Şimdi Ara

İstanbula Taşınma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar merhaba iş sebeplerımden oturu yazın veya yaza dogru Izmırden ıstanbula yerlesıcez.( Evet İzmir bırakılmaz ama artık Dogdugun degıl doydugun ) Şuan için gorunen hangı yakada ve ilçede calısacagım netlesmedı yaza dogru netlesecek ancak bu olayı daha once yasamıs arkadaslardan ve ıstanbullu arkadaslardan bazı onerılere ıhtıyacım olacak

1-) Anadolu veya Avrupa yakasında annemle oturabılecegımız sevıyede 1+1 2+1 veya 3+1 hıc farketmez hangı semtlerı ve ılcelerı onerırsınız.Kira olarak uygun olması ( 900 - 1200 ) tercıhmız.Annem emeklı suankı emeklı maası 2300 lira benım gelırımı eklemıyorum işe baslaması etmesı falan fılan derken sure gerekebılır.

2-)İzmirdekı kendı evımız dogalgaz var ama doselı degıl.Izmırden ıstanbula gıderken fırınımız harıc TV + Sehpası + Buzdolabı + Çamaşır + Bulasık Makınesı + PC ve masasını goturmek istıoruz.Koltuk takımı ve yataklar ve tabak canak ıvır zıvırları ordan almak ıstıyoruz.Ancak bıze sunu dedıler naklıye ucretı 1500 2000 lıra tutacaktır bıde onun kurulumu vs dderken artacaktır rakam onun yerıne PC ve sehpa masalar dısındakı esyaları satın naklıye ucretını ekleyın yenısını ordan alın bolelıkle hem sıfır esyalarınız olur hemde bosuna naklıye ucretı vermeyın dedıler bu konuda fıkır edınmek ıstıyorum sızlerden.

3-)Tasındıgımızdakı ılk masraflar neler olur su dogalgaz elektrık abonelıgını ustumuze alma gıbı sahıbınden ev bulmak zor gıbı emlakcıdan buldugumuz ve 1200 lıra oldugunu dusunursek ılk gırıste 2 kıra depozıto 3600 lıra + emlakcı kac para alıyosa onu pesın verıp eve gırıcez + dıger masraflar neler olur.

• İzmir niye birakilmasin ya birakin su izmir muhabbetini artik. Herkesin dogdugu ve yasadigi yer kendine guzel gelebilir,oznel bir durumdur bu. Soruna gelecek olursak annenle kalacaksan ailelerin yasadigi siteler daha yasanabilir. Yerin netlesirse ona gore tavsiyede bulunuruz. İki yakanin orta noktasi olabilecek semtlerde 1200 liraya 40 yillik daire bile bulman zor. O yuzden konum onemli.
  • İzmir niye birakilmasin ya birakin su izmir muhabbetini artik. Herkesin dogdugu ve yasadigi yer kendine guzel gelebilir,oznel bir durumdur bu. Soruna gelecek olursak annenle kalacaksan ailelerin yasadigi siteler daha yasanabilir. Yerin netlesirse ona gore tavsiyede bulunuruz. İki yakanin orta noktasi olabilecek semtlerde 1200 liraya 40 yillik daire bile bulman zor. O yuzden konum onemli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kukaraça kullanıcısına yanıt
    Ya sorma bende sıkayetcıyım ama hala ızmır bırakılırmı ya dıye konuya gelenler oluyo burda aynı sartlarda ıs verseler zaten bende gıtmemde mecburuz bazı degısımlere.Site olmasada olur ya duzgun bıyer olsa kafi suan oturdugumuz yer Bagcılar Esenyurt Sultanbeylı tarzı bıyer gelısıyo bınalar cıkılıyo ancak tip potansıyelı degısmıyo ama tabıkı daha duzgun yerler tercıhımız.Bu 2 yakanın ortası dedıgınız semtler hangısı dıger sorumda anadolu ve avrupada soyledıgım sartlarda onerınız nereler var ?
  • 900-1200 tl arasına oturalacek semtte 2+1 bulmak imkansız. çok nezih olmayan semtlerde belki bulunabilir zorlanırsa.

