Şimdi Ara

K&N HAVA FİLTRELERİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
55
Cevap
0
Favori
43.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • K&N Hava Filtreleri ile ilgili bilgiler.

Açıkçası araçlara faydalı bir ürün. Otomobil üreticileri araçları keşke bu tip filtrelerle üretseler.

Aracında kullanan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

ALINTI

K&N ; 1969 yılında Amerika'da kurulmuş ve performans hava filtreleri teknolojisinde, Dünya lideri olan firmadır. 35 yıllık tecrübesiyle K&N , mucidi olduğu ve " Dünyanın En İyi Hava Filtresi " sloganını ispatlamış olduğu pamuklu hava filtreleme sistemi ile gurur duymaktadır. K&N dünyanın birçok yerinde motorsporlarına, otomobillere, marinler ve endüstriyel ihtiyaçlara yönelik olarak, yüksek emiş gücü olan ve yıkanılarak yeniden kullanılabilinen hava filtreleri üretmektedir.

Dünyanın ilk ve tek " 1 Milyon Kilometre Garantili " hava filtresi olan K&N Hava Filtreleri, pamuktan üretilmiş olup, kağıt ya da sentetik filtrelerden tamamen farklıdır. Özel formüllü yağ, filtrenin üzerine uygulandıktan sonra, filtre çok çok küçük partiküllerin bile motorunuza gitmesini ,örülmüş pamuğun binlerce mikroskobik iplikçiği vasıtasıyla engeller. Kağıt filtreler 2 boyutlu olmaları ve derinlik boyutlarının olmaması sebebiyle partiküller tarafından çok çabuk tıkanarak, havanın emilişini ve böylelikle motorun performansının azalmasına sebep olurlar. K&N ' in 3 boyutlu filtresinde ise (filtre yüzeyinde kağıttan farklı olarak derinlik boyutuda mevcuttur) partiküller filtrenin içine hapsedilmişken, havanın akışı devam etmektedir. Böylelikle kağıt filtrelerde yaşanan performans azalışı yaşanmamaktadır. Nasıl ki pamuktan yapılmış bir tişört havanın akışına izin verirken sıradan bir kağıt buna izin vermiyorsa, hava filtrelerinde de durum çok farklı değildir.

K&N Hava Filtreleri 70.000 ila 80.000 km de bir, orjinal K&N Temizleme losyonu ile temizlenerek ve Özel K&N filtre yağı üzerine püskürtülerek, kullanımına devam edilir. Kağıt filtreler ise 10.000 ila 15.000 km de bir değiştirilerek paranızla birlikte çöpe atılmış olur.

Sonuç olarak K&N Hava Filtrelerini Kullanmakla;

* Temizleyerek yeniden kullanabileceğiniz için , aracınıza başka bir hava filtresi takmanıza gerek kalmayacak,
    * Etkili hava emilimi sayesinde yakıtın yanma kabiliyeti yükseleceğinden , aracın beygir gücü artacak,
    * Motorunuza zarar verebilecek partiküllerin filtreden sızması mümkün olmayacağı için motorunuz korunacak,
    * " 1 Milyon Kilometre Garanti " si ile her 10.000 ila 15.000 km de bir değiştirilen kağıt filtrelerle birlikte, paranızda çöpe gitmeyecektir.

ARACINIZIN BEYGİR GÜCÜNÜ VE
    DOLAYISIYLA PERFORMANSINI ARTTIRABİLİRSİNİZ!

K&N Hava filtreleriyle aracınız daha fazla nefes alabileceğinden beygir gücü ve dolayısıyla performansı artacaktır.

Aynen insan vücudu gibi daha fazla hava daha fazla performans yaratır. Benzini daha fazla havayla besleyince aynı yakıt ortanıyla, daha fazla enerji açığa çıkacak ve aracınızın gücü artacaktır.

ARACINIZIN PERFORMANSINI ARTTIRIRKEN PARANIZI KORUYABİLİRSİNİZ !

K&N Hava filtresini bir kere satın alacağınız için, filtreniz paranızla birlikte çöpe gitmeyecektir.

Her 10.000 15.000 km de bir araçlarımızın hava filtrelerini değiştirmek zorundayız. K&N hava filtresini ise bir kere satın alarak ve 70.000 80.000 km' de bir temizleyerek aracınızın ömrü boyunca kullanabileceksiniz. Dolayısıyla tasarruf etmiş olacaksınız.

