek istemyorum cihazlara.Genel olarak bluetooth müzik dinlerim spor yaparken,navigasyon çok kullanırım ios ta Google harita favorim.Sosyalmedya klasik;Twitter Instagram Facebook Reddit burası vs.Twitch kullanırm Discord Youtube.Mail alışverişi de oluyor.Konferans görüşmeleri de oluyor yine ara da oyun olabilir. Not:Samsung düşünmüyorum arayüz ve yine yazılım bug larından ötürü.Ayrıca fiyat politikası olarak bana biraz yüksek gelmekte cihazların verdiği performans olarak genel olarak. Edit:İmla. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybersoft -- 16 Mart 2021; 23:12:19 > |
İos tan android e p40lite vs realme 7/pro vs Oppo Reno4 vs Note 9pro biraz araştırma ve goy goy
-
-
Herkese selam,aradan geçen zaman zarfında edindiğim ve gözlemlediğim şeyler;
P40Lite bazı applerin discord wtssup v.s. bildirim sistemleri HMS ile uyum sorunu olduğunu ancak gelecek güncellemeyle hallolacağı yönün de.Google servislerine gerçekten gerek yok her şey var zaten.Cihazın fotoğraf çekimi gerçekten başarılı ancak video performansı zayıf kalmış.Cihazda dahili radyo yok.Kirin 810 çok hızlı ve stabil.
Realme 7 de bazıları ekran dokunmatiği sorunu yazmış,özellikle güncellemeden sonra.Kamera orta seviyede deniliyor.Abisi Realme 7 Pro da Reno 4 e göre daha düşük kaliteli lens kullanılmış ama ana kameranın mp i daha fazla.7 ve 7Pro da NFC yok,çift hoparlör mevcut.Yine 7 ye oranla daha az 7pro da az sayıda ekran dokunmatiği sorunu yaşayanlar olmuş.Güncelleme yapanların çoğu yine 7 için güncellemden sonra şarjın daha çabuk bittiğini belirtmiş.Reno4 e baktığımızda şarjın az gittiği özellikle oyun vs interaktif kullanımda gözle görülür derecede pilin azaldığı yönünde.Ana kamera 7Pro ya göre daha başarılı diyenler fazlalıklta.Ancak bazı incelemelerde;7Pro,Reno4 den ana kamera olarak dış mekanda ve gece çekiminde daha başarılı olduğu yönünde(ki bence de)Yazılım olarak güncellemeden sonra şarjın biraz daha çabuk tükendiği belirtilmiş.
Cihazlara baktım çayımı içtim biraz sohbet ettim o sırada elimde yadigar 6S im bana ben ona bakıyordum. ama nedense Reno4 e içim ısınmadı.7ve 7Pro teşhirde yoktu.P40 Lite da genel olarak foto için çok iyi olduğu kanısına vardım ama çok güzel bir cihaz gerçekten henüz bir model almadım.Realme serilerinde ki gelecek güncellemeler kafama yatmadı(7Pro için en az 2 büyük update sözü verilmiş deniliyor)güvenlik güncellemeleri alacaklar tabii ki.25Martta gelecek olan 5G ready cihazları beklemeye karar verdim(Bu arada 5G için değil tabiiki bırakın 5Gyi ülkemizde gerçek 3G bile yok malesef.)Gelecek olan bu modellerin daha güncel chipset ve donanımla geleceği için beklemek istedim.Örnek;su geçrmezlik 90/120hz ekran cpu-gpu farkı v.s. ayrıca fiyat baremimi yükseltme kararı aldım.Kararlıyım ios istemiyorum.
Edit:İmla.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybersoft -- 20 Mart 2021; 1:36:51 >
-
Merhaba.
Konuyu yeni gördüm. Eşimde Realme 7, bende de Huawei P40 Lite var.
Aslında Realme 7'yi kendime almıştım.
