Şimdi Ara

İŞLEMCİ ÇOK MU ISINIYOR ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ARKADAŞLAR YENİ SİSTEM TOPLADIM.P4 2.66 DUAL CORE İŞLEMCİ, GİGABYTE 8N SLI PRO ANAKART VAR.SORUNUM KISA BİR SÜRE SONRA İŞLEMCİ 1400 RPM DEN 3500-4000 RPM YE CIKIYOR BU NORMAL Mİ? COK SES CIKARIYOR. NE YAPABİLİRİM.

• ARKADAŞLAR BİLGİSİ OLAN YOKMU BU KONUDA YAW..
  • Dual Core işlemciler çok ısınıyor, bu yüzden fanın devrinin artması normal
  • quote:

Orjinalden alıntı: wildan

.SORUNUM KISA BİR SÜRE SONRA İŞLEMCİ 1400 RPM DEN 3500-4000 RPM YE CIKIYOR BU NORMAL Mİ? COK SES CIKARIYOR. NE YAPABİLİRİM.

o sorun degil olması gerekendir.
    yani normal
    sesi azaltmak istersen sessiz işlemci sogutucusu almalısın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LINEBACKER -- 17 Mart 2006; 13:07:34 >
  • peki nasıl takacagım bu fanı???
    quote:

Orjinalden alıntı: LINEBACKER

quote:

.SORUNUM KISA BİR SÜRE SONRA İŞLEMCİ 1400 RPM DEN 3500-4000 RPM YE CIKIYOR BU NORMAL Mİ? COK SES CIKARIYOR. NE YAPABİLİRİM.

yani normal
  • quote:

peki nasıl takacagım bu fanı???
    quote:

Orjinalden alıntı: LINEBACKER

quote:

yani normal

http://www.firebal.net/asp/listgroup.asp?Group_ID=PIV775

bunlar gibi bişey alcaksın hangisini alman konusunda dual core kullanıcılarından daha detaylı bilgi alabilirsin

• Normal ısısı, evde kestane varsa koy üzerinde kebap yap.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kartım çok ısınıyor
    2 yıl önce açıldı
    İşlemcim çok ses çıkarıyor.
    4 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ya bu işlemcilerden ii elektirik sobası olur heee
    quote:

Orjinalden alıntı: kyorhan

Normal ısısı, evde kestane varsa koy üzerinde kebap yap.
  • arkadaşlar özellikle masa içindeyken cok ısınıyor kestane pişer yani.ama orijinal fanı oldugu için değiştirmeyide istemiyorum.
    quote:

Orjinalden alıntı: serco_ecz

ya bu işlemcilerden ii elektirik sobası olur heee
    quote:

• quote:

arkadaşlar özellikle masa içindeyken cok ısınıyor kestane pişer yani.ama orijinal fanı oldugu için değiştirmeyide istemiyorum.
    quote:

Orjinalden alıntı: serco_ecz

ya bu işlemcilerden ii elektirik sobası olur heee
    quote:

eğer dual core işlemciniz varsa ses sorununuz vardır, ısı sorununuz vardır.. orjinal fanı çıkarın bir kenara atın...alın güzel bir fan kullanın..orjinalliği bozulmaz stok fanlar artık değişime uğruyor zaten...

• Orjinal fanı o işlemciyi soğutabilecek en ucuz çözümdür. bu yüzden fazla bakırlı daha iyi bir fan alır ve arctic silver gibi iyi macun kullanırsan ısı daha kolay dağılır. fanı değiştirmesende iyi macun fark ettirir...
  • quote:

Orjinalden alıntı: technology

Orjinal fanı o işlemciyi soğutabilecek en ucuz çözümdür. bu yüzden fazla bakırlı daha iyi bir fan alır ve arctic silver gibi iyi macun kullanırsan ısı daha kolay dağılır. fanı değiştirmesende iyi macun fark ettirir...

tamamen katılıyorum.

sessiz bi PC istiyorsanız SCHYTE NINJA gibi büyük heatsinkler alıp üzerine 12cmlik sessiz fanlarla işlemcinizi bir nebzede olsa soğuk tutabilirsiniz.

Intel veya AMD nin verdiği beleş fan okadar oluyo zaten
  • dediğiniz üzere servise götürdüm ama orada intelin orijinal fanı yeterli sogutma yapar,alacagın fanda cok işe yaramaz dediler ve kasayı masa gözünde değil acıkta tutmamı istediler !!!
    quote:

Orjinalden alıntı: bahadir_bado

quote:

Orjinalden alıntı: technology

Orjinal fanı o işlemciyi soğutabilecek en ucuz çözümdür. bu yüzden fazla bakırlı daha iyi bir fan alır ve arctic silver gibi iyi macun kullanırsan ısı daha kolay dağılır. fanı değiştirmesende iyi macun fark ettirir...

tamamen katılıyorum.

sessiz bi PC istiyorsanız SCHYTE NINJA gibi büyük heatsinkler alıp üzerine 12cmlik sessiz fanlarla işlemcinizi bir nebzede olsa soğuk tutabilirsiniz.

