Şimdi Ara

ix35'mi tiguan'mı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
136
Cevap
0
Favori
24.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hyundai kesinlikle artık VW'den daha iyi. Daha yeni 7 ileri dsg'lerin yolda kaldığı. Yakışıyormu bu kadar kaliteli araç üreten bir firmaya şanzıman sorunu. Arkadaşımın daha önce aldığı 6 vites dsg passat da bir sabah çalışmayıvermiş, bak sen şu işe. Peki servis ne demiş 97 oktan kullanmayın. Yahu eşimin i10'u bile 97 oktan ile sorunsuz çalışıyor. Geç bunları... Hadi beyaz eşya yetmedi sana başka bir örnek vereyim. Milli tank projemizin motorundan zırhına kiminle işbirliği yapıyoruz dersin.. Tabi ki Hyundai.

quote:

Orijinalden alıntı: DayLight66

1- oldu bundan sonra yazmdan önce senden izin alırız
    2- hyundai'nin beyaz eşya üretmesinden bize ne. beyaz eşya üretmek araç kalitesini nasıl artırıyor acaba?
    3- tiguan alırsan satarken de rahat edersin.
    4- doğuş konusunda haklısın. ama bu vw'nin daha kaliteli olduğu gerçeğini değiştirmez.

• quote:

1- oldu bundan sonra yazmdan önce senden izin alırız
    2- hyundai'nin beyaz eşya üretmesinden bize ne. beyaz eşya üretmek araç kalitesini nasıl artırıyor acaba?
    3- tiguan alırsan satarken de rahat edersin.
    4- doğuş konusunda haklısın. ama bu vw'nin daha kaliteli olduğu gerçeğini değiştirmez.

1- Kastettiğim şey, mantıksız ve yanlı yorumlarla, insanların akıllarını karıştırmamanız. VW bayisi sizin kadar övmüyor aracı. Ordan biri çıkmış çarpışmada pert olur bilmemne diye ahkam kesiyor, çarpışma testleri sunulunca sus pus
    2- Bir işletmenin iş makineleri, büyük ticari araç, tank ve beyaz eşya üretmesi demek, endüstriyel alanda ne kadar büyük bir oyuncu olduğunu gösterir. AR-GE'sinden metal işleme teknolojisine, beyin gücünden üretim tekniklerine kadar ne kadar büyük bir gücü içinde barındırdığını gösterir. Elinizdeki anakartları dönüştürerek araba üreten Çinlilerle karıştırmayın bu markayı.
    3- Başım ağrıyıp saçma sapan arızalara, ömürlü parçalara harcayacağım para bana varsın prim kaybı olarak dönsün.. Kaldı ki artık piyasası ve servisi oturmuş bir marka. O kadar da zarar edilmiyor.
    4- Zayıf donanıma, abes arızalara 3-4 bin TL fark verecek kadar zengin değiliz. Sen olabilirsin.

Bu arada hayatımda bir kaç kez bu aracın çeşitlerini kullandım. (ix35, Getz, Elantra, FxCoupe, Accent) VW de kullandım (Yeni Polo, T5, Passat, Golf) Hyundai, f/p oranı çok daha kuvvetli bir model. Verdiğiniz paranın karşılığını alabiliyorsunuz. Boş Polo dizel parasına Full i30 alınıyorsa, ve i30 da bir Chery dandikliğinden çok ama çok uzaksa, gider Hyundai alırım.

Empati yapmak gerekirse de, gider seçeneklere Kuga'yı da eklerim, şartlara bakarım. Ne hyundai fanatiğiyim, ne de VW düşmanı. Sadece yanlı yorumları çok yadırgadım.

• sportage düşünmediniz mi hiç?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mituys

sportage düşünmediniz mi hiç?

ford kuga veya kia sportage bu ikisi benim ilgimi hiç çekmiyor nedense. ikisinide çoktan eledim diyebilirim

zaten resimlerde ne demek istediğimi anlatıyor bana göre. tabiki kişiden kişiye değişir

ix35'mi tiguan'mı

ix35'mi tiguan'mı

ix35'mi tiguan'mı

ix35'mi tiguan'mı

• ix 35 i denedim yol gürültüsü fazla geldi...ama tiguan da yok....yakıt olarak da ix 35 hakikaten fazla yakıyor gibi...ben vw ci değilim ama adamlar kaliteli yapıyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkcer

ix 35 i denedim yol gürültüsü fazla geldi...ama tiguan da yok....yakıt olarak da ix 35 hakikaten fazla yakıyor gibi...ben vw ci değilim ama adamlar kaliteli yapıyor..

