Şimdi Ara

İşte Android'e gelecek yeni özellikler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
1.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ayarlar kısa yolu saf android lerde 4.4 sürüminden itibaren hatta daha eski de olabilir var diye biliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: ***Leopard***

Bildigin Nova Launcher i gommusler sisteme

İşte Android'e gelecek yeni özellikler

Android 5 den itibaren ana ekrana uzun basınca gelen ekran bu zaten bence nova launcher, google Launcher ı gömmüş içine

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kisaca yenilik yok diyebiliriz

Bu arada Erdi bey yuzun gozun acilmis hah soyle yav. Bir yuzunu gorelim. Sihhatler olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: fx57

quote:

Orijinalden alıntı: CVenturas İnceleme çok eksik olmuş, DH kalitesine yakışmamış. Eline sağlık Erdi abi.
    Merhaba, iyi geceler. Eksik olan bir nokta yok aslında. Android N işletim sisteminin ikinci geliştici önizleme sürümü. Gelen yenilikleri değerlendirdik. Daha önce Android N birinci geliştirici önizleme sürümü videosunu da hazırlamıştık, orada söylediklerimizi burada tekrarlamadık ve bu sürüme özel yeni işlevleri gösterdik. Performans-Pil Tüketimi gibi konulardan bahsediyorsanız eğer, yazılım tamamlanmadan onları yapmak doğru olmaz çünkü Android N henüz tam anlmaıyla ideal çalışma stabilitesini yakalayabilmiş bir platform değil. Teşekürrler.

Yok bahsettiğim şey o değildi. Tabiki performans pil tüketimini değerlendirmek için erken.

Multitasking konusunu çok kafaya takan biri olarak yabancı kaynaklarda bu konuda 2. önizleme sürümünde yenilikler yapıldığını okumuştum. Aslında Android'den beklentim kullanıcı istediğinde en azından 2 uygulamayı gerçek anlamda arka planda açık tutabilmeli. Real time multitasking yapabilmeli. Windows'daki, Symbian'daki gibi. Ana ekrana düşünce uygulama pause moduna geçmek yerine play olarak kalsın mesela.

Bunu google'ın yaptığından şüpheleniyorum. N ile eklenen çoklu görev modunda iken ana ekran tuşuna basarsanız üst bar hala açtığınız uygulamaların renklerinde kalıyor. Bu onların çalıştığı anlamına mı geliyor bilmiyorum. İlk sürümde hatadır dedim fakat ikinci sürümde de böyle. Hatta yatay konumda bile sol köşede renklerle aynı şeyi ifade ediyor. Açtığımız 2 uygulamanın Play mi, Pause mu olduğunu çok merak ediyorum. Atıyorum youtube dan şarkı açıkken ana ekranda dolaşabilecek miyiz?

Abi sitem etmemin sebebi biraz da senden tek incelemeyle kafamdaki tüm soruları bitirmeni beklememdi. Bizi böyle alıştıran sensin benim suçum yok :)

Bahsettiğim konudaki örnek haber:
    http://www.androidpolice.com/2016/04/14/android-n-dev-preview-2-limits-fast-app-switching-to-just-two-apps/

Bonus soru: Samsung telefonlara Marshmallow ile chrome'u arkaya atınca sayfanın yüklenmeye devam etmesi, bellekten silinmemesi özelliği gelmişti. Mobil veriden tasarruf etmek için. Bu özellik samsung telefonlara mı özel yoksa yerleşik olarak mı geldi?

• Android gelistirenler geriden geliyor.

Samsung lg Sony de android te olmayan bir sürü yeniliği ekliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crowland -- 26 Nisan 2016; 11:40:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CVenturas

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: CVenturas İnceleme çok eksik olmuş, DH kalitesine yakışmamış. Eline sağlık Erdi abi.
    Merhaba, iyi geceler. Eksik olan bir nokta yok aslında. Android N işletim sisteminin ikinci geliştici önizleme sürümü. Gelen yenilikleri değerlendirdik. Daha önce Android N birinci geliştirici önizleme sürümü videosunu da hazırlamıştık, orada söylediklerimizi burada tekrarlamadık ve bu sürüme özel yeni işlevleri gösterdik. Performans-Pil Tüketimi gibi konulardan bahsediyorsanız eğer, yazılım tamamlanmadan onları yapmak doğru olmaz çünkü Android N henüz tam anlmaıyla ideal çalışma stabilitesini yakalayabilmiş bir platform değil. Teşekürrler.