Önceki telefonum olan Huawei Mate 10 Lite'tan sonra arayüz bana yetersiz geldi. Gelen mesaj veya bildirimi, bildirim penceresinde sadece bir cümle olarak gösteriyordu. Oysaki 2017 model Huawei'de metnin tamamını görebiliyordum. Hız ve akıcılık olarak oyun oynamadığımdan bir eksiklik görmedim. Şu bir gerçek ki Realme 7'nin kamerası oldukça güzel. Ülkemizde satılan Hindistan için yapılan cihazlarda Realme 7 Pro'nun kamerası kullanılmış. Yani kamera olarak her iki cihazda aynı. Ancak video çekiminde Pro'da yaşanan cızırtı ve ses sorunları Realme 7'de yok. Video çekiminde EIS gerçekten çok başarılı işler yapıyor.
Gelelim P40 Lite'a. Telefonumu henüz 3 aylık bir ikinci el olarak aldım. Aldığım kişi bu konularda fazla bilgili olmadığından Google varmış yokmuş bilmeden almış. Ancak ihtiyacı olanlara ulaşamadığından bana 2100 TL.ye sattı. Hatta eş zamanlı olarak benim verdiğim paranın üzerinde kredi kartı çektirerek (Yanlış duymadıysam 499 TL.) Realme 7 aldı.
Eski telefonum olan Realme 7'den bilgilerimi PhoneClone uygulaması ile P40'a aktardım. Şifrelerimi sakladığım SafeBox diye bir uygulama vardı. O çalışmadı. Onun haricinde bankacılık uygulamalarından Vakıfbank, İş bankası, Enpara.com, Finansbank gayet güzel çalışıyor. BurganBank uygulaması çalışmadı. Yasal store olan APPGallery'de de yok. Ama Opera'yı indirerek tarayıcıdan kullanıyorum. Şu ana kadar haliyle anlık bildirim alamama haricinde bir eksiklik hissetmedim.
Bazıları WhatsApp'ta bildirim sorunu yaşıyormuş ama ben de bu olmadı. Her bildirimi anlık olarak alıyorum. Keza yukarıdaki bankacılık uygulamalarında da bildirimleri anlık olarak alıyorum.
Google servislerinde tek ihtiyacını duyduğum şey Keep oldu. Eşimle senkronize bir alışveriş listesi notu yapmıştık. Akşam dönerken oradan güncel alacaklarımı görebiliyordum. Evernote'u araştırırken eşim WhatsApp'tan listeleri atmaya başladı. Şikayet te etmediğinden tuvalete çıkış saatlerimi dahi öğrenmek için izin isteyen Evernote'u kullanmaktan vaz geçtim.
Bunların haricinde telefon çok akıcı. Gereksiz Google servislerinin olmaması aslında hem performans hem de batarya olarak telefonu müthiş rahatlatmış. Alıştığım o çok kullanışlı ara yüz bana Google'un eksikliğini arattırmadı. Navigasyon olarak ta Şehirlerarası uzun yol için Yandex, şehiriçi yer aramak için de Here uygulamasını kullanıyorum. Her uygulama kendi alanında Google Maps'ten daha iyi. Eğer anlaşılar da Google gelirse bile Navigasyon olarak artık bu iki uygulamayı kullanacağım.
Son olarak orta segment bir telefon olan Mate 10 Lite'ta olan bildirim LED'inin P40 Lite'ta olmaması Huawei açısından bir ayıp. Bir de fotoğraflarda üst segmentlerle yarışan kameranın, EIS olmadığından videolar için rakiplerinden bilinçli olarak geride bırakılması da yine Huawei'ye yakışmamış.
-
Öncelikle zaman ayırıp gerçek zamanlı kullanıcı deneyimlerinizi Realme7 ve P40Lite olarak anlattığınız için teşekkürler.Konu amacına girmeye başladı. Araştırma yaparken benzer postunuzu başka bir konuda daha görmüştüm.Genel olarak P40Lite için eksileriniz anladığım kadarıyla tekrarlayacak olursam;
●Bildirim penceresinde sadece bir cümle olarak gelen bildirimleri göstermesi bildirim sorunu.
●BurganBank uygulamasını HWS ya da kendi başka bir uygulama marketinde bulamayıp,Opera üzerinden gerçekleştirmeniz.