ix35 şuanda sadece dizel. Siz tiguanın benzinlisini denemiş olmayasınız? Hyundai'nin dizeli en sessiz dizellerdendir. Kullandığım araç dizel otomatik i30 ve bilmeyen arkadaşlarım aracıma bindiklerinde benzinli olduğunu düşünüyor.
  • bEN BENZİNLİ TİGUAN DENEDİM DOĞRU AMA YOL GÜRÜLTÜSÜ İX 35 DE FAZLA ...mOTOR GÜRÜLTÜSÜ DEĞİL BAHSETTİĞİM..
  • quote:

Orijinalden alıntı: aslan666

quote:

Orijinalden alıntı: aslan666

arkadaşlar çok biliyorsanız, bu kadar detaya inebiliyorsanız. o zaman sizden istediğim ix35 in markasını silin bir köşeye atın. ix35 in donanımlarına sahip bir araç gösterin ve 80000 altında olsun. bizde gidip onu alalım.

hadi size bir iyilik yapayım. aracın tipini önemsemiyorum. yeter ki bu fiyatın altında olsun ve aynı veya daha fazla donanıma sahip olsun.

kıvırtmadan...

arkadaşlar i serisi hyundai ile normal hyundailer arasında dağlar kadar fark var. yukarıdaki alıntıma da kimse cevap yazmadınız.

SSangyong kyron desem gülersiniz heralde,en fullü sanırım bu iki aracın da altındadır fiyat olarak.Ben de bundan 6-7ay kadar önce yerden yüksek olsun arasıra ava giderken yol dısına cıkayım diye tiguen alacaktım
    65bin dediler sonra pejo 3008 full donanımlısını almaya giderken brz önce adını daha yeni söyleyebildiğim markanın pıck-up nı aldım yaklasık 30 binim cebimde kaldı.bakım masrafı acenteden az da yakıyor sayılır.
    dezavantajları 2.eli yok distiribitör sıkıntısı olmus daha önce(keşke almadan önce foruma üye olsaydım)
    şimdi bu aractan sonra doğus otoya gıcık oldum.iyik, koreliler japonlar varda tiguenin fiyatı 70 80 bin degil.
    Tiguen ix35 kıyaslamasına gelince hakikaten kıyaslama sınıf olarak farklı omus sanki;ix35 bmwx3,tiguen bmwx1 tarzında gibi..yine de ikisi arasında kalacak olsam fiyat farkı olmasaydı tiguen derdim ki burda wv.degil hyundaı pahalı o da sınıf farkından ötürü.keşke toureg mi ix35 mi deseydin ben de deli misin dünyanın parasını verene kadar ix35 al derdim gönül rahatlıgıyla.
    hocam mantıgım tiguen duygularım ix35 diyor içimdeki şeytan Rexton diyor

• quote:

Orijinalden alıntı: xuye

20 yıl önce kimse Volkswagen'in yüzüne bakmazdı, şimdi yere göğe sığdıramıyorlar...

sahin parasına passat satıldı bu ülkede
  • bu arada kimse üzerime cullanmadan sunu da söyliyeyim rexton ya da kyron konusun da
    saka yaptımbnm yaptıgım delilik 35.300-19.000(2003BoraTrendline):16.300liralık cesaret işiydi.
    teknolojideki gelişmelri de düşünürsek ikinci eli düşünmek(istemesem de)önemli..

• ÜSTÜN ALMAN TEKNOLOJİSİ...

• quote:

Orijinalden alıntı: gozden84

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 9997

benim yakınımda nissan quascai ile ix35 arasında kaldı ben ve arkadas cevrem sürekli hyundai kullandıgımız için birde taksici arkadasımız dizel erası suan 397 binde ve daha hiç motor yapılmadı bile birde hyundai dizel motorda en iyi motor olarak ödül almıs bir marka olarak ix35 aldırdık sanırım 86 bin tl ye aldı ve suan nereden gecsek fena ilgi cekioruz aracın çekişi gidişi süper sanki bir spor araba kullanıyorsunuz en ufak bir kusur bulamadık herkese gönül rahatlıgı ile tavsiye ederiz birde şunu söylemek istiorum asla iki markayı kıyaslamak istemem sadece başımıza gelenleri anlatıyorum arkadasımıza sıfır full jetta aldık daha bayiden cıkıp eve gelmeden arıza ışıgı yandı geri gittik egr valfini degiştirdiler inanmayan varsa mail atsın bayiye gidelim birde dayıma sıfır transporter aldık araba daha 36 binde arka bilyalar dagıldı 800 tl masraf allaha sükür aracım suan 86 binde tek yaptıgım masraf rot aşı oda 16 tl :) kim ne derse desi hyundai ı cok seviyorum ya tam ülkemize göre araclar üretiyor hem fiyat hem kalite zaten 2011-2012 yılları arasında süper modeller geliyor piyasayı fena sarsacak

