Şimdi Ara

ITU VERI BILIMI AKADEMIK KADRO

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
3
Favori
2.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • niye aciklanmadi, arayip sorsam biz nerden bilelim yapragim diyip gecistirirler mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amanallahim2 -- 1 Ağustos 2024; 13:41:42 >

• amanallahim2 kullanıcısına yanıt
    Arayıp sormali hocam, sonuçta öğrenci islerindekiler devlet memuru. Aramisken robotik ders programı nerede kaldı diye de sorabilirsin.
  • Kaang60 K kullanıcısına yanıt

aradim, tanitim ofisine yonlendirildim, orada da veri biliminin derslerine isletme muhendisligi hocalarinin girecegi soylendi ama isletme muhendisligindeki hocalarin verecegi dersler degil ki bunlar, hocalarin hepsi pazarlama okumus

her türlü yazılır diye umursamıyorlar bile hocam

hocam emin misiniz endüstri değil mi? endüstri de yine yapay zeka çalışanlar falan var ben onları aktaracaklarını düşünmüştüm. zaten VBA dışındaki seçmeliler de endüstri'den gözüküyor. açık açık işletme müh mü dediler?

benim bildiğim işletme müh'te istatistik, modelleme, zaman serisi vs. çalışan bile toplasan 3 hoca var. hadi normal mustları geçtim orada çok niş ve güzel "seçmeli" dersler yazılmış. bence planlanan şey işletme müh hocaları üzerinden olamaz. bir yolunu bulacaklardır. bu olay beni daha da üzdü şimdi bu adamlar da tonla hoca ilanına çıkacak her sene.

fikrimi yine değiştirdim, sabancı bu bölümü 3-4 yıldır kurmaya çalışıyor. veri bilimi diye kurmaya çalışıyorlardı yök onlara da izin vermedi muhtemelen baktılar itü vba olarak kuruyor onlar da bu sene vba olarak direkt ayarlayıp girmişler. baya interdisipliner bir bölüm geliyor. sabancıya puanı yeten bu alan için rahatlıkla sabancı yazabilir. hocaların konuşmalarını ve anlattıklarını dünden beri dinliyorum. sabancı'dan harika bir şey geliyor. ama işin sonunda tüm bu bölümler aşırı hocaya ihtiyaç duyacak ki odtü statta okuduğum ve en çok burayı araştırdığım için buradna örnek vereyim. hoca bulmak neredeyse imkansıza yakın hatta ve hatta stat'ı geçin top tier cengler bile boş geçiyor ilanları, hoca bulunamıyor alanda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EistroY661 -- 1 Ağustos 2024; 13:48:57 >

• Loky19 kullanıcısına yanıt

felsefe hocası da koysalar ilk 4 5 k dan kapatacağı çok ama çok belli

işletme fakültesinde bile adam akıllı veri ile ilgilenen akademisyen yok bilgisayar fakültesinden akademisyen almaları lazım o da yok muhtemelen

• Slash702 S kullanıcısına yanıt

evet itü olduğu için çok yüksek kapatacak

• yltyy kullanıcısına yanıt

bilgisayar fakültesinden alacak olsalar blişim fakültesine kurulurdu bu bölüm. zaten yapay zeka bölümleri var. eğer o o da olsun bu da olsun mühendisliği bölümü olmasaydı veri bilimi ve analitiği programı bence bilişim fakültesinde olacaktı ve dediğiniz şey olacaktı. şu durumda bilişim fakültesinden bir hocanın pek kayabileceğini düşünmüyorum. zaten yapay zeka mühendisliği de yavaş yavaş otursa da onların da ihtiyaçları var. kaldı ki ana bilgisayar müh bölümünün de ihtiyacı var. zaten bu yüzden işletme fakültesine kuruldu bu bölüm diye düşünüyorum. bir de kampüs farkı da var artık. net olarak açıklamışlar işletme bu seneden itibaren maçka'da olacak diye.