●Realme 7 den Huawei P40Lite a geçerken clonladığınız uygulamalarda SafeBox ın çalışmaması.
●Bildirim ışığının olmaması.
●Kamera ve video da OIS desteğinin olmayışı.
Bunların dışında genel olarak;yine cihazın hızından ve performansından genel olarak memnun olduğunuzu,kamerasının video modunda EIS le günü kurtardığını anlıyorum.Kişisel olarak da en azından bir 4K 30FPS modu olması gerekirdi.Cihaz gerçekten güzel,hele ki Google Servislerinin olmaması cihazı yormuyor şişirmiyor zaten Kırın 810 çok hızlı.Bu cihazı alacakların Google Servis le değil de kendi uygulama mağazalarından ve başka mağazalardan hemen hemen her uygulamaya gönül rahatlığıyla erişebileceği.Ayrıca cihaza Google Servisleri de kuruluyormuş ama biraz uğraştırıyormuş ki bu nokta da zaten olmamsı bir artı dediğimiz gibi.Bu cihaz güncelleme olarak da HarmonyOS ready olarak görünüyor.Ayrıca güvenlik güncellemelerini de almaya devam edecektir.
Gelelim Realme7 ile Pro ya;
Realme 7 de;Sony IMX682 Sensör, Sensör Boyutu 1 / 1.73” Realme 7Pro da;Sony IMX682 Sensör, 1 / 1.73 ”Sensör Boyutu kullanılıyor aynı sensöler lakin yaptığım araştırmada Realme7 Pro da kullanılan merceklerin daha farklı olduğu bu sebeple kalitenin daha iyi olduğu yönünde.
Harita ve Navigasyon olarak Yandex i çok övüyor kullanıcılar evet ara sokakları bile gösteriyormuş.Here uygulamasını denemedim.Keep uygulaması da ilerleyen dönemde mutlaka kendi AppGallery sine gelecektir.
Not:Burayı okuyup yeni gelen Redmi 10 serisini bekleyenler için şu videoları bırakayım. Redmi 10 serisi için şu videodan sonra beklemeye değmeyeceğine kanaat getirdim gibi.Video dan sonra birçok iptal gerçekleşmiş.Gerçekten bende çok ümitlenmiştim halbu ki.
-Edit:Video URL.
Testte Redmi Note 9 Pro Max gayet başarılı yeni 10 serisine göre arkadaşlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybersoft -- 22 Mart 2021; 1:14:41 >
-
Güzel toparlamışsınız.
Xiaomi ve alt markası telefonları nedense bana itici geliyor. Kullanan arkadaşlarımın alenen bahsetmese de bilinçaltında farkında olmadan ekran ve stabilizasyon sorunlarından şikayetlerini duyuyorum. Huawei bu konuda tartışılmaz önde. Android'in İPhone'u denilen bir stabilizasyon ve akıcılığı var. Esas olarak ise bu performansı yıllar geçtikçe Androide has şişme, kasma olmadan sürdürmesi.
Kamera olayını şöyle açıklayayım. Yürürken yapılan çekimlerde P40'ın yürüyüş sallantısını olduğu gibi çektiğini görüyorsunuz. Dururken yapılan çekimlerde olası el titremelerini absorbe edebiliyor ama yürürken yapılan çekimleri izlemek gerçekten çok can sıkıcı olabiliyor.
Kaliteli bir el gimbalı ile bu sorun halledilebilir ama onlarında fiyatları çok yüksek işte.
Realme 7'nin kamerası video çekimlerinde bu konuda çok başarılı. Yürüyerek yapılan çekimler kesinlikle rahatsız etmiyor, bilakis sanki aksiyonun içindeymiş hissiyatı uyandırıyor.
Ancak fotoğraf çekimlerinde ibre bir anda P40'tan yana dönüyor. Özellikle ana kamerası ile yapılan çekimlerde telefonların ekranlarında anlaşılamayan farklılıklar, bu fotoları bilgisayara atıp kaliteli monitörümden baktığımda ayan beyan ortaya çıkıyor.
