Şimdi Ara

İzmir soguklar geldi klimaların durumu nedir (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
616
Cevap
2
Favori
19.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 12.00btu klima 25m2 için ufak gelir havalar - derceye düşünce..... bence 16.000btu olsa idi bu kadar yormazdı kendini klima..... birde - dereceli havalarda klimanın 26 dereceyi gecmemesi daha iyi olur zira 26 derecenin üstüne set ederseniz klimanızı defroza girmesi çoğalır, ama daha az olan derecelerde deforza girse bile cabuk cıkar....
  • şimdi meraktan bornovadaki arkadaşımı aradım mitsubishi havy 12000 ınverter (iklimsa olan) kullanan abi süper memnunum dedi ama geçen gece iç ünite durdu üstündeki ışık yandı söndü 8-10 dakika bu böyle gitti sonra tekrar çalışmaya başladı sanırım defros dedi onun dışında süper memnunum dedi odası 24 metre kare yerde devamlı kullanıyor elektrik fatırasıda 55 tl gelmiş
  • cevaplar için teşekkürler konuyu biraz açayım klimayi almadan önce konuyu araştırdım klima tavsiyesi konusunu 20 -30 sayfasını okumuşumdur iklimsa bayiisinede özellikle ısınmada kullanacağımı belirttim m2 söyledim iki bayiide bu klima yeterli olur dedi forumdan da aynı klimayı tavsiye edenler oldu fakat benim özellikle aklıma takılan klimadan cıkan hava pek sıcak degil bana pek 50 derecelerde gibi gelmiyor yani yeterli olmazda bugun saat dokuzdan beri çalışıyor dısarısı - 3 gibi odanın ısısı 15 dereceyi geçemedi servisi aradım bakmaya gelecekler ama mitsubişi servisi de biraz gevsek iki sefer servis bölge müdürlüğünü aradım biz size döneceğiz dediler cevap yok sonra kendim direk ilgilenen servisin nosunu aradım odaya gelip bakalım dedi ondanda ses yok herelde birkaç defa daha arayacağız verdiğim paraya mı yanayım üsüdüğümemi yanayım bilmiyorum
  • Merhaba ,

Benimde 23 M2 salonumda 18CH05 Hitachi klima var,dün gece -5 derecede ısıtması gayet iyiydi ancak 25 derecede kullanmamdan dolayı saat başı defrosa girdi yaklaşık 10 ar dk da ancak çıktı.onun dışında hitachi ısıtmasından çok memnunum,ancak forumlardaki okuduklarımdan 16 m2 lik diğer odama 9 luk inverter fuji yada general almayı düşünüyorum,yada 10EH1 inverter Hitachi..
    siz hangisini tavsiye dersiniz fiyatlar yakın gibi..
  • geofrey kardeş general klima tavsiye ederim benim yatak odamda var ve gayet iyi ısıtıyor ....birde kardeşim bende mitsubishi heavy hyper zgx-s 35 var ve daha defroza girmedi, bana da bu garip geldi, çünkü başta çok soğukta biraz geç çalışıyor klima ama sonra defroz da girmiyor birdaha? bu klima daha bu sene airfel bayilerinde satılmaya başladı haberin olsun iklimsa larda yok bu klimadan...... sende bu modelin hyper inverter zgx-s 25 modelini alabilirsin 16m2 için kardeşim........
  • Arkadaşlar inv.kullanıcıları cihazınızı bu havalarda 30 derecede değil tam tersine 22-24 arası kullanın ve 24 saat kapatmayın.Defros süreniz uzayacaktır.Ayrıca defros kötü değil iyi birşeydir.Çevrenize bakarsanız bu günlerde birçok cihaz arkası kar buz kaplamış çalışmaya çalışıyor.asıl sıkıntı burada ,buz asılı çalışacağına ,defros yapsın daha iyidir.Bir gecelik içinde her kalite marka için söylüyorum ki cihazları kötülemek yanlış olur.Her cihaz verim kaybediyor.Önemli olan çalışmasına devam etmesi.En önemliside 30 derece değil 23-24 max.da cihazın nefes almasına fırsat vermektir.Ben hem işyerinde,hemde evimde bizzat Zibro ve Diamond kullanıyorum.tabiki verim kaybı var ama tüm cihazlarım sıkıntısız çalışıyor.

3 gün önce oda ısısı 25 leri bile bulurken tabiki buğünlerde 22 olsun süper bence,çünkü yalıtımımız sıfır.dış hava ısısı ne kadar düşerse duvardan kaçan ısı miktarıda o derece artıyor.

• işte izmirde yagmurda başladı asıl şimdi görün şamatayı soguk ve yagmur klimalar mort
  • Mbirol arkadaşımız doğru bir noktaya değinmiş. Bu tip zor hava şartları bütün klimalarda performans kaybına neden olur. Ama önemli olan en az etkilenen ürünü tespit edebilmektir. Ayrıca yine önemli bir nokta da her kullanıcının ortamında izolasyon farklıdır. Bu da direkt iklimlendirme kalitesine etki yapıyor. Yani olay tek ayakdan ibaret değil. Bence en önemlisi izalasyondur. Hele de elektrik faturasının ne geleceğini merak edenler için izalasyonu pas geçmek olmaz. Sonuçta piyasanın en iyi cihazı da olsa içerdeki ısıyı sabitlemek için daha çok gaza basacak ister istemez.(inverter modeller ) Bu da yol su elektrik olarak yine bize dönecek.

