Şimdi Ara

iPhone ekranı durduk yere bozulur mu?!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  iPhone ekranı durduk yere bozulur mu?!

İnternette, diğer forumlarda ve de bizim forumumuzda bir çok kişi iphone'un ekranının bozulduğunu ve/veya belli bir bölümünün etkisiz hale geldiğini söylüyorlar. Ayrıca bu durum durup dururken oluyor. Bu nasıl bir pazarlama nasıl bir ticarettir. O zaman apple belli bir süre sonra ekranın bozulacağını söylemeli ya da başka bir şey. Nasıl bir mantıktır bu? Önemli bi seyahatindeyken aniden telefonunuz durduk yere bozulyor o zaman maddi ve manevi olarak tazminat verilmesi gerekiyor.

Yabancı forumlarda okuduğuma göre : apple servisleri hiç bir soru sormadan değiştiriyormuş. Ancak türkiye de satılmadığı için daha bu imkansız oluyor.

İnternette araştırmalarıma göre bazı serilerde bu problem yaşanmakta. Ekranı bozulan arkadaşlar seri numaralarının baştan 5 harfini yazarlarsa en azından istikrarlı bir araştıma yapmış olabiliriz.

Bunun dışında ekranınızın bir numarası var: Bunu

*3001#12345#*

girdikten sonra ara'ya bastığınızda bir menu çıkıyor ve ordan ekranınızın model numarasını öğrenebiliyorsunuz

Bunun dışında summerboard programının kendi iphonuma olumsuz etkilerini gördüm. Bazı theme lerde ekranın belli bir yeri çalışmamaktaydı, bir başka gözlemlediğim olay iphone bir uygulamaya bastığınızda uygulama kayarak ekranı kaplar, summerboard varken bu kayma tıkanık oalrak geliyordu. Summerboardu kaldırdıktan artık uygulamalar kaymak gibi süzülmekte.

Yanıldığım bir konuda olabilir. Cevaplarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ancumah -- 12 Haziran 2008; 21:27:36 >

• önemli arkadaşlar lütfen ekranı bozulanlar seri nolarını girsin.
  • benimkinde şimdilik sorun yok.

LCD panel ID= 7451392
  • quote:

Orjinalden alıntı: ancumah

İnternette, diğer forumlarda ve de bizim forumumuzda bir çok kişi iphone'un ekranının bozulduğunu ve/veya belli bir bölümünün etkisiz hale geldiğini söylüyorlar. Ayrıca bu durum durup dururken oluyor. Bu nasıl bir pazarlama nasıl bir ticarettir. O zaman apple belli bir süre sonra ekranın bozulacağını söylemeli ya da başka bir şey. Nasıl bir mantıktır bu? Önemli bi seyahatindeyken aniden telefonunuz durduk yere bozulyor o zaman maddi ve manevi olarak tazminat verilmesi gerekiyor.

Yabancı forumlarda okuduğuma göre : apple servisleri hiç bir soru sormadan değiştiriyormuş. Ancak türkiye de satılmadığı için daha bu imkansız oluyor.

İnternette araştırmalarıma göre bazı serilerde bu problem yaşanmakta. Ekranı bozulan arkadaşlar seri numaralarının baştan 5 harfini yazarlarsa en azından istikrarlı bir araştıma yapmış olabiliriz.

Bunun dışında ekranınızın bir numarası var: Bunu

*3001#12345#*

girdikten sonra ara'ya bastığınızda bir menu çıkıyor ve ordan ekranınızın model numarasını öğrenebiliyorsunuz

Bunun dışında summerboard programının kendi iphonuma olumsuz etkilerini gördüm. Bazı theme lerde ekranın belli bir yeri çalışmamaktaydı, bir başka gözlemlediğim olay iphone bir uygulamaya bastığınızda uygulama kayarak ekranı kaplar, summerboard varken bu kayma tıkanık oalrak geliyordu. Summerboardu kaldırdıktan artık uygulamalar kaymak gibi süzülmekte.

