Şimdi Ara

İstatistiğe nereden başlamalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Backend development için temel istatistik bilgisi edinmek istiyorum. Fakat nereden başlamam gerektiğini bilmiyorum, kaynak önerisi yapabilecek var mı?

@EistroY661 hocam yardımcı olabilir diye düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2C95D464A -- 28 Haziran 2024; 9:56:53 >

• Dümdüz Kitap Arıyorsan: Alan G. Bluman - Elementary Statistics (derste önerilen kitap da buydu)

Youtube arıyorsan: Organic Chem. den başladım , jblstatistics, zedstatistics falan bazı youtube kanallarına baktım. Çok fazla alternatif var. Coursera da bazı güzel kaynaklar da var StatQuest falan filan.

Bu bahsettiklerim genel stat girişi için, daha derine inmek için bazı konuları seçip onlara bakman gerekiyor gibi. Mentor seviyesinde göreceğim kişilerde genelde konu konu şu konuyu öğren bunu öğren diye tavsiye veriyorlar ama onlar sonranın aşaması. Kitabı konu konu baz alıp (anlatımı ağır değil ve konular çok da uzun değil okuyadabilirsin. anlamadığın yerleri youtube'dan falan araştırırsın.) akar gider bence.

Olasılık için sanırım Harvard'ın kursu vardı youtube'da ona devam edeceğim ben de yarım kaldı. Lecture 1: Probability and Counting | Statistics 110 (youtube.com)

• Çok detaylı stata ihtiyacın olcağını düşünmüyorum şu aşamada, o yüzden herhangi youtubedan full statistic course yaz izle x1.5 -2 hızda. Lazım oldukça öğrenirsin bence.

• Regresyon ve korelasyon analizini öğrenerek başlayabilirsin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tavsiyeler için teşekkürler

• Nphexy N kullanıcısına yanıt

nerelerdesin

• bir süre ortalıktan kaybol reelsi düştü herhalde önüne

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ebobekok. E kullanıcısına yanıt

Yok beni o avel ile karıştırma. Son zamanlarda çok bol vakit öldürdüm, toparlanma vakti geldi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.