Şimdi Ara

^^K Serisi İşlemcileri KırbaçlayaN o.c Değerlerini Paylaşanlar Kulübü^^ (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
761
Cevap
17
Favori
24.356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ßekir

Stabiliteye değineceksen herkesin aşağıdaki SS'de yer aldığı gibi, OCCT Linpack testinin 1 saatini tamamlamış ve hala devam ederkenki ekran görüntüsünü göndermesi gerekir

Yapılan overclock işlemine %100 stabil diyebileceğin en sağlam testtir kendisi

^^K Serisi İşlemcileri KırbaçlayaN o.c Değerlerini Paylaşanlar Kulübü^^

Öyle bir onayı hangi otorite belirledi acaba.
    Ben kendime öyle bir kural ve yol belirleyemedim daha.
    Genelde çift test programı ile stabilite testi yapardım.ayni anda.full stabil dedikten sonra..exprollerda bsod yediğim çok olmuştur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ßekir kullanıcısına yanıt
    Sadece stabilite testide geçerli değil. Testlerden geçipte oyunlarda çakılan çok kişi var bende dahil :D
  • yimust kullanıcısına yanıt
    1 saatlik OCCT LINPACK testini geçip de oyunda çakılan hiçkimse görmedim şimdiye dek Standart OCCT testinden bahsetmiyorum bu arada dikkat edin.

@YAZICIOĞLU
    Onayın cevabı Burn Test olması ve Intel tarafından yazılması olabilir mi? Linpack testi kadar CPU'yu stres altına sokabilecek başka bir uygulama yok
  • ßekir kullanıcısına yanıt
    Hocam ASUS Z97-PRO GAMER 'dan memnun musun? Dolar da düşüşe geçmişken bu anakarttan ben de almayı düşünüyorum Vietnam üretimi i7-4790K ile birlikte ama GIGABYTE Z97X Gaming 7 ile arasında kaldım gerçi Gigabyte daha pahalı ama ne dersiniz fikrinizi alabilir miyim? Bir de sendeki işlemci Vietnam mı? 4.5GHz 'in üstüne çıkabildiğin en stabil değer nedir bu anakart ile?
  • HWS kullanıcısına yanıt
    OC konusunda işlemcinin gittiği yere kadar götürebilecek bir anakart, haliyle memnunum :)

Kaliteli komponentler kullanmılmış ve üzerindeki Supreme FX ses yongası da kaliteli harici bir ses kartına 200-250 lira vermekten kurtarıyor. Ayrıca üzerinde yer alan ışıklandırmalar ayrı bir görsel güzellik katıyor; işin teknik tarafında ise ışık şeridi gibi görünen ayrılmış bölüm sayesinde ses kartı tüm parazitlenmelerden uzak tutulup mükemmel bir ses deneyimi sağlanıyor.

Fiyatına göre alınabilecek en iyi anakartlardan biri; fazla para vermene hiç gerek yok, ASUS Z97-Pro Gamer keyifle kullanabileceğin bir anakart
  • quote:

1 saatlik OCCT LINPACK testini geçip de oyunda çakılan hiçkimse görmedim şimdiye dek Standart OCCT testinden bahsetmiyorum bu arada dikkat edin.

@YAZICIOĞLU
    Onayın cevabı Burn Test olması ve Intel tarafından yazılması olabilir mi? Linpack testi kadar CPU'yu stres altına sokabilecek başka bir uygulama yok

Bu konuda çok tecrübeli olmadığınız bukadar iddialı konuşmanızdan anlaşılıyor.

İşlemciyi overclok ettiğiniz zaman sadece işlemci etkilenmez.Pc download yaparken bile mavi ekran alabilirsiniz.

Konuya katkımız olsun bizim de.
    Bu günlük kullanım değerimdi.
    Custom Water soğutma.
    İşlemci costarica yapımı idi batchcode hatılamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YAZICIOĞLU -- 14 Mayıs 2015; 23:04:53 >

• YAZICIOĞLU kullanıcısına yanıt
    ekliyorum hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: YAZICIOĞLU

quote:

@YAZICIOĞLU

Bu konuda çok tecrübeli olmadığınız bukadar iddialı konuşmanızdan anlaşılıyor.

İşlemciyi overclok ettiğiniz zaman sadece işlemci etkilenmez.Pc download yaparken bile mavi ekran alabilirsiniz.

