Şimdi Ara

İşlemci sıcaklığını düşürmek için ince ayarlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
27.821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bende i750 var. HTPCde kullanıyorum ve intel stok fanı termalright fansız soğutucu ile değiştirdim. Sıcaklık mesajı yazdığım şu an itibariyle 80 derece. Bu sıcaklığı düşürmek için yapamak gereken ayarlar nelerdir ? Anakartım Asus P55, ram 2gb tek modül DDR3 1600 mhz. Sizler overclock işleriyle ilgilendiğiniz için daha çok ince ayar ve püf noktası biliyorsunuz. İşlemci çalışma frekansı ve voltajı düşürme, çekirdeklerden birini iptal etme gibi tavsiyelerinizi bekliyorum.

Teşekkürler.

• Bios da CPU Configuration başlığı altında bulunan SpeedStep, TurboMode ve C-STATE Tech seçeneklerini [Enabled] yapın.Böylece işlemciye yük binmediği anlarda anakart otomatik olarak voltaj ve çarpanı düşürecek, işlemci ısınmayacaktır.Thermalright soğutucunun modelini yazmamışsınız ancak fansız en iyi blok bile yeteri kadar soğutmaz. Linkteki fanı soğutucunuza taktığınızda ısınma problemi son bulur.http://www.vatanbilgisayar.com/akasa-ak-fn057-apache-12cm-s-flow-ultra-sessiz-pwn-fan/productdetails.aspx?I_ID=40696

• Sayın Iron Mask,

Cavabınız için çok teşekkür ederim.

Dün mesaja cevap gelmemişti ben de bu sabah birşeyler denedim, belki diğer arkadaşlara faydası dokunur diye sonucunu buraya yazacaktım. Çarpanı 21 den 15 düşürdüm, diğer tüm ayarlar Auto da. Voltaj otomatik olarak 1.20 lerden 1.0 lara düştü. Şimdi sıcaklık 60 derecelere indi. süperpi testi yaptım 70 derecelere çıktı , prime ile kasmadım. Şimdilik normal ama yazın ne olur bilemiyorum.

Aldığım soğutucunun 140 mmlik fanı var , soğutucu da devasa zaten. Kasa htpc olduğu 100 mm yüksekliği var ve fan takmaya üsste yer kalmıyor. Zaten sessiz çalıştırmak için özellikle fansız almıştım. Soğutucu AXP-140 , aşağıda bir siteden bulduğum resmini ekledim.

İşlemci sıcaklığını düşürmek için ince ayarlar

• İlk mesajımdaki seçenekler "Enabled" seçili durumda i7 870 (2.93 GHz) işlemcim masaüstünde 9x133= 1203 MHz 0.856 v da çalışıyor.Sıcaklık 31- 32 C.Tabii benim Thermalright fan destekli. Kullanılan uygulamaya bağlı olarak saat hızını yükseltiyor.Tabii ayarlardan memnun iseniz siz bilirsiniz.Eğer soğutucunun üzerinde 1 cm gibi bir pay kalıyorsa piyasada slim fanlardan bulabilirsiniz.Şu linkteki gibi:http://www.pckoloji.com/haberler/9348-scythe-slip-stream-120-mm-slim-kasa-fani.html Ben bir ara Evercool marka 15 mm kalınlıkta 12 cm lik fan kullanmıştım ve çok sessizdi.Son çare ise yeni bir HTPC kasa olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iron Mask -- 10 Kasım 2010; 13:06:12 >

• Tüm ayarları auto yaptım, sizin uyarılarınızı dikkate aldım. Şu anda sıcaklık 60 derecede 0,856 volt 133x12=1600 mhz çalışıyor.
    Teşekkürler.
  • hoorrrrrtttttt zart zurt  İşlemci sıcaklığını düşürmek için ince ayarlar 

• gurmer kullanıcısına yanıt

Neden hortlattıngız?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.