Ben antalyada bir kaç gündür burası için ciddi soğuk gördüm ama klimalarımda bir sorun yaşamadım.( Panasonic ) Açıkcası izmirle mukayese olmaz antalyanın iklimi. Dolasıyla antalyadaki kullanıcılarda da pek sorun olduğunu sanmıyorum. Set değeriniz de 23 olsun . ( en azından ben 23 de kullanıyorum bütün kış ve yeterli oluyor )

• 22 veya 23 derece bendede yeterli hata klima duruyor bile ısınınca bu kadarda memnunum yani
  • Klimalar eksi degerlerde tabiki performans kaybediyor defrost ta yapıyor bunlar çok normalde ısıtamıyorsa ortamı işin o yönü çok kötü işte... Size bir örnek vereyim bakınız yurtdışından bir siteden alıntı bir tablo -15 dereceye gelindiginde neler oluyor. Benim klima +7 derecede iç oda ısısı +21 e ayarlı iken ısıtmada Cop degeri 3,81 gibi gözüküyor fakat -15 derecede cop degeri 3,22 ye geriliyor model MSZ-GA35VA

İzmir soguklar geldi klimaların durumu nedir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samet007tr -- 27 Ocak 2010; 22:26:40 >
  • Lg-Beko BKE7650AY İzmir Buca No Defrost. Oda sıcaklığı stabil 26*C
  • samet007tr bey

teşekkürler bilgilendirme için
  • samet dostum, çok yararlı bir tablo paylaşım için teşekkürler.
  • 16 m2 Fujıtsu ASYA09 dün -3, bugün 3 derece iki kez defroz. 23 setledim düşük fan defroz yok
    25 m2 Zibro S2041 dün -3, bugün 3 derece 25 derecede set. birinci fan defroz yok.
  • Bugün sabah 7 den beri çalışıyor 22 ve arada 23 derecede defros olmadı, ama mitsubishi hıper ınverter kullanan arkadaşıma ugradım bugün onların klima bile defros girmiş dün, çok taktım bu defrosa, fujitsuyu yatak odasında kullanan bir arkadaşlar görüştüm oda dün gece için defrosa girdi çünkü fos sesinden uyandım dedi, mitsubishi elektrik kullnanan arkadaşımdada defros olmuş dün yani sanırım bu normal kafaya fazla takmayım yoksa klimayı söktürecegim
  • Arkadaşlar bendede General ASHB18LDCZ plazma serisi var.20 metre kare oda için ayreten bu odanın karşısında diğer bir oda var ,10,metre kare onuda açıyorum.Bu -giden soguk havalarda cihaz 2,5-veya 3,saatte bir defrosa giriyor ama öyle coz.fos gibi sesler çıkmıyor.İç ünüte duruyor dış ünüteye baktıgımda arkası karlanma yapmış iç ünüte çalışmıyor iç ünütede kırmızı ışık yanıp sönüyor dış ünüte 5,veya on dakika çalışıyor.Daha sonra iç ünütede çalışmaya başlıyor ve sıcak olarak verdiği ısıdan hiç bir düşüklük olmadan işine devam ediyor.Arkadaşların dediği gibi benim cihazda coslama ve başka ses olmuyor....Yani General mükemmel ısıtıyor 20+10=30,Metre iki odayı...
  • İşte asıl sıkıntı bu!!!!!
    quote:

Orijinalden alıntı: federıco fellini

işte izmirde yagmurda başladı asıl şimdi görün şamatayı soguk ve yagmur klimalar mort
  • arkadaşlar varmı dünden beri yagmurda kliması sık sık defrosa giren, bizimki yagmuru görünce defrosu unuttu, maşalahı var tık tık nazarlara gelmesin aman
  • valla bu kış soğuk etkili geldi ve klima markaları ciddi bir sınav verdi kimi kaldı kimi geçer not aldı kimi tam not aldı bende general plazma var hergün öğlen açılıyor bizde klima normal kış soğuklarında (5-10 derece arası) 15-20 dakikada set ayarı olan 23 dereceye getiriyordu odanın sıcaklığını ama bu sibirya soğuklarında (-1 -10 derece arası) set ayarına getirmek için 45 dakika falan geçmesi gerekiyor bunu da normal karşılıyorum zaten ısı kaybı daha çok olacak soğukta , bizim klima öğlen saatlerinde çalıştığı için ben eve geliş saatim olan 19 dan sonra pek defrosta girmedi hanım da pek anlamadığı için gündüz girip girmediğini bilmiyorum ama girmiş olsa bile çok kısa sürede çıkmış olmalı ki içerisinin derecesine etki etmiyor

sonuç olarak general plazma bu çetin kış aylarında beni memnun etti ek bir ısıtıcı ile ısıtmamı gerektiren bir durum olmadı ısınma amaçlı klima alacak arkadaşlar özellikle bu konuyu okumalarını tavsiye ederim kaliteli klima bu aylarda belli oluyor ben generali tavsiye ederim yarı yolda bırakmayacağı kanaatindeyim

• Ya arkadaşlar bende manisanın bir ilçesinde oturuyorum ve izmire nazaran 3,4,derece daha soğuk olur.General ASHB18LDCZ plazma yagmurlu havalarda çok çalıştı ve bu günde yagmur var burada fakat defros falan yok cihazda.......
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.