Belirledigimiz bazi noktalara IP kamera koymayı düşünüyoruz. Bu kameraları koyucağımız her noktaya ise İnternet baglantisi acicaz. Demek istedigim şu IP kameralarını koyucagimiz her noktaDa internet hızi kaç olmasi gerekiyor.
Bu kameraLara İnternet üzerinden bağlLanıcak olan kişinin İnternet hızi 1600Mbit/sn upload 768Kbit/sn. ama net hizi sinir olarak 1200Mbit/sn yi geçmiyor .
Şu resdeki şekle göre düşünüyorum.
Resimde görünen 12 tane Ip Kameraya 1000Mbit/sn lik bit hat baglanmış. Resmi aldigim sitede şu şekilde bi yorum vardi . Buşekilde yapılmış bi Ip kamera sisteminde çok saglam br omurga gerekiyor . 12 tane kameraya 1000mbit/sn lik net yeterli kalıyorsa 128Kbit/sn lik bit hız 1 tane Ip kameraya yeterli olurmu ?
Verdiginiz resimde kameralar localde kullanılıyor internet uzerinde degil.Sizin sisteminizde kameralar farklı lokasyonlardamı olucak ornegin sube sube yoksa resimdeki bir fabirakada vs de her yere dosenen bir yapımı olacak.Bu iki duruna gore bilgi vereyim
1-Her kamera farklı bolgede ornegin farklı binalarda birer sube var buralara izlemek için ip kamera baglıyorsunuz ve bunları farklı bir yerden izlemek istiyorsunuz teopluca veya tek tek.Bu sekilde olacaksa ve siz altyapı olarak adsl kullanacaksanız adsl hatlarında upload hızları dusuktur asimetrik baglantı vardır ornegin 4mbit download 1mbit upload.Suan herhalde herkese 8mbit veriyorlar onunda upload hızı 1 veya 2 mbit uploadlar kotadan sayılmadıgı için kota limiti asma durumu olmayacagını dusunuyorum.
2-Kameralar bir bolge içinde tek kaynaga balılar ornegin buyuk bir fabrika burada 20 tane ip kamera kullanıyorsunuz.Bunların ben gigabitlik versiyonları varmı bilmiyorum ama geneli 100mbit bunları cat 5-6 kablo ile bir 24 portlu bir switche baglayabilirsiniz bu switchinde ekstra gigabit portları varsa bunuda ana sisteminizdeki gigabit destekli switchinize baglarsınız boyle kameraların baglı oldugu switch ile ana sistem switchi arasında max verim alırsınız.Sonra bu kameraları izlicek bir pc ayarlayıp( programı illaki vardır )izleyebilirsiniz.Bu sistemi dısardan izlemek istediginizde programların ozelliklerine dısardan bu pc uzerindeki programa baglanıp butun kameraları baska bir yerden izleyebilirsiniz.Burada internet hattınız ne iyi ise (upload) okadar kesintisiz ve akıcı izlersiniz.Tek kamera için belki 1mbit fazla gelir ama 20 kamera için yeterli gelmeyeci asıkardır.
Umarım kafanızdaki sorulara cevap olabilmistir.Olmazsa yapmak istediginizi daha detaylı anlatın ona gore yardımcı olalım
SAYGILARLA
BenDe Derdimi anlatabildimmi acaba diye düşüyordum x) .
AkLıma takilmısti ve bagLanıcam olan çok kemera var ondan net ve kesin bi işlem yapmam gerekiyorDu .