Konuya katkımız olsun bizim de.
    Bu günlük kullanım değerimdi.
    Custom Water soğutma.
    İşlemci costarica yapımı idi batchcode hatılamıyorum.

Bu konuda çok tecrübeli olmadığım mı? Yav hee hee...

• konuya arbiter hocamı bi çagıralım bakalım ne diyor o.c konusunda
  • @YAZICIOĞLU

O voltaj ile pek ömrü pek uzun olmaz o işlemcinin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HWS

Hocam ASUS Z97-PRO GAMER 'dan memnun musun? Dolar da düşüşe geçmişken bu anakarttan ben de almayı düşünüyorum Vietnam üretimi i7-4790K ile birlikte ama GIGABYTE Z97X Gaming 7 ile arasında kaldım gerçi Gigabyte daha pahalı ama ne dersiniz fikrinizi alabilir miyim? Bir de sendeki işlemci Vietnam mı? 4.5GHz 'in üstüne çıkabildiğin en stabil değer nedir bu anakart ile?

Gigabyte gaming 5 ile gaming 7'nin vrmleri tamamen aynıdır(ayrıca ud7). Boşuna gaming 7'ye para vermeyin, alacaksanız gaming5 alın. Yada nova bilgisayarda 850tl'ye z97 soc force satılıyor z97'nin en iyi vrm'lerine sahiptir(formula, hero modeli ile aynı).
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim hocam benim de aklımda hep GIGABYTE Z97X-SOC Force vardı zaten düşünceme göre MAXIMUS FORMULA VII 'ye denk ya da ona rakip bir kart tabii konuya hakim kişiler daha iyi yorum yapabilir bu konuda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HWS -- 15 Mayıs 2015; 16:07:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

quote:

Orijinalden alıntı: HWS

Gigabyte gaming 5 ile gaming 7'nin vrmleri tamamen aynıdır(ayrıca ud7). Boşuna gaming 7'ye para vermeyin, alacaksanız gaming5 alın. Yada nova bilgisayarda 850tl'ye z97 soc force satılıyor z97'nin en iyi vrm'lerine sahiptir(formula, hero modeli ile aynı).

Alıntıları Göster
    .....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YAZICIOĞLU -- 15 Mayıs 2015; 16:11:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

@YAZICIOĞLU

O voltaj ile pek ömrü pek uzun olmaz o işlemcinin.

Mesela nekadar ömür bicebilirsiniz?

• YAZICIOĞLU kullanıcısına yanıt
    bence bi 3 4 sene daha rahat kullanır custom ile
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    bendeki kart Gıgabyte gamıng 7 g5 ile ayni demişsiniz doğru ayni olabilir ama benim için en önemli olan hata kodlarını gösteren LED o olmasa olmaz ve gaming 7 aldım hocam aradaki fiyat farkınıda biliyorum umurumda değil eski kartım 790FX-GD70 ti çok memnundum istdiğim kart EVGA FTW z97 di ama nasip olmadı bu arada işlemcimide turbo core kapalı kulanıyorum siz uçmuşsunuz 5ghz filan hiç işim olmaz render ile oğraşmadım için turbo core kapalı açık oyunlarda hiç bir fark göremedim ben voltajı düşürdüm turbo core de kapatım işlemci ne zaman yetersiz kalıyor ozaman bakarız o.c olayına bana göre gereksiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enja -- 15 Mayıs 2015; 20:57:07 >
  • enja kullanıcısına yanıt
    EVGA FTW z97 6 faz hocam neden bu anakartta karar kılmıştın varmı bi ayrı sebebi
  • Yeni işlemcim de geldi. Enerjiyi ateşleme zamanı yakındır..

• değerleri dört gözle bekliyoruz
  • quote:

Stabiliteye değineceksen herkesin aşağıdaki SS'de yer aldığı gibi, OCCT Linpack testinin 1 saatini tamamlamış ve hala devam ederkenki ekran görüntüsünü göndermesi gerekir

Yapılan overclock işlemine %100 stabil diyebileceğin en sağlam testtir kendisi

4790k kullananlar OCCT Linpack testinde alttaki ''AVX Capable Linpack'' ve ''Use all Logical Cores'' seçerse tüm testler arasında en çok yükü bu bindiriyor (soğutmasına güvenmeyen kesinlikle denemesin).

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.