Yanıldığım bir konuda olabilir. Cevaplarınızı bekliyorum.

Mesela arkadaşların kimisi Ekranın ömrünün bittiğini falan yazmışlar ki çok saçma bir yaklaşım.2-3 ay da ekranın ömrü mü bitermiş? Bu tamamen dononımsal bir hata,bir arıza.Her elektronik cihazda olabilecek şeyler.Aldığımız monitörlerde yeni olmasına rağmen veya TV'ler de bu tür arızalar çıkmıyor mu? dediğim gibi tamamen donanımsal bir arıza ve giderilmesi gerekiyor.
    Şimdi gelelim mağduriyet konusuna.
    Biliyorsunuz ki,bizler IPhone'u aldıktan sonra unlock işlemi yapıyoruz yani yasal olmayan bir şey ve böyle olunca da tüketici hakkımızı kendi elimizle baltalamış oluyoruz.Belki Ziphone ile Refürbish yaptıktan sonra aldığımız yere "ya da üretim yerine" bi şekilde gönderebilirsek ki sanıyorum geçen bir arkadaş bunu yapmıştı ve cihazının tamir edilip veya değiştirilerek geri gönderileceğini yazıyordu.Siz de böyle bir şey yapabilirsiniz.Elinizdeki faturayla bu cihazı gönderirseniz ve fabrika ayarlarına geri dönerseniz.belki cihazınızı kurtarma olabilir.Tabi biraz zaman geçer ama mutlak bir cevap alırsınız.
    Benim size tavsiyle edebileceğim yöntem bu şekilde.
    Yoksa 350-400 ytl ye değiştirmek akıl karı değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baha40n -- 12 Haziran 2008; 20:39:45 >

• quote:

Orjinalden alıntı: baha40n

Mesela arkadaşların kimisi Ekranın ömrünün bittiğini falan yazmışlar ki çok saçma bir yaklaşım.2-3 ay da ekranın ömrü mü bitermiş? Bu tamamen dononımsal bir hata,bir arıza.Her elektronik cihazda olabilecek şeyler.Aldığımız monitörlerde yeni olmasına rağmen veya TV'ler de bu tür arızalar çıkmıyor mu? dediğim gibi tamamen donanımsal bir arıza ve giderilmesi gerekiyor.

Kesinlikle katılıyorum, ekran ömrü diye bir şey mi var? iPhone'un kullanım klavuzunda böyle bir şey mi yazıyor? Dediğiniz gibi elektronik aletlerde olduğu bunda da olabiliyor diyebiliriz. İnternette araştırmalarıma göre bu şekilde bozuk ekranlar aslında hemen ya da en ufak bir düşmede çarpmada bozuluyorlar ki internetteki şikayet mesajlarına baktığımızda bu telefonlar 2007'nin ilk telefonları yani üretim haftaları önce olana telefonlar.

Türkiye'de nispeten üretim tarihi geç telefonlar olduğunu düşünürsek, kulağıma böyle bir sorun şimdi geldi. .

Parantez içinde söylemek istiyorum, benim iphone'umda böyle bir sorun yok ya da henüz yok, forumda ve internetteki diğer iphone kullanıcılarının başına gelenler ağrıma gittiği için ve de aynı şey benimde başıma gelebilir diye böyle bir fikir birliği oluşturmak istedim.

Saygılar

Teşekkürler, diğer arkadşlardan cevaplarını ve konuya duyarlılığını bekliyoruz.

• arkadaşlar linki incelermisiniz ekran ayarları ile oynayabiliriz herhalde http://limitededitioniphone.com/iphone-touchscreen-fix-increase-sensitivity/ ikinci linkide bi inceleyin nediyor izah edin lütfenhttp://www.engadget.com/2007/08/09/apple-quietly-handling-iphone-touchscreen-issues/

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.