Şimdi Ara

İzmir soguklar geldi klimaların durumu nedir (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
616
Cevap
2
Favori
19.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Komutan deneme süresi diye bir şey yok,kanunen yani.Sigortaya giriş yapılmadan işe başlanamaz.Ama iş istiyorsan küçük işletmeden,gel önce 1 ay kadar çalışalım bir görelim geleneği vardır.Piyas içinde riskli ama ,haklıdırlar bir açıdan,biz çok gördük ustayım kalfayım deyipte hiç bir işten anlamayanı.

Yasal olarak ilk günden itibaren sigortalısınız,pirimini işveren ay sonunda yatırır,o çalışanı bağlamaz.3 aylık yani 90 günden sonra sağlık hizmeti hakkına sahip olursunuz.Bu arada SGK ya giriş bildirimi yapıldı ise ,sizin pirim yatırma zorunluluğunuz kalkar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

Komutan deneme süresi diye bir şey yok,kanunen yani.Sigortaya giriş yapılmadan işe başlanamaz.Ama iş istiyorsan küçük işletmeden,gel önce 1 ay kadar çalışalım bir görelim geleneği vardır.Piyas içinde riskli ama ,haklıdırlar bir açıdan,biz çok gördük ustayım kalfayım deyipte hiç bir işten anlamayanı.

Yasal olarak ilk günden itibaren sigortalısınız,pirimini işveren ay sonunda yatırır,o çalışanı bağlamaz.3 aylık yani 90 günden sonra sağlık hizmeti hakkına sahip olursunuz.Bu arada SGK ya giriş bildirimi yapıldı ise ,sizin pirim yatırma zorunluluğunuz kalkar.

peki bu 90 gün içinde hastalık olursa ne olacak ?

yine gss borç yazarsa ne yapacağız ?

hadi ödemeyelim desek bu defa da faizi artmaya devam edecek ,gerçi henüz borç yazmamışlar ama bizim borç ayın 7 sinden sonra çıktığı için ancak bu tarihte tam emin olacağız

• quote:

Orijinalden alıntı: kemal1414

quote:

Komutan deneme süresi diye bir şey yok,kanunen yani.Sigortaya giriş yapılmadan işe başlanamaz.Ama iş istiyorsan küçük işletmeden,gel önce 1 ay kadar çalışalım bir görelim geleneği vardır.Piyas içinde riskli ama ,haklıdırlar bir açıdan,biz çok gördük ustayım kalfayım deyipte hiç bir işten anlamayanı.

hadi ödemeyelim desek bu defa da faizi artmaya devam edecek ,gerçi henüz borç yazmamışlar ama bizim borç ayın 7 sinden sonra çıktığı için ancak bu tarihte tam emin olacağız

bak sen o kuruma sor gerekirse çocuğun işe giriş belgelerini götür şaka demiyorum. ben zamanında bir süre iş bulamdığımdan 2022 sayılı kanundan yaralanayım dedim. kayıt yapıldı sonra iş buldum. otomatikman düşersin dediler kaç kez sordum üstelik daha maaşım bağlanmamıştı bile. maaş gelir ssklı olduğun tarih bellidir dediler. ama şerefsizler düşürmemişler. ben çalışırken ban 3 milyar küsur para göndermişler. aradım ve yazdım işlemi yapın ben şu tarihte işe girdim hak edişim şukadar.. tamam tamam korkmayın dendi zaten alacağımda fazla bişe değildi nasıl olsa bir ara alırım dedim. haydaa seninkiler iyice yatmışlar. birgün kan ter içinde hastaneden annemi getirdim kapı çaldı polis bildiri getirmiş ne bu abi dedim kaymakamlığa karakola vs uğramam gerekiyormuş parayı almışımda geri sitiyorlamış ben tabi devletininde şunununda bunaununda ana avrat kapıda düz gidiyorum. polis sakin olun beyfendi bende görevimi yapıyorum vs. o hışımla gittim karkola birde orda kaydım yaşlı bir polis dediki tamam haklısın bu memurların suçu ama benidinle 1 tlsi kals bu devlet 1000 tl olarak senden alır bir an evvel hallet gerkirse ankaray git.