ARACINIZIN BEYGİR GÜCÜNÜ, YAKITINIZDAN TASARRUF EDEREK ARTTIRABİLİRSİNİZ !

Tıkanık hava filtresi yakıt sarfiyatını arttırır.
    K&N Hava filtresiniz 3 boyutlu yapısı sayesinde hem daha geç tıkanır hem de tıkandığında kolayca temizleyebilirsiniz. Kağıt filtreler çabuk tıkandıklarından benzin sarfiyatınız artmaktadır.

Yanma odalarına optimum ölçüde benzin ve hava gitmesi hem performansın artışına hem de yakıt tasarrufuna katkıda bulunulmasına olanak sağlamaktadır. Özellikle günümüzde rekor kıran benzin fiyatları da göz önüne alındığında, bu sorunu pahalı olmayan bir yöntemle azaltmak mümkündür.

ARACINIZIN BEYGİR GÜCÜNÜ ARTTIRIRKEN ÇEVRE KİRLİLİĞİNİN AZALMASINADA KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ !

Bütün dünyada bir yılda milyonlarca kağıt hava filtresi kullanılmış ve ömrünü tamamlamış şekilde çöpe gitmektedir.K&N Hava Filtreleri ise bir kere alındığında ,bir daha değiştirilmesi gerekmez. Dolayısıyla bir yıl boyunca çöpe giden milyonlarca hava filtresinin yaratmış olduğu kirliliğe katkıda bulunmamış olursunuz.

Temiz bir hava filtresi %10 oranında yakıt tasarrufuna katkıda bulunmaktadır. Bu %10 luk yakıt tasarrufu aynı zamanda havaya yayılan carbon monoksit gazınında salınımını azaltarak; aracınıza, bütçenize ve çevreye bir iyilik yapmanızı sağlayacaktır.

K&N Filtre Bakım ve Temizleme Seti

Her türlü K&N Hava Filtresinin temizlenmesinde önerilir.
    Setin içerisinden K&N hava yağı ve filtre temizleme suyu bulunur.

Kirlenen filtrenin hava akımı ve filtreleme fonksiyonlarını geri kazandırarak, hava filtrenizin performansını ilk aldığınız günkü konumuna getirir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senersongur -- 4 Mayıs 2011; 21:10:22 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

K&N Hava Filtreleri: Kapsamlı Bir Kılavuz

Günümüzün rekabetçi otomotiv pazarında, aracınızın performansını ve verimliliğini artırmaya yardımcı olacak güvenilir parçalar bulmak çok önemlidir. K&N Hava Filtreleri, bu alanda öne çıkan bir isimdir.

K&N Hava Filtresinin Faydaları:

• Artan Hava Akışı: K&N hava filtreleri, standart kağıt filtrelere göre daha fazla hava akışı sağlar. Bu, motorunuzun daha fazla oksijen almasına ve daha verimli çalışmasına olanak tanır.
    • Gelişmiş Performans: Artan hava akışı, daha fazla beygir gücü ve tork sağlar. K&N hava filtrelerinin, dyno testlerinde 4 beygire kadar güç artışı sağladığı bilinmektedir.
    • Daha Uzun Motor Ömrü: K&N hava filtreleri, motorunuzdaki kirleticileri etkili bir şekilde tutar. Bu, motorun daha temiz çalışmasını sağlar ve ömrünü uzatır.
    • Kolay Bakım: K&N hava filtreleri yıkanabilir ve tekrar kullanılabilir, bu da uzun vadede bakım maliyetlerinden tasarruf sağlar.

K&N Kutu İçi Performans Hava Filtreleri:

K&N Kutu İçi Performans Hava Filtreleri, fabrikanızın hava kutusuna takılan doğrudan değiştirme filtrelerdir. Bu filtreler, standart kağıt filtrelerin yerini alarak performansı artırır ve hava akışını iyileştirir.

K&N Hava Filtrelerinin Yorumları:

K&N hava filtreleri, kullanıcılarından genellikle olumlu yorumlar alır. Müşteriler, artan güç, tork ve motor tepkisi gibi faydaları bildirmektedir. Yorumlar ayrıca kolay kurulum ve bakım kolaylığını vurgulamaktadır.