Benim beğenmeyip verdiğim Realme 7'yi mesela eşim çok beğendi. Önceki telefonu olan Samsung A40'ı elleri küçük olduğu için rahat tutabilsin diye almıştık. Realme 7, A40'tan daha büyük ekranlı olmasına rağmen daha dar ama uzun bir ekrana sahip olduğu için tutmakta zorlanmadı. Şu ana kadar, özellikle A40'ın en büyük handikapı olan zayıf bataryası nedeniyle, Realme 7'de aldığı kullanım süreleri yüzünü güldürdü.
Kamera olarak ise zaten Samsung'un A serisinin kameraları oldukça başarılıdır. Amoled ekranla çekilen görüntüler oldukça net izlenebilir. Burada bir farklılıktan bahsetmedi.
İşlemci olarak ise Realme 7, A40'tan çok önde. Bu nedenle telefonun akıcılığı da beğendiği yanlarından birisi oldu.
P40 ve Realme 7'de en önemli husus çok kısa sürede şarjın tamamlanabilmesi. Eski telefonlarımızdan uzun şarj sürelerine alıştığımızdan, "daha dolmamıştır" diye baktığımızda hep şarjın %100 olduğunu görmenin yarattığı mutluluk, telefon cephesindeki gelişmelerin delili oluyor.
İlerleyen dönemde fırsat bulabilirsem her iki telefonla da değişik kullanım durumları ile video ve fotoğraf çekerek farklılık ve üstünlüklerini kıyaslama şansı bulabileceğimiz görüntüleri yüklemeye çalışırım.
-
Aynı durumdayız be hocam ben de 6s kullanıyorum 3-4 yıldır , ama günde 2-3 defa şarj ile uğraşmaktan iyice gına geldi artık ve bu dönemde kısa bir müddet huawei p20 lite kullanmıştım ve çok hoşuma gitmişti
Asıl meseleye gelecek olursak xiaomi redmi realme vs vs bir sürü bunlar bana uyduruk fason gibi geliyor bunların içinde yine en iyi ve en kalitelisinin huawei ve Samsung olduğunu düşünüyorum Samsung da ekran sarıya dönme riski varmış hem ve bujı ben de görüyorum diğer samsunglarda yenileri mesela m51 nasıldır bilemiyorum ben yine de huawei ye daha yakınım kasa kalitesi ve sistem kararlılığı çok iyi gelmişti bana yüz tanıma ekran kamera vs çok akıcı çalışıyordu
p40 lite alsak acaba ne kaybederiz ? Google servisleri derken mesela Gmail uygulamasını kullanamayacak mıyız ?chrome felan
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhabalar öncelikle konuma hoşgeldiniz umarım herkesler iyidir bu zor günlerde.Soran çok olmuş gerçekten konu güzel yere geliyor alacaklar açısından fikir sahibi olabileceğine inanıyorum.
Dediğiniz gibi çinli markalar araştırmalarım sonucu bana da güven vermiyor.Andriod cephesinde Huawei ya da Samsung en alınabilir marka ve modeller.P40 Lite güzel ama ikinci eli çok zayıf ama bu alınabilir olmadığını göstermez,tam bir f/p cihazı.GMS(Google Mobile Services) ortalama% 90 dan fazlası var ve ben bunları yazarken yenileri de ekleniyor geliştiricileri tarafından.Şimdi Huawei için kendi yazılımları hazır olmasına az bir süre kaldı (HongMeng OS /Harmony OS)ve eğer dedikleri gibi olursa süper olur.Bahsettiğimiz P40 Lite bu yazılıma Kirin chipsetiyle destekliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybersoft -- 18 Nisan 2021; 20:29:29 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Mehmet Serdar K.Güzel toparlamışsınız.
Xiaomi ve alt markası telefonları nedense bana itici geliyor. Kullanan arkadaşlarımın alenen bahsetmese de bilinçaltında farkında olmadan ekran ve stabilizasyon sorunlarından şikayetlerini duyuyorum. Huawei bu konuda tartışılmaz önde. Android'in İPhone'u denilen bir stabilizasyon ve akıcılığı var. Esas olarak ise bu performansı yıllar geçtikçe Androide has şişme, kasma olmadan sürdürmesi.
