Şimdi Ara

irql not less or equal

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar bilgisayarım 2 gündür irql not less or equal mavi ekran hatası veriyor format attım düzelmedi hdd ve ssd taradım bi hata bulunmadı ramleri taradım yine bi hata bulamadı yardımcı olabilir misiniz

• Merhaba ;

Konu hakkında fazla bir bilgiye sahip değilişm. Fakat genelde driver uyumsuzluğu ve güvenlik yazılımları kaynaklı yaşanıyor bu sorun.
  • hangi driver uyumsuzluk yapıyor bilemiyorum ki anlayamadım kafayı yiyicem
  • Biosa default fabrika ayarı verin. Ram kaynaklı olabilir. Ramleri tek tek deneyin. Benimki de o hatayı veriyordu ama başka mavi ekranlar da veriyordu işlemcim arızalanmış değiştirildi. Bios güncellemesi varsa yapın sürekli oluyorsa teknik servise verin. Ryzen dram calculatorda memtest var onunla 2 veya 3 yazıp test edin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bluescrean view programı ile belki bir fikir edinebilirsin neyin mavi ekran verdiğine dair

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bahsettiğiniz mavi ekran hatasının kaynağı genellikle ramlerden kaynaklanabiliyor.
    Ramlerde bir problem olması önemli değil anakartınızın ram slotlarında bir problem ya da anakartınızın takmış olduğunuz ram'e uyumsuzluğundan, farklı tipteki ramlerin anakarttaki uyumsuzluğundan dolayı kaynaklanabiliyor.
    Tek ram kullanıyorsanız rami ve slotları temizlemeyi deneyin ve farklı slotta çalıştırın.
    Çift ram kullanıyorsanız ramleri tek tek çalıştırıp test edin. İmkan varsa farklı ram ile deneyin.
  • Ben de İrql not less or equal hatası alıyorum. Yabancı kaynaklardan da araştırdım çözümü bulamadım. Bana yardımcı olabilecek var mı?

• Miranx M kullanıcısına yanıt
    Anakart, işlemci, ram ve ekran kartı yakın zamanda yapılan bi değişiklik var mı oc ram değişimi temizlik vb. detaylı olarak yazarsanız izlemeniz gereken adımlar konusunda yardımcı olabilirim

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.