evet ya bu volkswagen'ler o kadar dandik ki aldınmı servisten çıkamıyorsun, satmaya kalktın mı satamıyorsun, konfor desen zaten hyundai ile yarışamaz, teknoloji daha çok çalışması lazım. Bu almanlar zaten arabadan hiç anlamıyorlar.

+1905

tabi canım alman ne anlar arabadan eskiden bmw mercedes audi mi wardı eskiden HYUNDAİ wardı

ÜSTÜN JAPON TEKNOLOJİSİ

• quote:

Orijinalden alıntı: ___NeO

tabi canım alman ne anlar arabadan eskiden bmw mercedes audi mi wardı eskiden HYUNDAİ wardı

ÜSTÜN JAPON TEKNOLOJİSİ

O halde en iyi araç Ford oluyor. Çünkü en eski o. En önce Ford vardı.
    Eskiliğe önceliğe bakarsan çok yanılırsın. Önemli olan teknolojiyi iyi kullanıyor musun, yeterli ar-ge çalışması yapıyor musun? Gelişmeye ve yeniliğe ne kadar açıksın... Yani bugünün koşullarını ne kadar taşıdığın önemli.

Bu arada şu Alman kalitesine gelecek olursak; işyerimin sık sık arızalanan asansörlerini Alman Schindler ile değiştirdiler, artık nerdeyse her gün arızada. Alman ABD falan kalmadı artık, herkes Çin'e yaptırıyor. Sonuç farklı ülke markalarında, aynı düzeyde sorun oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xuye -- 3 Kasım 2010; 11:12:19 >

• Dehşet içinde takip ediyorum konuyu
    Ben ix 35 i tercih ederdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xuye

quote:

Orijinalden alıntı: ___NeO

ÜSTÜN JAPON TEKNOLOJİSİ

O halde en iyi araç Ford oluyor. Çünkü en eski o. En önce Ford vardı.
    Eskiliğe önceliğe bakarsan çok yanılırsın. Önemli olan teknolojiyi iyi kullanıyor musun, yeterli ar-ge çalışması yapıyor musun? Gelişmeye ve yeniliğe ne kadar açıksın... Yani bugünün koşullarını ne kadar taşıdığın önemli.

Bu arada şu Alman kalitesine gelecek olursak; işyerimin sık sık arızalanan asansörlerini Alman Schindler ile değiştirdiler, artık nerdeyse her gün arızada. Alman ABD falan kalmadı artık, herkes Çin'e yaptırıyor. Sonuç farklı ülke markalarında, aynı düzeyde sorun oluyor.

ben hyundai ye nispeden yazım bu eski marka olayını tabikide eskiden ford wardı ona lafım yok ama bir alman arabası ile bir çin arabasını kıyaslamak yanlıs bana göre ne olursa olsun o bir alman ötesi yok

• ix35 ve tiguan kullanan birkaç kişi var şu forumda gerisi atıp tutmuş

yok malzeme kalitesi yok şu yok bu ....geçin bunları janjanı ... geri görüş kamerası olsa ne olur olmasa ne olur

ix35 2 litre 184 beygir dizelmiş de vız vız vız .......

berbat bir şanzıman var araçta motorun tüm gücünü öldüren 1.6 era suv olsa gidişi bu kadar olurdu 2 litre 140'lık vw motoru bundan daha başarılı bence

süspansiyonları çok sert ve insana güven vermiyor araç
  • 85 bine Tiguan'ı nasıl maledersiniz anlaşılmıyor. Tiguan öyle böyle 60-65 arası gidiyor. 85 lere dizel olanı var.

Bu noktada 2.0 dizelin vergi sorunu öne çıkıyor. 2.0 araçta %60 ÖTV ödüyorsunuz. 1.4 de ise %37
    Yıllık vergisi birinin 1600 lira öbürü 600.

ÖTV dilimi eşit olmadıkça 2.0 araç almak şirket üstüne felan (amortisman düşüş vs olmadıkça) olmadıkça mantıklı değil parasal açıdan.

