Şimdi Ara

isa soket nerden bulunur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • evet gençler, eski topraklar hatırlar, agp ve pci'dan önce eski anakartlarda isa slotları vardı..
    benim de ses sistemimin arkasına takılan ekstra bir modül var..
    bu modülün bağlantısı isa slotlarındaki gibi.. ama daha kısa.
    modülü olduğu yerden taşımamız gerektiği için araya bir uzatma kablosu yapmamız gerekicek.
    velhasıl, erkek soketi pcb'den yapabilirim, fakat dişi olan kısmı için bu sokete ihtiyacım var..
    nerede bulabiliceğimi bilen varsa, ve söylerse sevinirim..
    şimdiden saolun.
    isa soket nerden bulunur?

• Eski mainboard'dan üflemeli ısı tabancası ile sökün .
  • digikey'de var. aliexpresste de var.
    Bilgisayarda kullanılan ISA soketler 98 pinlidir. Aynı soket yapısında 62 ve 36 pinliler de var. Aradığınız bunlardan biri olabilir.
  • isa slot geri gelir de 94 teki hayat bir daha gelmez.
    vay anasını beee

94 e tekrar döneceksin ama döte pamela anderson vibratör sokacak deseler kabülüm şerefsizim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nonvolatile -- 16 Mart 2017; 23:24:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nonvolatile

isa slot geri gelir de 94 teki hayat bir daha gelmez.
    vay anasını beee

94 e tekrar döneceksin ama döte pamela anderson vibratör sokacak deseler kabülüm şerefsizim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende olması lazım.
    çoookk eski bi anakartım vardı hatta ortadan ikiye ayrılıp birleştirilen bi tipti galiba onun üzerinde vardı ya... bi bakayım atmamışımdır inşallah fotoğrafını yüklerim bulursam.
  • Dışardan bir ses duyacaksınız >>> ESSKİİİCİİİİİYYYYY , demir eskileri bakır eskileri alınır geldi esskiiiciiiiyyyyyaaahhh

Bu sesi duyar duymaz, dürbünü kapıp, tezgahta ne var bakınız...

diğer çözümde bu, eskici - hurda toplama yerlerine gidiniz..

Diğer bir yol,, mademki siz bu sokete kablo lehimyip, diger soket ile itibat kablosu çekeceksiniz,,,,

hiç birşey bulamazsanız, erkek girişe tek tek dikkatlice kablo lehimleyip,, yani tam iki sistemin arasına, bulabileceğiniz, farklı bir güncel bağlantı şekli yapılabilir..
    mesela şimdiki anakarttan hdd ye veya cd sürücüye giren 40 pinli kablo var mesela,, hdd veya cd sürücüdeki dişi soket bir tarafa, diğer sokette diğer tarafa adapte edilip, karışık oldu biraz.. veya ustaca drek setin içine bağlanacak, kimse yerinden oynatmayacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ApRaNaX.

bende olması lazım.
    çoookk eski bi anakartım vardı hatta ortadan ikiye ayrılıp birleştirilen bi tipti galiba onun üzerinde vardı ya... bi bakayım atmamışımdır inşallah fotoğrafını yüklerim bulursam.

Valla bulursan super olur dostum :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

Dışardan bir ses duyacaksınız >>> ESSKİİİCİİİİİYYYYY , demir eskileri bakır eskileri alınır geldi esskiiiciiiiyyyyyaaahhh

Bu sesi duyar duymaz, dürbünü kapıp, tezgahta ne var bakınız...

diğer çözümde bu, eskici - hurda toplama yerlerine gidiniz..

Diğer bir yol,, mademki siz bu sokete kablo lehimyip, diger soket ile itibat kablosu çekeceksiniz,,,,

hiç birşey bulamazsanız, erkek girişe tek tek dikkatlice kablo lehimleyip,, yani tam iki sistemin arasına, bulabileceğiniz, farklı bir güncel bağlantı şekli yapılabilir..
    mesela şimdiki anakarttan hdd ye veya cd sürücüye giren 40 pinli kablo var mesela,, hdd veya cd sürücüdeki dişi soket bir tarafa, diğer sokette diğer tarafa adapte edilip, karışık oldu biraz.. veya ustaca drek setin içine bağlanacak, kimse yerinden oynatmayacak.

Benim de aklima geldi baska bi soket turunu lehimleyerek halletmek, fakat orjinalligini bozmadan yapmam lazim bu isi.. o yuzden zor

• quote:

Orijinalden alıntı: berguney

quote:

Orijinalden alıntı: ApRaNaX.

bende olması lazım.

Valla bulursan super olur dostum :)

evde olması muhtemel yerlere baktım ama evdeki malzemelerin arasında yok.

yarın birde depoya bakıcam inşallah ordadır.
  • Bildiğim ISA soketlerinin dişi olanlarına bizim sürekli kullandığımız baskı devre kartı oluyor. Eğer mesafeniz kısa ise baskı devre çizerek dişi-dişi olacak şekilde orjinalliği bozmadan aktarabilirsiniz. PCI slotta bu bahsettiğimi uygulamıştım. Diğer boarddaki erkek soketi söküp dişi takmıştım, boardları devre kartıyla birbirine bağlayıp data aktarmıştım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: IItwentysixII

Bildiğim ISA soketlerinin dişi olanlarına bizim sürekli kullandığımız baskı devre kartı oluyor. Eğer mesafeniz kısa ise baskı devre çizerek dişi-dişi olacak şekilde orjinalliği bozmadan aktarabilirsiniz. PCI slotta bu bahsettiğimi uygulamıştım. Diğer boarddaki erkek soketi söküp dişi takmıştım, boardları devre kartıyla birbirine bağlayıp data aktarmıştım.

işte olay zaten dişi soket bulmakta :)
  • istersen göndereyim. eski bir anakarttan 3 tane söktüm.

resimleri

isa soket nerden bulunur?isa soket nerden bulunur?isa soket nerden bulunur?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.