merkezi veya merkezi olmasa bile güvenilir düzgün semtlerde ise 1+1 ler 2.000-2.500 den başlıyor. ek olarak 500-600 tl ye kadar çıkabilen aidatlar.

ha merkezi yer olmasın, semt çok nezih olmasa da olur, bina yaşıda 20-30 yıl dan aşşağı olmaması önemli değil dersen de belirttiğin fiyata zorlarsan bulunabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcdaly -- 14 Aralık 2019; 14:19:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagdas9292

Ya sorma bende sıkayetcıyım ama hala ızmır bırakılırmı ya dıye konuya gelenler oluyo burda aynı sartlarda ıs verseler zaten bende gıtmemde mecburuz bazı degısımlere.Site olmasada olur ya duzgun bıyer olsa kafi suan oturdugumuz yer Bagcılar Esenyurt Sultanbeylı tarzı bıyer gelısıyo bınalar cıkılıyo ancak tip potansıyelı degısmıyo ama tabıkı daha duzgun yerler tercıhımız.Bu 2 yakanın ortası dedıgınız semtler hangısı dıger sorumda anadolu ve avrupada soyledıgım sartlarda onerınız nereler var ?
    Besiktas mecidiyekoy uskudar kadikoy gibi semtler ulasim acisindan avantajli ve orta nokta diyebiliriz ama dedigim gibi oturulacak ev bulmak zor,kotu evler dahi yuksek fiyatta. Sahsen isine yakin mesafede kotu bir ev mi uzak mesafede guzel bir ev mi desen uzak olani secerim. Yabanci bir yere geliyorsun site olursa annen icin gozun arkada kalmaz, cesit cesit insan var. Bazi sitelerde fuhus yuvasi oldu o yuzden ailelerin oturabilecegi bir yer olsun dedim. Eger bir site icerisinde 1+1 daire mevcutsa orada oturmayi tercih etmeyin, geri planda dursun. Bir de deprem gercegi var ona gore bakin. Gercekten yer belli olmadigi icin oneri veremiyorum. Tek diyebilecegim sey emlakcilara fazla guvenme. Ha sen bulursan burada paylas fikir veririz illaki.

• İstanbula gelinmez ya.
  • istanbul yerine manisa,balıkesir ankara gibi yerlere bak derim ,deprem ve suriyeli gerçekleri başını ağrıtır istanbulda...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Florya Evden Eve Nakliyat
    4 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Maltepe/Küçükyalı (Anadolu) tarafı aile yaşamına uygun bir yer gibi bir izlenim bırakıyor bana ancak kiraları bilmiyorum. Bahsettiğiniz miktarın bir tık üstüne sanayi mahallesi (Avrupa) tarafında ev bulunabilir ancak pek de iyi yerler olduğunu düşünmüyorum. Yurdum Sarıyer'de, okulum Beyoğlu'nda, hazırlığı Beşiktaş'ta okurken de Maltepe'de yurtta kaldım, bu bölgelerle alakalı cevaplayabileceğim bir şey olursa sorabilirsiniz.

• Hocam 4 senelik bir Maltepe tecrübem oldu, zümrütevler belki olabilir, bayağı bozuldu son iki yılda, gülsuyu gibi yerler zaten aşırı kötü, ana caddesi ve yakınlarında kiralar 2200+, bozuk kısımlarda 1400-1700 arası bulunabilir, çok göç aldı, ben tavsiye etmiyorum tabi tercihe bağlıdır

