Şimdi Ara

35.000 Sıralama ile İTÜ Bilgisayar Mühendisliği (KKTC) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
55
Cevap
0
Favori
2.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • yardımicinactımhesabı Y kullanıcısına yanıt

yukarıda başvuru linkini bıraktım hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • son gün up

• Sarper2452 kullanıcısına yanıt

Sorularım şunlar:

1)4 yıl boyunca okuyacağınız kesin mi ? Bina yaptık gidin derlerse ne olur ? ODTÜ KKTCde böyle olaylar olmuş

2)Bölüme giren kişilerle dersleri aynı yerde aynı hocalardan mi görüyorsunuz hep yoksa başka yerde mi ders görüyorsunuz ? gerçekten 35k ile 1k yapan aynı sınıfta mı ders görüyor ilerde değişicek mi ?

3)ÖSYM tanıyor mu okul bittiğinde diploma türkiyede işe yarıyor mu ve yurt dışında kıbrıs tanınmadığıdan mesela yüksek lisans yapmak istersen başvurabiliyor musun ?

4)Hangi statüde öğrenci oluyorsun özel öğrenci mi aktif öğrenci mi ne oluyor tam olarak ? Mesela öğrenci kartı almaya çalışıyorsun sıkıntı çıkıyor mu KKTC diye ?

5)Staja,teknoparka,işe girerken sıkıntı olur mu ?

6)Ne gibi olumsuzlukları,sıkıntıları var ?

7)Beğendiğiniz beğenmediğiniz yönleri neler ?

• yardımicinactımhesabı Y kullanıcısına yanıt

Selam hocam, yukarıda attığım linkleri okursan aklındaki birçok soruyu cevaplayacaktır. Okul kendi sayfasında bu sene girişlilerin eğitimi istanbulda bitreceğini belirtiyor sss sayfasında. İlk sınıfta bazı dersler kalabalık olduğu için 2-3 şube açılıyor ve ayrılabiliyor. Onun dışında herhangi bir ayrılma olmuyor beraber alınıyor dersler. ÖSYM okulu tanımasaydı açılmasına izin vermezdi hocam :). Öğrenci kartı da sorunsuz alınıyor. Herhangi büyük bir sıkıntısı yok. Beğendiğim ve beğenmediğim yönleri normal itü öğrencisiyle aynı olacaktır çünkü aynı yerde öğrenim görüyoruz. Ben tekrar geçiş yapma imkanım olsa yine yatay geçiş yapardım.

sağ ol.ben başvuru yapacağım belki kaydolurum

• Mehdem0123 M kullanıcısına yanıt

Odtu kibris mezunlari hep odtu mezunu muamlesi görüyor kibrista okudukları halde, itu'de hem okuyup hem de gormemek is veren de biliyor nerede egitim aldığını iyi rakip eleme taktiği, takdir ettim.

Gozunuzu seveyim 2kden ytu onermeyin awq ceng olmasin ee olsun yandal bir sey yapsin ama 2kden ytu onermeyin balon lan balon ötesi yok.

• LET THE LINC BEGIN kullanıcısına yanıt

İTÜ kıbrıs övmeni anlarım. Belli ki orada okuyorsun puanını artırmaya çalışıyorsun. Bunu da anlarım ama YTÜ balon demeni anlamam. Kardeşim sen İTÜ öğrencisi değil İTÜ Kıbrıs öğrencisinin. Aynı ODTÜ kıbrıs öğrencilerinin ODTÜ'LÜ olmadıkları gibi. 35 k sıralaması olan bir üniversite öğrencisi 7-8 k olan bir üniversiteye balon derse rakip eleme ben buna derim. Milleti kandırma artık. Arkadaşlar İTÜ kıbrıs mezunun olacaksın ve çoğu firmada mülakata bile giremeden filtreye takılacaksınız. İnsanların vebalini almayın. İTÜ kıbrıs övmeni anlarımda YTÜ balon dersen dur derler.

Hocam kimse kimseyi zorlamıyor zaten burayı yazması için, konuya tek yazdığın cevaplar da yergi ve kötüleme içerikli bu yüzden çok da samimi olduğunu düşünmüyorum. Sadece burada görmeyen ve bilgisi olmayan insanları bilgilendirme içerikli bir konu açtım. Staj işlerini de daha üniversitede olmadığın için bilmiyorsun sanırım. Türkiyede staj da iş de network ve tanıdık/torpil ile dönüyor. İnsan kaynakları da bu kadar basit düşünmüyor emin olabilirsin. Bu bölümün sıralamalarında olan üniversitelerin de çoğundan daha geçerli bir diplomaya sahip olacağından eminim.

Kardeşim ben senin için yazmadım. YTÜ için balon diyen arkadaşa dedim. Bilgi verildi ne güzel konu ilerlerken bir başka üniversiteye balon denmesi hoş olmadı. Şunu ekleyeyim ben YTÜ yazmadım zaten sıralamam yetmez. Ama balon denmesi hoş olmamış. Ona tepki olsun diye onun üslubunda yazdım. Ama seni kırdıysam düzeltebilirim. Birde benim hiç bir üniversiteye ön yargım yok. Olamazda.

Haklısın arkadaşın balon demesi yersiz olmuş YTÜ Gerçekten iyi bir okul tutsa zaten ben de oraya giderdim :). Ben de seninle aynı şekilde düşünüyorum sadece bu fırsat birkaç sene için geçerli olacak bu yüzden insanlar tartıp biçsin eksi ve artı yönlerini bilsin ve buna göre karar versinler istedim. Ben de bir kişiye bile faydam dokunursa mutlu olurum :).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sarper2452 -- 8 Ağustos 2023; 22:31:57 >

Ne sacmaliyon awq imzama bak once

• 1-2k den ytu yazilacaksa balon degil zeplindir o.

• UP / Sanırım yeni girişliler artık kıbrısta başlayıp orada devam edecek. Yatay geçiş ile gelecek olanların istanbulda devam etmesi gerekiyor diye düşünüyorum fakat kesin bilgi için öğrenci işleri ile görüşebilirsiniz. 20 Temmuzda tanıtım günleri başlıyor fiziksel olarak ziyaret edip kampüste sorabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sarper2452 -- 19 Temmuz 2024; 0:21:15 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.