o hışımla ozamanki özida başbakanlık gazeteler vs yazdım yazıyı ptt ye kada mok attım dedim acaba onalrmı çekip yediler vs bankadaki, lemanın sesini vs çektim gazeteler tvde bir program yapımcısı vs. hepsine gönderdim kıs abir süre sonra borcunuz yoktuır kalan panızı alabilirsiniz dendi. ben yazdım tekra o ğparayı alabildinmi de. bu pzvkler hala mamaşımı devem ettirmişler yahu elime kahıt geliyor postadan. yuazılı mailleşmelerimiz vs var. gene söve söve çözdüm. ban diyorla alacağınızda yok bizde sizden bişe istemiyoruz. yanlışlık olmuş size bir kahıt daha gelmesi gerekiyormuş. ama takılmış vs fakat aynı kahıt nasılsa burdaki kuruma gelmiş.

sen korkmakta haklısın tıpış tıpış gidiceksin kuruma ordakile sana tren görmüş gibi bakacaklar kendi mıçlarına bkasınlar rahatsı ediyorsun ya. yahu yok böyel bişe vs diyecekler ama sen zorla bir kahıt almayı dene. belkide gerek yoktur ama döğlet işte gözünü kapasan nerden yerleştiririm diye bakıyor

• unuttum bak demek şimdide birolun dediğine göre 90 güne düşürmüşler. 90 içnde hastalık olsa bile bakmak zorundalar aslında. çünkü sigortalısın giriş tarihlerin belli ama ben san öde ödeme diyeme devletin işi bu. haydutlar hak var dürüst vatandaşa vur tekmeyi. birkez 90 gün boyunca sağlıktan yararlanamaycaksın demek bile insana küfürdür ve insan hakları dedikleri durumu ihlal etmektir.

birolda haklı adamı aynı gün sigorta zorunluluğu var ama eti bundu ne birolun. adam kazma aldı işe e ozaman devlet oalrak sen öde bunun sigortasını sonuçta kurumsal şirketler ödüyor bunları ama vergi kaçırma kalamleri çok. birol daha poposunu kapayamazken biroal basarlar cezayı. sonrada çıakrlar derler sigorta durumalrını bile hallettik tabi dile kolay. sonra millette devlette gördülermi gözleri takılır der aa esnaf çok kazanıyor. tabi canım içi seni dışı onları yakar. bütün sorun ben yaptım oldu diye göz boyamakta. sen yaptın evet ama ağzımızamı altınamı belli değil. demi len birol söyle bakam kaç para vergi kaçırdın tikkat et kendin gibi kıl birşne denk gelirsen seni zevkine süründürür. hah bak iştebirde bu tip insanlarda var adam hayatta çalışmaz işine saatinde gidip gelmez birde girdiği yeri karıştırır. e tabi bunları görüpte çakallık geliştiren kockoca şirketleride unutmamak lazım. sonuçta işçilikte işverenlikte zor zenaat.

• quote:

Orijinalden alıntı: 9köy

quote:

quote:

bak sen o kuruma sor gerekirse çocuğun işe giriş belgelerini götür şaka demiyorum. ben zamanında bir süre iş bulamdığımdan 2022 sayılı kanundan yaralanayım dedim. kayıt yapıldı sonra iş buldum. otomatikman düşersin dediler kaç kez sordum üstelik daha maaşım bağlanmamıştı bile. maaş gelir ssklı olduğun tarih bellidir dediler. ama şerefsizler düşürmemişler. ben çalışırken ban 3 milyar küsur para göndermişler. aradım ve yazdım işlemi yapın ben şu tarihte işe girdim hak edişim şukadar.. tamam tamam korkmayın dendi zaten alacağımda fazla bişe değildi nasıl olsa bir ara alırım dedim. haydaa seninkiler iyice yatmışlar. birgün kan ter içinde hastaneden annemi getirdim kapı çaldı polis bildiri getirmiş ne bu abi dedim kaymakamlığa karakola vs uğramam gerekiyormuş parayı almışımda geri sitiyorlamış ben tabi devletininde şunununda bunaununda ana avrat kapıda düz gidiyorum. polis sakin olun beyfendi bende görevimi yapıyorum vs. o hışımla gittim karkola birde orda kaydım yaşlı bir polis dediki tamam haklısın bu memurların suçu ama benidinle 1 tlsi kals bu devlet 1000 tl olarak senden alır bir an evvel hallet gerkirse ankaray git.

