Bildirim
İzmir soguklar geldi klimaların durumu nedir (21. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: ersen_
quote:
Orijinalden alıntı: rockonur
Bende LG 12000 lik klima aldım gayet memnunum. Servis arkadaşlar da sağolsunlar çok iyi montaj yaptılar ve gerekli olan vakumlamayı da yaptılar alçı çektiler gerekli yerlere muntazam bi montaj oldu izmir kent-2 deyim. İsteyen olursa pm ulaşsın ayrıntı için.
hayırlı olsuni güle güle kullanın.
Biraz detay verebilir misiniz? şu linktekinden mi? Nedir ne değildir? Bu linke de paylaşırsanız marka hakkında bulamadığımız yorumları biz sağlamış oluruz.http://forum.donanimhaber.com/m_67536564/mpage_1/f_/key_//tm.htm#67728386
Teşekkürler.. Tabiki.. Öncelikle linkteki konuyu incelemiştim o cihaz değil. O kırmızı kuşak bende gümüş rengi. Kasa yapısı aynı. Ancak bendeki 12000 lik inverterli cihaz. İnverterli olması sebebiyle ayarlanan sıcaklığa yada soğukluğa birden bire değil, kademe kademe çıkıyor. 25 derece sıcaklığa yada 25 altındaki sıcaklıklara ayarlarsanız odayı o sıcaklığa getirince kendi kendini dinlenmeye alıyor. Oda soğumaya başlayınca tekrar açılıp o sıcaklığa getiriyor. Kumandasında oda sıcaklığı düğmesi var ve elektronik derece modülü var. Düğmeye basınca oda sıcaklığını görebiliyorsunuz. Oda diyorum ancak evimde salona bağlı vihaz salon yaklaşık 25 metrekare civarı olması gerek. Fiyat performans olarak gayet iyi bir ürün şimdiye kadar bi olumsuzluk görmedim.
Bana gelen LG nin kendi servisindeki arkadaşlar gayet dürüst ve tam çalıştılar.
Montaj konusunda sizin verdiğiniz linkte arkadaşlar vakumlama yapıyorlar ellerindeki derece kadranlı göstergesi olan alet kompresör aletinin göstergesi. Vakumlama yapmalarını söyler söylemez arkadaşlar ''yapacaklarını ama bilmeyen müşteriler olunca bazı servislerin bu işlemi vakit kaybından dolayı es geçtiklerini, vakumlama yapılmazsa klimanın sıcaklık yada soğukluk ayarlarında 10 dereceye kadar sıcaklık farkı olacağını'' söylediler.
Vakumlama zorunlu arkadaşlar. Kaloriferli evde oturanlar bilir. Kaloriferin içinde su dolaştıkca hava birikir ve kaloriferlerin musluklarıından o havayı almazsanız eskisi kadar ısınmazlar. Aynı mantık. Klimanın dış ünitesinin içinde borular dolaşıyor. Bu metal boruların içindeki havayı alıyorlar. Sibop sistemi olduğu içiin vakum cihazını çıkartınca basınç dışarı atmıyor. Bu işlemi yaptırmazsanız kumandada 25 derece gösterdiği halde içerisi ne yaparsanız yapın gerçekten 25 derece olmayabilir. benim vakumlama işlemim yaklaşık 15 dakika sürdü.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BFCEFA2F8 -- 27 Ocak 2013; 23:31:10 >
-
-
hava yine soğuyor ve yine fatura kabaracak
-
24 saat iki klima hiç kapamadan devam, bakalım aybaşı ne gelecek. -
quote:
Orijinalden alıntı: gandalff
bizim de sadece klima, geçen ay 300 geldi
şato da falan mı oturuyorsunuz -
quote:
Orijinalden alıntı: kemal1414
quote:
Orijinalden alıntı: sivrihisarlı
MITSUBISHI Heavy Ind. INV DUVAR DXK 12Z2 (5 yıllık) klima kullanıyorum.menemende 5. katta oturuyorum.üstte çatı yok.oda 16 m2 kapılar pvc ,camlar çift cam ,gayet güzel ısınıyorum.tükettiği enerji aylık ortalama 65 tl civarı....
