Elimde 2011 yilinda almis oldugum Iphone 4 (4.2.1) ve Baseband: (03.10.01) olan cihaz var, JB yapilmamis, Sim kilitli, ve suan Turkiye'de sadece Geveyli kullanabiliyorum (Geveyi ise 2011-Mayis gibi almistim, 112'yi aramam gereken geveylerden, eski yani biraz). Cihaz orijinal olarak elime 4.2.1 ile gecmisti zaten aldigimda. Cok uzun zamandir da 4.2.1 surumu ile kullaniyorum fakat artik WhatsApp gibi uygulamalar da dahil olmak uzere bir cok uygulama en az 4.3, 5.0 vs istiyor.
Konuyu inanin cok arastirdim ingilizcemin de olmasina ragmen acik ve net bir bilgi bulamadim kendim icin. Cunku galiba ben biraz bu guncelleme konusunda eskide kaldim, kimse 4.2.1 ve benim baseband'den ve nasil yukseltilebileceginden bahsetmiyor.
Bir kac sorum olacak: Oncelikle TinyUmbrella ile shsh kaydini almaya calistim, aldim ama ios 6.0.1 icin alindi dedi. Yani bu benim ne isime yarayacak ? Bence suan bir isime yaramayacak cunku benim hedefim ios 5.1.1 veya olmadi en az 4.3'e yukseltme yapabilmek. Basebandimi korumam lazim ki geveyi de kullanmaya devam edebileyim. Bunu nasil saglarim ? ya da yapabilir miyim ? yoksa 4.2.1'e mahkum muyum ? Diyelim mahkumum peki WhatsApp vs nasil calistiracagim ?
Yapmaya calistiklarim: Redsnow ve snowbreeze ile custom fw olusturdum, dfu mode'a girip itunes'la shift+restore yaptim fakat cesitli errorler aldim. Yine bu noktada shsh devreye giriyor galiba emin degilim bu yuzden yapamadim sanirim ama dedigim gibi shsh'yi 6.0.1 olarak alabiliyorum.
Kisacasi okudugunuz icin cok sagolun, 4.2.1'den nasil yukseltme yaparim geveyli telefonumu kullanabilmeye devam etmek icin, yardimci olabilirseniz cok sevinirim. Zamanim, beynim eridi gitti artik en son buraya basvurayim dedim son care olarak.
Simdiden cok tesekkur ederim.
Shsh kaydı olmadan 5.1.1e yükseltme yapamazsınız a4 işlemciler için sn0wbreeze iOS 6da çalışıyormu onu bilmiyorum eğer çalışıyorsa iOS 6yi indirin baseband koru secenegiyle custom Ipsw oluşturup atabilirsiniz.5.1.1 için shsh kaydı olmadıgını varsayarak böyle dedim.Cihaz hangi oparator factory unlock yapmaya yardımcı olabilirim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Dediginizi yapip ios6'ya baseband koruyarak yukseltme yaparsam gevey nolacak peki ? elimdeki eski gevey oldugundan problem yaratir mi ?
5.1.1 icin shsh kaydi yok evet peki 4.3.3'e de mi yukseltme olmaz ?
bu arada cihaz; Canada - Rogers operatorune bagli. Factory unlocklara goz atiyordum bende eger baska turlu olmayacak gibiyse, seceneklerim nedir ve nasil yardimci olursunuz factory unlock konusunda ?