• quote:

Orijinalden alıntı: EistroY661

hocam emin misiniz endüstri değil mi? endüstri de yine yapay zeka çalışanlar falan var ben onları aktaracaklarını düşünmüştüm. zaten VBA dışındaki seçmeliler de endüstri'den gözüküyor. açık açık işletme müh mü dediler?

benim bildiğim işletme müh'te istatistik, modelleme, zaman serisi vs. çalışan bile toplasan 3 hoca var. hadi normal mustları geçtim orada çok niş ve güzel "seçmeli" dersler yazılmış. bence planlanan şey işletme müh hocaları üzerinden olamaz. bir yolunu bulacaklardır. bu olay beni daha da üzdü şimdi bu adamlar da tonla hoca ilanına çıkacak her sene.

fikrimi yine değiştirdim, sabancı bu bölümü 3-4 yıldır kurmaya çalışıyor. veri bilimi diye kurmaya çalışıyorlardı yök onlara da izin vermedi muhtemelen baktılar itü vba olarak kuruyor onlar da bu sene vba olarak direkt ayarlayıp girmişler. baya interdisipliner bir bölüm geliyor. sabancıya puanı yeten bu alan için rahatlıkla sabancı yazabilir. hocaların konuşmalarını ve anlattıklarını dünden beri dinliyorum. sabancı'dan harika bir şey geliyor. ama işin sonunda tüm bu bölümler aşırı hocaya ihtiyaç duyacak ki odtü statta okuduğum ve en çok burayı araştırdığım için buradna örnek vereyim. hoca bulmak neredeyse imkansıza yakın hatta ve hatta stat'ı geçin top tier cengler bile boş geçiyor ilanları, hoca bulunamıyor alanda.

eminim, tanitim ofisindeki kisi bana isletme muhendisligi hocalari vba'nin derslerine girecek dedi

• Loky19 kullanıcısına yanıt

peki her turlu yazilir mi cidden? boyle savsaklanan bir bolumde okuyacagima adam akilli gider baska universitede okurum

20 yıllık bölüm hocam bi yerde kaldığı yok.

• Endüstri hocaları da girer işletme fakültesini kastetmek istemişlerdir zaten aralarında keskin bir çizgi yok endüstri kodlu dersle işletme hocasının girdiğini gördüm.
  • Kompany K kullanıcısına yanıt
    Hocam degisen dersler var programda onu soruyorum.

Ciddi misin ben direkt aynı sanıyordum nerede gördün

Ben bu işleri bıraktım. Herhalukarda 30 kişi alıyorlar. Eninde sonunda tercih edecek 30 kişi Türkiye'den çıkacaktır. YTU'nun, İstanbul Üniversitesi'nin, Sabancı'nın atılımları da ortada.

• Kompany K kullanıcısına yanıt
    "Toplantıda, açılacak yeni programlar dışında önemli bir konu da gündemdeydi. 'Kontrol ve Otomasyon' mühendisliği bölümünün adının 'Robotik ve Otonom Sistemler Mühendisliği' olarak değiştirilmesi konusunda çalışmalara başlandığı bildirildi. Özvar, "Robotik ve Otonom Sistemler Mühendisliği, yapay zekâ temelli program oluşturma amacımıza hizmet eden bir değişiklik olacaktır." dedi"

ari24.com
    İTÜ'de yeni lisans programı açılıyor ve "Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği" ismi değişiyor
    https://ari24.com/haber/itude-yeni-lisans-programi-aciliyor-ve-kontrol-ve-otomasyon-muhendisligi-ismi-degisiyor-3030

""Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği" programının "Robotik ve Otonom Sistemler Mühendisliği" olarak yapılandırılması için bir çalışma yürütüyoruz.🙌

Yeni açılacak bu programların hem üniversitelerimize hem de ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.🐝"

• Hocam buradan anladigimiz şey su : Kontrol ve otomasyon mühendisliği hem isim degisikligine hem de yapay zeka/robotik bazli bir yapilanmaya gidiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaang60 -- 1 Ağustos 2024; 14:25:47 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.