Şimdi Ara

Jazz ,Yaris, Getz, Polo ,Fiesta ,Clio....yada? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: tasshelhoff

quote:

Orjinalden alıntı: _alabora_

colt güzel araba gercekten ama ikinci eli ve fiyatı düsündürücü yinede tesekkurler

neyse bir önceki mesajında servis ve fiyat demiştin. coltun servisi olduğuna ikna edebildiğime sevindim

ikinci eli malesef düşük. reklamı yapılmıyor. ama bir colt sahibi maddi durumu gerektirmezse ancak başka bir coltla değiştirir arabasını. yeni coltun gelmesinede daha 2 yıl var.

neyse hayırlısı olsun illa bu saydıklarınızdan bir tanesini almanız gerekiyorsa kesinlikle jazz derim. yaris iç hacim olarak jazz la kıyaslanamaz bile. oldukça ufak. jazz gene dışından belli olmayacakkadar geniş bir araçtır.

kısaca ya colt; colt uygun gelmiyorsa jazz.

jazz ödüllü motoru 7 ileri şanjımanı ve genş iç hacmi ile listede sayılan tüm araçlardan daha üstün bir araç.

iç hacmi zaten diğer araçların neredeyse birbuçuk katı kadar.

hayırlı günler.

bu aracların kronikl arızası olup olmadıgı hakkında bi bilginiz var mı acaba ?

• japon arabalarından bahsediyoruz.

colt ta jazz da japon arabası. bu da sorunsuzluk demek.

bırakın kronik arızayı yağına suyuna baktığınız sürece herhangi bir arıza çıkaracaklarını sanmam.

yol şartları (malum çukurlar)dolayısıyla her araba gibi yürüyen aksam(salıncak, amortisör vb) aşınmasını ben arıza saymıyorum. sarf malesemesi gibi bir şey o. 120 ile giderken lank diye bi çukura girseniz land rover bile zara görürü sonuçta.

10 yıldır japon aracı kullanmaktayız. kendi rızam(aksesuar taktırmak vb) ve periyodik bakımlar harici servise gitmedim.

tabi bir jazz sahibininde görüş bildirmesi daha objektif olacaktır.

ben colt namına konuşursam 9 aylık 14000 km de daha en ufak bir teknik problemi olmadı. çıktığından beri sahip olan arkadaşlar var yaklaşık 2.5 yıldır onlardanda bir şey duymadım.

ama makinedir sonuçta mercedes bile bozulabilir. ama ihtimallerden konuşmak gerekirse bir japon arabasının bozulması uzak bir olasılık. reklamını bile yaptı toyota hatırlarsanız. corolla bozuluyorduda gazeteciler başına toplanıyordu aa nasıl olmuş ta bozulmuş diye.

bu arada uyarmak isterim coltun şanjımanı yokuşlarda teknik yapısı gereği geri kaydırmaktadır. tam otomatik değildir. yeni nesil yarı otomatik şanjımanlardandır. yokuşlarda el freni kullanmak gerekmektedir.
    çabuk alışılıyor el freninin sertliği ve dozajı çok iyi ayarlanmış. vitesler ise yarış arabalarında olduğu gibi el ile değiştirilebilmektedir.

jazz ise tam otomatik olduğu için yokuşlarda geri kaydırmaması lazım genede bir jazz sahibine sormak lazım.

diyeceksiniz colt neden kaydırıyor. coltta kullnılan sistem AMT tabir edilen bir sistem. aslında tamamen manuel vites kutusuna sahip. tork konvertörü yok baskı balatası var. ama debriyajı ufak bir robot kontrol etmekte.

bunun ne faydası var derseniz coltun otomatik versiyonu manuel versiyonundan daha az yakıt tüketmektedir.

tam otomatiklerde ise her zaman otomatik vitesli araç manuelinden fazla yakıt tüketir. zira tork konvertörü bir miktar güc kaybına yol açmaktadır.

hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 27 Ağustos 2006; 1:03:28 >

• japon..yaris ya da jazz tavsiye ederim...benzinliyse tabi..dizelde de yeni yaris olabilir..çok seri bir araç ama sizin fiyat aralıgınıza gelmiyor
  • Otomatik vitesli Jazz en iyi seçim olur.
  • jazz ve yaris olabilir.Jazz daha geniş.yaris daha şirin.yaris daha yeni.

Ama mitsubishi colt bambaşka
  • cevaplar icin tesekkurler,

peki jazz , yaris, colt gibi aracların yanında daha uygun fiyatlı olan clio,206,corsa gibi araclar nasıl birer secim olurdu?
  • zaten clio , 207 yada corsa alman gerek ... jazz yaris gibi arabalar kalite bakımından çok gerisinde bu araçların ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sith

zaten clio , 207 yada corsa alman gerek ... jazz yaris gibi arabalar kalite bakımından çok gerisinde bu araçların ...

clio III ve 207 icin haklısın ama zaten benim bahsettiğim araclar onlar değil 15-20 bin ytl ye onları alamazsın, corsa nında kalıte yönünden

hiç bi artısı yok gördüğüm kadarıyla, cvp yazmadan önce konuyu daha dikkatli okursan sevinirim
  • görmekle değil , alıp kullanıp yıllarca binmekle oluyor ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sith -- 28 Ağustos 2006; 18:17:17 >
  • yuvarlak laflarla teknik verileri vermeden şu daha iyi bu daha iyi demek ne kadar kolay.