• fsh77 kullanıcısına yanıt
    Hocam bu saydıgın İllerden daha cok iş imkanı var İzmirin buraya gıtcek olduktan sonra İzmirde kalırım helekı Manısaya Allah tabı buyuk konusturmasın ama memur olmadıgım surece adım atmam.Ben İstanbula mecburı gıdıyorum bı nevı İş potansıyelım ( Silahlı Güvenliğim ) İzmirden daha cok ve çalısmayı dusundugum bankalar kesınlıkle Izmır alımı yapmıyo alımlar hep ıstanbul o yuzden bazı seylere katlanmak gerekıyor
  • pcdaly kullanıcısına yanıt
    900 acıkcası olesıne yazdıgım ve bulamayacagımı bıldıgım bı rakam ben zaten 1000 ve ustunu gozden cıkardım İlk yılımda acıkcası nezıh semt arayısım yok ya duzgun bı yer olması benım ıcın yeterlı olucaktır.Kı suan ızmırdede bole nezıh bı semtte oturmuyorum kalkıp ıstanbul gıbı yere tasınıp nezıh semt aramam bıraz mantıksız olur bana ama ilk 6 ay benım ıcın onemlı o yuzden butcemı 1400 asagısı tutmak zorundayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagdas9292 -- 14 Aralık 2019; 23:12:19 >
  • Yetenekliego Y kullanıcısına yanıt
    Gülsuyu meshur ya nereye gırsem dırek ele denen semt :D Zumrutevlerdede ılan cok ama acıkcası semt bıraz sıkıntılı bılındık meshur semtlerden
  • marslan1999 kullanıcısına yanıt
    Maltepe acıkcası benımde tercıhım olan semt bı arkadasım ıcerenkoyde oturuyo o dırek burdan ttutun kıraya bakmadan dedı dıger Arkadasım fındıklıda oturuyo mesela ama pek begenmedıgını soyluyor maltepe konusunda bırde Sarıyer konusunda fıkır almak ısterım senden
  • kukaraça kullanıcısına yanıt
    Üsküdar hep hayalım bı semt kadıkoyle ama 2 sıde hanı ılk yılımda olmasa bıle 2.yılımda tercıhım olacak bı semt olcak cunku guzel yerlerı bıraz tuzlu.zaten 1+1 olan sıte gunluk kıralık evler modunda o yuzden tercıhım olmaz acıkcası.Istanbulda işe yakın olsun derler ama sahsen metro vapur tramway gıbı ulasım araclarıyla ısıme uzakta olsa bı bolgede oturmak tercıhım olur tabıkı işime 1.5 2 saat uzak olması tercıh etmem ama 1 saatı gozden cıkartabılırım.Emlakcılara gercekten dıkkat edıcem emlakcıyı dolandıranlar var bu sehırde
  • o bütçeye bulunabilecek en iyi kiralık daire ümraniye'de bulunur anadolu için.
  • funky-nd kullanıcısına yanıt
    Ümranıyeye metro muhabbetıde var hatta ama umranıyede hangı semtlerde oturulur bılmedıgım ıcın bendekı tek sıkıntı o
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagdas9292

Ümranıyeye metro muhabbetıde var hatta ama umranıyede hangı semtlerde oturulur bılmedıgım ıcın bendekı tek sıkıntı o
    ümraniye'nin ataşehire yakın olan kısımları daha elit. ataşehir tarafından uzaklaştıkça kalite düşüyor. şerifali en var pahalı semti. 2+1 kiraları 1500-1800.
  • cagdas9292 C kullanıcısına yanıt
    Mimar Sinan KYK yurdunda kaldım, aracınız yoksa zümrütevlerin üst tarafları ulaşım açısından inanılmaz sıkıntılı. Metro civarında yağmur yağarken yurtta kar yağdığına sıkça şahit oldum, zaman zaman araçla ulaşım bile problem oluyordur belki, 2017 kışında bu konuyla alakalı sıkıntı yaşamadım. Sarıyer olarak da İstinye Park AVM karşısında yurtta kalıyorum, ulaşım sıklığı ve rahatlığı çok daha iyi ancak trafik sorunu biraz daha fazla. Reşitpaşa mahallesi sıkıntılı bir yer, orayı da tavsiye etmem. Şu anda aklıma gelenler bunlar, yurtta kaldığım ve toplu taşıma kullanmak zorunda olduğum için yanlış bir şey söylemek de istemiyorum.

• konuyu okumadım.
    istanbula taşınırsan hayatının hatasını yaparsın.
  • pakaji kullanıcısına yanıt
    Valla hocam yas 28 yanı ıyı bankalar kamu kurumları daha ıyı sartlarda ıyı projeler ıcın 2 3 senem kaldı şimdi bu rıske gırmezsem ıcımde kalacak gırıpte basarısız olursam en kotu donecegım dayalı doselı kendı evım olur ama ızmırde kalarak olmayan fırsatların dogmasınıda beklemek ıstemıyorum
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.