Şimdi Ara

İzmir soguklar geldi klimaların durumu nedir (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
616
Cevap
2
Favori
19.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: pathfinder481

yeri burası mı bilmiyorum ama sayın ustalarıma birşeyler sormak istiyorum. airfel as12-0933 inverter klima kullanıyorum.genel olarak memnunum ama klimayı 23 dereceye ayarlıyorum bir saat falan sonra klima oda sıcaklığını 27 derece gösteriyor ve kendini kısıyor belli bir süre sonrada duruyor.
    1-klima 23 dercede çalışırken nasıl oda 27 dreceye gelebiliyor.acaba sensörde bir hatamı var
    2-eğer sensörde hata varsa;bu sensör dedikleri nasıl bişeydir ve klimanın neresindedir
    3-sensörü veya yerini kendimiz değişitirebilirmiyiz
    4- yoksa servislik bir durummu var
    hepinize şimdiden teşekkür ederim.

bir anormallik olduğu kesin ve bence bir servis çağırsanız iyi olur ,hatta garantisi devam ediyorsa direk yetkili servisi çağırın eğer değişmesi gereken yer varsa ücretsiz değiştirmek zorundalar

• bugün klima temizliği yaptım cihazı topladım ama çalışmadı

sadece kendi üzerindeki düğmeden çalışıyordu ama kumandadan hiç algılamıyordu ,biraz uğraştım yok bir türlü çalışmadı

düşündüm galiba kumanda gözünde bir arıza yaptırmış olabilirmiyim diye ama öncelikle kumandanın içini açıp bir bakayım dedim açtım baktım gözle görülür bir problem görülmüyordu ,tekrar kapattım düğmeye bir dokundum başladı çalışmaya

neyse bu defa ucuz yırttık ama bundan sonra ne olur bilmiyorum hatta niye böyle bir şey yaptı anlamıyorum ,gerçi bir önceki yıkamada da kısa bir süre problem çıkartmıştı ,var bir şeylerde artık ne zamana kadar gider bilinmez

bu arada klimadan resmen katran aktı ben en geç 6 ayda bir temizlediğim halde böyle oluyorsa 2-3 yıl temizlemeyenlerin klimaları ne durumdadır tahmin edebiliyorum

• Ben hemen hemen her ay iç dış yıkarım, o yüzden temizliğe gelen servis şaşırıyor.
  • en kötü benim. bir tarafını kırıcam diye hiç sökmüyorum. anca iyice koktuktan sonra zoraki temizliyorum. ama filterleri aksatmam. temizlik derken oğlum bak git meselesindeki temizlik görevlisine 5yıl hapis istemiyle dava açılmış adama 750 tl ceza verilmiş tahrike karşı suçu işlediği ve iyi halinden dolayı 129tl ile kurtulmuş. abi ne ayak ya tam komedi. bzim çocukluğumuzda bu amcalar bize kaşlarını çatsa kaçardık. şimdiyse üstüne gidiyor çocuklar. hangisi doğru? bazı insanda adam korkutma huyu olur. karşısındaki korktumu terbiyesizliğe devam eder. bunlara kemerle vurmak azdır bile. ama bazı çocukta aşırı yaramaz olur bunlarada az bile o dayak. varın doğrusunu bulun
  • quote:

Orijinalden alıntı: 9köy

en kötü benim. bir tarafını kırıcam diye hiç sökmüyorum. anca iyice koktuktan sonra zoraki temizliyorum. ama filterleri aksatmam. temizlik derken oğlum bak git meselesindeki temizlik görevlisine 5yıl hapis istemiyle dava açılmış adama 750 tl ceza verilmiş tahrike karşı suçu işlediği ve iyi halinden dolayı 129tl ile kurtulmuş. abi ne ayak ya tam komedi. bzim çocukluğumuzda bu amcalar bize kaşlarını çatsa kaçardık. şimdiyse üstüne gidiyor çocuklar. hangisi doğru? bazı insanda adam korkutma huyu olur. karşısındaki korktumu terbiyesizliğe devam eder. bunlara kemerle vurmak azdır bile. ama bazı çocukta aşırı yaramaz olur bunlarada az bile o dayak. varın doğrusunu bulun