Eğer aracınızın performansını ve verimliliğini artırmak istiyorsanız, K&N Hava Filtreleri mükemmel bir seçenektir. Arttırılmış hava akışı, geliştirilmiş performans ve daha uzun motor ömrü faydalarıyla, K&N hava filtreleri aracınızdan en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ben kullanıyorum ve çok memnunum.Hem yeterli ses alıyorum hemde motora daha fazla hava girişi sağlanıyor..Kullandığım bu marka değil ama gerçekten tavsiye edebilirim herkese.
  • Önemli olan cinsi markası ne olursa olsun filtrenin temiz olması.
    Extra beygir, yakıt tüketimini azaltma falan... bunlar birazda pazarlama taktiği
  • quote:

Orijinalden alıntı: DXM06

Önemli olan cinsi markası ne olursa olsun filtrenin temiz olması.
    Extra beygir, yakıt tüketimini azaltma falan... bunlar birazda pazarlama taktiği
    ben bu gün montajınız yaptım punto evoma k&n kutu içi bakalım daha kullanmdım sabah başlayacağım kullanmaya bşr bakalım.yanlız kullananlar gaz tepkide iyileşme olduunu belirtiyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: comanchee

ben bu gün montajınız yaptım punto evoma k&n kutu içi bakalım daha kullanmdım sabah başlayacağım kullanmaya bşr bakalım.yanlız kullananlar gaz tepkide iyileşme olduunu belirtiyorlar

Filtre ile ilgili yorumunuz nedir? Bir faydası var mı??
  • quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

quote:

üstad bir miktar etkisi var özellikle üst devirlerde ama mucizeler beklemeyin.birazda gaza tepkisi iyileşiyor.

Syg.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

quote:

üstad bir miktar etkisi var özellikle üst devirlerde ama mucizeler beklemeyin.birazda gaza tepkisi iyileşiyor.

Syg.

Alıntıları Göster
    Ben tavsiye etmiyorum,yağ olayını araştırınız.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BMW E46 su ve hava kontrolü
    3 yıl önce açıldı
    K&N hava filtreleri hakkında
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: set

Neden tavsiye etmiyorsunuz?
  • quote:

Kuru filtre meselesi mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: viper17

quote:

Kuru filtre meselesi mi ?

Alıntıları Göster
    Yağlı değilse problem yok,ama yağlı ise maf sensörünü bozuyor dolayısı ile aracın çekişi düşüyor,çok yakıyor...

Yağlı filitre araç için uygun değil. Yazıyı dikkatle okursanız bu tür ürünlerin temizleme içeriğinde losyon ve yağ oluyor.

• quote:

Yağlı değilse problem yok,ama yağlı ise maf sensörünü bozuyor dolayısı ile aracın çekişi düşüyor,çok yakıyor...

Yağlı filitre araç için uygun değil. Yazıyı dikkatle okursanız bu tür ürünlerin temizleme içeriğinde losyon ve yağ oluyor.

Alıntıları Göster
    1 milyonun ne olduğundan habersizce reklam olmuş bu.

Orjinalini kullanın öyle temizlemeyle falan filtre olmaz,

Lüzümsüz yakıt artışına neden oluyor artan yakıtın ufacık performansınıda mucize olarak satıyorlar.

• quote:

Alıntıları Göster
    hiçbir tekrar kullnılan filtre , kullan at orjinal filtrenin bakım görevini görmez. HAva filtresinden kar edeceğim derken motora toz kaçırıp uzun vadede zarar verebilirsiniz.
    Bu işi genelde modifiye işiyle uğraşan aracını onlarca beygir gücünü artıran kişiler kullanmaktadır .Çünkü güç artınca , havanında daha fazla çekilebilemsi lazımdır K&N filtrelerinin hava direnci düşük olduğu için performans işiyle uğraşanları genelde tatmin eder. Stock araçlara tavsiye edilmemektedir.

• quote:

Orijinalden alıntı: nogretse

1 milyonun ne olduğundan habersizce reklam olmuş bu.

