Şimdi Ara

İtü Bilgisayar mı Boun İnşaat mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3 bin civarı sıralamam var. itü bilgisayar ve boğaziçi inşaat arasında gidip geliyorum. İki bölüme karşı da ilgi ve yeteneğimin olduğunu düşünüyorum. Boğaziçi hep beni cezbetmiştir fakat inşaatın çalışma şartları da korkutmuyor değil. Bilgisayar mühendisliğini oturduğun yerden hatta dünyanın her yerinde yapabilirsin. Sizce nasıl bir yol izliyim görüşlerinizi merak ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi roket5361 -- 17 Temmuz 2017; 22:10:37 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Up

• İtü bilgisayar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayar mühendislerinden duyduğum lafı söyleyeyim :D eğer başka bir bölüme ilginiz varsa gelmeyin :D :D
    Tabii ne kadar doğrudur bilinmez.Ama çok farklı bir bölüm.İyi düşünmelisiniz.
  • İTÜ bilgisayar hakkında iyi şeyler söylenmiyor. Ekşi sözlüğe bi bakın isterseniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Babasınaotostopçekenadam -- 18 Temmuz 2017; 18:50:29 >
  • hocam itü bilgisayarı araştırın ben de pek iyi şeyler duymadım hakkında

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Itu bilgisayari pek iyi duymadim puanim dusuk gelirse diye arastirmistim madem insaata ilgin var git boune yok garanti is istiyorum okuduktan sonra yatarak para kazanayim diyorsan tip yaz

• quote:

Orijinalden alıntı: Babasınaotostopçekenadam

İTÜ bilgisayar hakkında iyi şeyler söylenmiyor. ekşi sözlüğe bi bakın isterseniz.

hangi bölüm hakkında iyi şeyler söyleniyor ki şu internette. Boun inşaata da baktım. Boundan bağımsız inşaat genel olarak kötülenmiş. Bilgisayar müh de güzel meslek gibi ama itü olması bir dezavantaj boun varken

• hocam gerçekten cok mantıklı konu açmişsiniz benimde arada kaldigim meslekler zaten dersleri neredeyse ayni e meslek olarakta çok yakınlar birinde bina dikiyorsunuz digerinde bilgisayar başında kod yazıyorsunuz yani bu kadar yakın 2 meslek arasinda bende kaldım upp
  • izmirindağları kullanıcısına yanıt
    İkisine de ilgi duyduğumu söyledim ve arda kaldım.konu gayet mantıklı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi roket5361 -- 18 Temmuz 2017; 10:33:59 >
  • roket5361 kullanıcısına yanıt
    ikisine ilgi duyman inanilmaz saçma makine veya ee olsa gene bir nebzede neyse sizin mantıgınıza yatmişsa sorun yok sizin sıralamalarınızdaki insanların böyle konular açmasi sevindirici bir şey eger şantiye istiyorsan hayalin oysa inşaat yaz program yapmak bilgisayarla uğraşmak istersen bilgisayar türkiyede kalacaksan inşaat
  • İTU bilgisayar da iyi değilse Türkiye'de iyi 5-6 uni bolum tercihi var herhalde

yanlış düşünüyorsunuz saçma filan değil. Bina dikmek büyük yapılar inşaat etmek de benim için büyük bir keyif olurdu, bilgisayarda sanal alemde hiç bilmediğim ufuklara girmek kod yazmak yazılımla uğraşmak vesaire de benim için büyük bir keyif olurdu. İyi derecede ingilizce öğrenip yurtdışı ağırlıklı olabildiğince düzenli bir hayat yaşamak isterim inşaatta mümkünse tabii. Türkiyede kalmak gibi bi durum yok sanarım. Bi de tekrar söylüyorum biri itü biri boğaziçi

• roket5361 kullanıcısına yanıt
    tercihler bölümlere göre yapılır boş ve salak adamlar üniversite tercihi yapar bunlardan olmadiginizi varsayıyoyrum ilk mesajinizda ikisinede yetenegim oldugunu düşünüyorum demişşsiniz size sorularım
    -kaç kere kod yazdiniz ne programladınız
    -kaç yazılım dili biliyorsunuz
    -kaç website kurdunuz veya tasarladiniz
    -daha önce networkle mi uğraştınız
    bunlar olmadan nasil yeteneginiz olduguna karar verdiniz bilgisayar mühendisligine ?
    inşaat için
    -daha önce şantiyede ne kadar süre bulundunuz
    -binalara bakinca şu söyle olmaliydi vs gibi yorumlarda mi bulunurdunuz
    -bir şey tasarlamayi mi seviyorsunuz(bina inşaa olarak)
    bunlarda yoksa bu meslekte neye göre yeteneginiz olduguna karar verdiniz
    bu postunuzda son cümlenizde bir itü biri boğaziçi demişsiniz okullar bitince siz ben boğazici okudum bana boğazici işi verin mi diyeceksiniz inşaat işimi ? mühendislik okuyorsunuz farkindaysaniz üniversitede mühendislik okuyup yan gelip yatmayan her insan ayni seviyeye gelebilir lys ygs bildiginiz kadariyla hiçbir şey ölçmüyor yani bir üst üniversite size stajda olumlu olanak saglarken bir süre sonra mesleki acidan eger geliştiyseniz zaten bir şey ifade etmeyecek burda durup düşünülmesi gereken tabikide siz salak olmadiginiz icin hangi bölümü secmeniz gerektigi üniversiteyi degil
    şahsi görüşüm herhangi bir rehberlikci degilim bende sizin gibi bu sene tercih yapacak bir mühendis adayıyım

inşaatın temelinde fizik yatmıyor mu yanılmıyorsun fizik benim en sevdiğim derslerden biri olmuştur hep çalışmaktan hiç gocunmamışımdır. İnşaat fizik kurallarına göre işler haksız mıyım? Buna göre söylüyorum ilgim ve yeteneğimiz olduğunu. Bilgisayarsa bildiğim kadarıyla ezber ve çok çalışma gerektiren şeylerle dolu ve bunlar tam da benim altından kalkabileceğimi şeyler. Sorduğunuz sorularsa bana yönelik değil ben her iki alanda da sıfırım doğal olarak daha bölüme girmedim. Ayrıca ne bu güzel sanatlar falan mı yetenek de yetenek diye abartıyorsunuz. Öyle olsaydı yetenek sınavına girmemz gerek miydi bu kadar da kasmayın bence şantiyeye gitmek yazılım dilleri bilmek falan. Her şeyin kendinde bittiğinin de farkındayım ama kimse burada üniversite önemsiz diyemez. boun hem ortamıyla yeriyle ve ingilizce eğitim kalitesiyle bir adım önde sanki

• Bogazici diye insaat yazma hocam iyi bir arastir benim sana o siralamada onerim odtu bilgisayar.

• upower U kullanıcısına yanıt
    ankarada okumaya sıcak bakmıyorum istanbulda tutan bir sürü yer varken.
    inşaat mühendisliği severek yapabileceğim bir iş ama düzensiz hayat ve şantiye şartları gözümü korkutuyor sadece yoksa teknik kısmı bana göre

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi roket5361 -- 18 Temmuz 2017; 11:55:57 >
  • Itü inşaat yaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: supermario71

Itü inşaat yaz.

Yazıcam senin için son tercihe

• Geçmiş olsun kardeşim şimdiden o zaman

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.