cezası ertelenmiş

hocam o bizim zamanımızda geçerliydi şimdi kimse burnundan kıl aldırmıyor ,hele ki çocuk veya kadın ile ilgili bir olayı Allah korusun sevgili hökümetimiz onlara dokunulmazlık getirdi ,ben artık yakınlarından bile geçmemeye çalışıyorum

hocam klima temizliğini birkaç defa yaptıktan sonra nesinden korkacaksın ? bilgisayar bu aletten çok daha teferruatlı elektronik bölüme su kaçırma ,kablolarını kopartma yeter

ben asıl kumandayı sökünce korktum çünkü vidalarını çıkartıp kapağını açınca ekran kısmı komple çıkıp elime geldi

neyse ki yerine oturtup vidalarını sıkınca sorun olmadığını gördüm de bir oh çektim çünkü milim kayık takılsa ekran sapıtmaya başlar bu nedenle kumandası daha riskli bunu görmüş oldum,gerçi her halukarda onu hallederim ama yine de durduk yere dert çıkması hoşuma gitmezdi

• yok abi aman diyim sen gene ucuz kurtulmuşsun acaba kumandadamıydı sorun gene tesadüfi.. aman dikkat et ene z 100-150den aşağı değildir o kumanda. bende bu notre dame kamburu oldukça ben uğraşamam abi birkez söktüm imanım gevredi çat çut ettikçe elim yakışmıyorkş kırmaktan korktum. canım çıktı vallahi 10-15 gün boynum tutuk gezdim. brikezde zibroyu denedim kahıt gibi plastiği var ana klima komple açılıyor abi ya sökmeden kapadım üstten ilaç attım söksem elimde kalırdı kesin. onun için birdaha zor sökerim hiçbiriyle uğraşmıyorum artık. üstten ilaç çok bile onlara:)) söksen zaten arka serpantini ilaçlamak için söküyorsun ufacık bir bölüm orayada ilaç yetişiyor zaten. tek iyi tarafı sökmenin ağrı ilaç kullnırsan plastiği bozarsın. bol sulu ilaçla tedbiri alıp devam.. sonuçta sen fanı sökebiliyorsan problem yok ozaman ess temzilik odur.. ben hayatta sökemem fanı.

• quote:

yok abi aman diyim sen gene ucuz kurtulmuşsun acaba kumandadamıydı sorun gene tesadüfi.. aman dikkat et ene z 100-150den aşağı değildir o kumanda. bende bu notre dame kamburu oldukça ben uğraşamam abi birkez söktüm imanım gevredi çat çut ettikçe elim yakışmıyorkş kırmaktan korktum. canım çıktı vallahi 10-15 gün boynum tutuk gezdim. brikezde zibroyu denedim kahıt gibi plastiği var ana klima komple açılıyor abi ya sökmeden kapadım üstten ilaç attım söksem elimde kalırdı kesin. onun için birdaha zor sökerim hiçbiriyle uğraşmıyorum artık. üstten ilaç çok bile onlara:)) söksen zaten arka serpantini ilaçlamak için söküyorsun ufacık bir bölüm orayada ilaç yetişiyor zaten. tek iyi tarafı sökmenin ağrı ilaç kullnırsan plastiği bozarsın. bol sulu ilaçla tedbiri alıp devam.. sonuçta sen fanı sökebiliyorsan problem yok ozaman ess temzilik odur.. ben hayatta sökemem fanı.

