Şimdi Ara

İş yerim taşınıyor sosyal haklarım neler?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bulunduğum yeri (lojistik firması)bir kaç ay içinde aynı il hudutları içinde fakat yaklaşık 70 km uzağa taşınıcak bu durumda sosyal haklarım neler? Yaklaşık 2,5 senedir çalışıyorum Sormak ve öğrenmek istediklerim ise şunlar

- İş yeri taşınıyor olması sebebiyle kendim ayrılmak istersem kıdem + İhbar tazminatı hak ediyor muyum veya haklarım neler? Hakediyorsam iş yerinin taşındığını ispatlamam gerekiyor mu yani bu süreç ne zaman devreye giriyor iş yerinin taşındığı konusunda gerekirse ilgili makamları ne yaparak nasıl ikna edebilirim.

- İşveren çalışmamı ister ve diyelim o mesafe için servis koyarsa tek taraflı fesih karşılığı tazmin hakkım yine de doğuyor mu?

- Varsayıyorum işveren servisini koydu imkanlarını kullandı ben de devam etmeye karar verdim taşındıktan sonra aynı işime farklı 70 km uzakta devam ediyorum ama kısa bir süre sonra yani örneğin 1 ay sonra baktım ki olucak gibi değil git gel çok vakit kaybı yada konulan servisin kalitesi düşük,v.s vazgeçip tekrar tek taraflı ve tazmin talebinde bulunarak fesih hakkımı kullanabilir miyim?

tşkler

• Eğer ki iş sözleşmenizde çalışma yeri olarak "İl sınırları içerisinde", "İstanbul vb il sınırları içerisinde", "Türkiye Cumhuriyeti illerinde" vs bulunan aynı firmanın tüm işyeri diye bir ibare yoksa belediye sınırları dışına taşındığı takdirde şirketten kıdem tazminatınızı alarak ayrılabilir siniz diye biliyorum. Ama ihbar ve akabinde işsizlik maaşı alamazsınız o kesin.
  • istemezseniz gitmeyebilirsiniz,itazminatı alabilirsiniz,senin birşey yapmana gerek yok ,işyeri halledecektir,zaten size soracaklardır gitmek istemeyen varmı.gittikten sonra birşey yapamazsın..170 arayıp bilgi alabilirsin.
  • Ali Tezel in sitesinde konuyla ilgili yaşanmış örnekler vardı işçi ile işveren arasında özel bir sözleşme yok ise ( şehir dışına giderim gibi ) işçi tazminat kazanıyor, eğer il sınırları dışında ise otomatik tazminat kazanıyor fakat burda maalesef taşındığım işyeri İstanbul ili sınırları içersinde bir de tazminat hakkım varsa heralde ihbar tazminatını da kapsyıyor yanılıyor muyum?

AŞağıdada İl sınırları içerisinde iş yeri taşınan birinin örneği var "iş şartlarında ağırlaşma" olduğundan dolayı tazmine hak kazanmış

ALİ TEZEL
    HABERTÜRK-İşyeri taşınan işçiye kıdem tazminatı ödenir - ALİ TEZEL
    http://www.alitezel.com/index.php?sid=yazi&id=3025

Taraflar arasında iş sözleşmesinde her ne kadar nakil serbestisi var ise de, davacının önceki işyerinden 35 Km. uzakta bir işyerine kendi ücretinden fedakarlık yaparak yol parasını karşılaması beklenemez. Başka bir anlatımla iş sözleşmesinin esaslı bir unsurunda aleyhine değişiklik olmuştur. İş koşulları zorlaşmıştır. Davacının Pınarbaşına yol parası verilmediğinden gitmediği bu durumun iş şartlarında ağırlaştırma olarak kabulü gerekir. Bu durumda davacının iş akdinin 1475 sayılı yasanın 16/II-e maddesi uyarınca feshi nedeniyle kıdem tazminatının hüküm altına alınması gerekir. (1475 s. İş K. m. 14, 16) (4857 s. İş K. m. 17, 24)

• Aynısı bizde oldu, istifaya gerek yok zaten seni çıkarıp tazminat ödemek zorunda, işsizlik maaşıda alabiliyorsun 10 ay galiba, taşınmadan 3 ay önce sana bildirmek zorunda ,yoksa 2 maaşda fazladan tazminat öder. Gitsende gitmesende tazminatını ödemek zorunda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

Aynısı bizde oldu, istifaya gerek yok zaten seni çıkarıp tazminat ödemek zorunda, işsizlik maaşıda alabiliyorsun 10 ay galiba, taşınmadan 3 ay önce sana bildirmek zorunda ,yoksa 2 maaşda fazladan tazminat öder. Gitsende gitmesende tazminatını ödemek zorunda.

Selam
    Cevap için tşkler şu 3 ay önce sana bildirmek zorunda 2 maaş fazla taminat kısmızı biraz açabilir misin? Sanırım bu ihbar tazmiantı oluyor.
    Doğru mudur?Selam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shane -- 16 Ocak 2015; 11:03:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: shane

quote:

Aynısı bizde oldu, istifaya gerek yok zaten seni çıkarıp tazminat ödemek zorunda, işsizlik maaşıda alabiliyorsun 10 ay galiba, taşınmadan 3 ay önce sana bildirmek zorunda ,yoksa 2 maaşda fazladan tazminat öder. Gitsende gitmesende tazminatını ödemek zorunda.