Orjinalini kullanın öyle temizlemeyle falan filtre olmaz,

Lüzümsüz yakıt artışına neden oluyor artan yakıtın ufacık performansınıda mucize olarak satıyorlar.

quote:

K&N has sold more than 30 million washable/reusable performance high-flow air filters since 1969

1969'dan beri yeniden kullanılabilir filtreleri satan bir firma, günümüzde bu işi en iyi yapanlardan biri; onlar birşey bilmiyor(!); 1 milyon mil(1.6 milyon km) garanti veriyor. Sen de burada gelmiş 1 milyonun ne olduğundan haberleri yok diyorsun. Yakıtta artış olmadı ayrıca.(Yaklaşık 3000km önce taktım) Nerde saçma sapan yorumlar (Volvo-Geely vs.) orada @nogretse..

• quote:

Orijinalden alıntı: nogretse

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
     K&N HAVA FİLTRELERİ

2 hafta oldu taktıralı simota çok memnunum. özellikle üst devirler çok canlandı

• quote:

Orijinalden alıntı: vezir

hiçbir tekrar kullnılan filtre , kullan at orjinal filtrenin bakım görevini görmez. HAva filtresinden kar edeceğim derken motora toz kaçırıp uzun vadede zarar verebilirsiniz.
    Bu işi genelde modifiye işiyle uğraşan aracını onlarca beygir gücünü artıran kişiler kullanmaktadır .Çünkü güç artınca , havanında daha fazla çekilebilemsi lazımdır K&N filtrelerinin hava direnci düşük olduğu için performans işiyle uğraşanları genelde tatmin eder. Stock araçlara tavsiye edilmemektedir.

Gerektiği gibi temizlenen bir filtre neden ilk günkü korumayı sağlayamıyor? Bir filtre ile 1 milyon mil gittiği iddia edilen araçlar var? Sonuçta sıradan kağıt bir filtre değil bildiğiniz üzere. Sormak istediğim bir husus daha var, ben bu filtreyi en ideal hangi aralıklarla temizlemeliyim?

http://rideturkey.net/manuals/K&N.PDF

Günlük kullanımda 50.000-100.000 milde bir temizleyin yazmış. Daha tozlu ortamlarda bu aralığı kısaltın diyor. Bu ülkemiz şartlarında araç için intihar olur tabi ki..
    --------------------------------------------------

Hava direnci testi:

• quote:

Orijinalden alıntı: JasoNBuraK

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    quote:

Gerektiği gibi temizlenen bir filtre neden ilk günkü korumayı sağlayamıyor? Bir filtre ile 1 milyon mil gittiği iddia edilen araçlar var? Sonuçta sıradan kağıt bir filtre değil bildiğiniz üzere. Sormak istediğim bir husus daha var, ben bu filtreyi en ideal hangi aralıklarla temizlemeliyim?

http://rideturkey.net/manuals/K&N.PDF

Günlük kullanımda 50.000-100.000 milde bir temizleyin yazmış. Daha tozlu ortamlarda bu aralığı kısaltın diyor. Bu ülkemiz şartlarında araç için intihar olur tabi ki..

öncelikle K&n filtre dünyasının lider firmalarından biridir bu konuda yanlış bir kanıya varmayalım. Bir ürünün ekonomik olması ve verimi gibi şeyler söz konusu olduğunda bu bir eğri çizmektedir.Ekonomik olarak fizible olup olmadığı için hesaplar için ekteki basit formüllewrden yararlanabilir. Bu bize kullan at parça ile ömürlük parçanın ekonomik olarak maliyetinin kıyaslanmasını sağlamaktadır