şu vakum olayı olmasa en ufak parçasına kadar söker toplarım da işte vakum olayı işi bozuyor :)

fanı niye sökeyim zaten gözümün önünde oluyor ,sadece en üst kapak bölümünü ve birde kumanda kısmının olduğu bölümü biraz ayırıyorum her şey ortaya çıkıyor sonra bas yağ çözücüyü ve sonrasında bol suyla durulama hepsi bu kadar :)

• quote:

Orijinalden alıntı: kemal1414

quote:

yok abi aman diyim sen gene ucuz kurtulmuşsun acaba kumandadamıydı sorun gene tesadüfi.. aman dikkat et ene z 100-150den aşağı değildir o kumanda. bende bu notre dame kamburu oldukça ben uğraşamam abi birkez söktüm imanım gevredi çat çut ettikçe elim yakışmıyorkş kırmaktan korktum. canım çıktı vallahi 10-15 gün boynum tutuk gezdim. brikezde zibroyu denedim kahıt gibi plastiği var ana klima komple açılıyor abi ya sökmeden kapadım üstten ilaç attım söksem elimde kalırdı kesin. onun için birdaha zor sökerim hiçbiriyle uğraşmıyorum artık. üstten ilaç çok bile onlara:)) söksen zaten arka serpantini ilaçlamak için söküyorsun ufacık bir bölüm orayada ilaç yetişiyor zaten. tek iyi tarafı sökmenin ağrı ilaç kullnırsan plastiği bozarsın. bol sulu ilaçla tedbiri alıp devam.. sonuçta sen fanı sökebiliyorsan problem yok ozaman ess temzilik odur.. ben hayatta sökemem fanı.

şu vakum olayı olmasa en ufak parçasına kadar söker toplarım da işte vakum olayı işi bozuyor :)

fanı niye sökeyim zaten gözümün önünde oluyor ,sadece en üst kapak bölümünü ve birde kumanda kısmının olduğu bölümü biraz ayırıyorum her şey ortaya çıkıyor sonra bas yağ çözücüyü ve sonrasında bol suyla durulama hepsi bu kadar :)

ohoo sökülen klimaya vakumu uğraşılmaz abi ya 10-15 tl ye motoru alırsın. manifold takımı kaçparadır bilmem. emra sağanak dah baist bir yöntem tevsşye etmişti. süpürm edeğilde eski buzdolabı motorundan çok basit bişe demişti ama unuttum. yok abi sen onud aoyuncak edersin vazgeç. hem birol diyor gaz toplama işleminde ister sitemz biraz yğ vs ziyanı oluyor. senin klimaya daha 10 yıl sökme işlemine gerek yok. hatta hiç yok.

eğer iç fanı temizleyebiliyorsan problem yok. evaperatör kolay temzileniyorda fan durumu kötü. yeter bugaddere şaka maka baya yazdım kaçtım bye.

• quote:

quote:

quote:

ohoo sökülen klimaya vakumu uğraşılmaz abi ya 10-15 tl ye motoru alırsın. manifold takımı kaçparadır bilmem. emra sağanak dah baist bir yöntem tevsşye etmişti. süpürm edeğilde eski buzdolabı motorundan çok basit bişe demişti ama unuttum. yok abi sen onud aoyuncak edersin vazgeç. hem birol diyor gaz toplama işleminde ister sitemz biraz yğ vs ziyanı oluyor. senin klimaya daha 10 yıl sökme işlemine gerek yok. hatta hiç yok.

eğer iç fanı temizleyebiliyorsan problem yok. evaperatör kolay temzileniyorda fan durumu kötü. yeter bugaddere şaka maka baya yazdım kaçtım bye.

eğer komple sökme işi kolay olsaydı o zaman temizlemesi de çok kolay olurdu ama artık en kolay yöntem benim klima için yukarıda anlattığım şekil oluyor,fan da tamamen temizleniyor yani bir sıkıntı oluşmuyor ,aslında cigara olayı olmasa yılda 1 defa temizlik yeterli olur gibi geliyor da işte bizim sıkıntımız bu ve en fazla 4-6 ay içinde temizlik yapmazsam kötü koku oluyor

birde üst kapağın plastik tutucusunu kırmışım ama sorun değil zaten problem olmuyor ve gerekirse ikili sert yapıştırıcı ile bile halledebilirim :)

malum her 4-6 ay da bir temizlik yapınca ufak tefek problemler çıkabiliyor :)

• Bu ayki elektrik faturam.

767 kw=243 tl
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mat35

Bu ayki elektrik faturam.