Kamera olayını şöyle açıklayayım. Yürürken yapılan çekimlerde P40'ın yürüyüş sallantısını olduğu gibi çektiğini görüyorsunuz. Dururken yapılan çekimlerde olası el titremelerini absorbe edebiliyor ama yürürken yapılan çekimleri izlemek gerçekten çok can sıkıcı olabiliyor.
Kaliteli bir el gimbalı ile bu sorun halledilebilir ama onlarında fiyatları çok yüksek işte.
Realme 7'nin kamerası video çekimlerinde bu konuda çok başarılı. Yürüyerek yapılan çekimler kesinlikle rahatsız etmiyor, bilakis sanki aksiyonun içindeymiş hissiyatı uyandırıyor.
Ancak fotoğraf çekimlerinde ibre bir anda P40'tan yana dönüyor. Özellikle ana kamerası ile yapılan çekimlerde telefonların ekranlarında anlaşılamayan farklılıklar, bu fotoları bilgisayara atıp kaliteli monitörümden baktığımda ayan beyan ortaya çıkıyor.
Benim beğenmeyip verdiğim Realme 7'yi mesela eşim çok beğendi. Önceki telefonu olan Samsung A40'ı elleri küçük olduğu için rahat tutabilsin diye almıştık. Realme 7, A40'tan daha büyük ekranlı olmasına rağmen daha dar ama uzun bir ekrana sahip olduğu için tutmakta zorlanmadı. Şu ana kadar, özellikle A40'ın en büyük handikapı olan zayıf bataryası nedeniyle, Realme 7'de aldığı kullanım süreleri yüzünü güldürdü.
Kamera olarak ise zaten Samsung'un A serisinin kameraları oldukça başarılıdır. Amoled ekranla çekilen görüntüler oldukça net izlenebilir. Burada bir farklılıktan bahsetmedi.
İşlemci olarak ise Realme 7, A40'tan çok önde. Bu nedenle telefonun akıcılığı da beğendiği yanlarından birisi oldu.
P40 ve Realme 7'de en önemli husus çok kısa sürede şarjın tamamlanabilmesi. Eski telefonlarımızdan uzun şarj sürelerine alıştığımızdan, "daha dolmamıştır" diye baktığımızda hep şarjın %100 olduğunu görmenin yarattığı mutluluk, telefon cephesindeki gelişmelerin delili oluyor.
İlerleyen dönemde fırsat bulabilirsem her iki telefonla da değişik kullanım durumları ile video ve fotoğraf çekerek farklılık ve üstünlüklerini kıyaslama şansı bulabileceğimiz görüntüleri yüklemeye çalışırım.
Merahaba Mehmet bey selamlar nasılsınız,tecrübelerinizi aktardığınız için teşekkürler.Bahsettiğiniz gibi her iki telefonla değişik kullanım senaryolarıyla ilgili durumları video ve fotoğrafla kıyaslama test etme güzel olur alacaklar açısından.
