Şimdi Ara

İşin içinden çıkamıyorum.Napmalı?CEVAPLARINIZI BEKLİYORUM BİRAZDAN KONUŞCAM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
2.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • doğru sölüyosunuz ama ben kardeşim canım falan lafı duydummuu hemen yumuşuyorum:)konuları zaten ezber yapmaya başladım.Doğru 600 liraya bu kadar eşeklik 700-800 olunca düşünemiyorum.
    Bide kızın biri gireli 5 ay oldu yıllık izinimiz 7 gün oda yalvar yakar.Kız gitti.Diğeride gitti.Sonra Patronda gitti.Ama bana gelince yok.1 saat izin bile bana çok görülüyor
  • böle de patrona

• Çık işten seni kullanıyorlar.Patron milleti ara sıra çalışanına gaz verir bende çalışırken kızlar bütün gün oturuyordu her yere ben koşturuyordum ama işleri bile bile berbat ettiğim zamanlar oluyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: useryok

Sana abir abi nasihati. Yaşım 27. Aynı olaylar benim başımdan da geçmişti. Ben de 17 yaşında bilgisayar teknik servis işine başlamıştım. Anlattığın kadarıyla partonlar aynı kişilikteydi. Küfür falan etmiyordu ama bağırdığı zamanlar olurdu. Bana da sürekli sen benim elemanım değil kardeşimsin, ilerde şöyle yapacaz böyle yapacaz, seni eğitimlere göndereceğim, ehliyet al kurs parasını ben vereceğim, benim düğünümde sana süper bir takım elbise ve ayakkabı alacağım, seni teknik servis sorumlusu yapacağım gibi bir sürü vaadlerde bulundu. Sonra birgün hastalandım, şirkete geldim vizite kağıdı alacağım dedim. Patron boşver SSK yı şimdi orda sıra beklersin, al bu kredi kartını git kızılay polikliniğine muayene ol al ilaçlarını dedi. Ama daha sonradan anladım ki benim o güne kadar sigortamı ödememiş. Daha sonra birkaç ay ödedi, sonra yine ödemeyi bırakmış. O şirkette 3,5 sene çalıştım ama benim sigortam 1 sene bile değil. Şirketteki bütün işleri yapıyordum, bana verdiği ücret yol parası ve harçlığa yetmiyordu. Sonra ben işten askerlik için çıktıktan sonra arkadam bir sürü laf etmiş. Hatta ben şirketteylen işten ayrılan diğer elemanların arkasından da laf söylerdi, sonra baktım tekrar işe almış onları.

Yani sana söylemek istediğim, patronun söylediği hiçbir şeye inanma. Ben bugüne dek gördüğüm kadarıyla istisnalar hariş hiçbir yönetim verdiği sözleri tutmuyor. O işten biran önce çık, tabii başka yerde işin garantiyse...

Patrona vefa borcum var, satmış gibi olurum düşüncelerini bırak, hiçbir yararı olmuyor yada hiçbir artısını görmezsin, patronun senin hakkında hiçbir zaman, vay be "Ahmet' e" bak, çocuğa o kadar para veriyorum, o kadar işimi görüyor, hiç sesini çıkarmıyor, işten de çıkmıyor valla helal olsun, bu çocuğun hakkını ödeyemeyiz demez.

Eğer, küçük yaşlarda şu anki fikirlerine bağlı kalırsan hiçbir zaman kazanamazsın... Bütün konularda...
    Eğer babanın bulduğu işte de mutlu değilsen, seni ezdiklerini, senin sırtından para kazanıp sana hakkını vermiyorlarsa oradan da çık, babamın tanıdığı ayıp olur, yüzüne bakamam diye düşünme sakın.

Çünkü bu hayat senin hayatın...

Edit: İmla...

güzel sölemişin daha az önce bakkala çakkala 10dk'liğine yiyecek birşey almaya gittim.Geldim Sen nasıl bu kızları yalnız bırakırsın falan sana emeanet ediyoruz burayı:) gibi konuşmaya başladı

Bu arada kasanın anahtarı bende ama bişey yapmam

• quote:

Orijinalden alıntı: HopliteMan

quote:

Orijinalden alıntı: useryok

Sana abir abi nasihati. Yaşım 27. Aynı olaylar benim başımdan da geçmişti. Ben de 17 yaşında bilgisayar teknik servis işine başlamıştım. Anlattığın kadarıyla partonlar aynı kişilikteydi. Küfür falan etmiyordu ama bağırdığı zamanlar olurdu. Bana da sürekli sen benim elemanım değil kardeşimsin, ilerde şöyle yapacaz böyle yapacaz, seni eğitimlere göndereceğim, ehliyet al kurs parasını ben vereceğim, benim düğünümde sana süper bir takım elbise ve ayakkabı alacağım, seni teknik servis sorumlusu yapacağım gibi bir sürü vaadlerde bulundu. Sonra birgün hastalandım, şirkete geldim vizite kağıdı alacağım dedim. Patron boşver SSK yı şimdi orda sıra beklersin, al bu kredi kartını git kızılay polikliniğine muayene ol al ilaçlarını dedi. Ama daha sonradan anladım ki benim o güne kadar sigortamı ödememiş. Daha sonra birkaç ay ödedi, sonra yine ödemeyi bırakmış. O şirkette 3,5 sene çalıştım ama benim sigortam 1 sene bile değil. Şirketteki bütün işleri yapıyordum, bana verdiği ücret yol parası ve harçlığa yetmiyordu. Sonra ben işten askerlik için çıktıktan sonra arkadam bir sürü laf etmiş. Hatta ben şirketteylen işten ayrılan diğer elemanların arkasından da laf söylerdi, sonra baktım tekrar işe almış onları.