o hışımla ozamanki özida başbakanlık gazeteler vs yazdım yazıyı ptt ye kada mok attım dedim acaba onalrmı çekip yediler vs bankadaki, lemanın sesini vs çektim gazeteler tvde bir program yapımcısı vs. hepsine gönderdim kıs abir süre sonra borcunuz yoktuır kalan panızı alabilirsiniz dendi. ben yazdım tekra o ğparayı alabildinmi de. bu pzvkler hala mamaşımı devem ettirmişler yahu elime kahıt geliyor postadan. yuazılı mailleşmelerimiz vs var. gene söve söve çözdüm. ban diyorla alacağınızda yok bizde sizden bişe istemiyoruz. yanlışlık olmuş size bir kahıt daha gelmesi gerekiyormuş. ama takılmış vs fakat aynı kahıt nasılsa burdaki kuruma gelmiş.

sen korkmakta haklısın tıpış tıpış gidiceksin kuruma ordakile sana tren görmüş gibi bakacaklar kendi mıçlarına bkasınlar rahatsı ediyorsun ya. yahu yok böyel bişe vs diyecekler ama sen zorla bir kahıt almayı dene. belkide gerek yoktur ama döğlet işte gözünü kapasan nerden yerleştiririm diye bakıyor

yaw şimdi internet diye bir şey var zaten oradan görebiliyoruz ama bu gss olayı işi karıştırıyor

daha bugün baktık çalışan olarak görülüyor ama ne hikmetse gss kapsamında olduğu da görülüyor

üstelik sgk. ya da gidildi ama oradakiler bizim kadar da bilmiyorlar :)

benim şimdi kafamı karıştıran birol ustanın 90 gün sonra sağlık hizmeti alabileceği konusu ,yani sigortalı olsa bile sağlık hizmetinden yararlanamayacakmı ?

ve çalışan olduğu halde hala gss prim borcu çıkarsa ne yapacağız

asıl konu bu :)

ben bunu yazarken yeni mesaj göndermişsin :)

ama yine kesin bir cevap vermemişsin,90 gün geçmeden sağlık hizmeti alamıyorsa o zaman nasıl bakılacak hiç değilse onu açıkla

• abi ben en son işe girdiğimde 120 gündü bu durum yıllr önce. şirket işyeri hekimine bir ilaç yazarsmısın demiştim yazayım ama eğerki eski işyerinde ara verdiysen ilacı alamazsın dedi. adam zor iş bulduğumuzu biliyor tabi engelli kadrosu vs durumları. zaten bende biliyordum sırf yoklamak için sormuştum. yani hasta olursa ozaman ilaç alamıyordu insan.

ama bak şimdi bu çocuğun gss durumu olduğu için işyerine sigortada ara vermeden geçmiş oluyor kesin bir hakkı vardır. zamanında kızıyordun ban ali tezeli sevdiğim için. ama dama okadar profki hiç olmadığı sanılan konulrdan hak çıkarıyor. mantıklı düşünürsek senin çocukta gss den sigortalı değilmi abi? neden çıkardılar bu sistemi kimse sigortasız kalmsın diye değilmi cevabı bu. e senin çocuk sigortalıyken iş değiştirmiş gibi oluyor imdi yalanmı. sorsun işyerinde muhasebeye hekimede 10- 15 gün sonrada basit bir ilaç yazılsın git eczaneye almaya nerde olduğu belli olur bence.

not: gss herkez sigortalı olsun diye değill nasıl yolarum diye çıkarılmıştır daha ilerisini sen biliyorsun zaten

• quote:

abi ben en son işe girdiğimde 120 gündü bu durum yıllr önce. şirket işyeri hekimine bir ilaç yazarsmısın demiştim yazayım ama eğerki eski işyerinde ara verdiysen ilacı alamazsın dedi. adam zor iş bulduğumuzu biliyor tabi engelli kadrosu vs durumları. zaten bende biliyordum sırf yoklamak için sormuştum. yani hasta olursa ozaman ilaç alamıyordu insan.

ama bak şimdi bu çocuğun gss durumu olduğu için işyerine sigortada ara vermeden geçmiş oluyor kesin bir hakkı vardır. zamanında kızıyordun ban ali tezeli sevdiğim için. ama dama okadar profki hiç olmadığı sanılan konulrdan hak çıkarıyor. mantıklı düşünürsek senin çocukta gss den sigortalı değilmi abi? neden çıkardılar bu sistemi kimse sigortasız kalmsın diye değilmi cevabı bu. e senin çocuk sigortalıyken iş değiştirmiş gibi oluyor imdi yalanmı. sorsun işyerinde muhasebeye hekimede 10- 15 gün sonrada basit bir ilaç yazılsın git eczaneye almaya nerde olduğu belli olur bence.