Evet biraz zaman olmuş gerçekten soranlar için hem dünya işleri hem manevi dünya işleri derken pek zaman bulamadım herkes umarım iyidir.Öncelikle topic den uzak kaldığım zaman zarfında birtakım gelişmeler oldu.Böyle spontane şeklide doğal olarak anlatmayı tercih ederim.Baya araştırma yaptım yapıyorum,fiyat bandımı mecbur ileriye dönük olsun diye 10k lara kadar çıkardım hatta daha da fazla.Bu durumda olunca çinli markaları zaten eledim.Samsung S21 gözüme kestirmiştim.Sonra ben aynı zamanda sporcuyum,yine bir koşu sırasında arkaşlardan biri 12mini verdi aldım kullandım ettim baya güzel bu cepte kalsın şimdi S21 le devam.Hepsi buradanın gece indirimlerine takıldım ve 8500k ya düşen fiyatıyla Phantom violet lansman rengini bir satıcıda bulup sepete attım.Testlerini inceledim yenilenen chipset te ki bir önceki ısınma ve deşarj sorunlarını azaltmışlar gerçekten.Kamera ve donanım olarak da güzel.Sonra aklım 12 mini deydi ve hemen onu radara aldım ve incelemeye başladım(kendi gerçek zamanlı tecrübemin dışında)Boyut küçük gerçekten ama ekran kasa oranı sayesinde halihazırda emektar 6S imden ekran olarak büyük kasa olarak küçüktü.Bu aslında güzel ama kasa gereksiz küçük geldi bana.Sonra apple da çalışan arakdaşların arkadaşlarına sordum ve cihazdan ısınma ve şarj sorunun olduğunu öğrendim.Boyutu da çok küçük geldi bana,küçük boyutlu cihaz tercih etmeme rağmen yanlız donanım olarak gerçekten güzeldi ekran kamera v.s. sonra 12 miniyi almaktan vazgeçtim.Tekrar S21 alacakken aklıma neden 12 ya da 11serisi olmasın sorusu geldi.kendi kendime dedim ki oğlum bu kadar para vericeksin bari ikinci eli de para eden güzel bir ios cihaz olsun ,gerekirse satarsın diye.Ayırca samsung un arayüzü de vazgeçiren sebeplerim arasındaydı.Sonra 11 mi 12 mi derken birçok testte aradaki 10bit video ve ekran tasarım dışında pek de bir fark olmadığını düşündüm ve f/p olan 11 128 karar kıldım.Hemen Vatan tel bölümü deki arkadaşımı aradım.Kanka nbr :) sizde 11 ne kadar v.s. derken indirimleri bekler oldum.Nette gece indirimleri 11 64 için 50tl -/+ dı ve genel olarak serbest piyasada çokta değişmiyordu ancak 128SoC 11 de işler değişiyordu.Ben alacağım zaman 8590k falandı.Sonra biraz daha bekleyip araştırma yaparken birden 8100k ya düştü cihaz netten ve mağazadan.Tabi bu aşama artık benim Vatan daki arkadaşım la konuşamam dan üç dört gün kadar sonrası.Yazdım wtsup dan kanka geliyorum 8100k di mi cvp: gel kanka evet.Yanlız gelirken 7k ya kadar nakit gerisini karta at vergi v.s. yüzünden firma bu şekilde işlem yapıyormuş.Tabii yorgunluk koşuşturmaca derken ben kolaylık olsun diye bütün parayı nakit ayarlamışım.Gittim cihazı seçmeye tabii önce renk.Bu benim için çok önemli zaten renklerle aram iyidir(G.S.F resim bölümü mezunuyum)kırmızı siyah beyaz mint yeşili derken beyazı seçtim.Sonra hafıza 128 derken yeni seri gelen 358 le başlayan kutuyu seçtik beraber.Sonra yine ödemeye geldi sıra hepsi nakit olmuyordu gittim civarda yakın atm bulmaya koşarak oraya kalan paranın üzerini attım tekrar mağazaya döndüm 7k nakit verdim üzerini karttan vererek sonunda cihazı alabildim ve bu anlattıklarımı kasadakilerle paylaştım onlarda kahkaha atıp güldüler dedim bu devirde telefon almak etmek seçmek v.s. ne kadar da zor olmuş.Bilerek uzun yazdım umarım sıkılmamışsınızdır.Daha sonra eski cihazımı gören arkadaşlar mağazada sıfır gibi yeni mi aldın nasıl böyle baktın falan dediler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybersoft -- 19 Nisan 2021; 1:30:45 >
Benzer içerikler
- telefonun hangi ülkeye ait olduğunu nasıl anlarız
- telefon anakart yanarsa fotoğraflar gider mi
- eminönü doğubank telefon fiyatları
- asker telefonu internetli
- samsung türkiye garantili ne demek
- device health services nedir
- xiaomi whatsapp sorunu
- play protect nedir
- telefon önerileri 2024
- telegramda video nasıl izlenir
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X