Yani sana söylemek istediğim, patronun söylediği hiçbir şeye inanma. Ben bugüne dek gördüğüm kadarıyla istisnalar hariş hiçbir yönetim verdiği sözleri tutmuyor. O işten biran önce çık, tabii başka yerde işin garantiyse...

Patrona vefa borcum var, satmış gibi olurum düşüncelerini bırak, hiçbir yararı olmuyor yada hiçbir artısını görmezsin, patronun senin hakkında hiçbir zaman, vay be "Ahmet' e" bak, çocuğa o kadar para veriyorum, o kadar işimi görüyor, hiç sesini çıkarmıyor, işten de çıkmıyor valla helal olsun, bu çocuğun hakkını ödeyemeyiz demez.

Eğer, küçük yaşlarda şu anki fikirlerine bağlı kalırsan hiçbir zaman kazanamazsın... Bütün konularda...
    Eğer babanın bulduğu işte de mutlu değilsen, seni ezdiklerini, senin sırtından para kazanıp sana hakkını vermiyorlarsa oradan da çık, babamın tanıdığı ayıp olur, yüzüne bakamam diye düşünme sakın.

Çünkü bu hayat senin hayatın...

Edit: İmla...

güzel sölemişin daha az önce bakkala çakkala 10dk'liğine yiyecek birşey almaya gittim.Geldim Sen nasıl bu kızları yalnız bırakırsın falan sana emeanet ediyoruz burayı:) gibi konuşmaya başladı

Bu arada kasanın anahtarı bende ama bişey yapmam

Bir kere kızları sana emanet etme diye bir durum yok herkes kendinden sorumludur.Orada en az maaş alan sensin başkası seni ilgilendirmez sen yaptığın işten sorumlusun.Şu emanet etme olayı çok komik kızlar 800-900 maaş alırken sana birşey veriyor mu?Boş versene hayatta herkes kendinden sorumludur.Daha önce söylediğim gibi seni kullanıyorlar böyle durumlara çok sinirlenirim.

• valla kararımı verdim çıkıyorum işten ama daha konuşamadım
  • dışından çık öyleyse
  • Yazmışlar yapman gerekeni.
    Özetle,patronunla konuşmalısın yeni işin garantiyse.
    Hayırlı olsun diyim şimdiden
  • quote:

Herkese selamlar şimdi arkdaşlar şöyle bir problemim var;
    ben avea merkezinde sabah 9 akşam 8 eşek gibi çalışıyorum.Pazar günü izin.600Tl maaş.Dükkanı sabah ben açıyorum akşam ben kapatıyorum.Temizlik,Patronun işler,Telefon satışı,Hat satışı ve bazen aktivasyon işleri.Dışarıdaki ve içerideki irili ufaklı işleri de ben yapıyorum.Aktivasyoncu 2 bayan çalışıyor ama yinede çoğu işi ben yapıyom.Günde 11 saat buraya veriyorum ve ne köpeğime ne aileme nede kendime zamanım kalmıyor.Bu beni çok yoruyor ve üzüyor.Ama patronumu çok seviyorum.O da beni kardeşinden öte sevdiğini ilerde çok iyi konumlara getirceğini söylüyor.İnanmak istioyrum ama en ufak hata da bile demediğini bırakmıyor küfür hariç.Pek muhabbet etmez ama arada espri falan yapar.Ama yinede aktivasyoncular benim maaşımdan 1.25 katı daha fazla maaş alıyolar.Telefon satışını prim almıyorum.Zaten aldığım maaş yetmiyor.Sürekli kesiliyor ıvır zıvır yüzünden.Ama burası artık hapishane gibi geliyor.5dk telefonda muhabbet etsem kızıyor 2dk kapı önüne çıksam sövüyor patronum.İstisnalar hariç tabi.
    Burda bizi kimseye ezdirmiyor.Ama şöle bi durum var babam hergün halimi görüyor ve bana başka bir iş buldu.Borsa ile ilgili bir yerde.500Tl maaş sabah 9-12:30-12:30'dan-17:30'a kadar ve babamın çok iyi bir arkadaşı ve cumartesi, pazar izinliyim.Patronu satmış gibi olmak istemem.Ama napcağımı şaşırdım.