Intel veya AMD nin verdiği beleş fan okadar oluyo zaten

• selam arkadaslar bende intel820 kulanıcısıyım aynı problem bende yasıyodum termaltaka 120 fanlı bir fan aldım ful yukte 48 gecmiyo masa ustu 32 lerde 45ytl aldım goldshow dan tek cozumu stock fandan kurtulmak tavsiyem herkese kolay gelsin saygılar
  • intel fanları neden yetmiyor anlamadım yani.....
  • intel fanları yetmiyor degil yetiyor aslında ama cpu yogun çalışırken çok ses çıkarmaya başlıyorlar.

bunu önlemeninde tek yolu var sessiz cpu sogutucusu almak.
    yukarda 1 arkadaş link vermiş oradan thermalrıght xp90 yada thermalrıght xp 120 tavsiye ederim.

1300-1600rpm lik fanla sesi tamamen kesebilirsiniz.
  • az kaldı sabredin 900 serisi inteller çıkınca ısı sorununuz kalmicak ben hava ile 920intel dual core işlmciyi günlük 4,2 ghz kullanıyorum idlede 35 max ise 15 20 dakka çift prime yani 62 63 oluyor 4,2 de su soğutmadada aynı değerlerde tabi loadta havadn daha iyi sonuç veriyor su yaklaşık 5 derece falan daha iyi gibi fakat suya buz atınca 4750 mhzde ısı 18 20 derece idi

yani şu an için dual inteliniz varsa stok fan ile oc yi unutun bence su alzım ama yeni seri inteller için yani 65 nm lerde gene stok fan ile daha yüksek değerlere ulaşılabilir tabi daha iyisi ile çok daha iyi mhz lere oc yapabilirsiniz

şöyle örnek veriyim bu 900 serisi benim önceki 630 intel kadar ısınıyor hatta biraz daha soğuk
  • Şimdi sevgili wildan öncelikle dualcore'un hayırlı olsun, kestane mestane olsun da senin olsun, çift çekirdekli hayatında başarılar + kıskananlar çatlasın yalnız stok fan denen şey işlemci üreticilerinin "biz voliyi zaten vuruyoruz fan üreticileri de kazansın biz de üzerinden komisyon falan alalım" tarzı lanası bir zihniyetle yaptıkları gürültülü, düşük performanslı ve maalesef yeni kullanıcı için kader olan aparatlardır o yüzden hiç sahip çıkma o fana değiştir ve uzakta bir yerlerde toprağa göm onu kimse bulamasın. Kimse Zalman CNPS9500Led gibi fanlar varken tutup da stok fana sevgi besleyemez. Sağduyunu dinle!...
  • Arkadaşlar stock fanım çok gürültülü diye daha sessiz olması düşüncesiyle http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=K0181 fanından aldım ve hemen taktım.Sessizlik sorununu umduğm gibi çözümledim Ama işlemcimin ısısı bu sefer yükleme yapmadan bile 48-50 dereceden aşağıya düşmüyor.Biraz yüklersemde 60 dereceye çikiyor.Yeni fanım ısıya duyarlı.
    stock fanımda işlemci ısısı normalde 35 civarinda idi.Neden fanımın devrinin düşük olmasımı acaba.ama öyle olsa ısı artınca devrinin artması lazım ve artıyorda. NEDEN VE ÇARE ARKADAŞLAR

• quote:

Orjinalden alıntı: ysn39

Arkadaşlar stock fanım çok gürültülü diye daha sessiz olması düşüncesiyle http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=K0181 fanından aldım ve hemen taktım.Sessizlik sorununu umduğm gibi çözümledim Ama işlemcimin ısısı bu sefer yükleme yapmadan bile 48-50 dereceden aşağıya düşmüyor.Biraz yüklersemde 60 dereceye çikiyor.Yeni fanım ısıya duyarlı.
    stock fanımda işlemci ısısı normalde 35 civarinda idi.Neden fanımın devrinin düşük olmasımı acaba.ama öyle olsa ısı artınca devrinin artması lazım ve artıyorda. NEDEN VE ÇARE ARKADAŞLAR

HeatSink'i takarken yanlış bir şey yapmış olabilirsin, Cpu'ya Macun sürdün mü ?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.