Şimdi Ara

Kablonet CGN Havuzundan Çıkmak (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
184
Cevap
15
Favori
43.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: buzzfeed

adam böyle bir havuzu ilk defa duyduğunu söylüyor bana nasıl çıkarım bu havuzdan ?

Ip kamera sistemi kuramıyorum. Modemde ki ip ile bana verdiğiniz ip cakismiyor bir kontrol edermisiniz diyin. Arıza kaydı oluşturuyorlar, mesai saatleri içinde de çözüyorlar zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaptım 1 mayıstan beridir 200lerde gezen ping 100e indi.

Rainbow six siege

• sizde speedtestte ping kaç çıkıyor bende bugün bağlandı 18-19 ping çıkıyor ttnette daha iyidi düzeltmezlerse 7 gün geçmeden iptal edeyim bu kullanılmaz la böyle ip adresi 195 ile başlıyor
  • Static ip kullanıyorum fakat son 1 aydır evdeki kamera sistemine bağlanamıyorum, sizce beni de cgn havuzuna almış olabilirler mi.
    modemin ip numarası 192 ile baslarken, ip numaram 94 ile baslıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: demoX

Static ip kullanıyorum fakat son 1 aydır evdeki kamera sistemine bağlanamıyorum, sizce beni de cgn havuzuna almış olabilirler mi.
    modemin ip numarası 192 ile baslarken, ip numaram 94 ile baslıyor.

Modemdeki WAN IP adresine bakın. 192 ile başlayan sizin yerel ağınızdaki IP adresi. WAN IP adresi ile speedtest vs gibi IP'nizi gösteren sitelerdeki IP adresi aynı değilse durumu belirtin ve uzaktan kamerama bağlanamıyorum ayrıca online oyunlarda sorun yaşıyorum diyerek kayıt açtırın. 5 saat içinde modeminizi kapatmayın sistem üzerinden değişiklik yapılacak derler ve 1-2 saat içinde WAN IP adresiniz değişir. Artık WAN IP adresi ile Dış IP adresiniz aynıdır.

Normalde statik IP kullananları kesinlikle CGN'ye almıyorlar. Ama yaparlar mı? Bunlara belli olmaz yapıverirler :).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zulu123 -- 10 Haziran 2017; 15:18:0 >
  • Modem arayuzunden kontrol ettim. Ip adreslerim ayni fakat neden kamera sistemine baglanamadigimi anlamadim. Kamera sisteminin kablosunu modemden cikarinca pingler ve hiz normale donuyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • zengier Z kullanıcısına yanıt
    Cidden hocam şu IPv6 neden bir türlü oturmadı bizde ya? Bireyseli geçtim kurumsala bile sadece yurtiçi IPv6 verebiliyorlar çıkışlar yine v4 ten oluyor. İlk röportajda hep beraber mesaj atalım şu konu hakkında bilgi edinelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virinom -- 10 Haziran 2017; 23:56:58 >
  • Bilgilendirme için teşekkürler. Yoksa ev sunucusuna neden ulaşamıyorum diye deli danalar gibi düşünüyor olacaktım.
  • ip'im 195 ile başlıyor ama router'da gösteren ip ile whatismyip sitesindeki aynı... sorun var mı sizce?
  • MacGyver. kullanıcısına yanıt
    Yok
  • benimkide havuzda sanırım uzak masa ustu baglantısı kuzenım kuramıyor 100 lü ıp blogundan cıkmak ıstıyorum dedım 2 gundur kayıt actılar gelısme yok ıp kamera dedım statık ıp satın almalısınız dedıler taktık verın arkadaslar
  • orcun_10 O kullanıcısına yanıt
    iki bilgisayara da program kurarım dersenizhttps://intranet.ahmetozer.org/ var
  • İki haftadır superonline'ın 1 mayıs sonrası fiyat politikasını beğenmediğim için alternatif arayışı içindeydim. Kablonet çağrı merkezi ile konuşmamda gerçek ip adresi ( nat'lanmamış) verip vermediklerini sordum. Nat lanmış ip dresi verilebileceğini, çağrı merkezini arayarak nat havuszundan çıkabilecğimi belirttitikleri için 3 ay bedava kampanyasından 27 ay üzerinden taahüt verdim. Kuruluştan sonra kontrol ettiğimde internete çıkış ip adresim ile wan ip adresinin farklı olduğunu gördüm. Çağrı merkezine düzeltilmesi için dün kayıt açtım. Engeç bugün 14:00 itibarıyla düzeltileceğini söylediler. Akşam gelip ip adreslerini kontrol ettiğimde, ip adreslerinin farklı olduğunu gördüm.
    Çağrı merkezini ardığımda sabip ip adresi satın almam gerektiği söylendi.