Okuyan herkese teşekkürler.Okumayan herkese teşekkürler
    Önerilerinizi bekliyorum ne yapmalıyım.İşin içinden çıkamıyorum.Cevaplarınızı bekliyorum.

Bu arada avea'ya gelen akılsız müşteriler yüzünden bütün gün sinir küpü oluyorum ve evede bunu yansıtıyorum ama diğer yerde böyle bir sorun olmayacak.
    Bu arada yaşım 18.

Valla dostum yazdigin yaziyi baştan sona okudum benim eskiden yaşadigim bi olayin üstünden geçmişin buna benzer bişiy bende yaşamiştim.. babanin buldugu iş yerine gitmen acayip yarar saglicak sana buna emin olabilirsin.. en azindan kafan rahat olucak.. borsa işlerinde iş harici ordan burdan az biraz para eline geçer ayligin sana 750 800 fln olur.. bende bi zamanlar senin durumuna düşmüştüm sonra verdigim kararin ne kadar dogru oldugunu gördüm rahatladim.. benim sana tek önerim babanin buldugu işe girmen.... Yoksa sen orda daha çoooooooooooook işçi gibi deil (kusura bakma) köpek gibi çalişirsin..

• ayrıl kardeşim hiç tereddüt etme.
  • aksini iddaa eden yok nedense annem ve abim dışında hepiniz çık diyonuz valla
    demekki iş hayatında sevginin yeri yok

bu arada sonucu yarın yazıcam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HopliteMan -- 2 Ekim 2009; 17:12:40 >
  • Hocam ticaretin kankalığı olmaz. Sakın patronunun güler yüzünede kanma. bu işler böyledir. burda mühendis teknikere güler tekniker işçiye güler yani herkes birbirine güler ama aslında protokol gereğidir... hem kapitalist takılacaksın işçini azarlayacaksın hemde kanka moduna gireceksin. yok öyle... Hocam tereddüt etme, daha iyi bir kariyer yapacaksan git yeni yerde işe başla. telefoncu seni nereye getirecek? adamın kendi haline bakta kıyasla. gelebilecek daha iyi bir yer olsa kendisi gitmez mi?
    adama ayrılmadan önce patron şu linke bir bakarmısın de, bu linki ver. açsın baksın okusun dediklerini. emin ol yüzyüze konuşayım desen buraya yazdıklarının 1/5 ini söyleyemezsin üstünede haksız çıkarsın. sen bu linki ver. okusun üstüne konuşursunuz. kolay gelsin kardeşim:)
  • BORSAYSA İYİDİR İLERLEMEN İÇİN BİR FIRSAT OLARAK DÜŞÜN VE ŞU FİLMİ İZLE ;

PIRSUIT OF HAPPYNESS
  • Patronum zengin yaw
    4tane daha bayisi var koskocaman biri 5katlı zaten
    Valla çok kararsızım dediğiniz gibi linki vermeyi düşünüyorum ama zaten sinirli boşu boşuna azar iştimiyim ya di mi
  • Patron babanın oğlu mu? O sana acımıyorsa sende ona acıma. Kaldı ki özel sektör bu. Daha iyi şartlarda daha iyi bir iş buldum hakkını helal et der çeker gidersin. Sonra rahat rahat yeni işinde çalışırsın oh mis
  • ya doğru diyonuzda bide şu var ben işten çıkınca ki daha kesin diil çıktım diyelim dükkanda 1kişi eksilcek ve bu kadar işi ben yapıyorum gidince düzen bozulcak yani demek istediğim yeni bir eleman gelene kadar beklesemmi?acep
  • Sen işten çıkamazsın, bize de boşa danışma hocam. seni kovuncaya kadar sen çalış ama ne olur ne olmaz bu sayfanın çıktısını al. kovulunca yada o yüksek yerlere gelemeyince burayı okursun.
  • diğer işyeri ile git görüş. anlaşırsan deki 2-3 gün bana müsade edin. diğer firmayla ilişiğimi keseyim dersin.
    eski patronunada dürüstlük olması için dersin ki; ben işten ayrılıyorum. başının çaresine bak. ya eleman alana kadar kal falan derse tamam 2-3 gün daha kalıyorum, elemana işi öğretip ayrılırım dersin. ama şu var. bu 1 hafta içinde seni kandırmasına izin verme. diğer tarafada ayıp olmasın.
  • Patronunuz sizi kandırıp kullanmakta, diğer arkadaşların önerdiği gibi işten ayrılın...
  • quote:

ya doğru diyonuzda bide şu var ben işten çıkınca ki daha kesin diil çıktım diyelim dükkanda 1kişi eksilcek ve bu kadar işi ben yapıyorum gidince düzen bozulcak yani demek istediğim yeni bir eleman gelene kadar beklesemmi?acep

İş kurallarına göre işten ayrılacağını 15 gün önceden haber vermen gerekiyor. Türkiyede işçi kısmı buna uymak durumunda ama işveren kısmı maalesef uymuyor, pat diye çıkarıyor.

En azından sende 1 hafta sonra çıkıyorum de.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.