bana 207 veya clio 3 ün 1.4 versiyonun mitsubishi colt 1.3 amt invite ile kıyaslayın bir üstünlük gösterin.

mitsubishi colt 1.3 16 v 95 beygir, 125 nm tork, 7,3 litre/100 km yakıt tüketimi

aşağıda yazıyorum clio 3 ünde 207 ninde özelliklerini firmaların sitelerinden baktım. isteyen kontrol edebilir.

clio 3 1.4 16.v 98 beygir 128 nm tork 9 litre/100 km yakıt tüketimi

mesela clio 3, 1.4 16 v 98 beygir colttan kuıvvetli diyelim. ama şehir iç tüketimi ne? 9 litre yani colttan neredeyse 2 litre fazla. yüksek gücü yüksek tüketimle elde ettikten sonra ne anlamı kaldı.

mesela 207 yi ele alalım?

1.4 16 v 90 beygir ,133 nm tork, 8,5 litre/100 km şehir içi yakıt tüketimi.

207 hem beygir olarak düşük hem yakıt tüketimi olarak colttan yüksek. ama torku fazla hakkını yemeyelim.

görüldüğü üzere bahsedilen araçların colttan bir üstünlüğü yok. colt daha yüksek beygir gücünü daha az yakıt tüketimi ile sunmakta.

artı 207 de clio 3 te manuel vites verileriyle yazdım. colt otomatik vites 7,3 litre tüketime sahip.

üretim kalitesi olarakta bence halk tipi avrupa araçlarının japon araçlarından bir farkı yok. mercedes bmw audi desen neyse.

dizayn da herkesin kendi zevkine. ben clio 3 üde 207 yide sevmiyorum. gpunto çok daha güzel bunlara göre.colt sa bence en güzeli dedim ya zevk meselesi.

güvenlik bu 2 araç 5 yıldız almıştır ncaptan doğrudur ama dikkatinizi çekerim bu iki araç en az 4 havayastığı ile testlere girmiştir.

mitsubishi ise 2 havayastıklı coltu testlere sokmuştur. oda 2 havayastığıyla 4 yıldız almıştır. 4 havaystığı ile daha fazla yıldız alacağını söylemek mantıksız olmaz.

neyse arkadaşlardan rica edeceğim tek satırlık "bu araba bundan daha iyi" değerlendirmelerini bir kaç teknik veri ilede süslesinler. daha objektif olur hemde paylaşım anlam kazanır.

ben elimden geldiği kadar teknik verilerle konuşmaya çalışıyorum.

hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 28 Ağustos 2006; 21:31:48 >

• skoda fabia 1.2 uygun olabilir..
  • vw polo en uygunudur bence ama dizeli biraz el yakabilir ama az yaksın diyosan ben colt ve honda jazz derim
  • ayrıca colt hakkında bir ek bilgi.

coltun tüm benzinli ve dizel motorları çelik zincir. triger kayışı kullanmaktadır.

triger kayışının kopması gibi bir durum söz konusu değildir.

normal kayışa göre de çelik zincir kayış çok çok uzun ömürlüdür.

hayırlı günler.
  • O fiyata temiz bulabilirsen jazz en iyisi. Ama micra hem ikinci el fiyatlarının düşük olması hem de niteliğiyle iyi bir tercih. Fransızları ve almanları yakıt tüketimi açısından elemelisin.
  • Kesinlikle jazz
    2006 sport düz vites jazzım var son derce memnunum. colt hakkında çok bilgiye sahip değilim. Ancak jazz gerçekten çok güzel. Yakıt tasarrufu, iç hacim genişliği, seriliği, kaliteli işçiliği, bagaj genişiliği (383 lt.), koltukların ergonomik ve ortopedik yapısı ile harika bir araç.
    Birda daha araba alacak olsam yine jazz derim.
    Ayrıntılı bilgi için jazzcikardesler.com a bakınız.
  • jazz
  • ben toyota ve jazz arasından toyota yaris derim hem yeni kasası çok hoş duruyo hem motoru sorunsuz bi marka.yinede karar sizin..
  • yaris veya jazz derim ikisindede basin ağrimaz....

jazz yaris kadar seri diil ama bilgin olsun...
  • Kullandığım jazz 30 bin de ve araba da tık yok. İstisnalar olabilir ama bırakın jazzları honda toyota mazda gibi markalar sorunsuzlukları ile ünlüdürler. Bütün güvenilirlik anketlerinde ilk beş içinde bu markaları görebilirsiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: troy mcclure

Aile dostunuz olan bi bayan sehir icin kullanımında 2 cocuguyla beraber rahat edebilecegi, otomatik ve yakıt konusunda mümkün oldugunca ekonomik bi

arac istiyorsan, hele ki büyük de olmamalıysa, rahat rahat da bir yerlere girip çıkmasını istiyorsan ilk planda Fransızları eleyeceksin....

Bu ne şimdi yaaa.Arkadaşım başka bir gezegende de Fransa diye biryer var da bizim mi haberimiz yok.Demek ordaki Fransa'da hep büyük arabalar üretiliyo.Ne kadar ilginç sayende birşey daha öğrendik.Akşam akşam ilahi yani.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.