Yok bahsettiğim şey o değildi. Tabiki performans pil tüketimini değerlendirmek için erken.

Multitasking konusunu çok kafaya takan biri olarak yabancı kaynaklarda bu konuda 2. önizleme sürümünde yenilikler yapıldığını okumuştum. Aslında Android'den beklentim kullanıcı istediğinde en azından 2 uygulamayı gerçek anlamda arka planda açık tutabilmeli. Real time multitasking yapabilmeli. Windows'daki, Symbian'daki gibi. Ana ekrana düşünce uygulama pause moduna geçmek yerine play olarak kalsın mesela.

Bunu google'ın yaptığından şüpheleniyorum. N ile eklenen çoklu görev modunda iken ana ekran tuşuna basarsanız üst bar hala açtığınız uygulamaların renklerinde kalıyor. Bu onların çalıştığı anlamına mı geliyor bilmiyorum. İlk sürümde hatadır dedim fakat ikinci sürümde de böyle. Hatta yatay konumda bile sol köşede renklerle aynı şeyi ifade ediyor. Açtığımız 2 uygulamanın Play mi, Pause mu olduğunu çok merak ediyorum. Atıyorum youtube dan şarkı açıkken ana ekranda dolaşabilecek miyiz?

Abi sitem etmemin sebebi biraz da senden tek incelemeyle kafamdaki tüm soruları bitirmeni beklememdi. Bizi böyle alıştıran sensin benim suçum yok :)

Bahsettiğim konudaki örnek haber:
    http://www.androidpolice.com/2016/04/14/android-n-dev-preview-2-limits-fast-app-switching-to-just-two-apps/

Bonus soru: Samsung telefonlara Marshmallow ile chrome'u arkaya atınca sayfanın yüklenmeye devam etmesi, bellekten silinmemesi özelliği gelmişti. Mobil veriden tasarruf etmek için. Bu özellik samsung telefonlara mı özel yoksa yerleşik olarak mı geldi?

Gerçek zamanlı multitask yapabilen üç sistem var. İkisi Nokia'ya aitti ve üçü de bitirildi. Symbian, MeeGo ve BlackBerry. Bugün ne Android ne iOS ne de Windows Mobile gerçek zamanlı multitask yapamıyor. Windows masaüstü yapıyor ama mobil sistem yapamıyor. Bugün Android'i de iOS'u da Windows Mobile'ı da toplasan bir Symbian etmezler. MeeGo'nun zaten yanından geçemezler o derece sistemsel olarak gerideler. Bilinçli bir şekilde bitirildiler ve aptal sistemler tüketicilere dayatıldı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Bildigin Nova Launcher i gommusler sisteme İşte Android'e gelecek yeni özellikler

İyide bu ekran zaten lollipop'la gelen default launcher'da vardı. Nova onun benzerini yaptı.

• büyüm değişim olmuş lakin androide değil. ERDİ de..

• Özellik namına hiç bir şey sunmadığı halde windows phonedaki akıcı kaydırmayı veya sürükleme yaparken takılma yapmayan ios gibi bir kaydırmayı sağlayabilsinler, gerekirse mevcut özelliklerin yarısını kaldırsınlar yine razıyım.

• Uygulamaların tümünü kapatma özelliği xperia z2 5.1.1 de var zaten bir yenilik sayılmaz.
    Açılışıyla ilgili bir bilgi verilmemiş.
    Sim kart değiştirdikten sonra kapanma sorununa değinilmemiş.
    Özel android gizli oyunu var mı bakılmamış. (Sürüme tıklayınca açılan)
    Eksik bir inceleme fakat bu da bir emek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: crazywinner3

quote:

Bildigin Nova Launcher i gommusler sisteme İşte Android'e gelecek yeni özellikler

İyide bu ekran zaten lollipop'la gelen default launcher'da vardı. Nova onun benzerini yaptı.

Hocam ben Android 4.2(Gm Discovery),4.4 Kitkat(Lg G2,5.0 da var ama gecmeye useniyorum,pcden yapmak lazim)kullandigim icin oyle oldugunu saniyormusum

• Grkwnxs G kullanıcısına yanıt
    Hocam ben Android 4.2(Gm Discovery),4.4 Kitkat(Lg G2,5.0 da var ama gecmeye useniyorum,pcden yapmak lazim)kullandigim icin oyle oldugunu saniyormusum

• Güzel olmuş.