not: gss herkez sigortalı olsun diye değill nasıl yolarum diye çıkarılmıştır daha ilerisini sen biliyorsun zaten

ya olurmu öyle şey

gss yatıran sigortalı olmuyorki sadece sağlık hizmetinden yararlanıyor

zaten geçen ay para yatırdığımız için bu ay sorun yok

ama bu ay yatırmazsam ne olacak sen onu cevapla

ama bu işi de klima olaylarında olduğu gibi muallak da bırakacaksan biz zaten muallaktayız

• senin adını muallak olarak değiştirsen esas. biz neden bahsediyoruz. sağlık sigortasından değilmi ilaç alımından değilmi? ben daha ilerisni bilemem mantık gereği sen bunu devlete ödediysen şimdide çocuk ssk lı olmuş ilacını bana göre mecbur vermek zorunda döğlet. daha ne diyebilrimki eline pankartı al yaz haksızlık yapılıyor diye yaz dolaşmı diyim. kurum elemanlrı bile net cevap vermezken ben sadece fikrimi belirtiyorum. ya ödeme bu ay alt üstü 3-5 tl ceza yersin dene öğren. diycem ama daha sonra unutup beni suçlarsın
  • quote:

senin adını muallak olarak değiştirsen esas. biz neden bahsediyoruz. sağlık sigortasından değilmi ilaç alımından değilmi? ben daha ilerisni bilemem mantık gereği sen bunu devlete ödediysen şimdide çocuk ssk lı olmuş ilacını bana göre mecbur vermek zorunda döğlet. daha ne diyebilrimki eline pankartı al yaz haksızlık yapılıyor diye yaz dolaşmı diyim. kurum elemanlrı bile net cevap vermezken ben sadece fikrimi belirtiyorum. ya ödeme bu ay alt üstü 3-5 tl ceza yersin dene öğren. diycem ama daha sonra unutup beni suçlarsın

eee ne anladık o zaman

ödemeyeceğim ama 3-5 tl. cezalı ödeyeceğim

sağol çok faydalı oldun :)

yalnız o faiz 3-5 ile kalmıyor her ay artıyor

• yazık be o gadderede yazmıştım emeğe saygın olsun

ne desek bir şey üretiyorsun hem şöför mahli hem 50 krs [simage]
    [/simage] akrep birgün kötü sokacak seni

• quote:

yazık be o gadderede yazmıştım emeğe saygın olsun

ne desek bir şey üretiyorsun hem şöför mahli hem 50 krs [simage]
    />
    [/simage] akrep birgün kötü sokacak seni

ne emek ama

ya bilmiyorsan bilmiyorum dersin olur biter ama biliyormuş gibi yapıp sadece tahmin söylemek nasıl bir emek anlamadım

sonra bilmiyorum demek bu kadar mı zor ?

• bimiyorum tahminimi söylüyorum diyorum okadar emek harcaıyorum zar zor yazıyorum hala ne emek diyro be. Allah muhafaza sen adamı kanser edersin memurlar seni görünce masa altına gizlenmiyorlarsa iyidir gerçekten ya.

• quote:

bimiyorum tahminimi söylüyorum diyorum okadar emek harcaıyorum zar zor yazıyorum hala ne emek diyro be. Allah muhafaza sen adamı kanser edersin memurlar seni görünce masa altına gizlenmiyorlarsa iyidir gerçekten ya.

söyleyene bak

-bilmiyorum tahmini söylüyorum

-emeğime saygı

• Faatura geldi 500 Kw 157 Tl.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mat35

Faatura geldi 500 Kw 157 Tl.

gayet iyi gelmiş bu defa

birde ben 100 tl. altına insem artık diyorum :)
  • quote:

/>

emeğe saygı dediğin bumuydu ,gerçekten çok emek sarfetmişsin

al o zaman bir emek de benden

/>

anaaa imguru artık görebiliyorum

• quote:

quote:

gayet iyi gelmiş bu defa

Daıkın bir hafta çalışmadı (eşim kapadı)
    Fujitsu 2 gün kapalı kaldı ama açık kaldıgındada zaten havalar iyi gittigi için çoğunlukla çalışmıyordu.
  • quote:

quote:

quote:

gayet iyi gelmiş bu defa

Daıkın bir hafta çalışmadı (eşim kapadı)
    Fujitsu 2 gün kapalı kaldı ama açık kaldıgındada zaten havalar iyi gittigi için çoğunlukla çalışmıyordu.

faturadan belli oluyor zaten :)

• başlığı değiştirsek iyi olacak :)

İzmir sıcaklar geldi klimaların durumu nedir diye
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.