Bu nedenle arazi aracı almak zorundaysanız:

1- Tiguan
    2- Suzuki jimny
    3- daihatsu terios
    4- Grand vitara 3K 1.6
    5- Dacia duster 4x4 1.5 dci

tarzı araçlar bakacaksınız.

ix35 2.0 motorlu olup kabaca 20 bin lirası fazladan verilen vergi yüzündendir.

Bu nedenle (evet sadece bu) alınmaz. Alınmamalı.

Taaa ki oto lobileri 2.0 araçların öTV sini indirtene kadar. O zaman Emisyona göre vergi alacaklardır ve 1.4 1.6 ile 2.0 arası makas kapanır. İşte o zaman sorarsınız ix35 mi yoksa hyundai mi diye.

• quote:

Orijinalden alıntı: over and under

ix35 ve tiguan kullanan birkaç kişi var şu forumda gerisi atıp tutmuş

yok malzeme kalitesi yok şu yok bu ....geçin bunları janjanı ... geri görüş kamerası olsa ne olur olmasa ne olur

berbat bir şanzıman var araçta motorun tüm gücünü öldüren 1.6 era suv olsa gidişi bu kadar olurdu 2 litre 140'lık vw motoru bundan daha başarılı bence

Fena sallamışsın, ix 35 in o motorunun yanında vw in bahsettiğin 140 lık motorunun adı anılmaz. İnsan utanır, tamam marka tutkunusunuzda insan en azından bir değerleri inceler. Gider bir hyundai bayiine test eder aracı. Bir tarafta 18 lik janta sahip 1800 kiloluk bir aracı çeken motor bir tarafta 140 lık motor, güç ve torku daha hesap etmiyorum. Donanım desen herşey standart tiguandaki gibi ekstra istemiyor. Start stop tuşu, arka tarafı kamera ile, dikiz aynasındaki ekran ile kontrol etme ve daha bir çok özelliğiyle ben geçen hafta sonu test etim ix35 i ve çok beğendim. Tiguan desen arkadaşta var oda güzel araç ama ix35 bana özellikleriyle bana daha çok hitap etti. Tiguan ix35 in yanında basit ve eski kalıyor. Bagaj hacmi olarakta ix35 591 litre tiguan ise 470 litre

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkimore -- 4 Kasım 2010; 1:23:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Darkimore

quote:

Fena sallamışsın, ix 35 in o motorunun yanında vw in bahsettiğin 140 lık motorunun adı anılmaz. İnsan utanır, tamam marka tutkunusunuzda insan en azından bir değerleri inceler. Gider bir hyundai bayiine test eder aracı.

2 defa test ettim aç telefonu sor kütahya erden bayii sana ne yalanım olacak ki bilmeden konuşma

tiguan'ı defalarca kullandım 3 arkadaşımda var

2.0 dizel dsg'li tiguan hem daha hafif hem daha atak yalan eder x35'i

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Darkimore

quote:

Fena sallamışsın, ix 35 in o motorunun yanında vw in bahsettiğin 140 lık motorunun adı anılmaz. İnsan utanır, tamam marka tutkunusunuzda insan en azından bir değerleri inceler. Gider bir hyundai bayiine test eder aracı.

2 defa test ettim aç telefonu sor kütahya erden bayii sana ne yalanım olacak ki bilmeden konuşma

tiguan'ı defalarca kullandım 3 arkadaşımda var

2.0 dizel dsg'li tiguan hem daha hafif hem daha atak yalan eder x35'i

vw nin tek avantaşı şanzımandır, dsg olması nedeniyle hızlanması aracın daha iyidir. Ama buna rağmen 0 dan 100 e hyundai daha hızlı 10.1 snde çıkmaktadır. Torkuda kuvvetli olduğu için arazide performansı iyidir. Tabi aklı olan bu araçlarla araziye çıkmaz, araziye lada ile çıkarsın. Dediğim gibi ix35 150 kilo daha ağır ve bagajı daha geniş ekstra özellikleri anahtarsız çalıştırma, dikiz aynasında ki lcd ekranla, arkadaki kamera aracılığıyla izleyebilme ve daha bir çok özellik camtavandı metalik renkti standart.

DSG olayına gelince hyundain bu motoruna DSG şanzıman taksan 8-9 saniyede çıkar 100 e, ama şudavar DSG şanzımanlardan çoğu kişide şikayetçi arıza verme oranı fazla. Hyundain tam otomatiklerinin ise sorun verme riski az adı üstünde tam otomatik, öyle üzerine titreyerek sürmene gerek yok bayanda rahat kullanabilir. DSG de ise öyle değil verirsin hanımına aracı birazda dikkatsizse şanzımanı kucağına alırsın.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.