• ZenFone Selfie de hali hazırda var olan bir çok özellik "yeni" ayağına geliyor demek. ZenUI kesinlikle çok başarılıymış bunu görmüş oldum.

Ayrıca saçma sapan sürüm numaralandırması kabak tadı verdi. Windows 7-8-10 gibi aynı haltın ısıtılmışı.

Yakında daha başarılı bir sistem androidi ezer geçer yazın bir kenara.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

quote:

Orijinalden alıntı: CVenturas
    quote:

quote:

Yok bahsettiğim şey o değildi. Tabiki performans pil tüketimini değerlendirmek için erken.Multitasking konusunu çok kafaya takan biri olarak yabancı kaynaklarda bu konuda 2. önizleme sürümünde yenilikler yapıldığını okumuştum. Aslında Androidden beklentim kullanıcı istediğinde en azından 2 uygulamayı gerçek anlamda arka planda açık tutabilmeli. Real time multitasking yapabilmeli. Windowsdaki, Symbiandaki gibi. Ana ekrana düşünce uygulama pause moduna geçmek yerine play olarak kalsın mesela.Bunu googleın yaptığından şüpheleniyorum. N ile eklenen çoklu görev modunda iken ana ekran tuşuna basarsanız üst bar hala açtığınız uygulamaların renklerinde kalıyor. Bu onların çalıştığı anlamına mı geliyor bilmiyorum. İlk sürümde hatadır dedim fakat ikinci sürümde de böyle. Hatta yatay konumda bile sol köşede renklerle aynı şeyi ifade ediyor. Açtığımız 2 uygulamanın Play mi, Pause mu olduğunu çok merak ediyorum. Atıyorum youtube dan şarkı açıkken ana ekranda dolaşabilecek miyiz?Abi sitem etmemin sebebi biraz da senden tek incelemeyle kafamdaki tüm soruları bitirmeni beklememdi. Bizi böyle alıştıran sensin benim suçum yok :)Bahsettiğim konudaki örnek haber:http://www.androidpolice.com/2016/04/14/android-n-dev-preview-2-limits-fast-app-switching-to-just-two-apps/Bonus soru: Samsung telefonlara Marshmallow ile chromeu arkaya atınca sayfanın yüklenmeye devam etmesi, bellekten silinmemesi özelliği gelmişti. Mobil veriden tasarruf etmek için. Bu özellik samsung telefonlara mı özel yoksa yerleşik olarak mı geldi?
    Gerçek zamanlı multitask yapabilen üç sistem var. İkisi Nokiaya aitti ve üçü de bitirildi. Symbian, MeeGo ve BlackBerry. Bugün ne Android ne iOS ne de Windows Mobile gerçek zamanlı multitask yapamıyor. Windows masaüstü yapıyor ama mobil sistem yapamıyor. Bugün Androidi de iOSu da Windows Mobileı da toplasan bir Symbian etmezler. MeeGonun zaten yanından geçemezler o derece sistemsel olarak gerideler. Bilinçli bir şekilde bitirildiler ve aptal sistemler tüketicilere dayatıldı.

Hâla aklım almıyor Nokia hangi kafayla MeeGo'yu terkedip kendini Microsoft'un kucağına attı..

• Mobil sitenizde video ekranı play tuşuna basınca kayboluyor. Mini sitenizde de görünmüyor. Bu sorun bir tek bende mi acaba?

• Videoda yine sıkıntı var ?

• Abi sakallar gidince bi an şaşırdım ya :D

• Grkwnxs G kullanıcısına yanıt
    Kafamdakini tam açıklayamadım aslında. 6.0 a güncelledikten sonra ram sorunu yaşamaya başladım. 5.1.1 ile çok iyiydi ram performansı. Sonuçta üreticiler kararlılığı düşürüyor belkide politik olarak benim görüşüm. Sistem daha iyi de olsa eskiye göre aynı cihazda genelde verim düşüyor bunu gözlemledim şimdiye kadar.

• Yenilik yok diyenleri anlamıyorum.İlla arayüzde mi değişiklik yapılacak yenilik için ? Vulkan teknolojisini desteklemesi bile başlı başına yenilik.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.