Şimdi Ara

Kac binde Bir Benzin pompasi degistiriyorsunuz ? Pompayı Tamir Edeceğim :D

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
30.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Degerli arkadaslar konu basliginda oldugu gibi sizlere soruyorum bana 10.000 km anca dayaniyor da

Eski pompayı tamir ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ottoman_solider -- 7 Ocak 2012; 7:48:33 >

• yuh 10000 km demek 20 depo demek
  • 10.000 ne demek yav 100.000 demek istedin herhalde?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Dominic- -- 1 Ocak 2012; 16:35:57 >
  • Arkadaslar bircogumuz ulkemizde ki benzin fiyatlarindan sikayetci ama soyle birsey var. Kaciniz Aracinizda ki benzin pompasi ve filtresinin yerini biliyor. Forum olarak bilenler mutlaka vardir ama genel itibariyle bircogumuzun bilmedigi kanisindayim.

Bense artik usta oldum diyebilirim. Cunku taskent te yasiyorum ve duzgun usta bile yok. Bircok seyi baslarinda durarak kendim gosteriyorum. Arac w220 3.2 lt benzinin lt si 0,69 cent olmakla beraber, her 10.000 km bir sefer benzin filtresi+pompasi+bujiler+enjektor temizligi+depo filtresi degisimi yaklasik 1000 usd.

Onun icin yinede canim ulkemdeki halimize binlerce kere sukredelim. Herseyden onemlisi is ve zaman kaybi. Bu ikisi paha bicilemez. Pompam yine bozuldu pompam diyorum cunku silah arkadasim gibi oldu. Pompasiz cikmam abi diyorum

Benzinde bulunan muhteviyat: Parafin, katran, naftalin, musluk suyu, olu sinek ve bilimum partikul

YiyiP icip turkiyemde ki halimize sukredelim. Sevgilerle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ottoman_solider -- 1 Ocak 2012; 16:24:19 >

• Yakıt filtresi demek istedi heralde, bir insan bu kadar fransız olur

Yakıt pompası hayatımda değiştirmedim
  • @ hasan merto takiye mi yaptiniz. Ben mi yanlis anladim
  • araç 86 binde 1 kere bile yakıt pompası değiştirmedim filtre tamamda pompayı neden değiştiriyoruz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aracım arada bir marş basmiyor
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ottoman_solider

@ hasan merto takiye mi yaptiniz. Ben mi yanlis anladim

ben benzin pompasını 10binde bir dğeiştiriryorum demişsin. Ben de 10 binde pompa değiştirilmez diyorum
  • Pompa pompalamiyor abi tikanip bozuluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ottoman_solider

Pompa pompalamiyor abi tikanip bozuluyor.

Pompanın yerini bir kullanıcının bilmemesi en doğrusu, sakata gelebilir yoksa
  • 20 Yıldır hiç değiştirmiyorum...
  • sayın arkadaşım,

10binde benzin pompasının bozulması kesinlikle normal olamaz.benim 1996 model bir volvo aracım var ve pompa 1 kez değişti onun sebebi de pompanın benzin basıncının çok düşmesi idi.. ama normalde benzin pompasının bir ömrü yoktur...
  • 188.000 km'de değişti. Araç Fiat marea.

65.000 km'de değişti. Araç Fiat grande punto
  • yanmadıkça değiştirmem
  • Mazot filtresini 6 bin km de bir degistirirm ama yakiy pompasini daha hic degistirmedim. arkadsimda 106 gti vardi onlarda yakit pompasi surekli bozuluyormus onun fiyatida gecen sene 300 tl idi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blue_Knight

yanmadıkça değiştirmem

bende .. 1 defa ben almadan değişmiş. birde ben değiştirdim. 50bin kmde 2 defa olmuş.
  • ilk 2 aracımda da pompa bozuktu toyota corolla ve palio weekend de araçlar gazlı olduğu için değiştirmemiştim şimdiki aracım 20999 km de :) henüz allaha şükür bir sıkıntı olmadı kapı gıcırtısı dışında .
  • benzin pompası benzinle soğur lpgli araçlarda arızalanma ihtimali fazladır.genelde araçta az benzin bulundurular.faka araç lpg de olsada pompa çalışmaya devam eder.araçta benzin olmazsa pompa ısınıp bozulur.dikkat etmek lazım.
  • ~290 binde değiştirdim. İçinden küçük taşlar çıkmıştı, onlar da pompayı bozmuştu. Tekrarlanmaması için depoda çay süzgecinden biraz daha sık bir filtre var. Böyle ülkelerde pompa değişirken o da contayla beraber vidalanabiliyor. Arabaya göre detaylar farklı olablir ama üreticilerin böyle koşullar için, normalde Avrupa'da kullanmadıkarı ama geliştrimiş oldukları detaylar olabiliyor.

Pompa sonrası filtreler enjektörleri korumak için. Bu gibi durumlar içinse pompa öncesi kaba filtreler de olabilir. Belki depodaki pompa değişirken içine düşürmüş olablirler. Bazen Nylon, polimer süzgeçler solventli yakıtların içinde 10-15 sene sonra eriyebiliyor.

Eliniz alışmışken bir ara Mercedes'e yazın durumu. Almanya'dan bir parça sipariş etmek 10bin de bir pompa değiştirmekten daha kolay gelebilir. Bu gibi şartlarda kullanmak için servislerde bir tavsiye listesi olur mutlaka. Nereye başvurulacağının kullanma kılavuzunda yazması lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: INTRUDERTR

benzin pompası benzinle soğur lpgli araçlarda arızalanma ihtimali fazladır.genelde araçta az benzin bulundurular.faka araç lpg de olsada pompa çalışmaya devam eder.araçta benzin olmazsa pompa ısınıp bozulur.dikkat etmek lazım.

tebrikler. türkiyedeki esas yorum bu. geçen yıl lpg taktırdık hiçbir sorun olmasını istemyorsan abi dedi benzinini çeyrek deponun altına düşürmeyeceksin. yoksa benzin pompsı arızalanır dedi. bende hiç çeyrek depodan az kullanmadım benzini lpg li olduğu halde. ayda ortalama 20-25 tl benzine veriyorum okadar.temmuz 2010dan bu yana 18000 km yatım lpg li olarak herhangi bir sorun yok. arabanın ilk sahibiyiz 90000 km de fren balatalrının değişmesi gerek. 11 yıldır hiç değişmedide
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.