Şimdi Ara

istediğim voltajda role kontrolu yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar roleyı ayarladıgım voltaj arası cekıp brakmasını ıstyropum yardımcı olrmusunuz bu tarz bı sema varmı ?

• min. ve max. gerilim seviyelerini, AC mi DC mi bu bilgileri verseydin daha iyi olurdu sanki
  • opamplı karşılaştırma devrelerini bi araştır istersen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: evren kılıç

min. ve max. gerilim seviyelerini, AC mi DC mi bu bilgileri verseydin daha iyi olurdu sanki

Dc hocam :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Benhur14

opamplı karşılaştırma devrelerini bi araştır istersen.

bulamadım hocam işime yarar bir devre o yuzden konu actım
  • bir soru sorarken neden tüm detaylar verilmez anlamıyorum kontrol etmeyi düşündüğün gerilim aralığı nedir
  • quote:

Orijinalden alıntı: evren kılıç

bir soru sorarken neden tüm detaylar verilmez anlamıyorum kontrol etmeyi düşündüğün gerilim aralığı nedir

hocam aceleye geldı ölçüm yapmadım ancak tahmini 15-24v gbı
  • Çalışma gerilimini anladık 15-24V. Peki röle sürme, yani açıp kapama sıklığı ne kadar?
    Bilindiği gibi röleler mekanik olduğundan çok sık açıp kapama ile kısa sürede bozulurlar.

Her neyse;17-18 V'larda devreye girip 15 V.da devreden çıkan yada bu aralıklara yakın bir devre ISIS ile çizip buradan paylaşmaya çalışayım.Öyle ki istenilen voltaj aralığını kendiniz ayar yapabilirsinizde.
  • Anlaşılmayan yer olursa açıklarım.Bu devre ile devrede voltaj çok hızlı inip çıkıyorsa röle de bu hıza binaen hızlı çalışır ve kısa sürede bozulur.İşte röle yerine tekrar P channel fet sürerseniz kolayca ve kısa sürede zor bozulur.Kolay gelsin.

Düzeltme;Kaynak gerilimi 12V düşünerek akımı röle sürmede direk vermiştim.İşte 2. eklediğim resimde öncekini modifiye ettim.Yani besleme artı gelene 330R bir direnç atarak röleyi daha yüksek gerilimden korumuş oldum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malisert32 -- 11 Ekim 2012; 23:14:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kenakord08

Oğuz Bey . Ekteki devrede istediğiniz şekilde alt ve üst seviye kontrolunu istediğiniz hassasiyette sağlarsınız.. çıkıştaki fetler kullanılacaksa gate dirençlerini 10 ohm olarak değiştirin yok kullanmıyacaksanız tek bir tane fet ile bir roleyi kullanabilirsiniz...

hocam verdiginiz şema hassas bir devreye benzıyor aslında tam istedıgım gibi yanlız ben bununla titreyen role tetıkleyecegım 80 ampere ıhtyacım yok 1 amper işimi görecektir rica etsem ona göre bi düzenleme yapabilirminiz şemada ?

• quote:

Orijinalden alıntı: malisert32

Anlaşılmayan yer olursa açıklarım.Bu devre ile devrede voltaj çok hızlı inip çıkıyorsa röle de bu hıza binaen hızlı çalışır ve kısa sürede bozulur.İşte röle yerine tekrar P channel fet sürerseniz kolayca ve kısa sürede zor bozulur.Kolay gelsin.

Düzeltme;Kaynak gerilimi 12V düşünerek akımı röle sürmede direk vermiştim.İşte 2. eklediğim resimde öncekini modifiye ettim.Yani besleme artı gelene 330R bir direnç atarak röleyi daha yüksek gerilimden korumuş oldum.

hocam tesekkur ederım sema işin sizin devrenizide lurup deniyecegim en azından basit gözüküyor :)

• quote:

Orijinalden alıntı: kenakord08

Bu devrede düşük gerilim seviye kesici devresidir..

bunun mantıgını anlıyamadım sdce belirliyecegim düşük seviyede kesecekse daha yarayıslı olr :)
  • herhangi basit bi mikrodenetleyicinin analog kanal girisini kullanarak da comzeniz mumkun.. araligi istediginiz gibi ayarlayabilir hatta lcd ve tus ekleyip kontrol edebilirsiniz de..
  • quote:

Orijinalden alıntı: necoinside

herhangi basit bi mikrodenetleyicinin analog kanal girisini kullanarak da comzeniz mumkun.. araligi istediginiz gibi ayarlayabilir hatta lcd ve tus ekleyip kontrol edebilirsiniz de..

hocam şema istiyorum :)
  • Hazır bulman zor, ama hazırlamak kolay. Yine de şema yeterli degil, yazılımı da yazılması gerek..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.