sizinki ile aynı olan zjp modelini kullanıyorum ,m2 olarak da aynı ölçülerde ,şartlarımız neredeyse birebir ama ben ilk defa yüksek ödedim :)
toplam 164 tl.cik ,tabi bunun tahminen 90-100 tl. si klimaya ait
bu hesaba göre sizin fatura gayet güzel görülüyor ,yani ben o faturayı zamlardan önce geçen sene ancak tutturuyordum
aslında bu modeli kimse beğenmiyor ama bence ısıtma ve soğutma performansı gayet iyi ,bende kullandığım 3 sene boyunca özellikle kışın beklediğimin çok üstünde başarı gösterdi
şu sıralar fiyatları biraz uygun olsa tavsiye edilebilir de işte biraz yükseldi gibi ,gerçi zamanında bunun bir üst modelini bile beyefendilere beğendirememiştik şimdi çok daha uygunsuz olanlarına razı oluyorlar ,yani tren kaçmadan binmek en iyisi oluyor da işte bizim insanımız tren hareket edene kadar bekler :)
sizin 164 tl nin 60 tl si normal kullanımsa dua etmeniz lazım.ben ne yaptımsa yaz aylarında bile 100 tl aldına düşüremedim faturayı
-
quote:
quote:
quote:
MITSUBISHI Heavy Ind. INV DUVAR DXK 12Z2 (5 yıllık) klima kullanıyorum.menemende 5. katta oturuyorum.üstte çatı yok.oda 16 m2 kapılar pvc ,camlar çift cam ,gayet güzel ısınıyorum.tükettiği enerji aylık ortalama 65 tl civarı....
sizinki ile aynı olan zjp modelini kullanıyorum ,m2 olarak da aynı ölçülerde ,şartlarımız neredeyse birebir ama ben ilk defa yüksek ödedim :)
toplam 164 tl.cik ,tabi bunun tahminen 90-100 tl. si klimaya ait
bu hesaba göre sizin fatura gayet güzel görülüyor ,yani ben o faturayı zamlardan önce geçen sene ancak tutturuyordum
aslında bu modeli kimse beğenmiyor ama bence ısıtma ve soğutma performansı gayet iyi ,bende kullandığım 3 sene boyunca özellikle kışın beklediğimin çok üstünde başarı gösterdi
şu sıralar fiyatları biraz uygun olsa tavsiye edilebilir de işte biraz yükseldi gibi ,gerçi zamanında bunun bir üst modelini bile beyefendilere beğendirememiştik şimdi çok daha uygunsuz olanlarına razı oluyorlar ,yani tren kaçmadan binmek en iyisi oluyor da işte bizim insanımız tren hareket edene kadar bekler :)
sizin 164 tl nin 60 tl si normal kullanımsa dua etmeniz lazım.ben ne yaptımsa yaz aylarında bile 100 tl aldına düşüremedim faturayı
normalde 60 tl. yi bulmaz bile ama evde 2 adet bilgisayar ve ayrıca tüm ev üyeleri bağımsızlıklarını ilan ettikleri için bu faturalara ulaştık
-
Bugün biraz soğuktu, klimanın çalışmasından belli.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Cumartesi gününe kadar havalar soğuk görünüyor.
Klimalar neden soğuklarda daha guzel ısıtıyor dereceleri ayni ama ısıtması bile farkli acaba niye
Hissetmemiz olabilir. -
İzmir merkez 3 derece, hissedilen - 4
-
pazar günü yaz geliyor
17 derece -
quote:
pazar günü yaz geliyor
17 derece
Hemen klimaları kapatırız
Arkadaşlar klimaları neden kapatıyorsunuz hava sıcaksa zaten klima çalışmaz.
Ben 22 derecede bırakıyorum 3-5 dakika çalışıp 15dakika duruyor yani hava soğumadan asla çalışmıyor. -
quote:
Orijinalden alıntı: minmax
quote:
pazar günü yaz geliyor
17 derece
aynen
mat35 gardaş bir defa ağzımız yanmış bırak da yoğurtu üfleyerek yiyelim
-
quote:
quote:
quote:
pazar günü yaz geliyor
17 derece
aynen
mat35 gardaş bir defa ağzımız yanmış bırak da yoğurtu üfleyerek yiyelim
Bu ay ve şubat faturalarını bekliyorum onlarda fazla gelmezse (bana göre) yırttık.
Martda fazla fatura gelmez, Nisan 20. kapatırız, haziran 15 dedimi çalışmaya gene başlar eylül sonuna kadar.
-
quote:
Klimalar neden soğuklarda daha guzel ısıtıyor dereceleri ayni ama ısıtması bile farkli acaba niye
Şundan dolayı olabilir mi?.
Dış ünite ısıtmada kesinlikle dış ortamdan daha soğuk hava üflemeli. Dış hava 7C ise üflenen enaz 4C , veya dış 16C ise eaz 13C olmalı ve dışta sıcaklık düşerken içte sıcaklık artar fakat kapasite düşer. Hava soğudukça iç ünite örnek; 45C altına inemez ama hava ısındıkça 40C altına dahi inebilir.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X