Selam
    Cevap için tşkler şu 3 ay önce sana bildirmek zorunda 2 maaş fazla taminat kısmızı biraz açabilir misin? Sanırım bu ihbar tazmiantı oluyor.
    Doğru mudur?Selam

Evet ihbar tazminatı öder 3 ay önce söylemezse, günde 2 saat iş arama iznide vermek zorunda, bizde öyle oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufuk-34JD58 -- 16 Ocak 2015; 11:10:38 >

• quote:

MErhaba

Bulunduğum iş yeri (lojistik firması)bir kaç ay içinde aynı il hudutları içinde fakat yaklaşık 70 km uzağa taşınıcak bu durumda sosyal haklarım neler? Yaklaşık 2,5 senedir çalışıyorum Sormak ve öğrenmek istediklerim ise şunlar

- İş yeri taşınıyor olması sebebiyle kendim ayrılmak istersem kıdem + İhbar tazminatı hak ediyor muyum veya haklarım neler? Hakediyorsam iş yerinin taşındığını ispatlamam gerekiyor mu yani bu süreç ne zaman devreye giriyor iş yerinin taşındığı konusunda gerekirse ilgili makamları ne yaparak nasıl ikna edebilirim.

- İşveren çalışmamı ister ve diyelim o mesafe için servis koyarsa tek taraflı fesih karşılığı tazmin hakkım yine de doğuyor mu?

- Varsayıyorum işveren servisini koydu imkanlarını kullandı ben de devam etmeye karar verdim taşındıktan sonra aynı işime farklı 70 km uzakta devam ediyorum ama kısa bir süre sonra yani örneğin 1 ay sonra baktım ki olucak gibi değil git gel çok vakit kaybı yada konulan servisin kalitesi düşük,v.s vazgeçip tekrar tek taraflı ve tazmin talebinde bulunarak fesih hakkımı kullanabilir miyim?

tşkler

3 ay yazmışım 2 ay da olabilir ihbar süresi, taşındığı yere gidip gitmemen sorun değil, tazminat almalısın genede hakkın var.

• quote:

quote:

MErhaba

Bulunduğum iş yeri (lojistik firması)bir kaç ay içinde aynı il hudutları içinde fakat yaklaşık 70 km uzağa taşınıcak bu durumda sosyal haklarım neler? Yaklaşık 2,5 senedir çalışıyorum Sormak ve öğrenmek istediklerim ise şunlar

tşkler

3 ay yazmışım 2 ay da olabilir ihbar süresi, taşındığı yere gidip gitmemen sorun değil, tazminat almalısın genede hakkın var.

MErhaba

Taşınma süresi Haziranda başlıcak ve 2 ay da bitmesi planlanıyor. Siz gitsen de gitmesen de tazminat alınacağı yönündeki bilginin doğru olduğuna emin misin? İşveren çalıştıracağı işçiye neden tazminat ödesin veya tazmin ödediği personel için neden servis kiralayıp ( ekstra maliyet personeli bulunduğu lokasyondan seçebilir ) çalıştırsın.?
    bu sorular en azından bana makul geliyor.

tşkler

• shane S kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım adres değiştiği zaman zaten işten çıkartılmış oluyorsun,taşınıp tekrar aynı şirkette çalışsan bile tazminatını alma hakkın var tekrar sigorta girişi yapılıyor ve sıfırdan başlamış oluyorsun.

• 2000 yılında 500 mt ileriye taşınmıştı tazminatımızı almıştık..

• quote:

2000 yılında 500 mt ileriye taşınmıştı tazminatımızı almıştık..

Firma el değiştirmiş olabilir mi?
  • quote:

Arkadaşım adres değiştiği zaman zaten işten çıkartılmış oluyorsun,taşınıp tekrar aynı şirkette çalışsan bile tazminatını alma hakkın var tekrar sigorta girişi yapılıyor ve sıfırdan başlamış oluyorsun.

Emin misin? Yinede bir avukata sormakda fayda var tabii,daha vakit var taşınma için gelişmeleri paylaşıcam ama sizin patronda bence iyi niyetliymiş
  • Konuyu hortlatmış gibi olacağım ama güncel ve önemli bir konu ;

bilen yaşayan arkadaşlardan tecrübelerini paylaşmalarını rica ediyorum.

İş yerim şirinevlerde ve ben beylikdüzünde oturuyorum. servisle gidip geliyorum. iş yerim seyrantepeye taşınacak. Kıdem + ihbar tazminatlarımı alarak işssizlik maaşına basvurarak gibi haklarım olur mu ? ( işsizlik maaşı için 34 numaralı kod uyuyro gibi ) .

zaten eski adresten yeni adrese geçerken işten çıkarmış olacak. dolayısıyla ihbarı ödeyecek gibi ve işsizlik maaşı için de 34 nolu madde uyuyor gibi.

konu hakkında düşüncelerinizi rica ediyorum :(:(:(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertdemir5934 -- 15 Ekim 2019; 17:22:28 >
  • Atatürk havalimanından istanbul havalimanına geçtiğimizde bize aynı iş yerinin diğer şube ve operasyonlarında çalışabilir şeklinde bir şey imzalatarak tazminat talebimizin önünü tıkamışlardı. Sonrasında sgk'dan kontrol ettiğimizde çıkış giriş yapmışlardı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.