Satana kadar yalan söyle, sattıktan sonra sabit ip satın al de.

Çağrı merkezi kayıtlarının dinlenmesini talep ettim.
    Reddi halinde herhangi bir para ödemeyeceğimi, btk ya şikayet edeceğimi belirterek telefonu kapattım.

Taahhüt verirken açık açık ip nizin başkalarıyla paylaştırılıp paylaştırılmayacağını sorun.
    Talep edilmesi halinde, nat havuzundan çıkarılacağınızın garantisini alın ki, sonradan ekstra maliyet ile karşılaşmayın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Son zamanlarda inanılmaz bir ping dalgalanması var, yeni başladı. Saat 18:00-24:00 arası Ping 280-900 sürekli dalgalanıyor. Hiçbirşey oynayamıyorum. Modeme baktım Wan 100 le başlıyor, internette 24 le yani farklı. Bu CGN dediğiniz olaydan mı kaynaklanıyor acaba bu ping sorunu?
  • modemdeki ip ile siteden baktigim ip ayni ama 100'lu numara.

100mbit kablonet.statik ip'e gecmek icin sebep var mi?

Kablonet CGN Havuzundan Çıkmak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wilson Fisk

modemdeki ip ile siteden baktigim ip ayni ama 100'lu numara.

100mbit kablonet.statik ip'e gecmek icin sebep var mi?

Kablonet CGN Havuzundan Çıkmak

Online oyun oynuyor ve pinglerinden memnun isen hiç kurcamala.
  • dp65 D kullanıcısına yanıt
    Şikayetimden birkaç gün sonra kablonet arayıp, 100 lü ip havuzundan (cgnat) çıkarıldığı bildirdi. Ben de kablo nette kalmaya karar verdim.

• tanerss kullanıcısına yanıt
    sadece bf3 oynuyorum ara sira.almanya server 59 yaziyor girerken oyun icinde bakiyorum 60 diyor.ben bakmazken cikiyor mu kac oluyor bilemiyorum ama 64 kisi icinde rezilleri oynamiyorum benim gibi adam cok.bir de mayis 2'de 100mbit'e gectim o zamandir ip ayni.100'lu ip filan dediler ondan takildim ben yoksa sikayetim oldugundan veya anladigimdan degil.tesekkur ederim fikir verdiginiz icin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 8 Ağustos 2017; 17:10:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wilson Fisk

sadece bf3 oynuyorum ara sira.almanya server 59 yaziyor girerken oyun icinde bakiyorum 60 diyor.ben bakmazken cikiyor mu kac oluyor bilemiyorum ama 64 kisi icinde rezilleri oynamiyorum benim gibi adam cok.bir de mayis 2'de 100mbit'e gectim o zamandir ip ayni.100'lu ip filan dediler ondan takildim ben yoksa sikayetim oldugundan veya anladigimdan degil.tesekkur ederim fikir verdiginiz icin.

Gerçekten şikayetin olmaya başlarsa o zaman Sabit IP alarak havuzdan çıkabilirsin. Onun harici ping'in harika gözüküyor hiç elleşme :)
  • tanerss kullanıcısına yanıt
    eyvallah hocam siz sorun yok diyorsaniz kurcalamam.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.