Ancak para dışında önemli bir konu var , o da hangi oranda tozu yakaladığı ve bunun ne kadarını tutabileceği konudur. Bu konu filtre verimliliğinin en büyük etmenidir.
    filtreler sıfır iken eşit şartlarda başlasalar bile bir müddet sonra kirlendiğinde filtrenin verimi değişmektredir. Kağıt veya özel malzemelerden yapılmış filtreler için bazen çok küçük partikülleri tutması es geçilir . Nedeni ise motor ve güç arttıkça emiş gücünün artması ve filtre partiküllerin boyutları küçük olanları hedeflemiş ise , tahmin edileceği gibi sıkı liflerin daha az geçirgen olmasıdır. Bir fittre ne kadar küçük partikül tutması için tasarlanmış ise , o kadar erken tıkanması ve veriminin düşerek yakıt tüketimini artırması söz konusudur. Bu nedenel sınırlar gevşediltikçe filtre daha rahat hava geçirir ve dolayısıyla aradan kaçan küçük partiküller silindire girme şansı yakalar. K&N firlteeleri her temzileme sonrası sıfır orjinal filtre ile kıyaslandığında daha rahat hava geçireceği için içeriye tozların girmesi ve silindiir eduvarlarını zımpara gibi çizmesi artacaktır. Yağ çabu kirlenecek uzun süreli yağ değiştirme nedeni ile bu yağ ile mekanik parçalar aşınması hızlanacaktır. Kullan at filtelerinde kendi içlerinde verimleri kıyaslanabiliyor , kimisi daha rahat havayı bırakıyor kimisi sıkı oluyor beygiri düşürüyor. Hem eksoz hem hava filtesi aracın performansını düşüren şeylerdir. HAva ne kadar rahat girer ve çıkarsa o kadar yüksek performasn alınmaktadır. Dolayısı ile bizler isteyerek aracın performasn kayıplarını bile bile motorun ömrü ve hasar almasını önmemek için sıkı olan orjinal filtreleri tercih etmeliyiz ve gerekirse tozlu ortamlarda zaamnından önce değiştirmeliyiz. Benzin dizel oldu 4.00 lira ama hava filtreleri 10-20 tl , 5 litre yakıt parasına değiştirmek mümkünken neden temizleme ve bundan kaynaklanabilecek unsurları risk olarak alacaksınız . Ne pahasına bunu hesaplayıp seçimi yapmak lazımdır.
    Stock araçlarda hiçbir zaman gerekli bir filtre değişdir eğer gerekli olsa idi 50.000 lira verilen araca binlerce liralık emisyon sistemelri ekleyerek fiyatları yükselteceklerine bu marka filtreyi takar bakımlarda da yıkarlardı. Bunların hepsi hesaplanmıştır.

ANCAK tekrar etmemde fayda var , performasn , chip tuning gibi işlerle uğraşarak beygir gücü artırmak isteyen kişilerin hava filtrelerini de benzer şekilde modifiye etmesi , yapılan işin sonunsunun alınması için gerekli bir işlemdir.

• Son paragrafta da belirttiğiniz gibi aracım chip tuningli, stock filtre kullanmam yanlış olur. Ben her 10.000'de 15.000'de bir 130 lira vereceksem bu iş yaş. Madem temizlendikten sonra ilk anki korumayı sağlayamıyor, neden temizlik kiti satılıyor? Madem temizlikten sonra motora toz kaçırıyor, nasıl 1 milyon mil garantisi veriyorlar? Dediklerinizi kabul etmiyorum demiyorum kesinlikle ama bu soruların cevabını merak ediyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JasoNBuraK -- 27 Ekim 2011; 12:32:56 >
  • quote:

Son paragrafta da belirttiğiniz gibi aracım chip tuningli, stock filtre kullanmam yanlış olur. Ben her 10.000'de 15.000'de bir 130 lira vereceksem bu iş yaş. Madem temizlendikten sonra ilk anki korumayı sağlayamıyor, neden temizlik kiti satılıyor? Madem temizlikten sonra motora toz kaçırıyor, nasıl 1 milyon mil garantisi veriyorlar? Dediklerinizi kabul etmiyorum demiyorum kesinlikle ama bu soruların cevabını merak ediyorum..
    lafta garantiyi herkes verir. cevabı budur . kimse malım kötü demez.
    modifiyeli olmayan araçlar fabrikanın taktığı OEm filtreyi sık olarak değiştirise en iyi korumayı sağlar.

ekte firmaları oturup kıyaslayanların yorumlarına bakınız. K&N hep iyi deniyor ama aralardaki açıklamalar daha önemlidir.

http://www.bobistheoilguy.com/airfilter/airtest3.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vezir -- 27 Ekim 2011; 12:46:37 >

• Eve gittiğimde derinlemesine inceleyeceğim, bana ne yapmamı önerirsiniz?
  • quote:

Eve gittiğimde derinlemesine inceleyeceğim, bana ne yapmamı önerirsiniz?
    gecen gün test ediyorlardı bi kabın içinde pervaneler var pinpon topu falan koyup bişiler yapıyorlardı adam bayaa övüyordu K&N'i
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.