767 kw=243 tl

hayırlı olsun bakalım bize kaç gelecek :)
  • https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=72589786

Konuyu takip etmekte yarar var. ...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bize de 26 günlük tüketim 273 geldi. Hadi hayırlısı bu ay düşürürüz İnşallah. Ya şöyle bir şeyde var,bizimkiler hava ısındıkça klimanın derecesini de yükseltmeye başladılar,hava güzel olunca sıcaklığı hissedemiyorlar galiba,akşam eve gidince klimayı 24-25 lerde görüyoruz.Normal şartlarda 23 ü geçmiyoruz.Bereket ısı kaybı düşüyor ılık havada. İş yeri de 24 den 25-26 lara çıkmaya başladı bu günlerde.Genel olarak tüketici davranışı böyle aslında.

Şu elektrik ucuzlama işi de biraz hikaye bence ,çok bir şey beklememek lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

Bize de 26 günlük tüketim 273 geldi. Hadi hayırlısı bu ay düşürürüz İnşallah. Ya şöyle bir şeyde var,bizimkiler hava ısındıkça klimanın derecesini de yükseltmeye başladılar,hava güzel olunca sıcaklığı hissedemiyorlar galiba,akşam eve gidince klimayı 24-25 lerde görüyoruz.Normal şartlarda 23 ü geçmiyoruz.Bereket ısı kaybı düşüyor ılık havada. İş yeri de 24 den 25-26 lara çıkmaya başladı bu günlerde.Genel olarak tüketici davranışı böyle aslında.

Şu elektrik ucuzlama işi de biraz hikaye bence ,çok bir şey beklememek lazım.

Ustam aynen katılıyorum, dışarısı 2-3 iken 22 ayarlayıp sıcaktan bunalıyorduk salonda şimdi ise dışarısı 10-11 içeride 22 yetmiyor gibi geliyor. Tamamen psikolojik sanırım. ısı farkından dolayı herhalde ısındığımızı hissedemiyoruz galiba.

• ben kış sezonunu kapatıyorum galiba bugün hiç klima açmadım

içeride ki sıcaklık 22-23 derece olduğundan yeterli geliyor :)
  • quote:

ben kış sezonunu kapatıyorum galiba bugün hiç klima açmadım

Yarın sıcaklıklar 10 derece düşüyor.

• quote:

quote:

ben kış sezonunu kapatıyorum galiba bugün hiç klima açmadım

Yarın sıcaklıklar 10 derece düşüyor.

evet sıcaklıklar düşüyor ama şimdilik gündüz sıcaklığı 13 derece olacak bu bile mart ayı için iyi bir sıcaklık

pazar gecesi 5 dereceye düşecek diyorlar bakalım göreceğiz :)

ama içeriler bayağı ısındı klimayı açsak bile pek sarfiyat yapmaz

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: minmax

quote:

Ocak faturası geldi.

888 KW = 282 TL

bu ay sizin fazla gelmiş sanırım beklediğiniz gibi mi geldi

Süper geldi hatta az bile gelmiş.

300 - 350 tl bekliyordum.

Bu ay
    salondaki 24 saat 31 gün
    oturma odasındaki 23 gün 24 saat çalıştı.

Ben mutluyum.

Merhaba hocam 282 tl iki klima nın ve ev elektriğimin ücreti değil mi

• quote:

Orijinalden alıntı: cyber_brain

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: minmax

quote:

Ocak faturası geldi.

888 KW = 282 TL

bu ay sizin fazla gelmiş sanırım beklediğiniz gibi mi geldi

Süper geldi hatta az bile gelmiş.

300 - 350 tl bekliyordum.

Bu ay
    salondaki 24 saat 31 gün
    oturma odasındaki 23 gün 24 saat çalıştı.

Ben mutluyum.

Merhaba hocam 282 tl iki klima nın ve ev elektriğimin ücreti değil mi

Evet, herşey dahil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mat35 -- 15 Mart 2013; 5:13:39 >

• Bu ayki faturam 111 tl :) biraz arttı gecen aya gore 15 tl Fark var

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.