Şimdi Ara

Kac binde Bir Benzin pompasi degistiriyorsunuz ? Pompayı Tamir Edeceğim :D (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
51
Cevap
0
Favori
30.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Her 10 binde pompa değişirse ben direkt o aracı değiştiririm..

(sizinle aynı istasyondan yakıt alanların arıza yaşamadıklarını varsayarak yazdım)
  •  Kac binde Bir Benzin pompasi degistiriyorsunuz ? Pompayı Tamir Edeceğim :D
  • napıyosun benzini kuyudanmı çekiyosun sondajla. Ben şantiyede içi toprak dolu bidonla bile mazot koydum araba bişey olmadı filtreye yani çok abes bi durum

minimum 60bin km dir benzinli araçlarda
  • Bizde benzin jack daniels gibi bakır imbikten geçirilip meşe fıçılarda yıllandırılıyor. Viski fiyatına satılması ve benzin pompasına bişey olmaması ondan olabilir. Premium fuel yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

20 Yıldır hiç değiştirmiyorum...

:)
  • mercedes ve 10 bin km'de bir maaşallah
  • 150.000 KM de 2004 model 1.3 cdti corsa var ön fren disklerinden başka bir şey değişmedi arabada. (Motor yağı, yağ filtresi, mazot filtresi, polen filtresi, motor hava filtresi 10.000 km de bir değişiyor toplam 110 TL yi geçmiyor.) (lastikler en az 70.000 km de bir değişir :) Benzin mazot pompası nedir nasıl bir şey? :)
  • Benzin pompasi belirli bir omru olan bir parca degildir. Parcanin kendi kalitesine ve yakitin niteligine gore kimi aracin omru boyu arizalanmaz, kimisinde ise uzun araliklarla ariza verebilir. Ama 10.000'de bir benzin pompasi degistigini ilk kez duyuyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ottoman_solider
    Arac w220 3.2 lt benzinin lt si 0,69 cent olmakla beraber, her 10.000 km bir sefer benzin filtresi+pompasi+bujiler+enjektor temizligi+depo filtresi degisimi yaklasik 1000 usd.

Hiç normal bir durum değil. Depo filitresi varsa pompa neden arıza yapıyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: *President*

quote:

Arac w220 3.2 lt benzinin lt si 0,69 cent olmakla beraber, her 10.000 km bir sefer benzin filtresi+pompasi+bujiler+enjektor temizligi+depo filtresi degisimi yaklasik 1000 usd.

Gecenki bozulmadan sonra, depo filtresini sokturduk degistirecektik fakat is siparise kalmisti. Bizde sokup temizlettik. Cikardigimizda resmen katran kapliydi. Aklimdaki soru isareti depoyu sokturup asetonla temizletip yikatsam mi?????

Elektriktende suphelenmeye basliyorum. Aku eskimis olabilir mi?? Yeterli akimi cekmeyip yaniyorda olabilir. Bu sefer icini actirip bizzat bakacagim. Ama elektriktende olsa diagnostic de cikmasi lazim. Oyle birsey de yok. 120.000 de aldim. 157.000 km bu 3. Ariza.

• Bende ilk defa 307'de değiştirdim. Aracım LPG'li ve asla çeyrek deponun altında benzin bulundurmam ona rağmen bozuldu. (125000'de aracım) Bu arızanın en kötü yanı aracın olduğu yerde kalması. Şansıma benimki evin önünde bozuldu. Kendim değiştirdim.
  • konunun tamamını okumayınca herkes olurmu öyle şey diyor, halbuki aynı üyenin bir sonraki mesajında konuya açıklık getirmiş, kötü yakıt bunun tek nedeni, mercedesin suçu yok yani....
  • Satmış olduğum opel corsa aracımın benzin pompasını 182 bin km de değiştrimiştim.Değiştirme sebebi benim yaptığım bir hata yüzünden yanmasıydı.
  • quote:

quote:

quote:

Gecenki bozulmadan sonra, depo filtresini sokturduk degistirecektik fakat is siparise kalmisti. Bizde sokup temizlettik. Cikardigimizda resmen katran kapliydi. Aklimdaki soru isareti depoyu sokturup asetonla temizletip yikatsam mi?????

Elektriktende suphelenmeye basliyorum. Aku eskimis olabilir mi?? Yeterli akimi cekmeyip yaniyorda olabilir. Bu sefer icini actirip bizzat bakacagim. Ama elektriktende olsa diagnostic de cikmasi lazim. Oyle birsey de yok. 120.000 de aldim. 157.000 km bu 3. Ariza.

Valla hocam ne desek boş. Çünkü yakıt pompaları gerçekten uzun ömürlü parçalar, sizdeki arıza tamamen yakıt kaynaklı gibi görünüyor. Depoyu kesinlikle temizletmenizi öneririm. Depo dibinde katran birikmiş ise sanırım sürekli size aynı sorunu yaşatıyor olabilir.

• hiç değişritmedim yerini bilmiyorum nasıl bişey olduğunuda bilmiyorum hayatımda gördüğümüde sanmıyorum
  • quote:

quote:

Daha once bir kere noterde kaldim. Sonrasinda bir restorantta ve gecen aksamda tam evin girisinde kaldim. Katalizorden baska hicbir sorunum yok. Onu da iPtal ettirecegim. Masallahi var ama artik yavas yavas satmaya niyetlendim. Babamin 221 de tik yok. Acaba depo cok mu kirli sonucta 11 yasina girdi. Depoyu indirtsem herhangi bir sorun cikabilir mi?

• quote:

quote:

quote:

Daha once bir kere noterde kaldim. Sonrasinda bir restorantta ve gecen aksamda tam evin girisinde kaldim. Katalizorden baska hicbir sorunum yok. Onu da iPtal ettirecegim. Masallahi var ama artik yavas yavas satmaya niyetlendim. Babamin 221 de tik yok. Acaba depo cok mu kirli sonucta 11 yasina girdi. Depoyu indirtsem herhangi bir sorun cikabilir mi?

Depoyu söktürürseniz hiçbir sorun olmaz. Temizletmen bence en mantıklısı.

• yakıt kalitesinin düşük olmasi diycem ama Taşkentteki herkez mi 10 binde bir pompa degiştiriyor . başka birşey var bence ..
  • tülbent kullan benzin koyarken en azından 10.000 değilde 15 binde bir değiştirirsin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilyus

yakıt kalitesinin düşük olmasi diycem ama Taşkentteki herkez mi 10 binde bir pompa degiştiriyor . başka birşey var bence ..

Burdakilere gore benzinden ve cogu mercedes bmw ayni dertten muzdarip. Gecen gittigimde 8000 km E250 cgi gelmisti pompa gumlemis. Tabi bana dedikleri boyle coguda 3 kagitci neye inanacagimi bilmiyorum. Az once alt korumayi acip pompaya vurdum citir citir seslerle mars aldi. Calisti su almaya gittim geldim yine stop etti. Servise kadar idare etsin yeter.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.